Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Czyli Heyman który "oficjalnie" został "zatrudniony" przez Punka jako jego "osobisty doradca" i przyjaciel, zostaje zwolniony przez Vinca, pomimo tego, że to Punk "zatrudnił" Heymana ??!!

Po prostu WWE.

RAW standardowe jak każde RAW po PPV.

Niektórzy pisali, że wygranie przez Cene RR powinno wygrać nagrodę za zaskoczenie roku. To ja uważam, że dopiero największym zaskoczeniem( i tu muszę przyznać byłem w totalnym szoku) jest to, że Cena będzie chciał walczyć o pas WWE.

Wkurzony Punk to dobry Punk. To akurat mi się podobało co prawda największy niesmak pozostawiło mi to jak wybierał datę na rewanż. I tak wybierał wybierał aż wybrał ze wszystkich dat EC a nie WM ?! taaaa, tylko później żeby nie mówił, że znów Rock jest w ME WM a on nie ;) .

Rock promem nie porwał. I pokazanie go na 5 min w całym 3 godzinnym RAW to jakiś żart. I szkoda, że cały czas Rock jest bardziej Dwaynem a nie Dwayn Rockiem.

Y2J wrócił znów żeby tylko jobbować na EC(a nie sorry na EC wygra żeby Ziggi dostał rewanż na WM) i WM. Jestem ciekaw czy naprawdę ktoś w WWE myślał nad tym żeby Jericho miał fued z Rybackiem, kto by to kupił ??.

Potwierdza się to co Tensai powiedział do fana, że płacą mu za robienie z siebie debila. Trochę szkoda bo facet miał być wielkim mrocznym potworem(nie mówię od razu, że zdobył by kokosy ale zawsze) i przez jeden czy dwa botche jest zwykłym Santino.

Brock ahhh Brock, mnie tam ten powrót w cale nie pocieszył, bo niestety zwiastuje nam to, że za tydzień dostaniemy plączącego Tripla o jego rodzinie i jak jeszcze dodamy znowu Cene który będzie przypominał jaki to on jest odważny, że chce walczyć z tymi z którymi niema szans(fajnie Cena kopną w zadek, wszystkich którzy kręcą się koło pasa WHC). Jestem ciekaw czy np Taker zastąpi Tripla na WM a jeżeli nie to kiedy Tripl przypomni sobie, że musi oddać zwycięstwo Punkowi.

• Reputacja:   1

* CM Punk bardzo fajnie odegrał wkurwionego nie na żarty furiata. Promo oczywiście jak najbardziej szczere (jakby nie patrzeć to jednak pokonał on Rocka), takiego Brooksa chcę oglądać

* Fajnie się oglądało Zigglera i Jericho próbujących współpracować ze sobą w tag teamie przeciwko Hell No- ogólnie przyjemny comedy match (no i przez chwilkę mogliśmy pooglądać techniczne starcie Bryana z Jericho). Segment pomiędzy tą dwójką także był fajny: padłem przy tekstach Y2J'a o staniku Langstona czy sikającej AJ :)

* Faktycznie Rocky mnie także nie porwał podczas swojej inauguracji jako mistrz. Punk oczywiście wypadł lepiej i mamy już zaklepany rematch na Elimination Chamber (zakładam przy tym że Punka w końcowych minutach zaatakuje Taker, jednocześnie rozpoczynając ich program. A co do Rocka to obstawiam że po walce na arenę wyjdzie Cena i w krótkim promo powie że wybiera Rocka jako rywala na WMkę)

* Odłączyli po cichu Cody'ego od Sandowa ze względu na planowaną walkę Rhodesa z Goldustem?

* Tensai w bieliźnie to zdecydowanie nie moje klimaty...

* Zakończenie RAW zdecydowanie wskazuje na walkę Triple H vs Lesnar na WMce. Tryplak jako dobry zięć będzie chciał pomścić Vince'a co doprowadzi do ich starcia...

Faktycznie trochę zbyt przewidywalna ta Road To WrestleMania...

Segment Punka- Raczej każdy się spodziewał że Brooks będzie poirytowany całą tą sytuacją z restartem walki na royal rumble, oczywiście segment na plus :)

Orton vs Cesaro- Neee, jak tylko okazało się że będzie sędzia specjalny było wiadome że to The Miz a to wskazywało na to że Mizanin po prostu pomoże pod koniec Randy'emu.

Dowcipy z udziałem terminatora i zapomnianego tag-teamu- komentować raczej nie trzeba.

Barrett vs Bo Dallas- Anglik może wybrać sobie przeciwnika? no przecież nie może chodzić o tego żółtodzioba który wyeliminował go dzień wcześniej :)...Po wygranej Dallasa mam mieszanie uczucia.

Rhodes vs Jasiu + segment- Przewinąłem do segmentu bo wynik wiadomy, w połowie miałem jeszcze odrobinę nadziei że może WWE da nam coś niespodziewanego i bezcenny wybierze WHC no ale cóż ;)...Wbiega Shield, Rudy i Terminator...Panowie w czerni pozamiatali i dobrze.

Tensai + Brodus- Przewinięte.

Big Show vs Del Rio- Zemsta, ty mu związałeś nogi on ci nakopie ale najpierw pobawi się taśmą z Albertem.

Tamina vs Kaitlyn- Brawl i koniec.

Przemowa Rocka- Zaczyna gadać o tym jaki to Punk jest zły i jak to uwolnił nas od tych złych czasów Punka (Chyba tylko hamburgery na hali przyznawały mu racje bo ja śmiałem się przy monitorze jak tego słuchałem) wbija Punk, mówi co ma mówić, Rock odpowiada, szkoda tylko że przekleństwa wyciszone ;/ A dalej to już tylko zapowiedź rewanżu na EC

Sandow vs Sheamus- Zdziwiłem się że Rudy nie rozwalił Demiana jak chciał, na plus oczywiście :)

Karaoke- Beznadzieja, tragedia, dramat, wstyd...

Segment z Y2J'em i bandą Show Offa- wiadome było że to Vickie stoi za powrotem Jericho, Chris przejechał się po Big E i AJ :lol:

Jericho, Ziggler vs Team Hell No- Y2J wykiwał Dolpha i blondasek dostaje od Czerwonej Maszyny^-^...Martwi mnie to że po TLC Dolph jest jakiś słaby w tych segmentach i walkach.

Trish w HoF- Ooo tak, moja ulubiona Diva w końcu została wyróżniona, w obecnych czasach ze świecą szukać takich kobiet :3

Segment z Vincem i Paulem + Powrót Lesnara- Na serio, kogoś to zdziwiło że to Heyman stał za Maddoxem i The Shield? Zaskoczyło mnie jedynie to że Brad nie był dobrowolnym pomocnikiem Paula, nie było tego widać w ich segmentach...Heyman jeszcze kombinował że to nie on, zawsze można spróbować..."You're F..." ooo, ja znam ten dźwięk! Nadchodzi The Next Big Thing!...Vince dostaje F-5 co nie spodobało się Paulowi który i tak ma już kłopoty...Ciekawe co na to wszystko CM Punk?

A teraz przewidywane walki na WM'ce

The Rock vs John Cena- Once in the live time...again.

HHH vs Brock Lesnar- Rewanż z Summerslam, tylko czekać co ma do powiedzenia The Game po ataku Lesnara na jego Teścia

CM Punk vs The Undertaker- Noo, tylko jak to rozegrać? Grabarz atakuje Brooksa na EC tak jak 3 lata temu zrobił to HBK na Takerze?

Dolph Ziggler vs Chris Jericho- Zemsta za Summerslam?

Droga do RematchManii zaczęła się!

66487669857979e1f5d8b5.jpg

CM Punk vs The Undertaker- Noo, tylko jak to rozegrać? Grabarz atakuje Brooksa na EC tak jak 3 lata temu zrobił to HBK na Takerze?
Jak jak pisałem: pewnie zgasną światła (komentatorzy będą nas przekonywać że to znowu The Shield powtarzają sytuację z Royal Rumble) i gdy się ponownie zapalą już będziemy widzieć Takera trzymającego za gardło Punka, szykującego się do chokeslamu :)

Dolph Ziggler vs Chris Jericho- Zemsta za Summerslam?
Fajnie byłoby gdyby Dolph wykorzystał walizkę na Del Rio a potem Y2J wygrałby turniej pretendentów na Smacku do WHC (bo nie widzi mi żeby Y2J dostał titleshota tylko dlatego że feuduje z Zigglerem)... Ale pewnie pójdą po najmniejszej linii oporu i Vickie i tak da Y2J'owi titleshota by kolejny raz zrobić na złość Dolphowi ;)

• Styl:  Ciemny

Tak sobie pomyślałem, że jeśli nie dojdzie do walki Cm Punka z Undertakerem na Wrestlemanii to może zrobią pojedynek tag teamowy Lesnar i Cm Punk przeciwko Triple H i HBK.

Skoro Heyman jest zarówno z Brockiem jak i Punkiem to może nie będzie wychodził raz z jednym a raz z drugim tylko razem we 3 będą mieli pretensje do Vinca, którego będzie bronił jego zięć i powracający po "kontuzji" najlepszy przyjaciel Huntera czyli HBK ( którego kontuzjował Brock) a i Punk z Hunterem mają rachunki do wyrównania.

I was angry with my friend;

I told my wrath, my wrath did end.

I was angry with my foe:

I told it not, my wrath did grow.

RAW do obejrzenia głównie ze względu na segmenty z CM Punkiem i powrót Brocka Lesnara.

Otwierające RAW furiackie wejście Brooksa było przepiękne. Bez pasa czy z pasem - ten koleś ma po prostu to coś. Niezły był też segment z Rockiem, gdzie były mistrz WWE po raz kolejny udowodnił, że majkowo nie ma sobie równych. Tylko słodkopierdzenie Rocka do przewinięcia.

Brock Lesnar miał wejście w swoim stylu. Markuję temu gościowi na maksa. Szkoda że będzie musiał jobbnąć Hunterowi na WM-ce. Gdyby dane mi to było obejrzeć WM live w New Jersey, to bankowo zdarłbym gardło cheerując Bestię.

A tak poza tym, to większość walk i segmentów przewijałem. Szkoda czasu. Z Wade'm Barrettem jaja sobie robią.

14453752125651e0a536c69.jpg

Tak sobie pomyślałem, że jeśli nie dojdzie do walki Cm Punka z Undertakerem na Wrestlemanii to może zrobią pojedynek tag teamowy Lesnar i Cm Punk przeciwko Triple H i HBK.
Nierealne gdyż Shawn już wielokrotnie mówił że na ring nie zamierza wracać (złożył taką obietnicę Takerowi i nie zamierza jej łamać) poza tym walka CM Punk vs Undertaker jest już podobno w 100 % zaklepana...

Dobre RAW! Gdy widzę Punka z pasem czy bez to i tak pojawia się uśmiech na twarzy. Obydwie wypowiedzi były przepiękne i Rock kolejny raz został zmiażdżony. Sytuacja z robieniem swego bez względu co na to powie Rock było świetne. Początek i furia byłego mistrza również świetna. Kolejne RAW zapowiada się ciekawie.

Tensai miał fajny udział na gali. Jako, że go nie lubię to fajnie było zobaczyć jak federacja robi z niego idiotę. Tańce nigdy nie zawodzą. Drewniane ruchy zawsze są zabawne. Jedyne co w tym może być głupiego to sam fakt, że takie rzeczy dzieją się na RAW ale jak już pominąć ten fakt i skupić się na tym co się aktualnie dzieje to jest wesoło.

PTP ze swoimi okrzykami również są fajni. Lubię ich oglądać. Walki jakoś mnie na tygodniówkach nie ciekawią. Dobre zakończenie Tables Matchu.

Wreszcie promo Rocka, przewinięte bo:

1.W feudzie Rock-Punk, podobnie jak we wszystkich feudach tego drugiego markuję CM Punkowi i tak już będzie zawsze. Zabolała mnie strata pasa przez Punka i dlatego nie oglądałem celebracji Rocka, momentu jak przypinał Punka ani proma po zdobyciu tytułu.

2.Jest po prostu nudny, to co robi na mikrofonie Punk a to co Rock to jest bez porównania. "I kick your ass! I kick your ass! I kick your ass! I kick your ass!". Ciągle to samo.

Mamy rewanż i będzie kolejny emocjonujący pojedynek! Let's go CM Punk!

Zakończenie RAW i niespodziewany(przynajmniej przeze mnie) powrót Lesnara. Heyman stoi za pomocą Shield i Maddoxa. Nic wielkiego. O mały włos byśmy już nie zobaczyli Paula w WWE a tutaj powraca The Next Big Thing i atakuje pana człowieka krzesło. Ciekawe zakończenie ale niestety to oznacza jedno, jak już ktoś napisał, na RematchMani odbędzie się pojedynek HHH-Lesnar.

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

Te Raw zapamiętam z dwóch a właściwie trzech segmentów (w sumie to pakiet 2+1). Spotkałem się kiedyś z opinią że niewazne co czytasz, oglądasz, cokolwiek, zawsze pamiętasz początek i koniec. Te Raw to idealny tego przykład.

- oglądając furiata Punka, poczułem prawdziwość i realizm w tym segmencie. Generalnie bardzo dobry początek Raw, gdyby Punk mógł to by pewnie bardziej poszalał, ale i tak udowodnił że nawet bez pasa jest BitW. Na WWE.com dali artykuł o tym w co Punk może celować po stracie pasa. Nie napisali prosto z mostu że celuje w streak, ale chyba chcieli wymusić komentarze w tym stylu skoro nie wymienili żadnego tytułu ani konkretu, a tych komentarzy trochę jest.

- Heyman zmiażdył system swoją grą. Tym jednym promem zjadł Vinca, Rocka, Jasia, generalnie każdego, nawet Punka. Ostatnie tak dobre promo miał Punk mówiąc o "za krótkich rękach". Heyman mówiący o tym że musi kłamać każdego dnia by przetrwać to prawdziwy majstersztyk. Jednak na tym nie poprzestał....

-...to co wyczyniał kiedy wrócił Lesnar było równie mocne. Miał w sobie tyle "strachu" podczas F-5, że można byłoby go jeść łyżkami. Brock wrócił więc wiemy co nas czeka na następnym Raw - Trypel H i jego zemsta.... Tak czy siak mam nadzieje że kilka rąk złamie Kimurą albo że sprzeda kilka F-piątek.

- Orton - miał być turn i feud o pas WHC, a gość walczy z Cesaro o pas US, ciekawe co z nim zrobią na WM-ce, choć w sumie nie miałbym nic przeciwko, żeby powalczyłz Antonio i mu jobbnął.

Nie przypominam sobie, żeby opener tego Raw był walką o pas... :razz:

A co do całokształtu gali:

• Punk wypadł bardzo dobrze, a co za tym idzie lepiej od Rocka. Wciąż nie rozumiem dlaczego gwiazdka z Hollywoodu dostała ten tytuł. Speech Rocka nie przypadł mi do gustu. Powinien był lepiej spisać się za majkiem. Przede wszystkim dlatego, że posiada tytuł mistrzowski, a to była idealna okazja do tego, aby się wykazać.

• Cesaro vs Orton - tak jak napisał ktoś w tym temacie, Miz jako sędzia to jeden wielki spoiler. Wynik walki nie zdziwił chyba nikogo. Gdyby nie Miz to kto wie czy Cesaro po raz kolejny nie pokonałby Ortona. Mógłby to zrobić i to czysto. Orton by na tym nie stracił, skoro teraz będzie walczyć o w turnieju o IC Championship, którego i tak nie wygra.

• Tensai i Clay. Rozumiem, że musiał być na tej gali (jak na każdej) jakiś zabawny moment, ale... To zdecydowanie nie było śmieszne, przewinąłem.

• Bo Dallas pokonał Barretta? Nie kupuję tego. Cieszyłbym się, gdyby taka porażka spotkała Ortona w walce z Cesaro (mimo tego, że markuje Ortonowi). Niby dobrze, że promują rookie, ale niech robią to z głową, bo inaczej za kilka miesięcy nikt nie będzie pamiętać, że taki ktoś jak Bo Dallas był w federacji. Powoli, stopniowo. Dzięki wygranej z Anglikiem, żółtodzioba czeka jobbowanie w rewanżu.

• Co do Jericho to na początku bałem się, że znowu będzie trollować, ale na szczęście tak się nie stało i zaczął mówić :twisted: Y2J zgasił Ziggy`ego, jego ochroniarza oraz kobietę. Fryzurę zauważyłem już na Royal Rumble. Y2J vs Ziggler na WM? To pewne.

• Cena posłodził, a i tak zebrał heel heat - nic nowego. Publiczność zgodziła się z nim tylko raz. Gdy zaczął mówić o tym, jaki pas obierze sobie za cel. Cena versus Rocky. Twice in a lifetime. Szykuje się udany rewanż Jaśka.

• Końcowy segment był chyba najlepszy na gali. Już podczas oglądania RR (a nawet wcześniej) liczyłem na to, że zjawi się Lesnar. Doczekałem się tego na tygodniówce. Szkoda tylko, że najprawdopodobniej dostaniemy powtórkę z rozgrywki. Walka Brocka z Hunterem strasznie przewidywalna. Tak samo jak to, że intryga Heymana wyjdzie na jaw. Tutaj jestem ciekaw jak skończy Maddox.

Po Raw spodziewałem się więcej. Nie było słabo, ale w trakcie RTWM apetyty fanów zawsze rosną. W tym wypadku podwójnie.

NalepRKO, tu nie chodzi o to dlaczego Rock dostał pas. Tu chodzi o to że i tak miał go zdobyć bez względu na mistrza. To nie Rock był budowany pod Punka z pasem, tylko Punk z pasem pod Rocka. Też mi się to nie podoba, ale tak miało być od początku.

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Dziwnie się ogląda Punka bez tytułu mistrzowskiego. Przemowa fajnie wyszła. Wkurzony Punker, taki powinien teraz być.

Spodziewałem się, że Barrett wybierze Dallasa, ale ten wynik to kpina. Ucieszył mnie brak reakcji na typowego faceta w gaciach. Danie mu pasa w najbliższej przyszłości to będzie spory błąd.

Słodkopierdzący Cena nam potowarzyszy aż do WM, gdzie dostaniemy chyba najbardziej przewidywalne starcie dekady.

Dawno nie było mi aż tak szkoda Tensaia. Chłopie, UCIEKAJ STĄD.

Rock znów nie zachwycił na mikrofonie. Na EC poskłada Punka...

A właśnie, EC RAW - co z tym? Walka o pas jest, pretendent na WM jest. Może pora na komorę o pas US?

Śpiewający Khali - najgorszemu wrogowi bym nie posłał odnośnika z tym na YT.

Y2J robi świetne wrażenie. Szykuje się ciekawy program z Zigglerem. Walka dwóch skłóconych tagów była najciekawszym starciem tego RAW.

Gratulacje dla Trish Stratus <3

Końcowy segment poprawia jakość tygodniówki. Był bardzo przewidywalny[przewidziałem wszystko, nawet część tekstów...], ale myślałem, że to tylko mój fantasy booking, a tu naprawdę wcielono to w życie. Zaskoczyło mnie tylko F5 na McMahonie.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Jeśli mogę o coś zaapelować, to wnoszę o przyznanie już teraz nagrody w kategorii "szokujący moment" Johnowi Cenie za wyjawienie, kto będzie jego przeciwnikiem na WM. Wątpię, by coś wywołało większe zdziwienie i niedowierzanie u mnie niż to, bardzo dobrze to rozpisali.

Chwała niebiosom, że nie odbiło im do końca i nie zwolnili Heymana. To chyba jedyna niewalcząca postać, którą można w tym syfie oglądać i w sumie bardzo dobrze wybrnęli z rozwiązaniem tej sytuacji. To plus, minus jest taki, że skręca mnie na myśl, że Lesnara czeka jobbnięcie na WMce...

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Jeśli mogę o coś zaapelować, to wnoszę o przyznanie już teraz nagrody w kategorii "szokujący moment" Johnowi Cenie za wyjawienie, kto będzie jego przeciwnikiem na WM. Wątpię, by coś wywołało większe zdziwienie i niedowierzanie u mnie niż to, bardzo dobrze to rozpisali.

Co jest w tym najśmieszniejsze to właśnie to że John powiedział wcześniej że po co wybierać przeciwników z którymi nie mógł wcześniej wygrać skoro nie będzie mógł zrobić tego znowu..."Na szczęście kreatywni uważają inaczej" pomyślał sobie Cena :)

66487669857979e1f5d8b5.jpg

NalepRKO, tu nie chodzi o to dlaczego Rock dostał pas. Tu chodzi o to że i tak miał go zdobyć bez względu na mistrza. To nie Rock był budowany pod Punka z pasem, tylko Punk z pasem pod Rocka. Też mi się to nie podoba, ale tak miało być od początku.

Wiem to :) Dlatego o tym napisałem, bo mnie to boli, a że w ostatnich czasach mało się udzielam w tym temacie to musiałem swoje żale gdzieś wylać :D