Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Obejrzałem znowu RAW, boje się że wejdzie mi w nawyk.

Pare spostrzeżeń tylko.

Szkoda Marka, jobbnął Cenie jak młody. Nie mam nic do Johna, wiadomo jego pozycja musi być silna, ale czy nie mogli mu znaleźć kogoś innego. Zresztą jobbująć Marka coraz bardziej ośmieszają drużyny GM`ów.

Feudy Jericho/Punka, HHH/HBK/Takera wchodzą na poziom wyżej, ale i tak ten drugi budzi więsze emocje, mimo że pierwszy będzie zapewne o wiele lepszy ringowo.

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

Ten jednocześnie przejdzie face turn i taki obrót spraw by mi się podobał. Co do jego interwencji w walkę Rock vs Cena. Aż boję się o tym myśleć. Przecież to by był GIGANTYCZNY botch ze strony WWE, jak można mieszać Miza walkę pomiędzy erą attitude, a erą PG? To wydarzenie jest za ważne nie ubliżając tutaj Mizowi, którego bardzo lubię za charyzmę i świetny mic no ale jezu, przecież jeśli ma wrócić do Main Eventu to nie kosztem takiego starcia.

Taki przebieg zdarzeń jest jednak możliwy i w sumie logiczny, jeśli potwierdzą się plotki o rewanżu Dwayne z Jaśkiem za rok. Interwencja Miza i brak zwycięzcy w Miami miałaby dać jakiś logiczny powód zorganizowania takiej walki na następnej WM.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Możliwy i logiczny? No contest, dyskwalifikacja itp. mają sens w krótkotrwałych feudach, w których do rewanżu dojdzie na następnym PPV, a nie w pojedynku, który jest promowany jako wydarzenie dekady. Hogan vs. Rock, Rock vs. Austin, HBK vs. Taker - we wszystkich tych walkach, zanim doszło do rewanżów (Hogan vs. Rock II akurat przeniesiono z WM na NWO), byli zwycięzcy. Byli, bo być musieli, bo nikt nie chce zobaczyć, jak na najważniejszej gali roku dwóch wielkich wrestlerów nie umie skończyć walki. Nie za to zapłacili. Zdarzały się na WM dyskwalifikacje (nawet w main evencie, ale wtedy, w 1992 roku, było to podporządkowane pod powrót Warriora, który sam w sobie był większym wydarzeniem niż czyste zwycięstwo Hogana lub Sida), count outy (również double), ale no contest - nigdy. Tym razem też się nie zdarzy.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Taki przebieg zdarzeń jest jednak możliwy i w sumie logiczny, jeśli potwierdzą się plotki o rewanżu Dwayne z Jaśkiem za rok. Interwencja Miza i brak zwycięzcy w Miami miałaby dać jakiś logiczny powód zorganizowania takiej walki na następnej WM.

Once in a lifetime. Nie sądzę, aby Vince chciał powtórzyć to starcie. Ta walka ma być unikatowa, niepowtarzalna, WIELKA. Tego typu starć nie powinno się powtarzać jak np. Rock vs Hogan. Można tutaj mnie zgasić argumentem wielu walk Steve Austin vs. Rock, ale to na tamte czasy nie było aż takie wydarzenie bo obaj regularnie występowali w ringu WWF. Jeśli walka, która jak wspomniał SixKiller jest promowana na walkę dekady będzie powtórzona to to już nie będzie walka dekady. Wracając do Miza, może i jest logiczny jego udział w tej walce bo w sumie ma jakies powiązanie z nimi choćby z WM 27, ale jest to kompletnie nie wskazane bo taka walka powinna mieć wyraźnego zwycięzcę, a nie kończyć się DQ, Double Count-Out'em lub co gorsza poprzez No Contest.

Według mnie Miz może spróbować odwdzięczyć się Rockowi za zeszłoroczną pomoc. Do Ceny niby też coś ma( John odebrał mu pasiora, przez co Mizanin poleciał w dół ostro). Walka raczej skonczy się normalnie, wygra raczej John. Miz będzie chciał Dwayne'owi pomóc, ten go wywali, zwyzywa itd. a wtedy Jasio zrobi mu AA i wygra. Na RAW John będzie się czepiał, że może wygrać czysto, Rock, że Cena nic nie udowodnił tym zwycięstwem i tak będą się kłócić, az w koncu dostaniemy Triple threat na SummerSlam.

Jeśli WWE faktycznie upiera się na Miza w tym feudzie, to taka jego kontynuacja byłaby dla mnie całkiem spoko, z tym, że Mike po prostu nie powinien się tutaj wtrącać jak dla mnie.

1161423919541b3db89050d.jpg

• Urządzenie:  Windows

Dla tych, którzy czekają na powrót Bourne'a... Złe wieści. W wyniku jakiegoś wypadku[nie wiadomo jakiego] połamał stopę w paru miejscach i nie wiemy kiedy będzie gotowy do powrotu na ring. Zaraz po zakończeniu jego 60dniowej kary...

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Ciekawe czy jeszcze w ogóle powróci do WWE. A szkoda. Jakby zbudowano dywizję "lekkich" to takie postacie jak Evan(w trochę innym gimmicku), Sin Cara czy Rey mogliby pociągnąć takie coś i nadać prestiżu dla ewentualnego pasa. No, ale to wszystko sfera marzeń...Co do samego Evana to w obecnej postaci i tak był kiepski. Ringowo ok, ale sam gimmick to nic ponad pasy Tag Team. Nawet z pasem US nie chciałbym go widzieć.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

• Reputacja:   289

Jakby zbudowano dywizję "lekkich" to takie postacie jak Evan(w trochę innym gimmicku), Sin Cara czy Rey mogliby pociągnąć takie coś i nadać prestiżu dla ewentualnego pasa.

ArriS, Rey nie po to wszystkie te lata wypruwał sobie żyły, aby wybić się poza dywizję cruiserów i by przekonać marków, że nawet taki klajniak ma szanse kopać dupska większym wrestlerom - by teraz wrócić znowu na "stare śmieci", do dywizji "lekkich". Sądzę, że Mysteriusz prędzej udałby się na emeryturę niż zgodził się na taki ruch, będący dla niego ogromnym krokiem wstecz.

A Evan to ma pecha jak cholera. Nie zdziwiłbym się gdyby teraz mu podziękowali za "całokształt pracy twórczej", bo po numerach z dragami facet powinien być wręcz "niewidzialny" dla Vince'a (i nie wkurwiać go bardziej), a tan jeszcze wyłapuje kontuzję, która go zapewne wyłączy na kilka miechów...

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Jak dla mnie to ta historia o stopie strasznie głupio wygląda, tak jakby była jakąś bajeczką, którą Evan wcisnął aby usprawiedliwić to że CT nie chce go brać z powrotem ;) Po prostu nie wierzę, że będąc poza ringiem rozwalił sobie stopę w 5(!) miejscach ;)

Jak dla mnie to ta historia o stopie strasznie głupio wygląda, tak jakby była jakąś bajeczką, którą Evan wcisnął aby usprawiedliwić to że CT nie chce go brać z powrotem ;)

1

2

Nie wygląda mi to na bajeczki...

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

1

2

Wyjdę na propagującego teorie spiskowe, ale to wcale nie musi być stopa Evana.

Jeśli jednak kontuzja jest w pełni prawdziwa, trzeba przyznać, że chłopak ma pecha i wielce możliwe jest to, że w WWE go już nie zobaczymy. Lada dzień wraca Rey, trochę później Sin Cara, który na pewno dostanie drugą szansę. Co do Bourne'a tej drugiej szansy nie widzę.

Semper invicta

• Reputacja:   289

aRo93 napisał/a:

1

2

Wyjdę na propagującego teorie spiskowe, ale to wcale nie musi być stopa Evana.

Zawsze może to być stopa Big Foot'a... :lol:

A tak na serio, to faktycznie lubisz chyba teorie spiskowe :D W dzisiejszej dobie internetu i aparatów w komórkach, ktoś (jakiś fan) szybko by wychwycił i puścił w necie foty, że Evan na codzień popierdala bez żadnego gipsu na girze. Myślę, że Bourne nie byłby na tyle głupi, aby puszczać tak łatwe do obalenia kłamstwa.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

ArriS, Rey nie po to wszystkie te lata wypruwał sobie żyły, aby wybić się poza dywizję cruiserów i by przekonać marków, że nawet taki klajniak ma szanse kopać dupska większym wrestlerom - by teraz wrócić znowu na "stare śmieci", do dywizji "lekkich". Sądzę, że Mysteriusz prędzej udałby się na emeryturę niż zgodził się na taki ruch, będący dla niego ogromnym krokiem wstecz.

Dopisałem później, że to tylko sfera marzeń, ale gdyby coś takiego wymyślono w WWE, to do promocji takiego tytułu Rey pasuje jak trzeba...z drugiej jest ten jego charakter. Rzeczywiście mógłby stroić fochy. No, ale przyznaj, że promocja nowej dywizji dobra by z tego była. Zacząć jednak trzeba od tego, że pasa dla "lekkich" nie będzie, nie w najbliższym czasie.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

• Reputacja:   1

ArriS, naprawdę chciałbyś powrotu dywizji cruiserweight?! Pomijając już fakt, że WWE nigdy nie traktowało jej poważnie, to w przeciwieństwie do WCW walki nie cieszyły oka, bo nałożono na wrestlerów ograniczenia. Czasem wydaje mi się, że ludzie dopominający się przywrócenia takich dywizji jak cruiserweight czy hardcore zapominają, czym te dywizje w rzeczywistości były i tęsknią za tym, że... po prostu były.

Wykorzystanie Reya do promocji tytułu, o który docelowo będzie walczył Funaki, mija się z celem.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Jak dla mnie to ta historia o stopie strasznie głupio wygląda, tak jakby była jakąś bajeczką, którą Evan wcisnął aby usprawiedliwić to że CT nie chce go brać z powrotem ;)

1

2

Trochę się chyba zbłaźniłem, pisałem to zanim zobaczyłem to szkaradne foto.