Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

TakerFanKrk napisał/a:

* Cena mógłby sobie darować aż tak podlizywać się publice, wszyscy wiemy jak bardzo się cieszy na myśl że Rock jest na zapleczu.

Przecież to częśc jego postaci. Cenaminator bez podlizywania się publice to jak polscy komentatorzy bez spuszczania się nad Borussią Dortmund.

No niby tak ale moim zdaniem był o wiele ciekawszy podczas pierwszego powrotu Rocka 2 lata temu. Jeszcze do dziś brzmi mi w uszach rapowanie Ceny żeby Rock pocałował go w tyłek (i w sumie brak dziwoty że fani krzyczą "Let's go Ziggler" a buczą na Jaśka. Mógłby być chociaż o minimum ostrzejszy i mniej włażący w tyłek) :)

[ Dodano: 2013-01-08, 21:05 ]

Ciekawe czy ktoś po tym zgaszeniu światła w walce o WWE title myślał, że zaraz pojawi się Undertaker :twisted:
też tak pomyślałem :)

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

Całe szczęście że Bryan jest taki sam jak był. Chyba ten Dazzler to był chyba jednorazowy wyskok.

Komentatorzy o tym gadali, że to niby jego alter ego na Twitterze. Nie czuj się jeszcze bezpieczny :P

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Cholera, czegoś mi brakowało w tej wymianie zdań. Punk podszedł na poważnie do tego, natomiast Rock sypał "sucharami". IMHO powinni postawić na powagę i shooty na granicy, inaczej proma Great One'a w moich oczach są takie same (dziecinne wyzywanie + lizanie dupy publice).

Wyjątkowo zmusiłem siebie do tego by wstac nad ranem i oglądać RAW na żywo, pewnie ze względu na to że tak był reklamowany powrót Rocka którego bardzo oczekiwałem no i oczywiście TLC match co na RAW jest rzadkością. Na początku zwróciłbym uwagę, co już ktoś tutaj pisał wcześniej, że po kiego ciula za przeproszeniem wchodzi Cena na początku i mówi że Rock jest za kulisami i go dzisiaj zobaczymy oraz te pieprzone reklamy Tonight on Raw The Rock returns.... bezsensowne to jest bo ludzie widząc i słysząc takie coś przestają się aż tak jarać tym powrotem.

TLC match był całkiem dobry choć moim zdaniem zamiast podbudować postać Punka to znowu dają mu zwycięstwo takie troche "nieczyste". Brooks już od kilku walk nie pokonał nikogo w czysty sposób. Nie podoba mi się to. Shield oczywiście na plus, triple powerbomb bardzo ładnie wyglądał na ten stół oparty na schodkach. Kiedy zgasło światło to tak lekko przygłupiałem i moje mysli to było coś w stylu "kur** Taker? Rock? Shield? Taker? WTF?"

Kiedy usłyszałem Punka mówiącego w szatni że szykuje się kolejny Pipe Bomb już byłem pewien że najbardziej to wyczekuję jednak proma CM'a a nie Rocka. No i nie zawiodłem sie, nikt się chyba nie zawiódł bo Punk pojechał ostro i to fantastycznie się słuchało. Te teksty o Clayu, Kiddzie. Bardzo zwrócilem tez uwagę na to jak Punk wspomniał o tym grafiku filmowym Rocka. A tak swoją drogą, teksty Rocka zawsze lubiłem, nawet jeśli trochę dziecinne to jednak również przyjemnie się tego słuchało, zapachniało starymi czasami, nawet miałem wrażenie że obaj pozwalają obie na coraz więcej w tych tekstach na balansując na cienkiej krawędzi ograniczeń PG. Co oczywiście na duży plus. Nie zabrakło "It doesn't matter what...." co bardzo mi się od zawsze podobało w tekstach The Rocka.

Podsumowując, jeśli poziom speechy i prom będzie taki sam jak ten a nawet lepszy to ta RoadToWrestlemania szykuję się na naprawdę epicką. Czekać tylko aż powróci Lesnar, Jericho i mam nadzieję Taker. Za tydzień wraca Austin i nawet mam cichą nadzieję że gdzieś się wplącze między Punka i Rocka, np jako Special Guest Referee ich walki na RR, co byłoby niezłym kopem dla WWE teraz.

Zaczyna się okres w którym Punk, z racji że ma feud z kim ma, będzie chwalony za wszystko co zrobi. Rozumiem, że jestem jedyną osobą, którą początek naszego mistrza zawiódł? Jasne, wystartował z grubej rury ale nie miało to nawet porównania do 2011 roku (nie mówię tylko o sławetnym shootie). Im dalej w las tym czułem coraz większy zawód, Brooks był za bardzo w postaci a za mało sobą i cały czas heelował iż nie dało się odczuć tej 'prawdy' którą rzekomo jest pipebomb. Za to byłem bardzo pozytywnie zaskoczony tym co pokazał Rockie bo było stosunkowo konkretnie i wszystko osadzone w dobrym trash talking, czyli to z czego Great One słynie. Promo trochę w stylu Johnsona z 2002 roku. Wytykacie, że za dużo słodzenia ludziom? Geez, taki gimmick, to trochę jakby narzekać iż Taker jest ubrany na czarno.

Mam tylko jedną nadzieję - jeżeli Rocki będzie się pojawiał regularnie na RAW od teraz (ma być nawet na najbliższym Smacku!) to lepiej niech mu bookują też walki. Nawet jakieś 2 squashe wystarczą. Byle tylko nie opierać się tylko i wyłącznie na segmentach mówionych bo pociągnąć to przez 3 miesiące będzie ciężko...

Ja tylko powiem jedno - mam nadzieję, że na przyszłym RAW zobaczymy segment Rocka, Punka i Stone Colda. Wszyscy razem w ringu. To byłoby kompletnie epickie.

Speech Punka przed wejściem Rocka był świetny. Uwielbiam, gdy Brooks buduje swoje gadki w oparciu o real i pod smartów. Natomiast nieco zawiodłem się przy jego ripostach na typowo face'owe gadki The Rocka. Miałem nadzieje, że Punk zmarszczy Dwayne'a jak kiedyś Janusza, ale albo mu na to nie pozwolono, albo (w co trudno mi uwierzyć) nie miał na to pomysłu. Zgadzam się z Hammerem, że przy tekście Dwayne'a o lodach mógł mu wyjechać z tą obietnicą dotyczącą powrotu, którą to Janusz rok temu wyrzygiwał (i bardzo słusznie) Johnsonowi przy wielu okazjach. Tymczasem końcówka tej wymiany zdań przeszła w takie typowe przepychanki ("Ja skopię ciebie", "Nie, to ja skopię ciebie") chociaż oczywiście okraszone lepszymi niż to ma to miejsce w przypadku innych wrestlerów tekstami, bo też mówcy byli pierwszoligowi. Tekst Punka o boksowaniu się z bogiem bardzo mi się podobał.

Czy cieszę się z powrotu Rocka? No pewnie. Zawsze coś się dzieje. Natomiast martwi mnie jak w tym wszystkim bookowany będzie Brooks. Żeby choć trochę uwiarygodnić Punka jako przeciwnika dla The Rocka, to mogli przynajmniej zabookować mu czyste zwycięstwo nad Rybackiem na tym Raw. Skipowi by korona z głowy nie spadła. Punk będzie niestety nadal grał pizdeusza i jeżeli ma zatrzymać pas, to tylko z pomocą armii pomagierów w postaci The Shield. Ewentualnie zagra pizdeusza, który po prostu pas straci. O tym ile Punk zyska na tym feudzie dopiero się przekonamy. Bo może się okazać, że obecny WWE champ będzie służył tylko do jobbniecia Dwayne'owi, który szykowany jest na kolejny "once in a lifetime" match na WM-ce z Johnem Ceną. A wtedy będzie się można cieszyć jedynie z tego, że Brooks walnął kilka dobrych tekstów i miał main event z The Rockiem na Royal Rumble. Ja natomiast życzę CM Punkowi jeszcze większych sukcesów, bo na nie po prostu zasługuje. Bardzo chciałbym walki Punka z Rockiem na WM-ce (wtedy mógłby spokojnie jobbnąć z pasa na RR), jeżeli nie jeden na jednego, to przynajmniej w triple threat z przystawką w postaci Ceny. Nie muszę chyba wspominać kogo widzę jako zwycięzcę? ;)

14453752125651e0a536c69.jpg

• Reputacja:   2

Przemowa John'a Cena'y

Dzisiaj powrót Rock'a. Wszyscy wiedzą, ale i tak Cena musi to ogłosić w ringu, jak zawsze kiedy jest coś dużego. :roll: Szczerze myślałem, że po naśmiewa się jeszcze z AJ i Dolph'a, w końcu pokazali powtórkę, jak ich upokorzył tydzień temu. Big E z mikrofonem to chyba nie jest dobre połączenie... .

Pierwsza walka - John Cena vs Dolph Ziggler

Mamy pojedynek po krótkiej wymianie zdań. Interwencja pana E wydawała się oczywista, ale skończyło się tylko na liściu od AJ i wydaleniu ich z areny. Dobre wrażenie po tej walce pozostawił Ziggler, niestety przegrywa.

Druga walka - Diva's Championship: Kaitlyn vs Eve Torres ©

Ich rywalizacja tak szybko się nie skończy... .

Steamboat? Ciekawe czy jest wciąż w dobrej formie. :grin:

Coś mi mówi, że zobaczymy Handicap... .

Trzecia walka - Team Hell No! vs Team Rhodes Scollars

Tym razem górą Cody i Sandow. Walka przeciętna.

Czwarta walka - Randy Orton vs Heath Slater

Nie było Handicap'a, ale i tak wszyscy członkowie 3MB otrzymali RKO. :roll:

Piąta walka - Wade Barrett vs Santino Marella

Wygrana mistrza.

Nasz "Biały wojownik" ponabijał się trochę z przegranych "rock'owców".

Szósta walka - The Great Khali vs Antonio Cesaro

W końcu "najjaśniejszy" punkt żałosnej stajni przegrywa.

Podoba mi się Heyman, gdy nie chce nawet słuchać Brad'a. :twisted:

Siódma walka - Sheamus vs Jinder Mahal

Coś dużo dzisiaj 3MB.

Ósma walka - WWE Championship: Ryback vs CM Punk ©

W końcu gala zaczęła się rozkręcać. Punk zyskuje w moich oczach, że zgodził się od razu po kontuzji wylądować w pierwszej minucie walki plecami na drabinie. Dobry również kopniak z wyskoku po schodkach. Po nieudanym skoku z narożnika podczas akcji z krzesłem trochę się przestraszyłem. Odnowienie kontuzji było, by totalną katastrofą. Interwencja The Shield. Końcówka z potrójną Powerbomb'ą również fajna. Punk wygrywa najlepszą walkę na RAW od dłuższego czasu. To dowód, że Gimmick znaczy dużo. Wątpię, że łzy Heyman'a były szczere, ale było je widać. Dobry aktor. :D

Odpowiedź Brooks'a w wywiadzie również niezła. :D

Dr. Shelby powraca za tydzień. Czyham na dobre momenty. :D

Dziewiąta walka - Kofi Kingston vs Big Show

Przewijam wejścia, a tu koniec walki. :lol:

Przemowa CM Punk'a

To na, co wszyscy czekali. Nasz mistrz zmienił nawet koszulkę na "Knees 2 Faces". Segment podobał mi się bardzo. Oboje z Rock'ym wypadli bardzo dobrze. Punk nieźle pojechał, szykuje dla nas przysłowiową "bombę" i naprawdę mam wrażenie, że to będzie bomba. :grin: Uwielbiam go słuchać, ma to coś. Wzmianki o wszystkich, których pokonał, Pimp Bomb z zeszłego roku itp. Dwayne, jak zwykle przemawiał z energią. Troszkę nie wyszło to Rock Bottom, albo po prostu takie ujęcie kamery. W każdym razie zaczyna się czuć już te RTWM i mam nadzieję, że napięcie nie opadnie. W przyszłym tygodniu, podobno zjawi się Austin. Niestety, raczej nie weźmie udziału w programie, ale gdyby rzeczywiście został sędzią, jak wspomniał adilucas to było, by coś. :D

Pozostaję czekać na kolejne RAW. SmackDown! teraz już raczej tylko dla WHC chociaż program z tym pasem pewnie też będzie kiepski. :/ Chyba, że turn Orton'a. 8) Oczywiście o ile dostanie walkę o tytuł. :roll:

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

O Punku i Rocku wszystko zostało powiedziane. Ja chcę tylko wspomnieć o Cesaro i Neutralizerze na Khalim, bo to było mega! Tak jak w świecie wrestlingu jest wiele ciosów, których po prostu nie wykona się na cięższych rywalach, tak finiszer Szwajcara powinien być wykonywany tylko na takich, bo to właśnie wtedy objawia swoją moc i dopiero wtedy robi wrażenie. Jak wykonywał go np. na R-Truth, to przyjmowałem to kompletnie bez emocji i nawet mówiłem, że to jeden z najgorszych ciosów kończących w rosterze. Ale jak wykonuje go na takich osobach jak Khali, czy Clay... wtedy zaczyna się magia. I to może być przepustka Cesaro do pójścia wyżej, bo nie od dziś wiadomo, jak taki pokaz siły imponuje Vincowi.

Gdy Cesaro zabierał się do tego finishera, to pomyślałem sobie: "Chuja tam... Khali się uwolni, a później Antonio go w jakiś inny sposób przypinuje". A tutaj takie pozytywne zakończenie. W jednej chwili zastanowiłem się, czy nie skrzywdziłem Cesaro nie oddając głosu na jego finisher w AWA i automatycznie pomyślałem mniej więcej to, co napisał mały619: "Vince to widzi i musi docenić!". Akurat Cesaro oprócz tego, że jest silny, to w przeciwieństwie do wielu innych koksów i giantów potrafi jeszcze sklecić przyjemne ringowo widowisko. Majka też ogarnia. Jego proma trzymają poziom. Jeżeli niczego po drodze nie sknoci, to wróżę mu WHC. Kto wie - może jeszcze w tym roku.

Swoją drogą - w końcu mamy solidną promocję pasa US.

Ja gdy zobaczyłem Cesaro z Kłodą byłem pewny, że musi się zakończyć Neutralizerem. Udane pomysły trzeba przenosić do głownego brandu tak jak to było z testem na inteligencję Sandowa czy Shell Shocked na Tensaiu.

Jedyną różnicą było to, że w Main Evencie Cesaro robił finisher obejmując Khaliego w pasie a tutaj wyglądało to jeszcze lepiej bo robił to w normalny sposób.

• Urządzenie:  Windows

w Main Evencie Cesaro robił finisher obejmując Khaliego w pasie

Ja sobie przypominam coś innego. I na ME i na RAW najpierw chwytał go w pasie, a potem przekładał ręce już typowo do Neutralizera.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

No tak rzeczywiście dopiero zobaczyłem, coś musiałem przeoczyć.

Nie zmienia to faktu, że walka z Khalim miała na celu pokazanie jego siły. Udało sie na Main Evencie więc dlaczego miałoby się nie udać na Raw

• Reputacja:   1

Bardzo ciekawi mnie fakt czy WWE da powalczyć Rockowi na tygodniówkach? Skoro do kwietnia ma być pełnoprawnym członkiem rosteru to według mnie powinien częściej się pokazać w ringu niż tylko na 3 walki (Royal Rumble, Elimination Chamber i WrestleMania). Wiadomo że o poziom segmentów mówionych nie musimy się martwić ale fajnie byłoby gdyby wpuścili Rocka do ringu na RAW czy Smacku (bez sensu byłoby gdyby miał stoczyć tylko trzy pojedynki a na tygodniówkach tylko wygłaszać proma)?

Nie zmienia to faktu, że walka z Khalim miała na celu pokazanie jego siły. Udało sie na Main Evencie więc dlaczego miałoby się nie udać na Raw

Jeżeli chodzi o mnie to ja ME nie oglądam i stąd moje zaskoczenie co do wyczynu Antonio na RAW. Te same walki na SD, RAW, ME, a później jeszcze na PPV, które stały się takimi dłuższymi tygodniówkami. Wobec miernoty i powtarzalności produktu - część shitu odpuszczam.