Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Moim zdaniem to co WWE zrobiło na RAW z postacią Rybacka to tak naprawdę pozostawienie sobie furtki by w razie co - gdyby BezCenny się do PPV nie wykurował - ktoś mógł zawalczyć z Punkiem na HiaC nie będąc jednocześnie przeciwnikiem w 100% z powietrza. Natomiast jeśli nie będzie jakiś przeciwwskazań i Jasiek będzie mógł stanąć na przeciw Brooksa to pewnie na Pay-per-view były członek Nexus będzie się pojedynkował ponownie z Mizaninem, tyle, że tym razem o srebro.

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

Moim zdaniem to co WWE zrobiło na RAW z postacią Rybacka to tak naprawdę pozostawienie sobie furtki by w razie co - gdyby BezCenny się do PPV nie wykurował - ktoś mógł zawalczyć z Punkiem na HiaC nie będąc jednocześnie przeciwnikiem w 100% z powietrza. Natomiast jeśli nie będzie jakiś przeciwwskazań i Jasiek będzie mógł stanąć na przeciw Brooksa to pewnie na Pay-per-view były członek Nexus będzie się pojedynkował ponownie z Mizaninem, tyle, że tym razem o srebro.

Dokładnie to samo chciałem napisać. Zastanawia mnie tylko jedno, co jeśli Cena się nie wykuruje? Rybackowi pasa nie dadzą, a chyba nie będą chcieli, żeby został spinowany. Wtedy pewnie dostaniemy uciekającego z klatki Punka, albo inną kontrowersję, bo wątpię w odwagę WWE i podłożenie Rybacka.

A może my nie bierzemy pod uwagę innego scenariusza, wszyscy są zgodni że WWE chce zrobić z Rybacka dominatora - drugiego Goldberga...a może Vince wpadł na genialny i szybki pomysł zrobienia ME przez serie zwycięstw (tak potrzebnego w obecnych czasach w WWE) którego można wykorzystywać do walk o najważniejsze pasy - wtedy jego streak był by bez znaczenia czy by przegrał czy nie bo już osiągnął status ME.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Jeszcze jedna sprawa z RAW, mianowicie nowy Tag Team - Cody i Sandow. Z jednej strony niesamowicie cieszy mnie to, co dzieje się teraz w dywizji Tag Team. Pojawiło się tyle drużyn, mamy mega ciekawych mistrzów, po prostu dywizja przeżywa renesans. Tylko właśnie, mamy tyle ciekawych drużyn z Reyem i Carą, oraz PTP na czele, a oni łączą w drużynę dwóch zawodników, którzy powinni robić solowe kariery. Nie bardzo mi to odpowiada, chociaż widzę w tym jeden pozytyw - w końcu może dojść do rozpadu drużyny i wtedy jeden z nich będzie musiał przejść face turn, a to może dać tej osobie świeżość i może to wyniesie tą osobą na szczyt (i myślę tu o Codim, bo Sandow jest za dobrym heelem).

[ Dodano: 2012-09-25, 22:37 ]

A może my nie bierzemy pod uwagę innego scenariusza, wszyscy są zgodni że WWE chce zrobić z Rybacka dominatora - drugiego Goldberga...a może Vince wpadł na genialny i szybki pomysł zrobienia ME przez serie zwycięstw (tak potrzebnego w obecnych czasach w WWE) którego można wykorzystywać do walk o najważniejsze pasy - wtedy jego streak był by bez znaczenia czy by przegrał czy nie bo już osiągnął status ME.

Wątpię, żeby teraz nagle Vince postanowił tak mocno przyspieszyć z karierą Rybacka. Przez cały czas była bardzo wolna i bardzo przemyślana promocja i nagle takie bum? Ja wątpię i skłaniam się ku opcji, że jest to po prostu zabezpieczenie w razie braku Ceny.

• Reputacja:   2

JR na stołku komentatorskim to zawsze plus. :)

Przemowa Paul'a Heyman'a

Ogólnie dobry segment na początek. Ciekawe ile potrzymają Maddox'a? Może wymyślą jakiś wątek z nim i AJ... . :D

Pierwsza walka - Dolph Ziggler vs Kofi Kingston

Dość długi i niezły pojedynek. Ciekawie wykonany Boom Drop. Wykluczałem wygraną Kofi'ego.

Kolejna ciekawa scenka z mistrzami TT. W przyszłym tygodniu pewnie zamiana ról. :D

Druga walka - Tytus O'Neil & Darren Young vs Santino Marella & Zack Ryder

Tutaj także zwyciężyli moi faworyci.

Przemowa Mick'a Foley'a

Cieszę się, że nie do końca Paul jest ustami Punk'a i obecny mistrz mówi zdecydowanie więcej od Lesnar'a i tym razem wyszedł bez towarzysza. Kolejna dobra wymiana zdań. Nie mam zastrzeżeń do "hardcor'a".

Trzecia walka - The Miz vs Ryback

Skoro czysto podkładają Ryback'owi, Miz'a to ten jego streak jeszcze trochę potrwa.

Pewnie każdemu rzucił się w oczy fan, który próbował wtargnąć na ring. Ach... Amerykanie... . :lol:

Kolejny segment z naszym ulubioną drużyną. To już kiedyś było, jak wspomniał N!KO. :)

Trolowanie Alberto przez AJ ciąg dalszy. ARRIBA!!! :D

Czwarta walka - Wade Barrett vs Tyson Kidd

Anglik dewastuje rywala.

Wywiad Michael'a Jerry'ego "The King'a" Lawler'a

Jest już stary. Jest jednak także dużą częścią WWE, Hall of Famer, dobry komentator. Rozumiem, że WWE nie chce go puścić i skoro on sam się na to godzi to znaczy, że kocha ten biznes. Potrzebuję przerwy to chodź, by słychać. Najlepiej jakby już dał sobie spokój, ale jeśli ma wrócić to już tylko do komentowania. Nie pchajcie go do walki, bo to się skończy tragicznie. Naprawdę jeszcze nam na ringu wykituje. :/

Piąta walka - David Otunga, Alberto Del Rio & Ricardo Rodriguez vs Sin Cara, Rey Mysterio & Sheamus

Także wiadomy wynik.

Bryan jest wegetarianinem? :o

A, więc Team Hell No. Zaskoczony jestem dużą przewagą nad Team Friendship, które wydawało mi się, że wygra. Tylko 3 % dla Team Teamwork i dzięki Bogu. Rhodes Scholars? No, widać, że cały czas trwa odbudowa drużynowej dywizji. :D

Szósta walka - Layla & Alicia Fox vs Eve Torres & Beth Pheonix

Ciekaw kiedy zrobią, że Kaitlyn się skapnie.

Siódma walka - Brodus Clay vs Tensai

Powrót BIG SHOW'A i oboje na deskach. Pytanie jaki program dostanie?

Przemowa John'a Cena'y

Jasiek musi oczywiście zamknąć galę i dodatkowo przywalić Brooks'owi. Ryback i pas WWE? Raczej nie. Może na jakiejś tygodniówce, chodź, by przyszłej CM przerwie jego serię i tyle.

Czemu stłukł Foley'a? :P

Całkiem dobrze w tym tygodniu. Brooks podtrzymywał gale.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Straszne to Raw było. Przyodziany w różową czapeczkę John Cena jedną ręką zamiatający CM Punka z ringu dopełnił obrazu nędzy i rozpaczy. Najlepszy moment to wymiana zdań Foleya z Brooksem. No i segmenty z Team Hell No dało się obejrzeć. Swoją drogą - liczyłem, że WWE zaproponuje jakieś ciekawsze nazwy dla tego tagu. A z tej trójki Team Hell No było w zasadzie jedynym możliwym wyborem. Team Friendship? WTF?

14453752125651e0a536c69.jpg

Myślałem, że gorzej już być nie może. Co oni do cholery robią z CM Punkiem ? "Nigdy nie uciekłem przed żadnym wyzwaniem i nigdy tego nie zrobię" , wychodzi Ryback, ... to ja może spadam. Mam nadzieję, że Vince niedługo kopnie w kalendarz i w końcu zacznie się jakiś normalny booking bo to jakiś cyrk na kółkach.

Sheamus vs Damien Sandow

Mecz był naprawdę dobry, szkoda, że wynik znany od samego początku. Końcówka to jakiś bullshit, "Double Brogue Kick" , bardziej przepushowany niż Sina.

Tag Team Match - Team Hell No ! vs CM Punk & Dolph Ziggler

Nie zwracałem zbytnio uwagi na przebieg meczu, ale w momencie, gdy AJ wyrzuciła obydwu manager'ów z ringside'u wiedziałem, że przecież Heel'owie sobie nie potrafią w ogóle poradzić w meczu bez manager'ów a co dopiero wygrać. Byłem święcie przekonany, że NIE MA INNEJ OPCJI niż spinowanie Dolpha , ALE NIE ! Szmacimy WWE Championa, no bo przecież jak inaczej.

To co robi WWE jest żałosne, wymagają od niego pobicia Ceny jeszcze raz i wtedy będzie Best In The World'em i w ogóle, ale dokonał juz tego miliard razy i wciąż im nie wystarczy. "If you walk in Boston as the wwe champion AND SOMEHOW you walk out the champion, well that's what defines your existence !" - John Shena

Co się stało na Night of Champions ? CM Punk still the champion, " ale to nie fer, bo DRAW bla blaa bla". Dobra, kończę z offtopem. RAW 3/10, tyle w temacie. Wybaczcie za spory offtop.

Phoenix Screwjob

18541409904e0e46ec815c6.jpg

• Urządzenie:  Windows

* - To bylo chyba pierwsze promo Heymana i Punka, w ktorym sie dopelniali, a nie blokowali tego drugiego. Kazdy mial jakas swoja historie do przekazania i takie wystepy moge w ich wykonaniu ogladac z usmiechem na twarzy. Vickie troche popsula klimat swoim piszczeniem - z ktorego polowy nie zrozumialem LUB nawet rozumiec mi sie nie chcialo - ale Team Hell No podkreslili genialnosc tego otwarcia.

* - Kolejna koszulka DZ najpewniej trafi do mnie w niedalekiej przyszlosci. Na cale szczescie nie jest czarna. Kolorystycznie troche jak u Kofiego, ale napisy miazdza system :wink: Sandowa, Rydera, Miza i dwie koszulki Team Hell No, tez sa dostepne w sklepie WWE. Przytulilbym - oprocz czerwonej mistrzow - ale na pewno nie za oryginalna cene.

* - Reyowi i Carze brakuje juz tylko nazwy. Stroje wygladaja komicznie. Mogli tylko kolorami sie dobrac, i pozostac w swoich oryginalnych ciuchach.

* - Z Claya mogli zrobic wiarygodnego pretendenta na PPV, a podlozyli go na tygodniowce, w czyms, co zlosliwi mogliby nazwac squashem, bo trwalo tyle, co walki Rybacka z lokalnymi zawodnikami. 5min Funkosaurusa minelo?

* - Debaty to czesto jasny punkt tygodniowki, ale jesli wrzucamy tam Showa i Sheamusa, to ciezko sprzedac calosc. Na szczescie mielismy przypadkowa komedie z ta cala mownica Paula :wink:

* - Wyczyn Rybacka ze SmackDown - kiedy to wyniosl Tensaia do swojego finishera - chcieli powtorzyc na zywo. Co sie stalo? Głodomór nie dal rady... i to dwukrotnie. Caly czar prysl... Poza tym, co to za usmiech na koniec ?! Gdzie ten Terminator z kamienna, niszczycielska facjata?

* - CM Punk wrzucony do Jima Rossa, zeby zebrac heat. Kolejny solidny wystep mistrza.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Nie chciał bym być w otoczeniu Vinca na zapleczu podczas walki Rybacka.

Do ostatniej minuty liczyłem, że podczas segmentu z JR może jednak "szyba pęknie". To by rozwaliło system(naprawiło niesmak za 1000 RAW) i jestem ciekaw czy też nie pop z powrotu Brocka. Ale niestety dali Rybacka(joke ?)

Vince aż tak bardzo lubi Rybacka, że nie patrzy co robi. Tylko klapki na oczy i leci do przodu. Wiadomo, że scena z ostatniego RAW była na ostatnią minute bez żadnego planu z opcją "później coś wymyślimy". I teraz koleś który jeszcze dwa tygodnie temu walczył z mistrzem interkontynentalnym, wcześniej obijał lokalnych/jobberów już rzuca się na pas WWE.

Mam nadzieje, że Vince nie stwierdził, że Ryback ma być tym który zastąpi Cene bo OMG. Co prawda mógł by pomagać dzieciom jak Cena. Występować razem z Pierwszą Damą w kampanii na rzecz dożywiania dzieci.

- Początek nawet dobry do momentu wtrącenia się AJ. Heyman i Vickie startują na jej na posadę lecz mam nadzieję na powrót Flair'a. Końcówka segmentu słaba bo w stylu Teddy'iego Longa...

- Sin Cara pod skrzydłami Reya poprawił się trochę ale dalej wydaje się nieco niepewny w tym co robi. Nawet fajny pojedynek choć duża w tym zasługa Primo & Epico. Obecność PTP nic nie wniosła oprócz sugestii, iż pokonają Kofiego i Trutha i spotkają się w następnym etapie z Rey'em i Carą.

- Cesaro szybciutko składa Claya? O_O Mnie się podoba. I to bardzo gdyż Cesaro pnie się do góry a Clay spada w dół i oby go było coraz mniej w takiej postaci.

- Jobbowania Rydera ciąg dalszy. Nie interesuje mnie to zbytnio. W ten sposób chcą odbudować Miza po porażce z Rybackiem?

- Co Sheamus ma na nosie? Debata słaba, żarciki Sheamusa też i wałkowanie tego samego tematu w kółko.

- Divy. Coś tam się dzieje w tej dywizji dzieje. Odejście kilku zawodniczek (oby nie Beath) chyba tego nie pogorszy bo i tak nigdy wszystkie nie miałyby czasu antenowego

- Rudy Slater wraz z długowłosym Szkotem i Mahalem o ciemnej karnacji w narożniku wyglądali prześmiesznie. Jakby 3 kolegów z wymiany międzynarodowej :D Przynajmniej robią to co do nich należy czyli niszczą kolejnego jobbera.

- Ech narzekałem wielokrotnie na Sheamusa i jego niezniszczalność a teraz jednym kopniakiem pojechał moich ulubieńców. Nie nawidzę czegoś takiego... Dawno nie widziałem tak mocno przepushowanej postaci. Przy nim nawet booking Ceny wydaje się być spoko.

- Kolejny speech Punka, którego bardzo dobrze się słuchało mimo tego, iż schemat o szacunku jest ten sam. Ryback znowu wmieszany w story z Punkiem i po raz drugi przegania mistrza. R U serious bro? Ciekawe czy szukają zastępcy czy następcy Ceny w ten sposób. Obstawiam, że w niedługim czasie Ryback wejdzie do main eventów poprzez walki tag teamowe jako partner topowych faceów bo łatwo to będzie połącyć.

- Del Rio niszczy Kofiego lecz co z tego? Już dawno jego postać stała się mało wiarygodna jako killer.

- AJ wygląda świetnie w outficie sędziego :) Dobrze, że znowu Ziggler nie musiał być znów przypięty choć Punk z pewnością na taki los sobie nie zasłużył.

Raw średnie zabrakło segmentów z terapii, za dużo squashy było, może 2 walki były ok. Niektóre rzeczy były niepotrzebne jak np debata. Cieszą niektóre wyniki lecz większość była dziś bez znaczenia.

"Suffering is the result of the game, Victory at the cost of pain"

• Reputacja:   3

* Mocny zastrzyk promocji dla obecnego US Champa i dla samego tytułu. Niemniej mogliby tym Panom zmontować większy feud o amerykański pas.

* Również starcie olbrzymów powinno mieć lepszy build-up i zostawić je na na PPV. Ryback po raz kolejny niszczy Tensai'a (ahhh, ten de-push...), tylko szkoda, że zbotchował finish i zaczął się głupkowato śmiać (zgodnie z jego gimmickiem - save your poker face Sheffield!).

* Co do ex-Skipa - jest coraz większe prawdopodobieństwo, że to on zastąpi kontuzjowanego Jaśka na HIAC. Ciekawe tylko jaki byłby wynik tego potencjalnego starcia. Z jednej strony trochę za szybko by Terminator sięgał po złoto, a z drugiej wątpię też by chcieli podkładać go Punkerowi (chociaż przegrana z obecnym mistrzem to żadna ujma). Rozsądnym wyjściem byłaby wygrana Rybacka przez DQ, ale niestety stypulacja matchu na to nie pozwala.

* Phil odwala świetną robotę jako "bad guy". Szczerze to Heyman w tym duecie jest tylko tłem. Werbalne jechanie Rossa to chyba najlepszy segment na gali.

* Mała Aj też miała swoje 5 minut na tej gali. Sztuczne przeprosiny wobec Kaitlyn oraz zachowanie w trakcie main-eventu utwierdzają mnie w przekonaniu, że mogę ją częściej oglądać.

* Fajnie, że low-carderzy dostają swój spotlight, ale zebranie ich w jedną stajnię jest troszkę z dupy - nie widzę między nimi żadnego wspólnego mianownika, oprócz tego, że zasilają jobberlandię. Miło było usłyszeć, gdy Drew zatytułował siebie jako "Choosen One", ale i tak pewnie gówno mu to da.

* Ciekawy pomysł z ta interaktywną debatą, ale "interaktywna" to ona raczej tylko z nazwy. Również Big Show powinien być bardziej heelowy, jeżeli chcą go sprzedać jako wiarygodnego przeciwnika dla Rudego. Uciekanie z ringu na pewno mu w tym nie pomoże. Aha i Sheamus niestety nie ma talentu do bycia kabareciarzem.

* Dość wyrównany pojedynek między Sheamusem, a Sandowem sugeruję, że zarząd WWE ma dość poważne plany wobec tego drugiego.

• Reputacja:   1

* Punk odzyskuje w moich oczach szacunek po heel turnie, w końcu mówił ciekawie-aż chciało się go słuchać (szczególnie gdy mówił o przyjaźni Rossa z Austinem) . W segmencie z JR'em po raz kolejny udowodnił że na mikrofonie jest jednym z najlepszych w tym biznesie

* JR i Ryback razem... Czy to oznacza że mimo wszystko dojdzie do walki Punka i Sheffielda na HiAC? Jeśli mają to w planach to mam nadzieję że Ryback jakoś przegra bo mimo wszystko nie chcę go na razie oglądać z pasem WWE (a WWE przy okazji udowodniło że nawet bez Ceny są w stanie zrobić w miarę strawną tygodniówkę)

* Encore znowu niszczy. Tym razem Santino... I to by byłó na tyle

* Team Hell No znowu błysnęli na tym show (szkoda tylko że nie było z nimi doktorka bo liczyłem na jakiś segmencik na zapleczu). Na HiAC PPV pewnie zmierzą się z Rhodes Scholars

Tensai próbował wszystkiego co było w jego sile by spieprzyć Rybergowi występ. Udało mu się to w 100%. Dobrze, że chociaż Skip wykazał się odrobiną szybkiego myślenia.

Punk jako diabeł wcielony coraz bardziej się rozkręca i z kolejnego RAW na RAW jest go coraz więcej. Szkoda, że pewnie w końcu i tak przegra z Jasiem na HiaC. To będzie najgorszy możliwy koniec tego rocznego runu, nie można już naprawdę poczekać do RR?

-Segmenty z Punkiem dały radę. On i Heyman odwalają zarąbista robotę. Cena jest zbędny.

-Maska Mysterio wyglądała przekomicznie. Całe stroje są do wymiany, ale z naciskiem na tą maskę.

-Cesaro składa w niecałe 2 minuty Claya! I bardzo ładnie!

-AJ "przepraszająca" Kaitlyn, to było dobre.

-Big Show jak dla mnie pozytywnie wyszedł na debacie. Ale tylko on. Sheamus niech najlepiej się w ogóle nie odzywa.

-Ryback... Myślał sobie "wyszło raz, wyjdzie drugi", a nie wyszedł ani drugi, ani trzeci. Rewanż z Tensaiem to był błąd[i nie zmieniłbym zdania nawet gdyby było bez botchy].

A potem wyszedł na Punka... Nie widzę go jeszcze jako mistrza. Na RR starcie Rock vs Ryback? lol

-Stajnia jobberów jest zabawna. Łączy ich tylko[albo aż] jobberka. Wolę to od pajacowania Santino, ale to wciąż nie jest dobry entertainment.

-W ME powinien zostać spinowany nie mistrz, a Ziggler[on za często się podkłada, też tego nie lubię, ale w tej sytuacji zrozumiałbym to].

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Na RR starcie Rock vs Ryback?

To nawet miałoby sens, obaj wyglądają prawie identycznie teraz. Aka Rock, coś ty z sobą zrobił?