Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

part timer jak Undertaker

Tak, z Bray'a - faceta, który nawet dobrze nie powąchał pasa i który na dobrą sprawę w najlepszych chwilach kariery był "main eventerem jednego wieczoru" - zróbmy part timera. Jak już słyszę "part-timer", to widzę przed oczami kogoś, kto jest w stanie wypromować pojedynek i zarazem pociągnąć w górę siebie i rywala. Natomiast Wyatt w ringu jest tylko znośny, a o jego promocji póki co nie ma co się rozpisywać - w chwili obecnej serdeczny midcard się kłania.

To po prostu oznacza, że nie znasz znaczenia zwrotu " part-timer". Polecam szukajkę.

Początkowy Segment

Pogadali, pogadali, obaj dali solidne przemowy i nic ponad to, choć obietnica RKO kusząca :D

Rollins na zapleczu wystraszony przez PTP, czyli jak rozumiem Orton może wyskoczyć zawsze i z każdej strony?

Lucha Dragons vs Kofi Kingston & Big E

Wygrana kościelnych po turnie była oczywista, dla Lucha Dragons jeszcze za wcześnie, na szczęście taką porażką nic nie tracą. No i pierwsze RKO tej nocy poleciały :P

Slater! Największy z jobberów i kolejne RKO, ale trzeba przyznać że solidnie sprzedał :D

Sheamus vs Zack Ryder

Holy shit Ryder na Raw i to w starciu z Sheamusem :D Nie wiem czy Sheamus tak wygrywający jest dobrze budowany, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

US Championship: John Cena © vs Kane

I znowu Cena pokonuje kolejnego rywala. Trochę szkoda że akurat Kane bo w związku z jego zbliżającym się turnem nie pomogła mu ta czysta przegrana.

Damien Mizdow vs The Miz

Spodziewałem się zwycięstwa oryginału i tak było. Jeszcze odhaczą pojedynek na ER i koniec feudu, tylko co teraz dla Sandowa? Jak będzie wyglądać teraz jego postać i z kim dostanie feud? Jedna wielka niewiadoma. No i Orton po raz kolejny pojawia się i wymierza RKO. Wszystko jednak przebił Miz i jego mina po otrzymaniu RKO :lol:

Dolph Ziggler vs Seth Rollins

Solidny pojedynek, szkoda że to jednak tylko poziom tygodniówki. No i czemu Curb Stomp, czemu? Mam nadzieję że te DDT to nie jest nowy finisher Setha bo jeśli tak to jest fatalnie. Szkoda Curb Stompa bo był to przyjemny dla oka finisher no i był solidnie wypromowany, może kiedyś go przywrócą. :( A na końcu ponownie Randy i Rollins otrzymuje piękne RKO w klatce, zastanawia mnie skąd Orton tak znikąd się pojawia, kamery nie pokazały ani raz skąd on się tam wziął :shock:

Kane znowu ma zgrzyty z Sethem, jego rola strażnika klatki jest ciekawa i daje naprawdę wiele opcji jeśli chodzi o zakończenie walki na ER.

Raw było lepsze niż ostatnie, może nie jakoś specjalnie ale ja odczułem różnicę i przyjemnie się oglądało. No i Raw is Orton w tej chwili :twisted:

Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

• Reputacja:   1

Ale gdzie ty wyczytałeś, że TERAZ? Nie, nie. Nic takiego nie jest napisane, musiałeś to sobie dopowiedzieć. Czytaj uważnie:

"Odbudowa Kane'a, storyline z Sethem i dyrekcją i pożegnalny run"

Czyli program nie ja jedną tygodniówkę. Teraz się rozumiemy?

Tak. Źle to przeczytałem.

To po prostu oznacza, że nie znasz znaczenia zwrotu " part-timer". Polecam szukajkę.

Jasne, mam co do tego swoją definicję. Mimo wszystko sądzę, że part-timer to zawodnik, który okazjonalnymi występami potrafi zagrzać publikę, a Wyatt po większości obecnie spływa. Regularne występy i kręcenie się przy midcardowych pasach - tyle dla niego i nic więcej.

1047920915357ecfbacc6b.jpg

• Reputacja:   405
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Kane znowu ma zgrzyty z Sethem, jego rola strażnika klatki jest ciekawa i daje naprawdę wiele opcji jeśli chodzi o zakończenie walki na ER.

A mi się wydaje, że te tarcia pomiędzy Kane'em i Rollinsem to zwykła zamyła, by podkręcić marków, a skończy się tak, że finalnie Jacobs się "nawróci", przypierdoli drzwiami klatki w łeb wychodzącego Randala i pomoże obronić pas Seth'owi. Klasyka bookingu :wink:

Co do zabronienia Curb Stompa, to fatalna wiadomość, bo finiszer był efektowny i uniwersalny (do zastosowania na każdym). Wziąłbym to na klatę jeżeli Seth kończyłby teraz walki przez Phoenix Splash, ale na to pewnie nie dostanie zgody. Oby mu dali coś ciekawego, bo to DDT jako finiszer (zwłaszcza dla heela), to jak popijanie kiszonej kapusty mlekiem - gwarancja sraki.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   13
  • Styl:  Attitude

Zbanowali do walki RKO na wizji, a po cichu zbanowali CS - serio nie użyli tego w Story?

Czy ja coś przeoczyłem?

"ja żyje jak chcę ja nic nie muszę dlatego mam czystą duszę..."

^.- Know Your Role ! And Shout your mouth!

ChatGPT Image 16 cze 2025, 23_09_54.png

• Reputacja:   405
  • Styl:  Jasny

Zbanowali do walki RKO na wizji, a po cichu zbanowali CS - serio nie użyli tego w Story?

Czy ja coś przeoczyłem?

Pewnie dlatego "po cichu", by przez taki ruch nie promować jeszcze bardziej Curb Stompa, który pewnie już nie wróci i wszyscy będą udawali, że podobnie jak Benoiot - nigdy go nie było.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Może mi ktoś wytłumaczyć co było w CS grożne? Na prawdę się pytam bo może ja tego nie widziałem? Pozbawienie nie tyle Rollinsa co produktu WWE tego finishera nie jest strzałem stopę co strzałem centralnie w skroń. Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Może mi ktoś wytłumaczyć co było w CS grożne? Na prawdę się pytam bo może ja tego nie widziałem? Pozbawienie nie tyle Rollinsa co produktu WWE tego finishera nie jest strzałem stopę co strzałem centralnie w skroń.

Pewnie to samo co w przypadku Punt Kicka - milimetry i milisekundy od tragedii. Vince lubi minimalizować ryzyko i jednocześnie nie lubi wypadków na wizji, a o to przy legalnym CS było łatwo :P

6774900356019a1789f59a.jpg

Skoro tak jest jak mówisz to przez prawie 2 lata Vince miał wyjebane na to czy ktoś zginie? :D Rozumiem gdyby ten CS faktycznie robił jakieś problemy, ale do tej pory wszyscy fajnie go przyjmowali... I nagle Vince się obudził w nocy "Linda!! Kużwa trzeba wycofać CS bo ktoś zginie!" :twisted:

PS: Chyba, że zobaczył, jak jego ukochany "krasnal" niedawno zwykłym dropkickiem przyczynił się pośrednio do śmierci Perro i się asekuruje. :roll:

Edytowane przez PH93

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Wiem, że to dziwnie brzmi. Ba, bardzo dziwnie, ale takie są oficjalne powody zbanowania CS - minimalizowanie ryzyka poważnych kontuzji przy przyjmowaniu.

6774900356019a1789f59a.jpg

Wiem, że to dziwnie brzmi. Ba, bardzo dziwnie, ale takie są oficjalne powody zbanowania CS - minimalizowanie ryzyka poważnych kontuzji przy przyjmowaniu.

Trochę to śmieszne jeśli zobaczymy jak CS przyjmował Cena (podskakiwał przed kontaktem z Rollinsem i na dobrą sprawę jego głowa nawet nie otarła się o matę). Bullhammer jest imo o wiele bardziej niebezpieczny, bo łatwo o niezły nokaut.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Skoro tak jest jak mówisz to przez prawie 2 lata Vince miał wyjebane na to czy ktoś zginie? Rozumiem gdyby ten CS faktycznie robił jakieś problemy, ale do tej pory wszyscy fajnie go przyjmowali... I nagle Vince się obudził w nocy "Linda!! Kużwa trzeba wycofać CS bo ktoś zginie!"

Zobaczył jak ktoś z naskoku gasi peta na chodniku i uznał, że nie pozwoli, by komuś tytoń wypadł z orbit.

Druga opcja jest taka, że zobaczył ten obrazek:

http://www.leftgamerreview.org/wp-content/uploads/2013/04/mario-goomba-stomp.jpg

Edytowane przez K-PEL-K

Przecież ten nowy, chujowy finisher Rollinsa jest setki razy groźniejszy niż Curb Stomp, bo Seth jednak łapie typa za KARK, i przypierdala nim w ring, a Curb Stomp? Tam nie ma żadnej siły naciskowej, Rollins tylko trzyma stopą nad głową rywala, i siłę naciskową przekłada na drugą nogę, i sam zawodnik na którym jest wykonywana akcja nią "kieruje".

Przecież ten nowy, chujowy finisher Rollinsa jest setki razy groźniejszy niż Curb Stomp, bo Seth jednak łapie typa za KARK, i przypierdala nim w ring, a Curb Stomp? Tam nie ma żadnej siły naciskowej, Rollins tylko trzyma stopą nad głową rywala, i siłę naciskową przekłada na drugą nogę, i sam zawodnik na którym jest wykonywana akcja nią "kieruje".

khelq.jpg

Dobra, pora spać.

Edytowane przez PH93