Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Co prawda to prawda. Joe teraz nic nie znaczy i szkoda. Odkąd Hogan pojawił się w TNA moje mniemanie o tej federacji znacznie spadło. Na początku myślałem że wyprowadzi Total Non-Stop Action na szerokie wody. Skończyło się klapą oczywiście według mnie.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/173/#findComment-233417

nie przesadzałbym z tym idealizowaniem "starego TNA."

Czasy przed Hoganem to rządy Main Event Mafia, czyli czasy gdzie główne role grali tacy młodzi i perspektywiczni wrestlerzy jak: Nash, Steiner czy Booker. Bardzo często przewijał się w ringu Mick Foley, który nawet dzierzył główny tytuł. Mieliśmy Jay`a Lethala i jego starcia z megagwiazdami pokroju Anvila, Tatanki itd

X-Division zaniżała skutecznie swój poziom. Mistrzami tagów byli specjaliści(sprzed lat) Booker T i Steiner, a jeszcze wcześniej zdarzało się że mistrzami tagów była jedna osoba(Angle czy Joe, albo i nawet Killings, bo Pacman to był śmiech na sali)

Tytuła Knockouts zmieniał właściciela w losowaniach, a był czas że posiadaczki pasa zmieniały a przez pare miesięcy żadna z mistrzyń nie została odliczona do trzech, albo mistrzem został prawie facet.

Czy mówimy o jeszcze wcześniejszych czasach kiedy to Abyss zostawał mistrzem po tym jak Sting się sam zdyskwalifikował. Albo jeszcze wczesniejsze dzieje tego pasa kiedy to abonament na niego miał Double J. A przez federacje przewijały się na dobrą sprawę od lat odrzutki z WWE.

Czasy kiedy walki nie dało się kontynuować, bo zawieszony na konstrukcji pas spadał i niektórym naszym użytkownikom/omnibusom/superznawcom to wcale nie przeszkadzało bo może nawet nie wiedzieli że takie rzeczy miały miejsce, a jednak nie przystoi żeby takie rzeczy się zdarzały w profesjonalnej federacji, gdzie wszystko powinno być dopięte na ostatni guzik.

Były czasy D-Rayów Shark Boy`ów, Gowanów i innych podobnych, wtedy przeszkadzali a dziś patrzymy na to jak na świetne czasy... ciekawe.

I absolutnie nie bronię obecnych czasów, jednak przestrzegam przed idealizowaniem czasów, które niekoniecznie na to zasługują(bo walka miała ćwierć gwiazdki więcej).

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/173/#findComment-233418

Gunner i Crimson przyszłością TNA? To się mija z celem bo nie są to osoby które by pociągnęły federacje

Ponieważ jestem zaślepionym markiem TNA twierdze że Crimson jest przyszłością TNA!!!

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/173/#findComment-233422

Mam na myśli TNA z 2005r. kiedy to X dywizja była w Main Eventach, a walka na Unbreakable była chyba najlepszą walką jaką oglądałem. Wtedy Joe, Daniels i Aj byli gwiazdami TNA tak samo w ROH. Wniosek w TNA ciężko jest się przyodobać. Tak jak Ceglak mówi szansę dostają wyrzutki z WWE lub emeryci i tak jest też za czasów Hogana w TNA. Jedyną rzeczą która mnie się podoba w tej chwili jest MCMG i Bucksi. Reszta jak zwykle... Ciągle te same scenariusze i w kółko te same osoby. Wracając do Gunnera i Crimsona. Jest to odświeżenie ale jak dla mnie na minus! Pas TV kiedyś Legends miał najwieksze znaczenie kiedy to Aj i Booker toczyli boje o ten pas. Później te zmiany nazw i właścicieli w bardzo łatwy sposób ten wyrobiony fundament zapadli pod ziemie. Nie przepadam za Crimsonem ani Gunnerem co da się zauważyć. :D
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/173/#findComment-233473

• Urządzenie:  Windows

Gritz, ten pas nigdy nie miał żadnego znaczenia w TNA, powstał tylko po to, żeby Booker miał co nosić na ramieniu.

Co do tych rozważań na temat historii TNA to moim skromnym zdaniem kiedyś, tj. rok 2006, jeszcze przed przyjściem Kurta storyline'y były dosyć ciekawe. Mam tu na myśli LAX vs Styles/Daniels i jeszcze parę innych. Później poziom zaczął drastycznie spadać. Po przyjściu Kurta zaczęło się ściąganie każdego komu tylko skończyła się 90'cio dniowa klauzula z WWE. Przez co poziom walk poszedł na łeb na szyję, młodzi i perspektywiczni poszli w odstawkę na rzecz "nabytków" z konkurencji. Taka polityka jest cały czas kontynuowana i nie można tu mówić tak, że wszystko zaczęło się od "ery" Hogana.

Najlepsze jest to, że o historii TNA piszą osoby, które zaczęły oglądać ten fed od momentu przyjścia Hogana i nie za bardzo orientują się w tym co działo się w latach 06 i wcześniejszych.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/173/#findComment-233498

Ja zacząłem oglądać TNA od momentu, w którym sformowało się Main Event Mafia czyli końcówka 2008 r. Z wcześniejszych czasów widziałem jakieś pojedyncze mecze, które po prostu wypadało znać (słynny 3 way o pas X division czy inne wybryki AMW).

Odnosząc się do tego co widziałem do tej pory, to muszę przyznać, że zaczynając oglądać TNA byłem wielkim fanem tej federacji. Walki stały wtedy na wyższym poziomie niż dziś (mimo wszystko tak sądzę), a i wszechobecnej dziś niekonsekwencji i głupoty było ZNACZNIE mniej. Oglądając Mafie, Originals-Frontline albo World Elite (strasznie zmarnowali potencjał tych ostatnich trzeba przyznać) bardzo dobrze się bawiłem (bo i entertainment stawiam na pierwszym miejscu w wrestlingu).

Gdy pojawił się Hogan uznałem, że nie ma co wyrokować przedwcześnie. 4 stycznia jawił się w jasnych barwach, szczególnie po meczu Angle vs AJ, który bardzo zapadł mi w pamięci i stawiałbym go w moim top 3. Później dostaliśmy jeszcze obiecujący storyline z heel turnem AJ'a i dymaniem Angle'a, ale im dalej tym gorzej. Nie chce mi się już rozwodzić nad magicznymi pierścieniami itp. Od połowy zeszłego roku TNA mnie momentami nudzi, a They na Bound for Glory obejrzałem z obojętnością.

Nowa jakość wprowadzona przez Hogana i spółkę sprawiła, że WWE bije w tej chwili TNA nie tylko w ratingach, ale też poziomem (takie jest przynajmniej moje zdanie).

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/173/#findComment-233504

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows

Proszę Cię, nie porównuj byłego ROH i TNA Championa do kogoś takiego jak Gunner. Narażasz się na śmieszność. W tej chwili TV Title nie jest Joe do niczego potrzebny. Gdyby go zdobył, byłaby to promocja PASA, a nie zawodnika.

Ja nie porównuje Joe do Gunnera, jeżeli chodzi o charyzme, umiejętności ringowe - nic z tych rzeczy. Mi chodzi to, że Joe ma obecnie taką samą pozycje jak Gunner, czyli w skrócie - gówno znaczy. Co do dalszej części zdania, napisałeś to samo co ja, nigdzie nie wspomniałem o tym, że widzę go z pasem ;).

Upierałbym się przy twierdzeniu, że pozycja Joe jest mimo wszystko silniejsza. Ma w tym swój udział zarówno chwalebna przeszłość zawodnika jak i to, że jest naprawdę lubiany i szanowany przez fanów. Joe to zawodnik, któremu wystarczyłoby trochę konsekwentnego pushu i już mógłby powrócić do main eventów. O Gunnerze absolutnie nie da się tego powiedzieć - świadczy o tym chociażby dyskusja jaka rozgorzała po zdobyciu przez niego mało znaczącego TV Title...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/173/#findComment-233506

Podobała mi się walka Suicide z Sangriento. Z tym tylko, że ten strój Sangriento jakiś taki badziewiasty; te żółte frędzle śmieszne. Może Meksykańscy noszą tradycyjnie tego typu stroje we wrestlingu ale (jestem przyzwyczajony do strojów zamaskowanych kolesi z WWE czyli Mysterio i Sin Cary a te uchodzą) wygląda to dość biednie. A piszę to bo przyznam, ze zobaczyłem kolesia po raz pierwszy.

Co do segmentu z Kurtem i Jeffem to jak zwykle przyjemnie się oglądało. Z jednej strony martwiłem się, że kolejny ich pojedynek (i być może finał feudu) będzie tag-teamowy. Ale jak przeczytałem niusy, kto miałby towarzyszyć Kurtowi to stwierdziłem, że chyba jednak chciałbym to zobaczyć.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/173/#findComment-233552

A mnie się już przejadły segmenty Kurt vs. Jeff & Karen. Co do Sangriento zgadzam się w 100% mogli by się bardziej postarac jeśli chodzi o garderobę bo wygląda to tak jak Ghostwriter powiedział biednie. Joe jest uwielbiany nawet kiedy jest szmacony przez federacje. Każde jego pojawienie wywołuje ekstazę w publiczce we mnie także. Wystarczy że dostanie trochę pushu i jak koledzy wypowiadali się wcześniej może byc wystawiany w Main Eventach. Sting ma WHC to dla mnie głupota a pojedynki w jego wykonaniu są anemiczne zaryzykuję takie stwierdzenie.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/173/#findComment-233566

Sting ma WHC to dla mnie głupota a pojedynki w jego wykonaniu są anemiczne zaryzykuję takie stwierdzenie.

Akurat Sting po powrocie prezentuje całkiem niezłą formę jak na swój wiek, więc nie ma co narzekać. A pas dostał tylko po to, żeby podpisał nowy kontrakt.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/173/#findComment-233568

Sting ma WHC to dla mnie głupota a pojedynki w jego wykonaniu są anemiczne zaryzykuję takie stwierdzenie.

Akurat Sting po powrocie prezentuje całkiem niezłą formę jak na swój wiek, więc nie ma co narzekać. A pas dostał tylko po to, żeby podpisał nowy kontrakt.

Mowa tutaj jest o WHC i moim skromnym zdaniem walki powinny byc na poziomie wyższym niż całkiem niezła forma Stinga. Według mnie powinien skończyc z występami na ringu. Nie te lata :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/173/#findComment-233571

Może, to złośliwość, ale umiesz sam zrobić back suplex ?

Icon, któremu Markuje jak mało kto w PL, to obecnie bieda ( są niższe poziomy w mej hierarchii ) ale, obecnie 'Network" kieruje TNA ( GTW nad innym GTW, brakuje Rywina szmaty i Rydzyka ) więc muszą być głośne nazwiska, ale stwierdzenia, że WWE > TNA w poziomie walk, nie przeboleje, każdemu kto tak twierdzi radzę, oglądać iMPACT w zwolnieniu x3

[ Dodano: 2011-05-11, 22:40 ]

Skąd te info ?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/173/#findComment-233582

Nie, nie umiem, dlatego nie powinienem trzymać najważniejszego pasa w TNA.

Mimo , że jeszcze nie dawno sam w duchu broniłem TNA, to teraz nawet dla 4tune nie mam zamiaru tego oglądać. a szkoda, w rosterze tkwi jakiś tam potencjał.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/173/#findComment-233584

Czemu odnosisz się do mnie, skoro bronie Stingera, umiesz ty czytać ze zrozumieniem? :shock:

e WWE > TNA w poziomie walk, nie przeboleje, każdemu kto tak twierdzi radzę, oglądać iMPACT w zwolnieniu x3

WWE > TNA w poziomie walk.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/173/#findComment-233587

Jeśli mielibyśmy się trzymać zasady rodem z piaskownicy "nie umiesz to się nie znasz", to chyba nikt nie powinien się wypowiadać, nawet pan Icon. Co do poziomu walk no to cóż...

X-Division zwykle nie pozwala na zawód, ale w WWE też znajdziesz takich ludzi jak Sin Cara, Daniel Bryan, Evan Bourne, Morrison etc, którzy dorównują kolegom z TNA.

Górna część karty? Wspomniany Sting, Anderson czy Bully Ray jaj nie urywają. Szczerze mówiąc więcej emocji odczuwam widząc nawet Miza niż Andersona. O ile obaj stoją na dość podobnym poziomie ringowym, to WWE ma zdecydowanie lepszych psychologów i ja to kupuje.

WWE > TNA :smile:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/173/#findComment-233588