Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Seth dał promo, jakich od niego oczekuje. Ilekroć by mu nie pomagali, gość musi tonąć w przechwałkach, jak to zniszczył swojego rywala. Edge pełną gębą z tego Rollinsa.

Sheamus przerywa Zigglerowi, Dolph interweniuje u niego w ramach rewanżu, jednak tylko Ziggler tym sposobem ląduje poza turniejem. Szanse na jakiegoś nowego króla rosną. Ktoś może przyjąć nowy gimmick na klatę - zakładając, że nie wygra "Fella" - co może go rozrusza. Oby to nie był Barrett, bo za 3miesiące znowu trzeba będzie chłopa modelować.

Dla marków zwykły atak Braya na Rybacka. Smarci pewnie czerpią satysfakcje z łączenia kropek, więc atak zaraz po zniszczeniu brata, będzie pewnie wywindowany do rangi rodzinnej zemsty. Male oczko puszczone ze strony WWE, nic innego.

Swoją drogą, co się stało z Laną? Z tą wredną Rosyjską pięknością, która gardziła aplauzem tłumu? Gdzie się podziała? Ktoś słusznie porównał Lana i Ruseva, do Sable i Marca Mero. Tak to zaczyna wyglądać i do rozpadu nic tego raczej nie zmieni.

Lubię takie motywy jak ten Axela, kiedy gość naśladujący Hulka mówi, że jedyną rzeczą jakiej nienawidzi, jest naśladowca. Niestety, cała reszta przedrzeźniania do przewinięcia.

Zgodnie z przewidywaniami i plotkami, Triple Threat na Payback. Kolejny Main Event, gdzie najbardziej będzie mnie interesować ewentualna obecność Kane'a?

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Przyznam ,że całkiem przyjemne RAW.

Już się przyzwyczaiłem ,że show zapewne otworzy mistrz. Na dobra sprawę ciężko uwierzyć ,że zrobił taki progres. Dobrze się go słuchało. Znów swoje dołożył Kane. Wtrącenia Ortona i Reigns się spodziewałem. Obaj chcą możliwość walki o pas i wiadomości się potwierdzają czyli triple threat match na Payback. Chyba najlepsze rozwiązanie w tej chwili.

Dolph i Sheamus ze sobą nie skończyli. Skoro mamy przed sobą PPV o tematyce zemsty to należy się spodziewać jeszcze jednej ich walki. Szkoda ,że Dolph odpadł ale nie wierzę w wygraną Sheamusa w całym turnieju. Niestety rosną tutaj szanse Barretta na ,którego pewnie nie ma pomysłu.

Człowiek czeka ,że zobaczy Kalisto w akcji ,a dostaje Big E vs Tyson. Ciekawe czy ta walka o pasy drużynowe się na SmackDown odbędzie.

Bray idzie na Rybacka. Dobre rozwiązanie dla obu. Jeden i drugi mocno się zagubili ,bo nie ma na nich pomysłu. Szczerze jednak wątpię ,że to prowadzi do czegoś większego.

R-Turth ląduje w turnieju. Koleś ,który po Wm zaczął jobbować nagle trafia do KOTR. W sumie pozycja Stardusta nie lepsza ale wygranej Trutha bym się nie spodziewał.

Szykuje się seria starć Fandango vs Rose....

Ambrose wylądował poza turniejem dzięki Zigglerowi. Szansę na brytyjski finał rosną.

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

- RAW tradycyjnie rozpoczęło Authority. Mimo, że ostatnio te segmenty były dość monotonne, tym razem nie wiało nudą. Dobry motyw z "SKO". Oczywiście wbili jeszcze Randall z Reignsem, którzy domagali się walki o pas. Triple Threat był oczywistością przed Extreme Rules - dabjlu zaspoilerowało w promie Payback. Swoją drogą dało się poczuć, że publika niezbyt smartowa. Szczerze? Nie przeszkadzało mi to, bo jednak czasami i taka widownia jest potrzebna.

- Bray atakuje Rybacka. Nie rozumiem czemu nie pomścił brata na ER, ale lepiej późno, niż wcale. Feud do odbębnienia, żeby odbudować Braya po przegranej z Takerem. Po tym feudzie liczę na jakiś solidniejszy program z Viperem.

- Lana już ewidentnie face'uje. Nie wiem czy Rusev dostanie szansę po przegranej z Ceną. W końcu ten teraz zbeszta go w "I quit" matchu. Powrót stypulacji mnie cieszy, ale Bułgar z niepokonanego stanie się gościem, który trzeci raz dostaje od Ceny w dup.

- Sandow spada do jobberki (załóżmy, że był w mid-cardzie). Niech chociaż pojawia się w comedy gimmicku jak przed "erą Mizdowa".

- Podsumowując KOTR - Ziggler vs. Sheamus kontynuowane... interesing. Szkoda mi Ambrose'a, który został tu potraktowany jak zwykły jobber, który posłużył do rozwinięcia kiepskiego feudu. Mam nadzieję, że coś dla niego znajdą na PPV. Truth to zawodnik, który ma najmniejsze szanse (czy w ogóle jakieś ma?) na przejście do finału. Zastanawia mnie co z Neville'm. Chciałbym, żeby wygrał, ale pewnie dostanie od Sheamusa i na tym się skończy. Irlandczyk byłby najmocniejszym kandydatem, gdyby nie wygrał poprzedniej edycji. Jest jeszcze Barrett, któremu zawsze mogą dać "King" i silić się na coś nowego. Zdaje mi się, że po Sheamus vs. Neville będziemy już znali zwycięzcę.

- Seth vs. Kane kontynuowane. Na razie ładnie to prowadzą. Walka na MitB lub Battleground przed Lesnarem byłaby odpowiednia. Roman z cheerem? Obecnie mi nie przeszkadza. Jest pretendentem i tyle mu powinno na razie wystarczyć. Może i jest jakiś progres w mic skillach, ale bądźmy szczerzy, że u niego niewielki progres jest niczym. Triple Threat jak najbardziej mnie satysfakcjonuje.

RAW dosyć solidne. Mam nadzieję, że Payback będzie trzymało dość wysoki poziom, bo poprzednie edycje wypadałby dobrze.

129015919552c4b3100be8c.jpg

- Sandow spada do jobberki (załóżmy, że był w mid-cardzie). Niech chociaż pojawia się w comedy gimmicku jak przed "erą Mizdowa".

Zdecydowanie nie, theme song już nowy w tle; promo, które zapowiada nowy początek (to specyficzne promo kiedy zawodnik przytacza całą swoją karierę) - facet jest w orbicie pushu, pytanie jest do jakiego statusu/pasa dostanie promocję - pasy mid-cardowe są posiadane przez kilerów, na których jest za krótki - szkoda że nie ma go w KotR - to byłoby to trofeum które mogłoby go wywindować.

Owen Hart "couldn't defy gravity" - no panie Booker, pojechałeś po całości. Dobrze że już na twitterze przeprosił, bo to akurat brzmiało paskudnie, mimo że on sam pewnie zdał sobie sprawy z tego co powiedział.

Sheamus, Barrett, Neville i R Truth - Neville ma swoją otoczkę "nowej sensacji" więc korona mu nie jest potrzebna; więc biorąc pod uwagę resztę zawodników ... ja bym wolał najmniejsze zło, czyli Killingsa - idealny skalp pod koniec swojej kariery w Dabju. Pozostali wyspiarze średnio mnie napalają swoim ew. zwycięstwem.

Swoją drogą po raz kolejny ominęli totalnie sprawę finishera Setha. Mam nadzieję, że będzie to coś dobrego. Przynajmniej wiadomo, że zdają sobie sprawę z tego, że fanom nie przypadło do gustu DDT.

129015919552c4b3100be8c.jpg

Ciekawe wyniki pierwszych rund King of The Ring. Najzabawniejsze jest, że na 4 zawodników którzy przeszli dalej aż trzech jest z Wlk. Brytanii :D Trzeba też przyznać, że to w tej trójce trzeba upatrywać zwycięzcy. Osobiście chciałbym wygranej Neville'a dla którego byłby to mocarny start. Jednak facet jest chyba jeszcze za cienki w uszach żeby to wygrać. Wątpię w triumf Sheamusa, który już raz wygrał, a teraz prowadzi feud z Zigglerem (który na bank przeszkodzi mu w wygranej). Pozostaje więc BNB. Kolejne przemodelowanie postaci, które nic nie zmieni?

Tak poza tym, to warto wspomnieć o kolejnej zapowiedzianej walce na Payback, a więc Triple Threat Matchu o pas. Pomysł dobry, bo to kolejna okazja do "skradzenia" zwycięstwa przez Setha. Już teraz jestem pewien, że spinuje kogoś kto chwilę wrześniej dostał RKO/Speara.

Zaczęli feud Wyatta z Rybackiem? Nie mam pojęcia, jak chcą z tego zrobić coś dobrego.

Rose pokonał Fandango, Rosa to Rosebud. Epicki feud.

Można już mówić o Bellaskach face'ach? One mają za sobą najdurniejszą historię w WWE. Najpierw ten idiotyczny reunion sióstr, teraz prawdopodobnie face turn z dupy.

Sandow zostanie przy małpowaniu. To jest to, co mu wychodzi najlepiej, nie ma co narzekać. I dostał prosty, ale niezły theme.

Półfinały KOTR: Barrett vs Truth(wow), Sheamus vs Neville.

Co dalej? Kolejny repackage Barretta? Król, który nie kłamie? Druga koronacja byłego, słabego króla? King of Flight? Strzelam, że finał będzie powtórką z preshow ER, ale wyniku nie jestem pewien.

(Street Fight jako odpowiedź na wszystko to był najlepszy pomysł... szkoda Ambrose'a, kolejna porażka)

A jak już przy Neville'u: Booker T i Owen Hart. Czy to serio była obraza? Ludzie stają się przewrażliwieni okrutnie.

Triple Threat na Payback, niespodzianka ;)

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   1

Jednak facet jest chyba jeszcze za cienki w uszach żeby to wygrać.

A czymże jest ten cały turniej KOTR, żeby nie mógł tego wygrać? Przecież znalazło się w nim 5 gości, na których brakuje pomysłu i którzy się tułają pomiędzy mid cardem a upper midcardem, 2 rangi jobber/ lower mid carder i 1 niedawny debiutant... Z tych 5 gości przeszli dalej: Sheamus, któremu z całą pewnością przeszkodzi Ziggler w wygranej oraz Truth, którego poskłada BNB, którego już poskładał Neville, czyli wniosek z tego taki, że turniej jest zrobiony dla Neville'a, co może mu dodać kopa. Z resztą pisałem już o tym w temacie w newsami, że jeśli nie Roman, to jakiś świeży debiutant, którym okazuje się być Neville i co można później ładnie pociągnąć.

Czyli wniosek:

Sheamus- przeszkodzi mu Ziggler

Truth- zostanie poskładany przez BNB

BNB- już wczoraj został poskładany przez Neville'a

Neville- zwycięzca

BTW Finał KOTR mogliby zostawić na PPV.

Edytowane przez 8693

Bardzo chciałbym wygranej Neville'a. Tylko zastanawiam się czy nie byłaby to dla niego zbyt szybka promocja w górę. Facet praktycznie chwilę temu wskoczył do rosteru i już miałby wygrać tak prestiżowy turniej? Mam wątpliwości, a przede wszystkim nie wierzę w aż tak dużą odwagę ze strony WWE.

A jak już tak wspominasz o tym że Neville poskładał Barretta - finał KOTR to będzie idealny moment na rewanż za tą porażkę ;) Możliwe, że Wade wygra nieuczciwie, po jakimś kancie. Ale wygra.

Ważniejsze będzie to, że feud panów będzie kontynuowany i koniec końców Neville wyjdzie z niego na plusie - nawet jeśli nie zdobędzie korony.

i już miałby wygrać tak prestiżowy turniej?

I tu się zaczynają schody - jak bardzo prestiżowy jest, a raczej ma być, tegoroczny KotR? Co zwycięzca z tego wyniesie, poza dodatkiem do gimmicku? Title shot? Jeśli tak to na który pas? Do czego to ma prowadzić? Niby to nie są trudne pytania, ale po tak nagłym ogłoszeniu turnieju, odpowiedzi nie są takie proste.

Mądrym wydaję się poświęcenie tego turnieju na feud Neville'a z BNB - idealnie przysłoni brak mistrza IC (o którym Brie niepotrzebnie przypomniała). Tylko na ile Neville'owi jest potrzebna korona? Jego gimmick sam w sobie jest jeszcze świeży. Czy -ente dłubanie przy postaci Barretta jest potrzebne? Mam wrażenie że za bardzo się podpalili z tym turniejem - pomyśleli o akcji, bez namysłu o reakcji.

Najzabawniejsze jest, że na 4 zawodników którzy przeszli dalej aż trzech jest z Wlk. Brytanii :D

Sądzę, że gdybyś powiedział Sheamusowi (rodowity Dublińczyk) że jest z Wielkiej Brytanii, dostałbyś ostro w czambuł, nawet gdyby Rudy był facem :D Irlandczycy nie lubią takich pomyłek ;)

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Odświeżony Damien Sandow nie napawa optymizmem. Theme Song bez wyrazu, on sam wydaje się być cholernie nijaki i nawet parodiowanie już nie będzie takie same. Niestety ale Sandow bardzo szybko skończy tam gdzie był przed Mizdowem.

Nie wiem jak to się stało ale jeszcze miesiąc temu Kane był BARDZO nudną postacią ale teraz to on ciągnie cały feud o pas WWE. Triple Threat to tak naprawdę formalność. Wiadomo kto wygra. Niech tylko Romek robi swoje speary i niech nie bierze za mikrofon.

King Of The Ring wygra heel to jest według mnie pewne. Ciekawe tylko jaki finał? Barrett vs Sheamus? Heel vs Heel? Wątpię. R-Truth w finale? To byłaby głupota ale jest to możliwe. Neville? Jeśli Sheamus kontynuuje feud z Zigglerem to jest szansa dla Neville'a ale z pewnością nie wygra, bo jest za krótki i wcale nie potrzebuje otoczki króla.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Sądzę, że gdybyś powiedział Sheamusowi (rodowity Dublińczyk) że jest z Wielkiej Brytanii, dostałbyś ostro w czambuł, nawet gdyby Rudy był facem :D Irlandczycy nie lubią takich pomyłek ;)

oj tam oj tam :D Może bardziej powinienem napisać Wyspy Brytyjskie i wtedy wszystko by geograficznie grało :D

I tu się zaczynają schody - jak bardzo prestiżowy jest, a raczej ma być, tegoroczny KotR? Co zwycięzca z tego wyniesie, poza dodatkiem do gimmicku? Title shot? Jeśli tak to na który pas? Do czego to ma prowadzić? Niby to nie są trudne pytania, ale po tak nagłym ogłoszeniu turnieju, odpowiedzi nie są takie proste.

Oczywiście, że nie jest to proste do oceny. Sam turniej jakiś tam prestiż ma, ale jego prawdziwą siłę ocenimy dopiero po tym co stanie się z osobą która go wygra. W pełni zgoda.

Przyznam, że złapałem się też na filmiku promującym turniej w którym na samym początku wspominają o przyszłych mistrzach wśród zwycięzców.

Mam wrażenie że za bardzo się podpalili z tym turniejem - pomyśleli o akcji, bez namysłu o reakcji.

Mam podobne wrażenie. Wszystko poszło tak nagle. Jakby wygrał Neville, to wręcz byłbym w stanie pomyśleć, że zrobili ten truniej specjalnie dla niego ;)

• Reputacja:   62
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Kotr przecież był kiedyś startem dla ludzi nie będących jeszcze na tyle wypromowanych by walczyć o najwyższe cele. Tylko problemami są fakty, iż takich typów jest dużo a i zwycięstwo być może kija da. Dodatek do nazwy, king...i tyle. Ten turniej nie ma prawa bytu, jak bardzo ktoś chciałby go bronić, to i tak nie znajdzie pozytywnego uzasadnienia. King Nevile mi nawet pasuje, ale to chyba za szybko, jeśli mamy na myśli aktualizacje Anglika. Na myśl o Barecie dostaje istnej wścieklizny. Kiedy wwe zrozumie, że z tej mąki chleba ni bedzie. Zastanawia mnie za to czemu wciąż w niego inwestują. Horni jest jego bratem, czy jak...Brak dobrych komentatorów to wepchnijcie Wade tam. Gdzieś była dyskusja o Showie , ten ma chyba więcej do zaoferowania...

163870508457e2d890447a3.jpg

Przemyślenia z RAW 27.04.2015

Turniej King of The Ring, czyli na produkt wymyślony na szybko, na potrzeby załatania dziury po pasie IC.

Ziggler przegrał z BNB, przez rozproszenie Sheamusa, okej ich feud nie dominuje tego turnieju.

R-Truth stoi wyżej w hierarchii niż Stardust? Tego bym się nie spodziewał.

Sheamus wygrał, po interwencji Zigglera. Przynajmniej to zwiększa szanse Dean'a na walizkę.

Nevill cały czas dostaje push z czego należy się cieszyć.

Pary półfinałowe:

BNB poskłada R-Trutha.

Neville wygra przy pomocy Zigglera i feudu z Rudym ciąg dalszy.

Finał:

BNB vs Neville, czyli rewanż za Pre-Show. Adrian w roli Króla mi w ogóle nie pasuje, król musi mieć gadane i musi wyglądać. King Barrett mi pasuje chociaż czy tego bym chciał? Niekoniecznie.

Resztę tygodniówki przeklikałem. Dajcie Naomi ten pas!