Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

To na bank, ale Anapolon mówił akurat o sprzedaży merchu (w tej kwestii toczyła się jego wcześniejsza rozmowa z Ghostem), a jakoś nie widać było na galach ludzi targających stuff Khalasa :D

To Khali ma jakiś merch :twisted: ?

• Reputacja:   288
  • Urządzenie:  Windows

-Raven- napisał/a:

To na bank, ale Anapolon mówił akurat o sprzedaży merchu (w tej kwestii toczyła się jego wcześniejsza rozmowa z Ghostem), a jakoś nie widać było na galach ludzi targających stuff Khalasa :D

To Khali ma jakiś merch :twisted: ?

O to właśnie chodzi :twisted:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

swoja drogą kontrargumenty też były strasznie banalne (Ghostwriter pewnie to przyzna), bo zwyczajnie dobrych (przez brak informacji) nie ma

Nie przyznam Ci racji. Już ci pisałem, że bardziej ufam informacjom zachodnich portali (zwłaszcza w sprawach tak lajtowych i sprawdzalnych jak sprzedaż koszulek) niż Twoim teoriom. Są domysły oparte na tym co przez lata oglądaliśmy, co donosiły portale, magazyny, książki itp. i domysły Anapolona, który neguje informacje z bliskich McMahonowi źródeł lub po prostu pewne informacje. Od początku tej dyskusji nie możesz skumać, że pewne sprawy to rzeczy oficjalnie potwierdzone przez WWE i uczepiłeś się ośmieszania newsów. Jasne - niektóre to tylko plotki. Ale niektóre to pewne informacje.

Gdyby mimo pushu Vince nie zarabiał (koszulki by nie schodziły) na pushowanym zawodniku (w tym wypadku na Sheamusie) to by ten push najnormalniej w świecie zastopował i nie dałby on mu dosięgnąć szczytu, czyli zdobyć złota federacji. Sprzedaż koszulek, ogólnie to jak fani kupują zawodnika to ogromnie ważna rzecz, bo na co komu gwiazda, która nie zarabia? Dlatego nie ważne jakby ona (zdaniem Vince'a) świetna nie była i nie ważne jakby była ona kochana przez Huntera, to gdyby nie przynosiła srebrników do kasy McMahona to by nigdy nie sięgnęła szczytu (przynajmniej jako face).

Według tego co mnie osobiście udało się przeczytać o McMahonie (właściwie o tym co kieruje jego działaniami) doszedłem do wniosku, że absolutnie najważniejsze są dla niego pieniądze. Skoro najważniejsze są dla niego pieniądze, to logiczne jest to, że pushować będzie zawodnika, który zarabia dla niego najwięcej.

Sprzedaż koszulek = push dla zawodnika, word title i oczywiście faceturn, który jest przepustką do raju. Tutaj się chyba nigdy nie dogadamy. Ja po prostu uważam, że sprzedaż merchu to nie jest jedyny czy też główny czynnik, który sprawia, że zawodnik robi karierę u Vince’a. Reakcja publiczności, rating w telewizji, medialność, wszystko to, co sprawia, że ludzie chcą oglądać WWE - dlaczego niby te rzeczy miałyby być mniej ważne niż te twoje koszulki? To wszystko przekłada się przecież na zysk. Gadżety nie są jedynym źródłem dochodów. Vince musiałby być strasznie ograniczonym człowiekiem, gdyby stopował karierę wrestlera z powodu niskiej sprzedaży gadżetów. Jasne, że koszulki, czepeczki itp. mogą w czymś pomóc i podbudować pozycję wrestlera. Myślę, że fakt, że CM Punkowi merch zaczął się znakomicie sprzedawać po tym jak sięgnął po pas WWE i zrównał się pod tym względem z Johnem Ceną (ty oczywiście tę informacje odrzucisz - bo pochodzi ona z pogardzanych newsów) zawodnikowi temu pomógł, utwierdził McMahona, że dobrze zrobił pushując go. Ale sam fakt pushu to sprawa bardziej złożona.

Jeżeli zaś chodzi o te potencjalne straty po turnie - to uważam to za grubą przesadę. Nawet gdyby przyjąć, że koszulki rudego świetnie się sprzedają, to trudno mi kupić argument, że heelturn rudego Vince odczułby jakoś szczególnie finansowo.

O ile dobrze pamiętam to, w którymś tu poście napisałeś, że pewnie i zarabia na nim całkiem sporo.

Napisałem, że coś tam zarabia i „może nawet całkiem przyzwoicie”, ale też próbowałem ci uzmysłowić, że nie ma dowodów na to, że jego kariera rozwinęła się ze względu na świetną sprzedaż merchu i przesadzasz pisząc o braku opłacalności (finansowej) ewentualnego turnu Sheamusa. Nikt się jak dotąd z powodu sprzedaży t-shirtów rudego nie obsrał w WWE ze szczęścia (a w międzyczasie cieszono się już z tego jak schodzi merch Sin Cary, Punka, Rocka i zazwyczaj porównywano to do Jona Ceny, który pod tym względem osiągnął szczyt – oczywiście argument dla ciebie nieprzyswajalny, bo fakt, że oficjele WWE mówili o tym w wywiadach to pewne jakiś Matrix i ściema, która ma tylko zafałszować jedyną i słuszną prawdę, czyli widzimisię Anapolona) i na arenach też jego koszulki się nie rzucały w oczy (ale to też wg Anapolona gówno prawda, bo merch fani rudego kupują na potęgę, ale pewnie kitrają w szafach/siedzą z tyłu, a merch pozostałych szczęśliwie łapie kamera).

Czy ja to gdziekolwiek napisałem? Widzę, że lubisz przekręcać wypowiedzi by te Ci pasowały.

Po prostu wyciągnąłem wniosek z Twoich wynurzeń. Ale ty zamiast merytorycznie odpowiedzieć, to burzysz się, że wskazując absurdy twojego sposobu myślenia i nie odnoszę się stricte do danego zdania. To tak jakbym miał mówić, że był tylko dym, a ognia nie było tylko dlatego, że ten palił się za górką.

Odniosłem wrażenie, że przez to, że nie zgadzam się z Twoim zdaniem, postanowiłeś obrzucić mnie ciętymi jak źdźbło trawy ripostami, w których silisz się na wrednotę byle tylko przyznał Ci racje. Normalnie jakby to była sprawa życia lub śmierci.

Zacząłeś sypać jakimiś tekstami bez sensu, że cię gnoję, oskarżać mnie o lamerstwo itp. Ty mnie ciśniesz, ja cisnę ciebie. Proste.

Anapolon oskarżający kogoś, że ten traktuje dyskusję niczym sprawę życia i śmierci…Niezłe. :D

Anapolon - skoro już czynisz takie zarzuty pod moim adresem - to napiszę Ci dlaczego jeszcze z Tobą dyskutuję. Już jakiś czas temu zlałem jakieś tam Twoje uwagi pod adresem mojego posta. Uznałem, że było to tak głupie, że nie warto Ci odpisywać. Tym razem postanowiłem bronić swoich racji. W toku dyskusji zdążyłem zauważyć, że Ciebie nie przekonam. Odnoszę zresztą wrażenie, że nie dzieje się tylko tak w tej dyskusji. O ile ja potrafiłem przyznać rację innym forumowiczom o tyle ty masz z tym wyraźne problemy. Broniłeś się nawet ośmieszony przez Bonkola i Euza w dyskusji o Goldbergu. Nie za bardzo potrafię to zrozumieć, bo ja sam na Twoim miejscu już dawno bym się wycofał.

Generalnie szkoda, że jesteś taki zacietrzewiony w tym wszystkim. Co do tych porównań z ArthuremWF to sam stwierdziłem dokładnie tak samo, ale po tym jak już pojechali po Tobie w shoutboxie nieco zmiękłem. Od czasu do czasu wysuwasz sensowne argumenty i gdy już sobie odpuszczę te Twoje głupkowate teksty sugerujące jaki to z ciebie fachowiec i jacy wszyscy wokół są głupi, zacofani, naćpani itp. to stwierdzam, że od biedy można z Tobą pogadać i coś tam masz jednak do powiedzenia. Może nie zawsze jest to sensowne, ale momentami przynajmniej bywa ciekawie. Natomiast chyba za bardzo uległeś magii tekstów -Ravena, który ceni osoby potrafiące bronić swoich racji.

Ale żebyś już nie szukał to przypomnę Ci, że rozmawiamy o konkretnym przykładzie (Danielsona) i - jak na pewno dobrze wiesz - on przez swoje gigantyczne umiejętności ten cheer będzie od smartów dostawał, i nikogo przekonywać nie musi.

Haha! No i to jest właśnie rozmowa ze słupem. A ja ci zadałem konkretne pytanie: „Czy mój punkt widzenia, że trudniej jest przekonać do danego wrestlera smartów niż marków uważasz za nieprawdziwy?” Rozumiem, że odpowiedź na to pytanie jest dla ciebie niewygodna. Przyznasz, że trudniej jest zyskać poparcie smartów - przyznasz mi rację i zaprzeczysz samemu sobie. Stwierdzisz, że trudniej jest zyskać poparcie marków - ośmieszysz się. Natomiast powtórzę to jeszcze raz - szacunek marków to po prostu rzecz do zrobienia. I nawet z takim Danielsonem może się udać. ;)

Widzę... Tylko teraz rusz główką i przypomnij sobie jaką postacią był Dragon przed heel turnem. Miałką i nijaką. Smarci go nie cheerowali, marki prawie też nie - praktycznie nie dostawał reakcji, bo nie był postacią, która porwie tłumy. Jaką mamy pewność, że teraz będzie inaczej? Jaką mamy pewność, że Dragon odnajdzie się w nowym gimmicku (o ile takowy by dostał, bo mógłby popierdzielać bez - miało już przecież wcześniej miejsce)? Żadną. Przypuśćmy sytuacje, że oni go turnują, ale smarci już go tak ochoczo nie cheerują, bo w nowym gimmicku przy jego promach ziewają. Skończyłaby się wtedy YesMania, a Smok w hierarchii spadał co raz niżej. Pesymistyczna teoria, ale możliwa. Nie lepiej więc zostawić wszystko tak jak jest by ten mógł sobie ugruntować pozycję upper midcardera/Main Eventera, zamiast postawić wszystko na jedną kartę i liczyć na to, że się uda?

Wszystko jest do zrobienia. Właśnie teraz Bryan staje przed ogromną szansą. I nie tylko Bryan ale i cała fedka. Jak dla mnie Bryan mógłby być heelowym bądź tweenerowym mistrzem. Ale federacja zwykła była z cheerowanych wrestlerów czynić face’ów i stąd wybrałbym mniejsze zło - i Bryan mógłby od biedy zaliczyć faceturn. Daniela smarci będą szanować z uwagi na ringskille i fakt, że błysnął w feudzie z rudym. Od dawna zresztą wiedzą, że jest zajebistym wrestlerem. Marki go kupią, bo obije tego i tamtego, zgarnie pas i da buziaczka AJ.

I nie takie „ryzykowne” posunięcia jak heelturn rudego i faceturn dla Bryana Vince już czynił. Idealnie byłoby gdyby heelowy Bryan zabrał pas rudemu po yeslocku, ale to już nie te czasy.

To był mój ostatni post jeśli chodzi o tą dyskusję... Ale jeśli i na ten post odpowiesz to będzie mi miło.

Mówisz i masz.

Edytowane przez Ghostwriter

14453752125651e0a536c69.jpg

• Urządzenie:  Windows

* - Edge pokazal - tym ktorzy watpili - ze bedzie go brakowalo w WWE. Energia jaka wnosi do ringu jest wielka, a on sam bardzo dobrze czuje sie za mikrofonem. Cala historia z zagubionym Jasiem mi sie podoba. Czekam na rozwoj sytuacji, choc wiekszosc bedzie pewnie upatrywalo heel turn :wink:

* - Kane i Orton to kolejny feud, ktory jest lepiej prowadzony PO WrestleManii. Zalosnie sie na to patrzy z perspektywy najwiekszego show, ale przynajmniej teraz dostajemy dobre proma Czerwonej Maszyny. To na RAW bylo jednym z jego lepszych.

* - WWE wzorem UFC puszcza swoj pre-show na YT. Teraz jeszcze FaceBook im do szczescia potrzebny. Fanatycy ogladania live powinni byc zadowoleni, bo tam im sie ciąć nie powinno.

* - Pijany Punk skradl show. Takie detale jak WWF potrafily rozbawic do łez. Az musialem to 2x obejrzec zanim przeszedlem do dalszej czesci RAW. Trzymajac sie zblizajacego Extreme Ruels - szkoda, ze wyciekly informacje o tym, ze Y2J zajmie sie trasa koncertowa z Fozzy i odpusci WWE. Gdyby nie to, to na pewno bym stawial, ze pas zmieni posiadacza w Chicago.

* - Wypowiedz Brocka na koniec wołała o pomste do nieba. Tak dramatycznego speechu dawno nie slyszalem. Non-stop powtarzal sekwencje. Niekiedy buduje to atmosfere, ale w ustach Lesnara to ewidentnie byl brak mic-skillow. Poza tym, wymagania byly smieszne prawie tak samo jak fakt, ze majac podpisywanie kontraktu miedzy Cena a Lesnarem.... gada tylko ten drugi

50608915156a3743c1fa34.jpg

W początkowym segmencie Edge pokazał duże show już swoim wejściem do ringu, niektórych fanów pewnie pozytywnie zdziwił...nie tak jak większość HoF, którzy wchodzą do ringu 5 minut wolnym krokiem, Edge uwolnił energię i swój charakterek, coś tam zawsze u tego człowieka jest za uszami, a takie segmenty jak ten z Ceną mogą się bardzo podobać, po za tym lekki heat jak najbardziej tutaj pasował, zobaczymy co stanie się dalej.

- Jedyne co mnie w tym show zaskoczyło to Brock Lesnar... człowiek, który mnie zaskoczył negatywnie, przy mikrofonie pokazał się z bardzo marnej strony, a takie ankiety jak "czy Brock Lesnar będzie nową twarzą federacji" - po takich promach wydają się marną prowokacją :? Słabe zachowanie przy mikrofonie, szkoda czasu antenowego, w połowie tego "proma" powiedział wszystko, a później to powtórzył...

No chyba nie powiecie że spodziewaliście się po Brocku dobrych mic-skillów ? :>

Plusy RAW:

+ segment Edge + Cena

+ CM Drunk

+ Kane i jego daddy

+ dobra walka Jericho i Kofiego

+ nawet zmiana Divas Championki idzie w tym tygodniu na plus

+ Bryan jako sędzia to dobry motyw z tym że ..

Minusy:

- kolejna papka z Brodusem Clayem i jego małym przyjacielem - zagubiony Dolph

- Brock w ostatnim segmencie

- Show i Khali as new domination tag-team

- Daniel górą na tygodniówce, chyba nikt nie myśli że pojedzie Sheamusa na ER

No i generalnie to by było na tyle, RAW w tym tygodniu całkiem spoko.

BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

Trzy godzinny SmackDown obejrzany. Jedyną rzeczą która mnie "ruszyła" podczas oglądania to był Punk i to co się działo, no i przyznam, że Paul Bearer aka Kenny mnie rozwalił. Kilka rzeczy które mnie wkur***. Po pierwsze, dla czego Y2J walczy tylko z Kingstonem ?? WTF ??!! Za każdym razem jak wychodzi do ringu ja już wiem , że będzie walczył z Kingstonem .. omg. A druga sprawa. Wiem, że Divy to Divy i o nich wiele się nie mówi. Ale kur***, czy WWE dało pas Belli tylko dla tego, że ich menadżer powiedział o kończącym się kontrakcie i tym, że następnego siostry nie podpiszą ?? A skoro nie mają go podpisywać to po co dawać im pas ??. Hmm i ciekaw jestem gdzie ten wielki plan na Miza ?? Bo jeżeli tym planem jest to, że będzie walczył w preshow o pas USA to .... grubo.

• Urządzenie:  Android

A ja napisze tak z innej bajki czy nie sadzicie ze WWE chcialo podakaz ze jest lepsze (dokladnie Lesner) nad czolowka TNA (ANgle, Hardy, H2 - jakby nie patrzec byli zawodnicy) bo w przypomnieniach walk bylo pokazane jak tylko oni sa niszczeni :)

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

Zwróciłem uwagę na to samo co Viruss.

Mogli pokazać wiele walk Lesnara. Zwycięstwo nad Rock'iem, Hell In The Cell z Takerem.

Pokazali jednak zwycięstwa nad obecną czołówką TNA:)

Co do Brock'a, to podoba mi się pomysł z żądaniami. To ma potencjał (choć oprócz 'creative control' pozostałe żądania trochę z dupy. No może prywatny samolot miał podkreślić że Brock wrócił "for money"). To jednak może się fajnie rozwinąć - Johnny sprowadza do federacji gościa, nad którym przestaje panować. Dołożyć do tego mega dominację Brock'a nad rosterem i za jakiś czas (np. na WM'kę) będzie potrzebny wybawca. Rock? Taker?

Tylko na wszystkie świętości...niech nie dają mu mikrofonu w ringu. Niech już czyta te proma via video.

A Cena? Pomimo, że wkurzyła mnie końcówka walki z Rock'em, gdzie wystarczył jeden RB, by spinować czysto Cenę, to widzę teraz, że to może być część o wiele większej całości. Nawet ten "Embrace Hate" feud zaczyna tu ciekawie wyglądać. Cena stracił pazur i teraz musi go zacząć szukać, by znowu stać się dominatorem.

213559901458cecbdd39123.jpg

A ja napisze tak z innej bajki czy nie sadzicie ze WWE chcialo podakaz ze jest lepsze (dokladnie Lesner) nad czolowka TNA (ANgle, Hardy, H2 - jakby nie patrzec byli zawodnicy) bo w przypomnieniach walk bylo pokazane jak tylko oni sa niszczeni :)

też to zauważyłem :) być może im o to chodziło, choć z drugiej strony były to akurat jego ważniejsze walki w karierze (1st time on PPV, pociśnięcie legendy jaką jest Hogan no i Main Event Wrestlemanii). Jedynie mogli sobie darować powtórkę z upokarzania Hardy'ego.

BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

Ghost i Anapolon, to trochę dziwne, bo najpierw przerodziło się to z dyskusji o to i o tamto, a teraz próbujecie sobie jednocześnie jak najbardziej docinać. Może skoro Anapolon do ciebie się tak zwraca, to daj mu tam warna i po sprawie, bylebyście się uspokoili, bo myślałem, że normalnie pogadacie o Bryanie i innych sprawach (których przez wasze gadanie nie chce mi się niestety czytać i nie mam na to czasu).

Co do tygodniówki, wg. mnie wypadła dosyć dobrze, szkoda jednak, że nie było tego draftu, tych emocji... Oceniam to tak jak fifka, tyle, że na minus idzie ta kontuzja Beth, a jeszcze wczoraj gadaliśmy, że może pobić rekord długości posiadania pasu Div... Życzymy ci zdrowia. ^^

Dobra, czas na szybko RAW ocenić.

Pierwsze, na co nie moge nie zwrócić uwagi to robienie z Ceny... cipy? Wchodzi obesrany do ringu, z łancuchem w łapie, nic nie mówi i ucieka przed śmiejącym się z niego Brockiem. Co do ich walki na EC, to jestem w 100% pewny, że John przegra, ale będzie z tego jakiś większy Storyline. Przekonał mnie do tego Edge i jego speech na początku.

Feud Kane & Ortona, tak samo jak feud o pas WWE rozkręca się po Wrestlemanii. Speech Kane'a był świetny, a potem nawet śmiechowy z Paulem.

Gale i tak przyćmił CM Drunk. Genialnie zagrał pijanego. Teraz bardziej prawdopodobne jest wygranie Phila na EC, do tego Y2J ma odejść nie długo wiec dawanie mu pasa było by głupotą.

I teraz, panie i panowie, Daniel Bryan pierwszy raz od czasu feudu z Sheamusem był tym, który wyszedł zwycięsko z segmentu. Normalnie zaskoczony jestem, myślałem że nadal go będą podkładali temu burakowi a tu takie zaskoczenie. Walka Showa & Khaliego z Rio i Rhodesem, bez komentarza. Mam nadzieje tylko, że z pierwszej ekipy nie zrobią teamu stałego, bo to by była masakra.

RAW nawet niezłe, podniosło poziom który ostatnio tak troche spadał. 4.5/6

+ Bardzo dobry segment z CM Drunk'iem. Rozwaliły mnie słowa Punka: It's the worst Moon-walk, I know.

+ Edge za mikrofonem, przemawia do Ceny.

+ Segment, w którym Randy popycha Paul'a do otchłani. Ogólnie fued Randy - Kane dobrze się rozgrywa.

+ Daniel Bryan = zajebisty sędzia xD

+ Highlights'y walk Brocka vs. TNA :D = Nice!

+ Hornswoogle gwałci Vickie xD

- Pomyłka Teddy'iego: Introducing first. He was two times WWE Champion and ten times WWE Champion.

- Kontuzja Beth.

- Nowa mistrzyni. Myślałem, że Beth zostanie najdłuższą posiadaczką, a tu lipa.

- Santino i Zack pokonali mistrzów TT? Coś tu nie tak :/

- Funki vs Drużyna Vickie? :/

- Według mnie zjebali podpisanie kontraktu

Nie mogę się doczekać Extreme Rules! Sheamus vs. Bryan, Punk vs. Y2J, Kane vs. Orton, no i oczywiście Brock vs. Cena :D. Polubiłem nawet tą erę People Power.

This time is time for X.

7648444334e8dfa66d06e2.jpg

• Reputacja:   2

Próba podpisania kontraktu między Johnem Cen'ą, a Brockiem Lesnar'em

Na początku zdziwiłem się, że tak wcześnie i Zapowiada zawodników Long. Btw. ktoś zauważył jego wpadkę? "Dwukrotny mistrz WWE i dziesięciokrotny mistrz WWE". :lol:

Za chwilę pojawia się GM i wszystko jasne. Oczywiście najpierw każe zjawić się Teddyie'mu, a potem zmyśla, że nic nie mówił, a Lesnar'a jeszcze tu nie ma. YOU THINK YOU KNOW ME?! Mamy Edg'a. :grin: Jestem bardzo miło zaskoczony i cieszę się, że mogłem obejrzeć dłuższy segment z moim ulubionym zawodnikiem. Naprawdę przydałby się ktoś taki na SmackDown! :/ Mówi, że przyszedł rozmawiać z Cen'ą, ale nie tym. To nie jest ten Cen'a, co kiedyś. Nie wie jak mógł przegrać z Rock'iem itp. Tłumaczy, że musi pokonać Brock'a aby odnaleźć dawnego Cen'ę, zbudzić się, gdyż jest to, co kochają, a taki Lesnar odszedł na wiele lat i nie zależy mu wprawdzie na tej federacji. Jeśli przegra będzie to ciosem dla ikon jak HBK, Taker, czy sam Edge'a. Być może się mylę, ale chodzi oczywiście o powrót Dr. of Thuganomic. Z resztą Edge (przynajmniej storylinowo) woli tamtego Cen'ę i ma dość "Cenation". Pamiętacie to?

http://www.youtube.com/watch?v=HSWYzMIUVYY&feature=related

Pierwsza walka - Chris Jericho vs Kofi Kingston

Fajnie, że dali powalczyć Chrisowi. Oczywiste, że wygra. Dziwi mnie tylko, że znów z Kofim. Walka dobra, jednak schemat bardzo podobny do tej na SmackDown!. Jericho ucieka z SOS, przejście do pinu po Crossbody, nieudana próba Walls of Jericho. Gdy wyrzucił Kofiego po za liny, a ten wyskoczył, wiedziałem jak to się skończy. Dobrze w końcu zobaczyć Codebreaker. Potem już tylko gadka, że na ER wszyscy zobaczą to samo, o alkoholizmie w rodzinie Brooks'a itp.

Wywiad z Punki'em. Dowiadujemy się, że prezentem dla niego od Jericho jest bardzo rozczarowujący przykład sarkazmu - koszyk z alkoholem. Nawet Jack Daniel's się znalazł. :P

Druga walka - R-truth vs Lord Tensai

Co, tu dużo mówić. Znów Tensai dostaję na pożarcie kolejnego zawodnika. Tym razem sympatyczny Truth z rozdwojeniem jaźni. Tylko, że...czy wcześniej tego finishera nie miał Brodus Clay w poprzednim wcieleniu? O tyle, że tamten łapał pod szczękę.

Przemowa Kane'a

Gadka o tym, że w tą sobotę będzie jego ulubiony wieczór, bo WWE "gets extreme", a to oznacza, złe rzeczy czekają Orton'a. Na WM przekonaliśmy się, że Orton nie może pokonać Kane'a w czystej walce, więc teraz wie, co zamierza Randy. Gdy zaatakował jego ojca, widział w oczach Randy'iego strach i desperację w próbach pomocy ojcu. Roczarowało to Kane'a. Dla niego Orton nie jest facetem ani żmiją, a jedynie małym, płaczliwym chłopcem, natomiast sam Kane nazywa się jego koszmarem, którego Orton się nie wybudzi. W tym momencie zjawia się "Viper". On po prostu nie odwraca się od rodziny i biedny Paul Bearer znów związany. Widać jednak, że nie będzie powtórki z rozrywki z Edge'em. Kane jest potworem i w jego sercu nie ma miejscana sentymenty. Jego prawdziwym ojcem jest sam diabeł i nie obchodzi go, co się stanie z Paulem. "Przykro mi tatku, ale nie będę cię ratować". :twisted: Kolejny bardzo fajny segment. Kane pokazał, że jest takim skurwielem, jednak wejście Orton'a moim zdaniem popsuło wizerunek Kane'a jaki ukazał przed momentem. :???:

Trzecia walka - Alberto Del Rio & Cody Rhodes vs Big Show & The great Khali

Faworytami raczej 2 olbrzymy,choć czarne charaktery miały przewagę przez większość walki. Znów kombinatorka ze strony heeli, unikanie, niesygnalizowane zmiany, próba wyliczenia Big Show'a i osłabienie jego nóg. Walka długa jak na taki pojedynek i nawet nie było źle, ale oczywiście na końcu Show przejmuje inicjatywę ADR ucieka, a Cody otrzymuje potężny chokeslam.

Widać, że Jericho kombinuje jak może. Razem z GM'em planują test dla Punk'a. Jeśli będzie pod wpływem alkoholu zostanie ukarany, a pas otrzyma Chris. Oczywiście czarna robota spada na Long'a. Muszę przyznać, że Lauraunitis naprawdę dobrze radzi sobie w roli złego szefa.

Zasada nr.1 - nie prowokuj Lesnara... .

Czwarta walka - Diva's Championship: Nikki Bella vs Beth Pheonix ©

Zupełna niespodzianka, że z zupełnie niczego robią walkę o pas. Czemu akurat Nikki? Zjawia się Eve, która jak widać chce się przypodobać GM'owi i zarządza Lumberjack match. Myślę, że nikt nie wątpił w wygraną Beth i wszyscy byli zaskoczeni zwycięstwem Nikki. :shock: Ciekaw jestem, czy to było spowodowane kontuzją i przypadkowe. Mam nadzieję, że nic Beth nie będzie, bo jest najbardziej dominującą divą w WWE. Po za tym zauważyliście,że Kelly Kelly liczyła na Beth?

Wiadomość o teście trochę zbulwersowała Punk'a.

Test na trzeźwość CM Punk'a

W ringu funkcjonariusze policji (tylko 2? Myślałem, że przyjdzie cały komisariat jak to było dawniej) i Teddy oraz zjawia się Jericho, aby dopilnować testu. Bójka gwarantowana tylko jak się rozwiążę? Byłem ciekaw czy nie rozegrają tego tak, że Brooks'a aresztują, ale np. za niepoczytalność (wiem głupota :P). Punk od początku udawał pijanego, ale muszę przyznać, że naprawdę był przekonywujący.

Piąta walka - Sheamus vs Mark Henry

Sheamus faworytem, ale jak widać Jonny pomaga, jak może swoim ulubieńcom. Daniel Bryan sędzią i oczywiście Irlandczyk wykiwany, otrzymuje LeBell, eeee... YES!Lock, ale sam, Brogue Kick również musi rozdać. Pada na "czekoladę".

Po walce nazywa Daniela tchórzem i takie tam.

Szósta walka - Epico & Primo vs Zack Ryder & Santino Marella

Faworyci również wiadomi. W tej to końcówce to tak specjalnie czy ten dropkick nie udany? W każdym razie fajnie wyszło. :)

Kane chyba pożegnał się na zawsze z ojczulkiem, a Abraham naprawdę chce zostać czyimś menadżerem.

Siódma walka - Brodus Clay & Hornswoggle vs Dolph Ziggler & Jack Swagger

Już chyba naprawdę nie mieli pomysłu na walkę nr. 7. Dolph nie zasługuję aby być w takim teatrzyku. Hurricanrana Horn'a była jedyną ciekawą rzeczą. To ugryzienie Vicki to mogli podarować ( Horn is horny? LOL :lol: )

Podpisanie kontraktu między Brockiem Lesnar'em, a Johnem Cen'a

Moment, na który każdy czekał. Liczyłem na coś wielkiego. Gdy Cena się nie zjawił myślałem, że wziął sobie do serca to, co powiedział Edge i usłyszymy "Word Life". Po słowach Lesnara można wnioskować, że nie chodzi mu tylko o bycie twarzą WWE, a żeby całe RAW kręciło się tylko wokół niego. Nawet było coś o zmianie nazwy z Supershow na Storing by Brock Lesnar. Lauraunitis przystaję na warunki Brocka, ale chyba tylko dlatego, że się go boi jak każdy, a ten podpisuje kontrakt. Zjawia się Cena niestety wciąż "My Time is Now". Jedynie łańcuch w łapie, którego nawet nie użył. Nie było bójki. Parę spojrzeń i słów Lesnar'a w kierunku Cen'y.

Specjalne, trzygodzinne RAW wyszło nieźle. Walki może były przeciętne jednak podobały mi się wszystkie segmenty. Edge i Cena, Kane, test na trzeźwość. To wszystko było naprawdę ciekawe i wciągało. Kane w końcu przestał się bawić w sentymenty z Paulem. Być może otrzymamy chociaż po części dawnego "Red Monstera". Póki, co zostaję już tylko SmackDown! i oczekiwanie na ER.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Segment Edge/Cena - Edge in da house i to sie czuje...nawet przez ekran monitora. Speech bardzo dobry. Szkoda, że do niczego to nie prowadzi, ale itak pozytywnie.

Y2J v. Kofi - Niezłą walke wykręcili(mimo kilku drobnych botch'y)

Albercik plujący zielenią - Litości...

ps: Cole na raw powiedział ""Tensai" means "destruction"". Otóż dupa prawda. Tak sie składa, że łyknąłem troche japońskiego i "Tensai" znaczy "geniusz/nadprzeciętny"

Kane/Orton - Feud rozwija sie ciekawie + Paul Bearer przywiązany do krzesła to zawsze miły widok :D

Big Show i Kali vs Rhodes i Del Rio - Ekhem.....no.....ta......

Zmiana Divas Champion - Ciut sie zdziwiłem, ale jakoś itak mało mnie to interesi.

"CM Drunk" - Segment fajny. Pośmiałem się, więc jest dobrze.

Genialnie zagrał pijanego.

Prosze cie. Nawet jak na standardy wrestlingowe to nie było dobre aktorstwo. Punk nie wyglądał jak pijany, tylko jakby dostał łopatą prze łeb.

Sheamus vs Henry /w Bryan - Danielsonowi dziwnie do twarzy w stroju sędziego :P

Ryder i Santino vs Primo&Epico - Nic ciekawego.

Podpisywanie kontraktu - Nie dawajcie Lesnarowi mikrofonu! Matko jakie to promo było słabe. Składało się może z 4 słów wypowiedzianych po 20 razy. I co oni robią z Jaśkiem ja sie pytam? Spodziewałem sie, że rzuci sie na Brocka i będzie piękny brawl a tu co...jajco. Jeszcze biorąc pod uwage, że nie ma szans, żeby Cena wygrał na ER...co oni odwalają?!

Ogólnie RAW dobre.

PROUDLY SUPPORT CENA!

5915233044ed35a885ce0a.jpg