Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Czy mi się wydaje, czy przez Cenę wszyscy dostali bana na różowy kolor? Ziggler, Sandow, Punk. To już jest trochę żałosne i sprowadza się do kolejnego argumentu w hejcie dla jego postaci (choć pewnie on sam nie ma z tym nic wspólnego).

Z pozytywnych rzeczy cieszy "chemia" Heymana z Punkiem (takie szczególiki jak wejście Punka na tt match i użyczenie swojego zegarka ;])

Bardzo dobra gadka Sandowa, szkoda tylko, że musi się bawić z Ryderem tak długo. Powinien go poskładać raz dwa.

Kane i Bryan jak zwykle na plus i nic nowego w porównaniu do ostatnich tygodni powiedzieć nie mogę. Jak zwykle kapitalna robota.

Teraz z tych gorszych rzeczy: Barret pokazał swoje "możliwości" - męczył się z jakimś Gabrielem, który może i ring skille ma, ale teraz nic nie znaczy.

Ziggler przegrał feud z Ortonem. Niech mi ktoś teraz powie, że Orton promuje przyszłe gwiazdy. Tym bardziej, że teraz była idealna okazja - kręcenie filmu w której Randall odnalazł starego-nowego siebie i totalna rozpierdolka na miarę Heela i odebranie pasa jako ten zły.

No i pin na Punku. Liczyłem, że to Alberto znowu dostanie nudnego BK od jeszcze nudniejszego Celta.

• Reputacja:   2

Przemowa Paul'a Heyman'a

A więc dostaniemy rewanż między Punk'iem, a Cena'ą. To już też się troszeczkę nudne robi, ale wole niż Sheamus'a i ADR po raz czwarty. No i żeby Heyman nie mówił za Brooks'a, bo ten na mic'u jest przecież bardzo dobry. Oczywiście nie mam nic do Paul'a. :P

JBL i JR na stole komentatorskim. Powiem, że chciałbym widzieć ten duet częściej razem. :D

Pierwsza walka - Rey Mysterio & Sin Cara vs Epico & Primo

Dobre starcie, dobrych par. Prime Time wchodzi do gry. Cieszę się, że dywizja drużyn odżyła.

Druga walka - Beth Pheonix vs Eve Torres

Eve wygrywa. Promowanie nowej mistrzyni.

Trzecia walka - Brodus Clay vs Heath Slater

Kolejna "zapychawka".

MizTV

Miz dostał własny talk - show i to jest pozytyw. Dobrze się go słucha i ktoś kto mówi o sobie niesamowity pasuję na prowadzącego "witam wspaniałych gości, oczywiście nie tak wspaniałych jak ja. :D" "Jak to jest Booker być pierwszym gościem mojego programu? Niech zgadne. To zaszczyt." Ryback w drodze do pasa? No, zobaczymy.

Czwarta walka - Santino Marella vs Dolph Ziggler

Dolph składa pajaca i wciąż marnują jego potencjał. :/

Piąta walka - Wade Barrett vs Justin Gabriel

Tutaj nie ma raczej wątpliwości kto wygra... .

Noooo... Takimi kanapkami to ja mogę świętować każde urodziny i nie przejmowałbym się jeśli to akt ignorancji. :shock:

Szósta walka - Tag Team Championship: Kofi Kingston & R - Truth vs Daniel Bryan & Kane ©

Kto wygra tutaj również nie jest zagadką. Walka dosyć długa, ale oglądałem z zaciekawieniem dla nowych mistrzów. :grin:

Siódma walka - Randy Orton vs Tensai

Ich pojedynek na Smack'u był dobry, ale nie udało się tego powtórzyć w tym tygodniu.

No i Heyman gada za Brooks'a. -.-'

Ósma walka - Damien Sandow vs Zack Ryder

Nawet fajna konfrontacja. Podejrzewałem wygraną Sandow'a.

Dziewiąta walka - Sheamus & John Cena vs Alberto Del Rio & CM Punk

Cena ma title shot'a i jak wspominałem wcześniej z dwojga złego wole już po raz kolejny Punk'a i Cena'ę niż tych drugich. Zwycięstwo Jaśka, by znów jeszcze bardziej zaostrzyć ten konflikt po przez złą decyzję sędziego.

W tym tygodniu średnio to wypadło.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   1

Epizod rozpocząłem oglądać od jego połowy, chociaż i tak miałem sobie go odpuścić, ale jednak zdecydowałem się na oglądnięcie...

''Ciekawy'' sposób na rozpoczęcie promowania przyszłego mistrza WHC, o ile nim w ogóle zostanie. Myślałem, że historyjka z Jericho zostanie powtórzona z Ortonem, ale nic z tego, a to by go naprawdę bardzo mocno wypromowało... Randy rozstaje się z fedką przez Zigga, a tu gówno. Zigg dostał na pożarcie gościa, który jest gimmickowo jest nieogarnięty w walkach... Najlepszy przykład to Pre-Show Match z NOC.

Barrett po powrocie idzie łeb w łeb z jobberem, a przecież miał nam coś pokazać... I bardzo dobrze, bo bardziej nie lubię go niż lubię :twisted: Jest mi on obojętny. A jego nowy finisher dupy nie urywa... Pozostawcie tę akcję Kassiusowi.

Motyw z Team'ówki rozwalił mnie, gdy DB chciał dokonać zmiany, ale ostatecznie z tego zrezygnował z wykrzyknięciem ''NO!'' :twisted:

Właśnie ktoś wspomniał w temacie NOC o połączeniu Tensaia i Clay'a w Tag. To jest dobry pomysł, bo faktycznie obaj do siebie pasują i chętnie bym ich oglądał. Fajnie też, bo Grubas miałby co robić, a nie tańczyć i składać jobberów jak 1/5 rosteru WWE. Widziałbym ich razem też jako nowych pretendentów do pasów TT, gdzie rywalizowaliby z TF. Dwóch olbrzymów vs dwóch gości, którzy chcą się pozbyć nadmiaru swojej agresji, to byłoby coś pięknego :)

W ME zobaczyłem jak Punk na początku uciekł z ringu dokonując zmiany z Del Rio, to ja od razu zrezygnowałem z oglądania go.

• Urządzenie:  Windows

-Heyman gada za Punka... Fajnie się go słucha, ale ktoś taki jest potrzebny u boku nieogarniętych z majkiem. Ponoć jest z CMem by generować heel heat, ale jak widać - to nie działa :P

-TT zaczynają wyglądać jak w miarę sensowna dywizja. No i bardzo dobrze!

-MizTV... Nie przepadam za Mizaninem, ale było całkiem OK. Do tego Ryback! W końcu jakiś feud dla niego. Będzie co oglądać.

-Ziggler dostaje Santino... Tylko czekać, aż zdobędzie pas i zostanie meeeeegacipoheelem.

-Barrett męczył się z... Gabrielem. Uratować go mogą tylko te akcje za pieniądze, bo z tego co widać, to do pasów raczej nie wskoczy[nie żałuję, może i segmenty miałby dobre, ale w ringu byłoby równie nudno, jak z Sheamusem].

-Ryback przy kanapkach mnie normalnie zmiażdżył :lol:

-Lepszych mistrzów TT chyba nie mogliśmy dostać. Wreszcie coś, dla czego naprawdę warto oglądać WWE.

-Sandow obija Rydera. Wolałbym, jakby załatwił Sheamusa :P Mogli by mu dać lepszych przeciwników, dla mnie będzie dobrym kandydatem do WHC. [i plus za zmianę portków, choć to tylko przez tą akcję z rakiem piersi]

-Z ME obejrzałem tylko wejściówki[primo - rozumiem, co symbolizuje róż, ale sam różowy na wszystkich tronach Jasia wygląda jakby wchodziła Barbie, secundo - Punk oglądający zegarek Heymana, dobreee] i durne zakończenie. Konflikt się przeciąga i jest raczej nudny, niestety. Ale dobrze, że jest jeszcze sporo czasu przed HIAC.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   628

Widziałbym ich razem też jako nowych pretendentów do pasów TT, gdzie rywalizowaliby z TF

Mógłbyś rozwinąć skrót TF? :D

RAW takie sobie, fajne segmenty - Otunga mówiący w imieniu Del Rio i Heyman w imieniu Heymanai te szepty :twisted: to był dobre..

Ciekawa sytuacja na linii Ryback - Miz. Myślałem, że ten drugi będzie feudował z Codym, a tu proszę :) Ciekawe czy Miz przerwie streak Skipa czy może obroni pas przz DQ czy CO.

W zasadzie za dużo nie można powiedzieć - zawiodłem sie na końcówce - skoro chcą z Punka takiego bad assa robić to mógł sędziemu strzelić tak samo kopa jak Lawlerowi, a nie wykłócać się.. :roll: tego mi brakowało...

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   289

Ciekawe czy Miz przerwie streak Skipa czy może obroni pas przz DQ czy CO.

Naczelny Wędkarz WWE ma takie poparcie Vince'a (ach to jego uwielbienie dużych chłopców... :D ), że pewnie wjedzie w Miza jak nóż w masło i będziemy mieli zmianę mistrza. Poza tym - będzie to przypominało drogę Goldberga na szczyt (a trudno nie zgadnąć na czyjej postaci wzorowany jest Ryback), który też najpierw zaatakował "Srebro" i skroił z pasa (US) Ravena, po czym zaczęła się jego prawdziwa droga do main eventów.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Według moich informacji, zapewne nigdy nie ujrzymy Jessiego "The Body" Ventury w programach WWE (a jak wiemy, gościł dosyć często). Ośmielił się poprzeć kandydata Libertarian Party - Gary'ego Johnsona w wyścigu prezydenckim, a który to jest kontrkandydatem Mitta Romney'a, a jak wiemy Linda jest Republikaninem (Republikanką?).

Przepraszam, że aż tydzień po Raw pisze, ale wtedy nie miałem czasu, a teraz mi się to przypomniało.

Tag Sin Cary i Reya. Wszystko spoko ALE czemu Sin Cara używa Swanton Bomb?! Taka oferma śmie używać finishera Jeffa Hardyego!? No ja przepraszam bardzo ale dla mnie to jest obraza dla takiego zawodnika jakim jest Jeff wykonywanie jego Swanton Bomb przez takiego botchera jakim jest Cara.

My Life

My Rules

Przepraszam, że aż tydzień po Raw pisze, ale wtedy nie miałem czasu, a teraz mi się to przypomniało.

Tag Sin Cary i Reya. Wszystko spoko ALE czemu Sin Cara używa Swanton Bomb?! Taka oferma śmie używać finishera Jeffa Hardyego!? No ja przepraszam bardzo ale dla mnie to jest obraza dla takiego zawodnika jakim jest Jeff wykonywanie jego Swanton Bomb przez takiego botchera jakim jest Cara.

Wybacz, ale na takie teksty jest 1. kwietnia, a nie 23. Września.

Jeżeli naprawdę sądzisz, że to obraza Jeffa to coś Tobie wytłumaczę. Swanton to autorska nazwa finishera Hardego. Fachowo ten move nazywa się Senton Bomb i był/jest on finisherem Kennediego (Kenton Bomb), Kevin Steen, Sean O'Haire i jeszcze kilku innych mniej znanych wrestlerów.

Edytowane przez PiTeRo

48798430952f294e69c1e4.jpg

ksco a kim niby jest Jeff ? Sam dobrze nie umie wykonywać ostatnio swojej akcji popisowej. Do tego to przeciętny zawodnik na majku i jak dla mnie kompletnie bez charyzmy. Swoje sukcesy w Main Eventach zawdzięcza jedynie uwielbieniu dzieciarni.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

To nie był Swanton :P

Swanton Bomb to Modified High Angle Senton Bomb, ta modyfikacja to charakterystyczne wygięcie w powietrzu. Sin Cara po prostu walnął Senton Bomb :P

Ulubieniec dzieciarni? Ej no ja dzieckiem nie jestem xD no na majku jest przeciętny ale ring skill jak dla mnie bardzo bardzo dobry... a przynajmniej miał. Teraz trochę z tym gorzej... Ale i tak nadal dla mnie jest jednym z lepszych technicznie zawodników.

Ej trochę offtopic się zrobił xP

My Life

My Rules

Sin Cara botchuje. To fakt. Jednak w tagu z Reyem jest w miarę zjadliwy i ciekawe czy to mu nie pomoże. Przed WM mają dostać feud. Jeśli ich tag wypali, późniejszy program i walka na WM także, to jeszcze z Sin Cary coś może być, choćby mistrz US czy IC. Jednak jeśli nawet Rey mu nie pomoże, to po WM powinni go pożegnać. Daję mu ostatni już kredyt zaufania u siebie. Tag i program z Reyem i albo wreszcie załapie o co chodzi albo niech wraca do Meksyku. Teraz albo nigdy.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

Skoro już otwarła się dyskusja, to chciałbym dorzucić i swoje zdanie... Ja natomiast z miłą chęcią na miejscu Cary (którego już dawno bym zwolnił na miejscu WWE) widziałbym kogoś innego... A mianowicie Kavala. Choć jest to niemożliwe, bo jeszcze TNA go udupiło w tych walkach F4W, gdzie ''A Double'' zwyciężył kontrakt. Vince na pewno nie chciałby już nawet z tego względu go u siebie, a co dopiero na jego przeszłość w WWE... Kaval to kompletny zawodnik i idealny kandydat na IC Champa. Ma on i mic skille (bardzo dobre) oraz ring skille (jeszcze lepsze), ale niestety jego przeszłość mu w tym nie pomogłaby... Chyba nawet i on sam nie byłby zainteresowany podpisaniem kontraktu z WWE. Kur**, a nawet nie macie pojęcia jak bardzo chciałbym tego ;)

Teraz trochę z tym gorzej

No właśnie te TERAZ jest najważniejsze.