Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Cieszyło:

- Cała ceremonia ślubna, Karen w torcie i uśmieszek. Brawa dla tej trójki za tak profesjonalne podejście w stosunku do ich prywatnych spraw

- Beer Money. Świetnie jest ich oglądać i chyba tylko przy nich włączam taki mark mode

- Atmosfera, ludzie.. tak to powinno wyglądać właśnie

- Eric i OJ, nie wiem czemu niektórzy tak na nich najeżdżają :|

- Powrót Stinga

- Fortune, Flair chyba każdy wie za co...

- Scott i Terry, to dziwne ale nie odczułem zamulania z ich strony

Denerwowało:

- Dixie i Bitchoff chyba każdy wie za co...

- Danie pasa Stingowi

- Szybkie skoki z segmentu do segmentu. W pewnym momencie było chyba ich 4, 5 na raz, a człowiek na jakąś walkę czeka

- Murzyn w czapeczce? Eeee chyba miał wypaść na gwiazdę. Kim on jest?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/138/#findComment-223465

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  iPhone

Wczorajszy iMPACT odbył się poza iMPACT zone. Szczerze przyznam, że ładnie to wyglądało i chciałbym, żeby w takich halach iMPACT odbywał się zawsze. Publika trochę niemrawa, ale lepsze to niż sławny "kurnik". Otóż, ten iMPACT nagrywany był tydzień temu. Od razu pojawiły się rezultaty walk i info o powrocie Stinga i zdobyciu przez niego WHC. Sam powrót szokujący może zbytnio nie jest. Szczególnie po tym jak okazało się, że na filmiku WWE był tylko Undertaker. Szokujące wg mnie jest wygranie najważniejszego pasa na tym iMPACT po krótkiej walce z Jeffem Hardym. Ja rozumiem, że chciano zrobić rozgłos, szum itd. co na pewno się udało, ale trochę mnie to wkurza. Dlaczego? A no po raz kolejny w dość krótkim okresie zmienia się właściciel pasa co zawsze wpływa na jego prestiż. To, że Jeff traci pas w krótkiej walce i to całkowicie czysto wpływa na odbiór jego postaci. Nie ma co ukrywać Jeff na tym najwięcej stracił. Skoro stary piernik Sting może ot tak wpaść na ring i sklepać go w parę minut no to co z niego za czempion? Na boga dlaczego Sting dostaje pas zaraz po powrocie? Naprawdę jest taki pazerny na złoto? Czy po prostu takiego ładnego fioletowego pasa nie miał jeszcze w kolekcji i jak najszybciej chciał go zdobyć. Mam też wrażenie, że to Spike TV maczało w tym palce. Widać, ilość wykupień PPV robi swoje..

Przyznam, że iMPACT był całkiem dobry i miło się oglądało. Jestem zadowolony szczególnie, że ostatnio nie było zbyt różowo. Ciekaw jestem ratingu i tego co bedzie dalej. Może nie będzie tak źle...

P.S. Przy okazji - skłąd Immortal to jakaś kpina. Powinni czym szybciej się wzmocnić, albo zmnienić nazwę na jobberzy.

P.S.2. Segmenty weselne tym razem dały radę. Oglądałem je z uśmiechem na twarzy i chyba o to właśnie chodziło. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/138/#findComment-223474

Ja sie może na temat iMPACT'u bardzo nie będę rozpisywała a poruszę tylko kwestie tego zdobycia pasa WHC przez Sting'a jak dla mnie głupotą było odbieranie pasa Andersonowi i dawanie go Jeff'owi tylko po to, zeby podłożyć go potem Stingowi tzn., żeby była równowaga Heel - Face no ale bez jaj ile Hardy miał tytuł tydzień? To po prostu jest szmacenie tego pasa i zaczyna się szopka z dawaniem pasa co miesiąc jak w WWE , rozumiem, że Sting dużo zrobił dla TNA, nie wybrał WWE chociaż mógł no ale dawać mu odrazu za to pas? No chyba, że Sting sam chciał i zamiar kończyć karierę choć wątpie. Mimo wszystko jest to dla mnie głupota, rozumiem powrót Sting'a, wygrana Hardy'ego w jakiś heel'owski sposób i feud Sting - Jeff i ew. wmieszać w to jeszcze Andersona no ale tak to nie dość, że zeszmacili mistrza to w dodatku zrobili to w jego "własnym domu"..
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/138/#findComment-223481

Wiele stron temu czepiałem się właśnie tego. W TNA panuje dziwna mania na rozdawanie pasów na Impact. Już nie będę robił podsumowań, bo pomijając fakt, że pas strasznie traci na znaczeniu jak zmienia się go tak często to jeszcze robi się to na tygodniówkach. I to nie jest jedyny problem(bo początek roku i tak pod tym względem pozytywniej nastawia niż to co się działo w 2010 roku). TNA pokazuje aktualnie w stosunku do jednego z pasów bardzo dużą niekonsekwencje. Chodzi oczywiście o Abyssa i jego TV Title, który według zasad powinien już dawno być zawieszony, ale Dixie chyba o tym zapomniała(co pokazuje, że ten pas jest jak kula u nogi w federacji i nie wiadomo co z nim robić).
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/138/#findComment-223486

Bo Tv Title to pas stworzony dla Robieggo E, a on jest - nie wiem z jakiego H*ja - pchany do X.

Gówniany pas = gówniany wrestler :)

Amen

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/138/#findComment-223495

1) Nie rozumie tej niechęci o Orlando i tego tag teamu są świetni komediowo, ringowo tragedii nie ma

2) Ochroniarze się wyrabiają, chociaż troche kiepsko że reprezętują immortals... jednak myśle że coś z nich będzie

3) Jeff świetnie grał zaskoczonego

4) Stainer w formie...

5) klimat świetny choć walki przykrótkie...

6) mi tam sting nie wadzi!

Jestem pod wrażeniem oprawy... daje im 4/6 :D ale za oprawe maX tak powinny wyglądać tygodniówki

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/138/#findComment-223497

Jakie prognozy na raiting ?

ja stawiam na 1.3

ze względu na to, że każdy już dawno wiedział co się stanie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/138/#findComment-223503

Szokujące wg mnie jest wygranie najważniejszego pasa na tym iMPACT po krótkiej walce z Jeffem Hardym. Ja rozumiem, że chciano zrobić rozgłos, szum itd. co na pewno się udało, ale trochę mnie to wkurza. Dlaczego? A no po raz kolejny w dość krótkim okresie zmienia się właściciel pasa co zawsze wpływa na jego prestiż. To, że Jeff traci pas w krótkiej walce i to całkowicie czysto wpływa na odbiór jego postaci. Nie ma co ukrywać Jeff na tym najwięcej stracił. Skoro stary piernik Sting może ot tak wpaść na ring i sklepać go w parę minut no to co z niego za czempion? Na boga dlaczego Sting dostaje pas zaraz po powrocie? Naprawdę jest taki pazerny na złoto? Czy po prostu takiego ładnego fioletowego pasa nie miał jeszcze w kolekcji i jak najszybciej chciał go zdobyć. Mam też wrażenie, że to Spike TV maczało w tym palce. Widać, ilość wykupień PPV robi swoje..

Wiedziałem, że od razu będzie jazda na Stinga za zdobycie pasa...

Sting to nie żaden "stary piernik" tylko żywa legenda wrestlingu. Hardy nie stracił na tym że odklepał Stingowi bo to żadna ujma. Dużo więcej stracił na pamiętnej krótkiej walce z Andersonem. Pas stracił z powodu kłopotów wiadomo jakich. Postanowiono że dostanie go Sting. Dlatego że Morgan ma swój feud, Anderson dopiero co pas miał, Angle - sami wiecie że teraz pas mu niepotrzebny, a RVD to jeszcze gorzej by było odebrane. Widocznie mają jakiś pomysł a i pewnie liczą na więcej wykupień PPV ze Stingiem w ME.

Może jesteś pokoleniem Jeffa Hardego ale dla mnie dużo większym zaskoczeniem in minus była właśnie walka Stinga z AJ na BFG 2009, gdzie AJ poradził sobie z 3 finisherami Stinga, a nie pamiętam żeby kiedyś była podobna historia.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/138/#findComment-223504

No ale, to już inna bajka, bo jak wiemy (albo i nie :P ) STING "oddał" pas AJ jako nowemu pokoleniu, nie pamiętam już które to PPV, ale owy fakt siedzi mi w pamięci.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/138/#findComment-223508

- Murzyn w czapeczce? Eeee chyba miał wypaść na gwiazdę. Kim on jest?

Z ciekawości poszukałem - Bart Scott, futbolista New York Jets.

No właśnie, jakoś dziwnie go wprowadzili i nikt nie wiedział jaki jest cel jego wizyty. Pobił się z Kazem, dostał Ankle Lock i tyle żeśmy go widzieli.

STING "oddał" pas AJ jako nowemu pokoleniu, nie pamiętam już które to PPV, ale owy fakt siedzi mi w pamięci.

No Surrender :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/138/#findComment-223512

No ale, to już inna bajka, bo jak wiemy (albo i nie :P ) STING "oddał" pas AJ jako nowemu pokoleniu, nie pamiętam już które to PPV, ale owy fakt siedzi mi w pamięci.

Nie rozumiem jak to się odnosi do mojej odpowiedzi na post Modja.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/138/#findComment-223518

Impact nie był zły, i faktycznie troche lepiej wygladała oprawa niz w Orlando ,oby tak dalej.

Ale szczerze dawno sie tak nie usmiałem przy wrestlingu, jak wtedy gdy Kurt(z tym "bananem na twarzy")wyciągnął siekierę i wszyscy od razu spieprzyli z ringu.(za duzo horrorów Angle :P)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/138/#findComment-223525

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  iPhone

Wiedziałem, że od razu będzie jazda na Stinga za zdobycie pasa...

Sting to nie żaden "stary piernik" tylko żywa legenda wrestlingu. Hardy nie stracił na tym że odklepał Stingowi bo to żadna ujma. Dużo więcej stracił na pamiętnej krótkiej walce z Andersonem. Pas stracił z powodu kłopotów wiadomo jakich. Postanowiono że dostanie go Sting. Dlatego że Morgan ma swój feud, Anderson dopiero co pas miał, Angle - sami wiecie że teraz pas mu niepotrzebny, a RVD to jeszcze gorzej by było odebrane. Widocznie mają jakiś pomysł a i pewnie liczą na więcej wykupień PPV ze Stingiem w ME.

Może jesteś pokoleniem Jeffa Hardego ale dla mnie dużo większym zaskoczeniem in minus była właśnie walka Stinga z AJ na BFG 2009, gdzie AJ poradził sobie z 3 finisherami Stinga, a nie pamiętam żeby kiedyś była podobna historia.

Tak, bez wątpienia jestem pokoleniem Hardy'ego. Chętnie podejmę dyskusję, ale bez takich dziecinnych podjazdów. Może rozbijemy to na punkty:

- Powracający po przerwie Sting (który jest żywą legendą, ale i też starym 51 letnim piernikiem, który w ringu nie potrafi już zrobić walki jak choćby Undertaker).

- Pokonuje w swojej pierwszej walce

- Bez żadnego feudu

- W ciągu 5 minut (!)

- Na iMPACT

- Mistrza świata Jeffa Hardy'ego, który wcześniej był solidnie wypromowany (chociażby można tu wymienić sytuacje w których nie poddał się po ankle lockach, ciężki ladder match itd.).

I to nie jest ujma dla Hardy'ego?? Nie byłaby gdyby to była minimalna porażka w dłuższej walce na PPV pełnej akcji i emocji. Jak dla mnie (i mam chyba prawo do takiej opinii) Hardy został podłożony Stingowi niczym młody leszczyk pukający do main eventów.

Piszesz, że Hardy stracił pas z powodów wiadomo jakich. Ale to nic nowego. Przecież z tych niby powodów stracił pas na rzecz Andersona. Wygląda na to, że odzyskał go tylko po to by przegrać ze Stingiem. Z resztą nie ma co na siłę doszukiwać się logiki u bookerów TNA...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/138/#findComment-223526

Według mnie to jest w tym pewna logika , dowiedzieli sie przed Against All Odds że Sting chce wrócić a , że wtedy Anderson miał pas a Sting przed odejściem przeszedł Faceturn i chcieli mu dać pas to wtedy Sting mógłby zostać żle odebrany jako Face ,więc któryś z dwójki "Assholes" , "Icon" musiał by przejść Hellturn.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/138/#findComment-223539

Hogan powrócił i od razu lepiej oglądało mi się Impact, jako ogół. Legendarny wąsacz był ciekawym elementem segmentu na wejściu, jak i na backstagu (fajna rozmowa z Antychrystem oraz niesamowita wymiana zdań z Dupkiem :twisted:) . I jakże słodko wyglądała Dixie :P I ponownie AJ na mikrofonie nie będąc w cieniu Flaira może okazać się ciekawym punktem programu.

Trochę dla ochroniarzy Immortal szkoda, że Beer Money rozpoczną teraz program z InkINc, gdyż ci byli jobberzy nawet zaczęli się wyrabiać, jednakże dywizja tagteamów w TNa jest za silna by ta dwójka jakoś sie mocno wykazała.

Genetic Freak pokazał, że jest klasa w samej sobie. Dziadzia uzależniony od koksu pokazał, że pakerowi z Walii prócz osobowości brakuje również porządnego zaplecza techniczno- amatorsko zapaśniczego.

Sam Main Event miał zajebistą atmosferę, choć w ringu jakoś szału i orgazmów z zachwytów nie było.Może z 3-2 lata temu ta walka zostałaby zapamiętana dla wieki dla potomnych, a tak, Sting zostanie po raz kolejny wykorzystany do walki z heelowskim Hoganem :twisted: I po to Borden został zapewne w federacji, pomimo iż czarnymi włoskami już nie przykryje swojej twarzy i nie będzie miał siły na dewastacje 20 chłopa.

Gdyby TNA miało wehikuł czasu...i kilku panów tam by wsadziło....ale to tylko marzenia :P

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/138/#findComment-223543