Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

W sumie tak właśnie myślałem, że o to chodzi. Ja mam słabą pamięć, ale może niech ktoś mi przypomni, czy takiego typu pierdolnięcia dostawaliśmy przed WMką w zeszłych latach. Nie jest to żaden zarzut, czy coś, po prostu nie pamiętam i może ktoś mi pokaże, że w poprzednich latach było lepiej, bo było pierdolnięcie, no i oczywiście co było tym pierdolnięciem

Akurat ostatnie RAW przed ubiegłoroczną WrestleManią to było niezłe "pierdolnięcie". Segment między Triple H'em, Takerem i Michaelsem (świetny), a do tego pierwsza konfrontacja Cena/Rock + Miz, i Attitude Adjustment na Rocku na koniec :wink:

Przed WM 26 jak najbardziej - Shawn i Taker stanowili sól świetnej podbudowy a do tego powrót Breta Harta i ogólnie Cena vs Batista także się fajnie oglądało a co najważniejsze wszystko się trzymało kupy przed "feralną" Niedzielą

Ale tutaj się nie zgodzę. Całe RTWM wtedy było bardzo kiepskie, i ostatnie RAW przed galą również nie urwało jajec. Wlaściwie to pamiętam z niego jedynie to, że w trakcie walki HBK/Kane pojawił się Undertaker.

Tak, przyznam ze RAW przed WM nie urwało jaj ale jeśli chodzi o całe RTWM to wszystko było ok i jak najbardziej poukładane - dodatkowo były eliminacje do MITB a to zawszę będzie u mnie miało plusa :)

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

No i najważniejsze mieliśmy jeden theme

Tego to już kompletnie nie rozumiem. Naprawdę aż takie znaczenie ma dla was to, jaki to jest theme, ile ich jest i kiedy są ustalone?

Dla mnie themy są najmniej ważne. Jakieś są, wpadają w ucho i tyle.

Dla mnie to mega ważna rzecz - bo co jak ale piosenka którą śpiewam pod nosem przez ponad miesiąc powinna być wyjątkowa i na zawsze kojarzyć mi się z daną WM - Ką. Zresztą ten moment jak speaker mówi "WWE present Wrestlemania...." i wtedy wraz z pyro leci dany theme jest nie do opisania :)

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Dokładnie. W porównaniu z dwoma ostatnimi themami to niedzielne jest beznadziejne.Koniec offtopu.

11432243244f1c49d0369f1.gif

Nie nie chodzi że te są beznadziejne bo Invicible Machine gunna jest rewelacyjny ale on po prostu jest jednym z 4...5 bo teraz jeszcze Madonna doszła. Chodzi o to ze ciężko się zidentyfikować z jednym.

Ja rozumiem zawód niektórych przez brak fizycznego kontaktu między Rockiem a Ceną ale na dobrą sprawę to nie byłoby nic nowego. Mieliśmy już Rock Bottom na Jasiu, było FU na Rocku - nic więcej pewnie byśmy pewnie nie zobaczyli. Poza tym brawl ma to do siebie, że jeden zazwyczaj musi jakoś z niego wyjść zwycięsko, a tutaj WWE na siłę próbuje pokazać obu jako w 100% równych rywali. Po części im się udało, chociaż sposób bookowania Brahma Bulla w segmentach z Ceną jest irytujący. Ja już zacieram rączki na tegoroczną Wrestlemanie (i heel turn Jasia).

Ja rozumiem zawód niektórych przez brak fizycznego kontaktu między Rockiem a Ceną ale na dobrą sprawę to nie byłoby nic nowego. Mieliśmy już Rock Bottom na Jasiu, było FU na Rocku - nic więcej pewnie byśmy pewnie nie zobaczyli. Poza tym brawl ma to do siebie, że jeden zazwyczaj musi jakoś z niego wyjść zwycięsko, a tutaj WWE na siłę próbuje pokazać obu jako w 100% równych rywali.

Mieliśmy to, ale rok temu... Podczas drogi do WM'ki (tegorocznej) kontaktu nie było żadnego. Dla mnie to jest zdecydowany minus, zawsze Rocky mógł zaatakować krewnego terminatora po walce, a Jasiu zrobić to mógł z zaskoczenia. Brawl zawsze mógł zostać zakończony przez wbiegnięcie całego rosteru, tudzież ogromnej ilości sędziów i rozdzielenie naparzającej się dwójki. Można było zrobić między nimi bijatykę i zachować pozory, że są oni sobie równi w 100%, ale z tego nie skorzystano i w mojej ocenie nic tego nie usprawiedliwia.

Choć nie jestem pewny czy po tych wszystkich finisherach od People's Championa, Cena traktowany jest jako równy Rocky'emu. W mojej ocenie Johnboy wyszedł w tym programie na lekką cipkę, gdyby nie te mocne proma stojąc twarzą w twarz z Rockem to marki pomyślałby, że Cena się najnormalniej w świecie Brahma Bulla boi.

Ja już zacieram rączki na tegoroczną Wrestlemanie (i heel turn Jasia).

Ja również, ale szczerze mówiąc nie napalaj się zbyt mocno, bo możesz się kurewsko rozczarować. Lepiej być mocno pozytywnie zaskoczonym, niż niepotrzebnie się zawieść. :wink:

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

Ja również, ale szczerze mówiąc nie napalaj się zbyt mocno

Miło, że się o mnie troszczysz ale tak po prawdzie to za długo w tym siedzę by jeszcze na cokolwiek naprawdę się napalać :)

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Ja również, ale szczerze mówiąc nie napalaj się zbyt mocno, bo możesz się kurewsko rozczarować. Lepiej być mocno pozytywnie zaskoczonym, niż niepotrzebnie się zawieść. :wink:

Hola, hola to ja tutaj jestem od tego żeby wypominać wszystkim ich marzenia na temat turnu Ceny co nie -Raven- ? :twisted:

15974308365193fac7b7921.jpg

Dla mnie to mega ważna rzecz - bo co jak ale piosenka którą śpiewam pod nosem przez ponad miesiąc powinna być wyjątkowa i na zawsze kojarzyć mi się z daną WM - Ką. Zresztą ten moment jak speaker mówi "WWE present Wrestlemania...." i wtedy wraz z pyro leci dany theme jest nie do opisania :)

Zgodzę się z tym. Theme zawsze dodaje tego klimatu, a w tym roku chyba każdy feud ma swój theme 0.0

Jest żałosne tym bardziej że dostajemy dwa kawałki Flo Ridy, w tym jeden z nich był nie dawno muzyką innej gali.

Dla mnie liczy się każdy szczegół taki jak Theme/Stage itp. i w tym roku wygląda to słabo.

Praktycznie WM27 wypada przy tym o niebo lepiej choć nie była lepsza od poprzedniczki.

Co do dyskusji o theme, to spotkałem się tutaj z opinią, którą podtrzymuję i mam identyczne zdanie. Nie wierzę w to, że WWE sprawi jakiś kawałek na WM, który przebije theme Wrestlemanii 26, czyli Kevina Rudolfa - I Made It (jeśli chodzi o te nowsze kawałki). To była naprawdę świetna piosenka w 100% oddająca nastrój i klimat jaki niosła Mania. WM 27 też miało niczego sobie theme Written In The Stars. W tym roku chyba tylko Wild Ones może być namiastką tego, co dawało nam WWE przez ostatnie 2 lata. Chyba jeszcze jeden oficjalny theme WM 28 był niczego sobie, jednak nie pamiętam tytułu.

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Jak dla mnie idealnie klimat tej WM oddawała piosenka Invicible z MGK. Pasowała zwłaszcza do walki Rocka z Ceną, wpadała mi w ucho. Mam nadzieję, że to właśnie ten utwór otworzy Wrestlemanie, a nie Flo Rida i ich ( jak dla mnie ) debilne Good Feeling które pasuję do WM tak jak Horni pasuje na mistrza WWE.

1161423919541b3db89050d.jpg

Ja akurat tego nie rozumiem czemu nie zostawili pierwszego Theme czyli Invicible które według mnie oddawało klimat porównywalnie do I Made It. Zdecydowanie najlepszy i najmniej leci w radiu ^^, bo utwory Flo Ridy działają mi już na nerwy.

• Reputacja:   289
  • Urządzenie:  Windows

Hola, hola to ja tutaj jestem od tego żeby wypominać wszystkim ich marzenia na temat turnu Ceny co nie -Raven- ? :twisted:

Tak, Bonku - turno-sceptyku :D Wiesz jednak, że prędzej czy później ten heelturn Jaśka MUSI nastąpić, a wtedy nie dam Ci żyć? :twisted:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg