Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Dodanie Ambrose'a to dodanie kogoś, kogo można spokojnie podłożyć Rollinsowi, by ten mógł ukraść wygraną. Średnio wierzę że będą chcieli go chronić podczas tej walki, ale jeśli tak się stanie, to będzie to miła niespodzianka.

Skoro o niespodziankach mowa to Sami Zayn walczący o pas US to na pewno jedna z nich. Pytanie jest jednak takie - o co chodzi z tą kontuzją? Prawdziwa czy nie? Jeśli tak (a był moment w których sędzia pokazał X) to ME następnego Takeover stoi pod znakiem zapytania. Jeśli nie, to końcówka była zbyt bezemocjonalna i średnio podkreśliła fizyczną niemożność challengera. Ciekawi mnie jaki jest w tym wszystkim plan - znowu wysyłamy Zayna w nie pełni formy na mistrza?

Z jednej strony Naomi w świecącym wydaniu to delikatny kicz, tak zrobienie z niej czegoś na kształt Amazonki albo po prostu danie jej attire jaki miała co druga czarnoskóra diva w Dabju (Jazz, Shaniqua itp.) jest dość stereotypowe. Ogólnie rzecz biorąc, nie jest to zły motyw, w końcu budujemy ją od podstaw, na poważnie. Powrót Taminy jako Diesela zawsze na plus - do tego się nadaję, ale tą szopa na głowie, od frontu wygląda komicznie :twisted:

Nie będę negował rozrywki jaką przynieśli ze sobą New Day w początkowym segmencie, ale najbardziej mnie ciekawi co ćpie Randy Orton - żywo reaguje na publikę (i wicewersa), reaguje na tekst jaki mu każą gadać, a kiedy przychodzą mistrzowie TT to jak nie klaszcze to rytmicznie podryguje to ich theme songu :twisted: Generalnie, to uważam, że żywy Orton jest lepszy od chłodnej wersji więc uznaję jego turn za dobry motyw.

Niespodziewanką na pewno było to jak Ryback owinął sobie publikę wokół palca - jasne, genialne to nie było, ale było na tyle dobre by zasiać we mnie ziarnko wątpliwości, kto ten feud ew. wygra - Bray, którego trzeba podbudowywać ... znowu; czy Ryback, który w tym fejsowym runie, co jakiś czas wyciąga króliki z kapelusza.

Jestem przeciwnikiem robienia z Lany nowej Sable - po pierwsze dlatego że ma więcej skilla niż oryginał, po drugie w pakiecie wyglądają lepiej. W którymś podcaście (..... SCSA z Kellerem czy Storm u Jericho) padł motyw w którym Lana będzie nakręcać publikę aż zacznie się wydawać że już przeszła na jasną stronę mocy tylko po to by okazało się zrobiła wałka ze wszystkich i będzie wierna heelowej naturze - "dziewczyna, której mieć nie będziesz" to jest motyw, który wolałbym zobaczyć. Tak w ogóle, to niby Rusev stoi na straconej pozycji w I Quit Matchu, ale jakby nie patrzeć poddał już raz Cenę czyli jeden niemożliwy skalp już zaliczył - gdyby to się udało mu drugi raz, to raczej jego kariera byłaby bezpieczna.

Przyznam że podobał mi się początkowy segment. Najpierw Orton ładnie zgasił Romana porównując ilości zdobytych przez nich tytułów, ale najlepsze nadeszło później- New Day Sucks! Już jak zagrała ich muzyka i Randy zaczął się ruszać w jej rytm mnie rozbawiło, zresztą później też dobrze się bawił klaszcząc w rytm ich wejściówki. Tylko czy nie zmienili nam się mistrzowie? Bo jak Shield miało pasy to zawsze Rollins i Reigns z nimi chodzili a tutaj raz Xavier będzie wchodził z pasem a raz Big E? Mniejsza o to, dobrze się ich słuchało i to się liczy, a to że wypuścili ich w segmencie otwierającym show pokazuje że WWE widzi w nim spory potencjał.

Ryback się chyba pogubił w swoim promie, bo te gadki o kontuzji już słyszeliśmy kiedy poprzednim razem dali mu się wypowiedzieć, a tutaj to nie za bardzo pasowało do reszty wypowiedzi. Przynajmniej dobrze wszedł w reakcję z publiką, kiedy oni krzyczeli Goldberg, a wystarczyło jedno zdanie od niego Feed Me More. Niestety pewnie będziemy musieli go jeszcze słuchać, a i ich walka dobra nie będzie, więc nie napalam się na ten feud zupełnie.

No proszę, Ambrose w walce o pas na Payback zamiast kolejnej walki z Harperem. Pewnie tylko po to, żeby Rollins wyszedł na jeszcze większego kozaka broniącego pasa przeciwko trzem rywalom, ale i tak cieszy że Dean taką szansę dostał.

Bardzo przeciągali segment Ceny, Breta, 1/3 3MB, ale w końcu jest! Fani tak bardzo domagali się Samiego że rzeczywiście zawalczył z Jasiem i dał bardzo dobrą walkę. Wydaje mi się że to było jak na razie jednorazowe pojawienie się, bo musi załatwić sprawy z Owensem, ale samo to że dali mu wstać po AA i uciec przed kolejnym, to jest bardzo mocne rozpisanie jak na gościa z NXT. Bez wątpienia najpierw Jasiu dał najlepsze promo tej gali, a później ta walka była najlepszą na tym RAW, a fani pewnie wyszli zadowoleni że dostali Samiego w walce o pas.

28054889252fa02dfba372.jpg

Tylko czy nie zmienili nam się mistrzowie? Bo jak Shield miało pasy to zawsze Rollins i Reigns z nimi chodzili a tutaj raz Xavier będzie wchodził z pasem a raz Big E?

Przywrócili zasadę Freebird Rule, czyli cała trójka jest określana jako mistrzowie, a walczyć może Woods i Kofi, Woods i Big E lub Kofi i Big E.

Jakby nie patrzeć, to gdyby usunąć Ortona... mamy całą trójkę Shield w Main Evencie Payback. :f

Edytowane przez rockydoggy
...

16454446905728fca76830a.jpg

RAW było bardzo dobre, a wystarczyły tylko dwie osoby. Stało się to, o co prosiłem po SmackDown!, a więc wmieszanie Ambrose'a w konflikt. Nie oczekiwałem, że będzie to aż walka o WWE WHC (myślałem o walce z Kanem), ale to jeszcze większy plus (bez względu na to jak będzie zabookowany na Payback). Liczę na dobry segment na SD.

Uppercuty Cesaro to następny motyw, dla którego aż chce się widzieć jego jako face'a w ważnej roli. Ten gość stwarza tyle ruchów, które są typowe pod momentum face'a. Właściwie, to on razem z Tysonem są już chyba na dobrej stronie.

Występ Zayna to był debiut, czy coś w rodzaju tego tag teamu przed jednym z Takover? Jeśli to drugie to schrzanili po całości. Przez to jego późniejszy debiut będzie kompletnie bez emocji. Tutaj były emocje, rodzinne miasto, Bret Hart, walka z Ceną (w której odkopał po AA!) - wymarzony debiut bez storyline'u. Niech odbębni swoją walkę z Owensem i idzie na RAW. Nie ma na co czekać (Rollins też był mistrzem NXT w trakcie debiutu Shield). Takie wpuszczanie go, by później zniknął na rok, nie ma sensu. Swoją drogą, Cena miał podobny debiut :).

King Barrett, King of Bad News czy może King BNB? Już teraz widać, że nic z tego nie będzie... Zmarnowany potencjał KotR. I pomyśleć, że specjalnie wskrzesili ten turniej, by zmienić gimmick Wade'owi :neutral:. Niech go Szimus nauczy jak dobrze wyjść na zmienieniu gimmicku.

Wyatt to osoba, która mimo jego "wysokiej" pozycji najbardziej mi zwisa w WWE. Ten gimmick go blokuje? Każdy jego feud jest taki sam. Tak jakby nie mieli na niego pomysłu, ale chcieli go na siłę upchać. I kto następny Orton? No i co potem? Tak w kółko?

Próbują po cichu wyłączyć Authority? Jest ich coraz mniej, właściwie to ich nie ma ostatnio.

Edytowane przez LAN

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Chciałem pisać o jednym z najsłabszych segmentów na start RAW, ale New Day to uratowali :shock: Nie wierzę, że to piszę. W nagrodę wygrali tego handicapa, zasłużyli.

Kane ładnie powiedział o przegrywaniu z mistrzami TT. Szkoda, że nie myśleli tak przy poprzednich mistrzach.

Cesaro rozszalał się z uppercutami. Mógł tak robić wcześniej.

Ascension przegrali po akcji, która nawet nie jest finisherem. A już myślałem, że pokazanie ich wejściówki to dobra oznaka. Przegrać musieli, niekoniecznie w taki sposób.

Po świetnej walce Ambrose wskakuje do ME Payback! Mamy Fatal 4 Waya. Teraz to bym jeszcze wywalił Ortona ;)

Ładnie dążą do turnu Lany. Pomijam fakt, że taka antyamerykanka jako face brzmi dziwnie.

Arachnofobia... Truth i Stardust jeszcze się spotkają. Straszne.

Wgl co się działo na trybunach podczas tego pojedynku?

Publika dosadnie pokazała, jak bardzo ich obchodzi speech Ceny :D

Hitman wprowadza na salony Samiego Zayna. Dobra walka i bardzo mocno zabookowany Kanadyjczyk. Debiutant odkopuje po AA, magia :D Pytanie, czy to było jednorazowe, czy mamy nowego członka głównego rosteru. Być może po TakeOver Sami pożegna się z NXT. Szkoda by było feudu z Owensem, ale z możliwego awansu trzeba się cieszyć.

Naomi znalazła sobie nową psiapsiółę. Tym razem to Tamina. Nie stęskniłem się za Superfly Splashem, sorry. Tyle dobrego, że będzie mniej irytująca niż Cameron.

Barrett metamorfozy nie przeszedł. Równie dobrze mógłby nie być królem. Powinien podkreślić przemianę jakimś dłuższym promem, skoro już się w ogóle odzywa. Dzisiaj wypadł jak przeciętniak, o którym wszyscy zaraz zapomną.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Jakby nie patrzeć, to gdyby usunąć Ortona... mamy całą trójkę Shield w Main Evencie

http://farm4.staticflickr.com/3200/3023666220_f7cc6e58d7_z.jpg

Payback. :f

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/08/05/1407225932091_wps_6_SANTA_MONICA_CA_AUGUST_04.jpg

Zayn zostaje przedstawiony przez Breta Harta, walczy na dzień dobry o pas w równym meczu z terminatorem, a do tego odkopuje po AA? Cholera, takiego pushu to Rusev przez cały zeszły rok nie dostał. Oczywiście wróci teraz do NXT / będzie leczył bark jeśli to nie work, ale on już może tak ot z dupy wejść w jakiś syty feud przy drugim pojawieniu się na RAW i nie będzie to w żadnym razie bullshit. Żeby tylko jak już na stałe będzie w main rosterze zbierał takie reakcje nie tylko na chacie, ale i na wyjeździe...

Odpaliłem wpierw w tle gale i się zamyśliłem że aż nie zauważyłem że Romek zszedł. Mniejsza o to.

Fajnie się słuchało New Day, publika się od razu rozruszała. Ta wygrana New Day nawet kantem, musi to być coś. WWE ciągnie za reakcją na tych czarnych panów. Śmiechłem gdy Orton zaczął czuć bita theme songu New Day.

Poczułem mocne zadowolenie z powodu tego że czeka nas fatal 4-way. Świetny pomysł, a Kane dodaje Rollinsowi kolejny powód do nienawidzenia. Najlepsze jest to że na Ambrose'a jeszcze przyjdzie czas. Mogę powiedzieć nawet, że Kane wsadził w tyłek Rollinsa największą strzykawkę jaką mógł.

Te story z odłączeniem się Lany od Ruseva to takie nawiązanie do Macho Mana i Miss Elizabeth?

Fajnie wykminiony początek story StarDusta z R-Truthem. Wolę taki feud niż jakąś walkę z tyłka.

Promo Jaśka książkowe. Ten debiut to był niezły rollercoaster. Najpierw Bret Hart do podbudowania emocji, potem jednak Heath Slater, który zirytował i zniszczył, wyzerował wszystkim emocje. Nastąpił w końcu wybuch ekscytacji, podczas debiutu. Jeśli Zayn jeszcze rozpocznie feud oraz przejmie pas od Jaśka to dostanie ogromny push. Coś większego od niedoszłego zwycięstwa Nevilla w KOTR. (psst, to i tak było niemożliwe) Wymarzony debiut.

Raw miało swoje momenty, a sądziłem przed obejrzeniem, że to będzie bezporduktywny odcinek. Plusy dla Kane'a idealnie bawiącego się Rollinsem.

I niech mi ktoś powie, że w WWE nie wiedzą, co robią. Main event Payback zapowiadał się nudno? Dodanie tam Ambrose'a odmieniło sytuację o 180*. Ile to możliwości zostawia... heel turn Deana lub Romka (którzy są przecież wciąż "brothers"), współpracę w.w. dwójki... poziom walki również wzrośnie, co nie jest bez znaczenia. Jasne, szans na wygraną nasz ulubieniec nie ma żadnych, ale i tak notuje skok w hierarchii - lepsze to, niż obijanie się z Harperem.

No i coś jest w tych szansach na MITB, lepszego kandydata ciężko obecnie szukać. Chyba że Bray zaczynający (znowu) odbudowę od Rybacka...

Odbudowało się też New Day (a jednak Xavier też jest mistrzem, myślałem że zapomnieli o Freebird Rule), któe zdecydowanie skradło pierwszą połówkę Raw. Już nawet nie chodzi o segment początkowy (który faktycznie uratowali bo już nie szło słuchać tych dwóch nudziarzy) i wygraną z czołówką fedki, ale też to, co robili na zapleczu - to wbijanie się innym w kadr, celebracje... kto by pomyślał, że z gównianego projektu powstanie coś tak znośnego do oglądania. Ja na pewno nie.

Sami, Sami, Sami... on się naprawdę uszkodził, czy to tylko taki booking? Bo jeśli to pierwsze, to re-debiut nie był zbyt dobry, szczególnie że i walka jakaś mega porywająca nie była. Dobra, jasne, ale po Samim oczekujemy więcej ;)

A najzabawniej by było, gdyby kolejnym US Championem naprawdę został ten Heath Slater :D co zresztą wcale nie jest jakieś niemożliwe, wystarczy że wreszcie doczeka do początku walki (tym razem dotarł już do ringu) a Jasiu będzie akurat nieprzytomny po milionie finisherów Ruseva albo kogoś w tym stylu. Taki mistrz obniżyłby oczywiście prestiż pasa (przez jakiś tydzień-dwa, ile by go trzymał), ale who cares ;)

Tamina is back, najbardziej cieszy się moja lepsza połówka, dla której ex-ochroniarz AJ jest ulubioną divą w całej fedce. Kobiety...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Przemyślenia z RAW 04.05.2015

Bardzo nieoczekiwane RAW, w którym mieliśmy splot bardzo pozytywnych i negatywnych wydarzeń. Poczynając od słabego rozpoczęcia, dwóch miernych mówców, które zostało uratowane przez New Day. Dodatkowo mistrzowie TT wygrali walkę, więc jakaś to promocja jest.

Ogromne zaskoczenie in plus to dodanie Amborse'a do walki. Mamy całą trójeczkę z Shield w walce o pas. Nie ma wątpliwości, że Rollins pozostanie mistrzem, a Dean odejdzie z niczym, może nawet on zostanie przypięty, ale fajnie że nie zapomnieli o nim i ma szansę walczyć o złoto.

Story Ruseva i Lany to kubek w kubek Sable & Marc Mero

W międzyczasie wróciła nam Tamina, wiecznie w roli bodyguarda.

No i finalne zaskoczenie to Sami Zayn w walce o US Champ, walka przeciętna, publika drętwa o czym przekonał się boleśnie Ryback, ale o dziwo wybrnął. Niepokojąca sytuacja z barkiem u Samy'ego oby to nie było na tyle poważne, że plany na Takeover będą musiały zostać zmienione.

W każdym bądź razie jak na sezon ogórkowy jest całkiem ciekawie.

Wie ktoś, co się działo na trybunach podczas walki Trutha i Stardusta?

Trochę spóźniony niż zwykle ale dodam i swój komentarz.

Szczerze to już mogę powiedzieć ,że reign z pasami New Day jest już dużo lepszy niż Cesaro i Kidda. Też jestem ciekawe co Randall ćpie ,bo nie wierze ,że chłopak po przerwie ma tyle werwy w sobie. Fajnie zgasił Romka ale nie wiem czy to było rozpisane czy nie ,bo Reigns jakoś swobodnie z tego wybrnął.

Ryback sobie pogadał. W sumie koleś mi nie przeszkadza ale mam obawy co do samej walki jego z Brayem na PPV. Może wrzucą w to jakieś no dq ,bo bez tego może być słabo.

Z całym szacunkiem dla Deana ale mam mieszane odczucia co do dodania go do walki o pas. Rozumiem ale w tej chwili jest "za krótki" na to. Raczej zostanie odliczony w tym starciu. Nie miałbym nic przeciwko zdobyciu przez niego walizki. Widać ,że chcą coś z nim zrobić ale nie widzą co. O ile Romek nie zgarnie walizki to Dean jest moim faworytem.

Sami pokazał się na RAW. Miejscowi się go spodziewali. Ciekawe czy za niedługo zobaczymy go na stałe. Czy jeszcze posiedzi w NXT.

RAW bardzo pozytywne. Nie sądziłem ,że będę się mimo wszystko fajnie bawił w "martwym" sezonie w WWE. Oby tak dalej.

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

W końcu Raw chociaż trochę lepsze i różniące się od pozostałych po Wrestlemanii.

New Day mnie nie rusza, może i są takimi dziwacznymi heelami ale ja chciałbym żeby właśnie przeszli ostry heel turn jak to podobno było w planach a nie taki że udają że niby są po tej dobrej stronie. Fakt faktem Orton od powrotu zachowuje się jakby cofnął się w czasie o jakieś 10 lat :lol: Dziwna decyzja z wygraną mistrzów, spodziewałem się triumfu main eventerów.

Ryback niby niczego nowego nie powiedział ale pokazał że pod względem mic-skilli jest już na naprawdę solidnym poziomie. Tak naprawdę to już jest zawodnik gotowy, teraz może już tylko szlifować swoje skille bo praktycznie wszystko ma na zadowalającym poziomie, ale niestety chyba po za midcard nie wyjdzie. Walka Wyatta z wędkarzem pewnie wyjdzie słabo, jak większość walk na mniej prestiżowych PPV.

Dean w końcu wygrywa z Rollinsem, trochę na minus ten roll up. Niby Dean w ogóle nie jest wiarygodnym rywalem dla kogokolwiek z pozostałej trójki ale jego obecność cieszy. Zapewne to on zostanie przypięty ale dzięki temu jego szanse na walizkę wzrastają i to bardzo.

Nie spodobał mi się debiut Zayna. Ja rozumiem że to było coś, zapowiedź Breta, wyrównany pojedynek z mistrzem ale to jednak czysta przegrana, niedługo wszyscy polegną z Johnem, ja będę miał w pamięci to że kiedyś tam Cena go pokonał, a to moim zdaniem psuje wizerunek postaci. Dla przykładu- Deana teraz ciężko mi ujrzeć toczącego wyrównany bój z kimkolwiek na poziomie upper midcard wzwyż po jego porażce z Ceną. Heelów to niech czysto podkładają ale takich face'ów to niech zostawią.

Edytowane przez Betrayal
Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

New Day zaskoczyło mnie bardzo pozytywnie - nie spodziewałem się że są w stanie uratować początkowy segment, nawet nie pomyślałbym, że się w nim pojawią. Pierwszy poważny występ w roli mistrzów był bardzo udany, a publika zadbała o odpowiednią reakcję.

Po długaśnej serii upokorzeń Dean jak gdyby nigdy nic jednym pojedynkiem zaciera cały niesmak i zawalczy sobie w main evencie PPV - nie, żebym na to narzekał, bo na pewno podniesie poziom widowiska, ale w obecnej chwili absolutnie nie załużył nawet na to, by zostać spinowanym przez Setha.

Przypomniało mi się, jak chyba z 5 lat temu, mniej więcej w tym samym okresie kalendarzowym Bret skroił z pasa US The Miza :D Slater był w tym segmewncie niepotrzebny - na takich jak on w Kanadzie mówią lezekąpetą :P

Wolałbym, żeby Sami pojawił się z zaskoczenia, bez zbędnych zapowiedzi, ale i tak sam moment jego wyjścia na rampę był kapitalny i skradł show. Troche pechowy debiut (porażka, bekowa kontuzja), oby to były łe miłego początki, bo sam debiut mocno przypominał pierwszą walkę Ceny :)

Naomi upodabnia się do Żakliny, Truth przegrywa przez kurwa pająki....ale ogólnie było to całkiem udane RAW.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Reputacja:   405

Ładnie dążą do turnu Lany. Pomijam fakt, że taka antyamerykanka jako face brzmi dziwnie.

Spoko, spoko. Skoro z takiego "anty-amerykańskiego antychrysta" jak Sgt. Slaughter potrafili później zrobić nawróconego obrońcę amerykańskich wartości, to i Lanę przeflancują tak, że ją łykniemy bez popity :wink:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

O ile Romek nie zgarnie walizki to Dean jest moim faworytem.

Wydaje mi się, że w oczach kreatywnych Roman z walizką nie ma sensu, bo gościa można rzucić do walki o pas ot tak. Dean, gdyby na Payback nie było 4 Waya, pewnie nie miałby szans. Wiem, że z walichą tyrał m.in. Cena, ale wtedy było ich więcej. Teraz mamy jedną, bez sensu marnować ją na Reignsa.

Poza tym - na Ambrożego niby nie ma pomysłów. A on jako zwycięzca MITB, ścigający Rollinsa... To się samo pisze

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg