Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Skoro nie jest Ci potrzebne do szczęścia, to nie muszę tego ujawniać ;) a jak bardzo chcesz się dowiedzieć to poszperaj

Edit:

Przestań się tak ciskać, bo mam wrażenie, że zawsze chcesz być w centrum uwagi, albo chcesz na siłę grać mądrego i jedynego sprawiedliwego...to oczywiście tylko moje domysły :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/19/#findComment-186144

Oczywiscie playoffy wplynely na obnizenie ratingów Nitro, a Hogan po powrocie mial powiedziec, ze powodem, dla którego tak sie stalo byla jego nieobecnosc.

Jak widać, finał NBA zawsze odbija się na ratingach gal wrestlingowych - nie jest to zmyślona wymówka TNA, a pamiętam, że spadek oglądalności WWE też tłumaczono konkurencyjnymi programami. Tak po prostu działa ten rynek.

Niezdrowe zainteresowanie ratingami chyba już przekroczyło punkt krytyczny. Ratingi komentuje się, gdy następuje jakiś przełom - w przypadku TNA był to nagły skok do poziomu 1,5 po przyjściu Hogana i załamanie się oglądalności po przeniesieniu iMPACT! na poniedziałek. A wielu wypowiadających się w tym temacie żyje od czwartku do czwartku, myśląc nie o tym, czy gala będzie dobra czy słaba, tylko o tym, czy rating wzrośnie czy spadnie o 0,2 punktu. Ciekawe, czy tak samo zachowują się, gdy zasiadają przed telewizorem, by obejrzeć mecz - że najważniejszy nie jest poziom i emocje, tylko oglądalność.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/19/#findComment-186151

Nie, ja nie uważam, że rating jest najważniejszy. To była tylko krótka wzmianka i moje zdanie na temat ratingu. Gala jak dla mnie miała kilka plusów, które ładnie wypunktował między innymi N!KO, a których nie będę powtarzał, żeby sobie tylko nabić posta.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/19/#findComment-186153

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows

Oczywiscie playoffy wplynely na obnizenie ratingów Nitro, a Hogan po powrocie mial powiedziec, ze powodem, dla którego tak sie stalo byla jego nieobecnosc.

Jak widać, finał NBA zawsze odbija się na ratingach gal wrestlingowych - nie jest to zmyślona wymówka TNA, a pamiętam, że spadek oglądalności WWE też tłumaczono konkurencyjnymi programami. Tak po prostu działa ten rynek.

Nie zawsze bo jak można przeczytać w wyżej wymienionej książce to rating tamtego Nitro wtedy wzrósł pomimo braku największej gwiazdy Hogana i bezpośredniej konkurencji z playoffami NBA. Co ostatecznie przekonało Hogana do heel turnu. Więc nie zawsze mają one tak katastroficzny wpływ na ratingi programów wrestlingowych.

Sorry za offtop.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/19/#findComment-186155

Wiem, co można przeczytać, bo sam tłumaczyłem ten rozdział - chciałem zwrócić uwagę na zjawisko, które panuje od wielu lat, a konkretnie - że nie jest wymysłem TNA. Rozumiem jednak, że jesteś dosłowny do przesady - mogłeś zrobić pełny wykaz wzrostów i spadków ratingów RAW i Nitro w czasach playoffów NBA, byłby z tego większy pożytek statystyczny (może dowiedzielibyśmy się czegoś ciekawego) niż uczepienie się jednego słowa ;).
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/19/#findComment-186168

Impact był dobry. Początek był fenomenalny, a Lethal jest urodzonym następcą Flaira. Bardzo cieszył mnie fakt, że pojawił się Amazing Red. Może wkońcu go docenią i będzie się częściej pojawiał w TV. Również ucieszyłem się, że pokazali Homicide'a jak dla mnie on mógłby walczyć o pas X Division zamiast Kendricka. Troszke za dużo czasu zajęło powtórki z Sacrifice i ta opowiastka o Slammirsvary. Oczywiście nie można zapomnieć o walce 4 na 4 :D piękna wymiana finisherów na sam koniec walki i zwycięstwo grupy AJ'a. Ogólnie cały impact wypadł bardzo dobrze. Już czekam z niecierpliwością na PPV i jestem ciekaw jaką niespodzianke ma pani Dixie.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/19/#findComment-186177

• Reputacja:   1

Kiedy TNA ostatnio osiągnęło rating 1.0, chyba kilka tygodni temu, więc jest dobrze, powolutku do góry.

Ogólnie IMPACT dobry. Standardowo, walki na dobrym poziomie, segment otwierający świetny, dobre promo najbliższego PPV, które tylko nakręciło mnie na poniedziałkową gale.

Ta cała historia Stinga bardzo interesująca i jestem ciekawy czy wiąże się to z tą wielką rewolucją, którą zapowiada Dixie. Z drugiej strony, plotkuje się, że chodzi o zatrudnienie Paula Heymana i Kevina Sullivana. Oby tak się stało!

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/19/#findComment-186196

Kendrick przed Sacrafice wygrał walkę z Williamsem. Dzięki wygranej w non title matchu z mistrzem otrzymał title shot na PPV (a to, że w tym czasie Anglik nie był mistrzem, tylko posiadał pas, którego nie chciał oddać, amerykanom wydaje się nie przeszkadzać). Na podobnej zasadzie Roxxi walczy o Knockout Championship (po powrocie wygrała z Rayne). To tak słowem wyjaśnienia, bo niektórzy się dziwili.

mikrofonowego drewniaka jakim jest AJ
Któryś raz to powtarzasz i któryś raz się z tym nie zgadzam. Jak zacząłem oglądać TNA, AJ był przydupasem Angle'a, takim płaczkiem. Potem za wierność Kurt koronował go na "Prince of Phenomenal". Przez oba te heelowe etapy gadki AJ'a były śmieszne. Był commedy heelem, więc robił to co do niego należało. Pod koniec etapu Księcia zaczął być coraz poważniejszy. Kiedy w sprawę wmieszała się ówczesna żona Kurta, AJ potrafił wygłosić mocne "przyjacielskie" promo, że Angle powinien bardziej dbać o żonę itp. Gdy feudował z Frankiem Trigg stanął niejako na czele wrestlingowej branży i w skromnej szatni wykrzykiwał o niższości MMA. Później dość długi okres babyface z częstymi rozmowami o honorze, godności, szacunku dla rywala itp. W tym okresie zdarzało się mu przynudzać, ale tylko ze względu na to, że gadał w kółko to samo. Po heelturnie na Genesis jako podróba Flaira sprawdza się znakomicie. Nie jest on dokładną kopią, jak obecnie Lethal, ale jakby uczniem, który wykorzystuje patenty mistrza, ale dodaje też coś od siebie. Monolog na ostatniej tygodniówce tylko potwierdza wysokie mic skille Stylesa. Dodatkowo idealna mimika sprawia, że ja nie mam mu w tej dziedzinie nic do zarzucenia i bardzo się dziwię, że ktoś może tego nie zauważać.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/19/#findComment-186417

• Urządzenie:  Windows

Po heelturnie na Genesis jako podróba Flaira sprawdza się znakomicie. Nie jest on dokładną kopią, jak obecnie Lethal, ale jakby uczniem, który wykorzystuje patenty mistrza, ale dodaje też coś od siebie. Monolog na ostatniej tygodniówce tylko potwierdza wysokie mic skille Stylesa. Dodatkowo idealna mimika sprawia, że ja nie mam mu w tej dziedzinie nic do zarzucenia i bardzo się dziwię, że ktoś może tego nie zauważać.

Problem z AJem tkwi z naturalnoscia. Styles nie jest naturalny jako "uczen Flaira" i tego mi nikt nie wmowi. On mi sie kojazy z typowym Redneckiem (Wybic mu zeby i ogolic glowe i z Briscoes moze gadac). Jego mic skille ruszyly nieznacznie do przodu od czasu kiedy go uslyszalem po raz pierwszy, a TNA ogladam od 2002. (to juz 8lat) Samo ostatnie promo bylo marne... Tutaj bardziej chodzilo o fakt, ze cisnął z Kazarianem i to wyszlo dobrze storyline'owo, ale mimo tak prostego patentu, wykonanie pozostawialo troche do zyczenia. Obawiam sie, ze lepiej by to zabrzmialo z ust kazdego innego stojacego w tym segmencie na ringu ("Obawiam sie" o Kaza jesli by mu przyszlo tak zbyć się AJa.. bo Storm, Roode i Wolfe to inna bajka). Czepiajac sie juz doszczetnie tego segmentu wiedzialem, ze gdzies sie mu podwinela noga... Przed uswiadomieniem Kaza, ze wypada.. AJ mowi "I have a solution to the problem. It's quite easy and quite simple, You might... .... ... It's like this" ... ze tak sie zapytam "AJ.. I might WHAT?!" ... ale to juz czyste czepialstwo z mojej strony i kazdemu sie noga moze podwinac. Styles dla mnie to drewno za mikrofonem i w tej materii nic sie nie zmieni zapewne juz nigdy. Juz pominalem w poscie tak wazna sprawe jak emocje oddawane podczas proma w czym tez nie blysnal ostatnio i nie zachwycal chyba nigdy (moge nie pamietac jakiejs perelki).... Zeby jednak nie byc AŻ tak negatywnie nastawionym to pochwalic go moge za "Hit the Gym. Try Againt Next Year". Tutaj zasluzyl na oklaski

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/19/#findComment-186423

Moim zdaniem obecny AJ nie tylko o lata świetlne wyprzedza tego sprzed kilku lat, ale nawet poczynił spore postępy od swojego heel turnu w styczniu tego roku. Na początku jego przygody z Flairem lekko podśmiewałem się z niego, ale teraz - chapeau bas. AJ jest dobrym przykładem na to, że z mikrofonem można się oswoić.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/19/#findComment-186464

Tutaj zamieszczam jak dla mnie bardzo ważną i dobrą wiadomość z Impactu

Abyss przeszedł heel turn! Widać że wreszcie TNA poszło po rozum do głowy, i nie zobaczymy jak narazie więcej nudnego The Monstera jako face'a

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/19/#findComment-186696

Tutaj zamieszczam jak dla mnie bardzo ważną i dobrą wiadomość z Impactu

Abyss przeszedł heel turn! Widać że wreszcie TNA poszło po rozum do głowy, i nie zobaczymy jak narazie więcej nudnego The Monstera jako face'a

wspaniała wiadomość , mam nadzieję że razem z turnem dadzą mu też stary theme bo ten jakoś nie pasuje ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/19/#findComment-186698

Stało się. Scott "The Cop Killer" Hall został zwolniony, a raczej nie będzie już wykorzystywany, z TNA. Powodem był jego wybryk względem policjanta. Oczywiście The Bad Guy był wtedy pod wpływem. To koniec jego kariery wrestlera, chyba że w JCW będzie statystował, bo tam go zawsze chcą, a Razor nie musi być nawet trzeźwy.

Mam mieszane uczucia. Z jednej strony bardzo go lubię, z drugiej strony w TNA był tylko kulą u nogi Kevin'a Nash'a, który przez to wiele tracił, szczególnie na czasie antenowym. Myślę, że lepiej jest, jeśli nie będzie go w TNA.

Dodatkowo

the BAND zostało wyzute z pasów Tag Team. Na iMPACT! Eric Bischoff, jako powód, podał, że Scott Hall nie dorasta do standardów TNA. Dziwna decyjza, ponieważ pasy mogli nadal trzymać Nash z Young'iem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/19/#findComment-186807

Wow te spoilery szokuja! czyżby dixie zostala oswiecona przez spadającą z tajemniczego parapetu doniczke? czy po poprostu to sciema:P

Ponoc pojawil sie raven, kolejna plota to to ze Rosie wypadla, mamy turn abyssa, wypad hall, 3d moze juz nie bedzie.... moje modlitwy sie spełniają

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/19/#findComment-186811

• Reputacja:   1

Nie czytam tych spoilerów, ale jutro z dużą ciekawością obejrzę IMPACT.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/19/#findComment-187022