Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   62
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Raw mocno jobberskie, ale jest to jakieś odświeżenie, więc nie narzekam. Kilka przemyśleń

-Nevila już nie ma, tak jak podejrzewałem, wrzucili go , bo w nxt już siedział za długo. Jeśli jakoś nie wykorzysta kolejnej absencji Daniela, to utonie szybciej niż się spodziewaliśmy

-Ambrose dalej nudzi, Hrper ma więcej do zaoferowania, póki nie przejdzie Dean turnu, oglądanie jego w akcji nie przyniesie żadnej przyjemności.

-New Day odżywa, ale do chrzanu z takim projektem, ile razy można dawać szansy tym samym.

-Czy promocja Sandowa właśnie się zakończyła, czy powróci do poprzedniego gimmicku? Zresztą fajnego.

-O zbanowanym cs dowiedziałem się kilkanaście minut temu. Współczuje heelowemu Sethowi. Czemu wydaję mi się że skończy z backstabberem czy czymś podobnym?

-Bo live! Is back! Mówcie co checie, dla mnie Bo daje znakomitą rozrywkę. Romek sie przy nim chowa.

-Bry Wyatt-koniec jego rodzinki, okazał się końcem Wyatta.(OBY) Jak bardzo ten projekt jest bez sensu widać. 27latek stał się part timerem. Dajcie mu jakąś nową stajnie, albo go sobie odpuście...

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Nie wykorzystali tego motywu z RKO. Ataki po walkach marne, motyw ze Slaterem fajny, ale powinno być takich dużo więcej.

Harper ma na swojej kamizelce skreślone słowa i znaki kojarzące się z różnymi wrestlerami, na pewno był Ambrose, Bryan i R-Truth - ciekawe, wcześniej tego nie zauważyłem.

Feud Harpera i Ambrose'a podbudowali, teraz tylko dać im trochę swobody na PPV i będzie dobrze.

New Day chamskim kantem pokonują Lucha Dragons, by zgarnąć shota na pasy TT na Extreme Rules. Ciekawe rozwiązanie. To trafi do Kick-Offa, oby w przyszłości o pasy zawalczyły Smoki. W głównej karcie.

Nie wiem, czy można już mówić o pushu dla Fandango. Pokonanie Axelmanii nic nie znaczy.

Dzięki Kane'owi chcę zobaczyć El Torito jako champa.

Gatekeeper... Wiele to nie zmienia.

Oby Naomi dostała za tydzień nowy theme song.

Bo Dallas wrócił na RAW :/

Replay z legendarnego title matchu, Sheamus vs Ryder :D Ale rozbudowany o dodatkowe sceny. Rudy stał się strawny, w końcu.

Dobrze, że Miz wygrał. Sandow musi teraz pokazać klasę, nie imitując nikogo. Nie wiem, czy to wypali, ale głupio by było, jakby Damien został z gimmickiem Miza, a ten musiałby wymyślać wszystko na nowo.

Dalej nie wiadomo, co chce Wyatt. Wymarzył mi się debiut Balora stającego naprzeciwko niego, ale pewnie nie będzie tak ciekawie.

Co za kawalarz z tego Rybacka!

Nowy finisher Setha nie jest tragiczny, jednak przy Curb Stompie wypada słabiutko. Swoja drogą, wcześnie pomyśleli o tym, jakie to wielce niebezpieczne :roll:

...nie było Neville'a :/

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Styl:  Klasyczny

Harper ma na swojej kamizelce skreślone słowa i znaki kojarzące się z różnymi wrestlerami, na pewno był Ambrose, Bryan i R-Truth - ciekawe, wcześniej tego nie zauważyłem.

Harper miał tą kamizelkę na WM'ce. Są na niej napisane nazwiska wszystkich gości z Ladder Matchu.

To DDT raczej długo finisherem Setha nie pobędzie. Jest zwyczajnie za słabe a przy Curb Stompie to już w ogóle. Swoją drogą to czy podobnego finishera nie miał kiedyś Heath Slater? Właśnie... Heath Slater...

Jestem odrobinę zły za zbanowanie Curb Stompa bo był to kozacki finisher który dało się wykonać na każdym i dało się też go zrobić outta nowhere. Ale ogółem to rozumiem WWE... no halo, gość podeszwą wbija głowę przeciwnika w matę.

Mogli to jednak zrobić po Extreme Rules jak już musieli... gryzie mi się to z wizją tego, że na Extreme Rules zbanowane jest przecież RKO.

Co do Braya... ja wiem, że trzeba coś z nim zrobić ale ja bym poczekał do Money in the Bank... wiadomo po co. Na jaką cholere dawać mu pas mid cardowy kiedy może mieć walizkę? I pamiętajcie, mamy jeden pas, potrzebujemy main eventera do ściągnięcia walizki a w przypadku Braya mamy i main eventera i przyszłość organizacji... kreatywni i smarci zadowoleni :P.

Przemyślenia z Raw 20.04.2014

Na RAW chyba nie było info, że Curb Stomp został zbanowany. To DDT jest bardziej signature move'em niż finisherem. Oby Seth dostał lepszego finishera.

Ja bardzo lubię elementy, które ciągną się przez całą galą jako taki temat przewodni, więc RKO na kim się da w wykonaniu Ortona przypadło mi do gustu.

Wynik starcia TT bardzo mnie satysfakcjonuje. Lucha Dragonz nie powinni zabrać pasów TK & Cesaro, ale zabrać je od New Day jak najbardziej. Dla mnie wynik starcia w Kick-Offie jest otwarty. Obecni mistrzowie jeszcze się nie znudzili, ale New Day już oficjalnie jako hell'owie mogą skubnąć tytuły bo to tylko może zwiększyć heat na nich.

Sytuacja Mizdowa powoli mnie zaczyna martwić, WWE nie próbuje robić z lubianych jobberów, midcarderów. Szkoda by było, jeśli miałbym zostać ten projekt tak łatwo porzucony dla jednego tyci momentu na WM.

W zasadzie to było trochę RAW powrotów. Zack Ryder w ringu, Bo Dallas w ringu. Jednak są daleko zakorzenieni w Jobberlandi.

Przemowa Tryplaka o Tough Enough była strasznie słaba, gadać o tym, że startują z kolejną edycją 6 minut, gdy jest o czym mówić przez minutę, to taki jest efekt. Zresztą lepiej wykorzystać Miza i Rybacka do promocji tego wydarzenia.

Jednak z całego tego segmentu najlepsze wrażenie zrobił Kane. Bardzo dobrze na mikrofonie, dużo segmentów z nim było. Nawet był z US Title Matchu. I tak naprawdę po Ortonie to on wydaje się być naturalnym kolejnym pretendentem do tytułu WWE WHC. Historyjka idealnie się w to wpasowuje.

Na RAW chyba nie było info, że Curb Stomp został zbanowany.

Bo on nie jest zbanowany storyline'owo tylko wsadzili go do tej samej półki co np. piledrivera.

• Reputacja:   2

Przemowa Randy'ego Ortona

Całkiem spoko segment. Randy wypadł nieźle na micu ripostując Rollinsa "RKO dla każdego w trakcie reklam".

Pierwsza walka - Dean Ambrose vs Luke Harper

Niedługo to trwało, ale tempo było dobre. Wyjście poza ring mogłoby sugerować jakiegoś Falls Count Anywhere. Dostaniemy Chicago Street match. Jeżeli wykorzystają parę przedmiotów powinno to być ciekawe. Wierze, że wykręcą niezłe starcie. Tylko czemu Chicago? Dajcie spokój Illinois to nie tylko Chicago. Ja wiem, że tak samo jak odnośnie województwa Mazowieckiego do głowy przychodzi Warszawa, tak samo tutaj, ale bez przesady. Nie wiem chyba, że to jakiś hołd w kierunku publiki z tego miasta.

PTP zbliżyli się do Champa. To już coś. :lol: Jednak dobrze przeczuwałem, że HHH zjawi się w tym tygodniu.

Druga walka - Lucha Dragons vs Kofi Kingston & Big E

New Day wygrywa poprzez wyliczenie. Nie zaskakuje mnie ich wygrana. Za wcześnie dla "Smoków" na bycie pretendentami. Nie krzywdzi ich ta porażka i w przyszłości zapewne włączą się tak czy inaczej do walki o tytuły.

Orton dotrzymuje umowy i kosi dwóch członków stajni. Zawsze lubiłem takiego Randy'ego. :P

Trzecia walka - Curtis Axel vs Fandango

Goście od muzyki się chyba pomylili, bo po walce znowu usłyszeliśmy "Peña Flamenca" zamiast starego theme. :roll:

Przemowa Triple H

Kolejny segment, który przypadł mi do gustu. Pomijając reklamę Tough Enough w wykonaniu Trypla, kłótnia ożywiła atmosferę. Kane w końcu wygarnął Rollinsowi wszystko i wyglądało to dosyć naturalnie. Mianowanie go opiekunem drzwi od klatki otwiera szeroko furtkę.

Rollins vs Ziggler może być ciekawe. Niestety domyślam się wyniku i ewentualnie Ortona. :P

Czwarta walka - Naomi vs Brie Bella

Zatem Naomi dostaje, jednak swoją szansę. Bardzo łatwo zjechała Brie, aż jestem zdziwiony. W roli czarnego charakteru żonka Usosa może się sprawdzić. Błagam tylko po raz kolejny, zmieńcie jej finisher. :?

Segment z Romanem Reignsem i BO DALLASEM

Bo wrócił na RAW! Who cares? Parę słów od Romka dla Big Showa też nic wielkiego.

Piąta walka - Sheamus vs ZACK RYDER

Zack powraca na ważną tygodniówkę i od razu dostaje chyba najbardziej upokarzający segment (bo walką trudno to nazwać) od dawna. Cóż... Przynajmniej Dolph go uratował.

Szósta walka - US Championship: John Cena © vs Kane

Zawsze mnie to bawi, że Jasiek finisher przetrwa, a sam wykończy swoim jednym. :D

Walka o gimmick giwazdora? Żegnaj Mizdow... .

Proszę tak wszyscy się męczą powalić Cenę, a wystarczy cios z łańcucha. :roll:

Siódma walka - Damien Mizdow vs The Miz

Mogłem się spodziewać oklepanego schematu. Rae wykiwała Damiena. Szkoda, bo może liczyłem na coś mniej znanego.

Mina Miza po RKO, epick! :lol:

Proma Wyatta na pewno są do kogoś skierowane. Hm... Kim jeszcze "steruje strach"?

Ósma walka - Adam Rose vs Ryback

Co mówi hotdog do banana?

Dobry motyw z tymi przeprosinami. Sytuacja w Authority zaczyna mnie wciągać.

Dziewiąta walka - Dolph Ziggler vs Seth Rollins

Przyjemny pojedynek. Nowy finisher Setha nie wygląda aż tak źle. Prawda, że to po prostu dynamiczne DDT i nie zastąpi Curb Stompa należycie, lecz póki co musi wystarczyć. Jedna wygrana powoduje ponowne spięcie z Kane'm zatem atmosferę mamy już podgrzaną.

Sheamus powiedział okropne słowo "dupa". To już nie można było dać tego w sypulacji?

Średnie RAW. Po za Authority i Randym nic nadzwyczajnego.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

RAW is JOBBER:

1. Rudy zaczyna jakoś wyglądać.

2. Randy - szczególnie ze swoim "awesome people" - już zaczyna mnie nudzić.

3. Kane jako pretendent? Brzmi dobrze, a zakończenie mogłoby być takie, że to właśnie KANE wychodzi z pasem, krótki run i emeryturka.

4. Długo divy przewijałem.

5. Dean prezentuje się jak jobber.

6. Czyżby face turn Cesaro i Tysona? Wiemy, że WWE nie lubi heel vs heel, a New Day wyraźnie przechodzi na złą stronę mocy.

7. Kiedy mowa o Gwiezdnych Wojnach, to nie można nie wspomnieć o Bo. Jaki on pocieszny, tylko po co on zabiera czas antenowy?

8. Obecnie dla Braya nie widać żadnego celu. Ba, nie widać w ogóle sensu obecnej postaci. Przegrana z Umarlakiem, rozwiązanie rodzinki - wszystko to prowadzi na tor, w którym meta oznacza jobberlandię.

9. Tryplak nudzi. Bardzo nudzi. Rozumiem, że czasem trza naciągnąć segment, ale panie, idź pan w chuj z taką miałką gadką. Zabierzcie go z anteny!

10. Broczku, wracaj, bo bez ciebie smutno i jobbersko na RAW.

11. Publika musiała rozstać potraktowana gazem usypiającym...

• Reputacja:   1

Jak tak czytam niektóre wypowiedzi na temat najnowszego RAW, to moja reakcja jest taka:

http://media1.giphy.com/media/6OWIl75ibpuFO/giphy.gif

a przykłady z tych postów to:

Brzmi dobrze, a zakończenie mogłoby być takie, że to właśnie KANE wychodzi z pasem, krótki run i emeryturka.

A jakby tak było, to byłby płacz, że mistrz zeszmacony.

Obecnie dla Braya nie widać żadnego celu. Ba, nie widać w ogóle sensu obecnej postaci. Przegrana z Umarlakiem, rozwiązanie rodzinki - wszystko to prowadzi na tor, w którym meta oznacza jobberlandię.

Tak, Bray jobberem http://forum-subaru.pl/bb3/images/smilies/icon_wall.gif

I to, że RAW is jobber... Nie tak dawno płakaliście, że ci zawodnicy tylko na ME i Superstarsach się pojawiają... A jak ktoś nie pamięta, to trzeba ćwiczyć pamięć.

Osobiście brakowało mi tylko Curb Stompa (liczę na powrót, bo mój ulubiony finisher) oraz Neville'a.

Edytowane przez 8693

Mimo zbanowanego finishera Orton i tak pewnie w klatce będzie miał przewagę nad Rollinsem. Tylko go nie skoczy bo kopniaka w głowę ostatnimi czasy nie stosuje, no chyba że wymyśli sobie coś nowego. Tylko czy zdobycie tytułu przez Ortona jest możliwe? Raczej nie, bo nie wierzę że mogliby odebrać pas Sethowi po miesiącu. Co do segmentu to nie było źle, ale klatka nie dodała mu mocy, wiele podobnych w wykonaniu Ortona już słyszeliśmy. Mam nadzieję że to jeszcze nie koniec ich potyczek na tej gali, bo nie czułem po tym segmencie że załatwili ze sobą wszystko co mieli.

W sumie szkoda że Lucha Dragons nie wygrali swojej walki i nie będą pretendentami do pasów. Poziom ringowy na pewno byłby dobry, a mimo że #NewDaySucks w końcu stali się „jacyś” odkąd ludzie zaczęli po nich jechać, ale ich walki zupełnie nie chce mi się oglądać, a i w sumie nie ma teraz dla Tysona i Cesaro rywali, którzy pozwoliliby mi uwierzyć że są w stanie odebrać im pasy.

Axel nawet nie dostał wejściówki- definitywny koniec Axelmanii z której Curtisowi została już tylko koszulka? Oby.

Cieszy mnie że już niedługo będzie kolejny sezon Tough Enough. Ostatnio zacząłem nadrabiać starsze sezony i kolejny też chętnie obejrzę.

Bo się tak rzadko pojawia i jeszcze go leją. Dobrze mu ta i powinien uwierzyć że nic już w WWE nie zdziała i będzie czymś pomiędzy jobberem a gościem niewystępującym na galach. Zresztą dobry przykład dał mu potem Ryder, który od Bo jest obecnie o jakiś poziom niżej w hierarchii ludzi, którzy nikogo nie obchodzą.

W sumie trudno mi sobie wyobrazić Miza tracącego prawo do bycia sobą. Mizdow za to się przyjął i szkoda że już nie będzie naśladowcy Miza. No ale i tak już długo to ciągnęli i jeśli dalej chcą żeby między nimi był jakiś program to może lepiej było dać walkę z taką stypulacją na PPV zamiast jakiegoś zapychacza? Może i emocje jakieś by w tym były? A tak to nawet nie chciało mi się tego oglądać.

Teraz szanse się wyrównały bo i Seth stracił finisher. Wynalazł sobie wprawdzie nowy, ale nawet pomimo efektownego wykonania nie robiący wrażenia. Za to RKO na koniec bardzo ładne, zresztą tyle ich było dzisiaj że można mówić o rkRAW :grin:

28054889252fa02dfba372.jpg

Kolego Diezel.

Od dawna mówi się o tym, że najlepsze co możliwe dla Kane'a to właśnie pożegnalny run z pasem. Płacz, czy nie płacz, ale myślę, że to by było dobre pożegnanie dla gościa, który jest jednym z tych, których zawsze będziemy kojarzyć z WWE. A to, że obecnie Kane jest prowadzony jak jobber, to już zasługa kreatywnych. Odbudowa Kane'a, storyline z Sethem i dyrekcją i pożegnalny run. Płacz? Podam ci chusteczki.

I tak, jeśli tak dalej pójdzie, to Bray będzie ekskluzywnym jobberkiem. Nie widzisz, że nie wiedzą co z nim zrobić? Ano, a jak wuwue nie wie co robić... znasz tę historię.

• Reputacja:   1

@up, kolego, pomyśl logicznie, bo różnica pomiędzy tym, że Kane odebrałby TERAZ pas ŚWIEŻEMU mistrzowi nie wyszłoby na korzyść komukolwiek, bo w innym przypadku, np na następnej gali PPV, gdzie Kane'owi pomaga wygrać Randy albo po jakiejś dłuższej chwili panowania Setha, to byłoby okej.

Z Bray'a nie zrobią jobbera, a będą kontynuować z nim to, co teraz z nim robią, czyli part timer jak Undertaker.

Edytowane przez 8693

Ale gdzie ty wyczytałeś, że TERAZ? Nie, nie. Nic takiego nie jest napisane, musiałeś to sobie dopowiedzieć. Czytaj uważnie:

"Odbudowa Kane'a, storyline z Sethem i dyrekcją i pożegnalny run"

Czyli program nie ja jedną tygodniówkę. Teraz się rozumiemy?

Serio ktoś chce pasa dla Kane'a? Czyli każdy zawodnik w wieku "emerytalnym" powinien dostać pas? To samo było jak Henry zrobił swoje słynne promo z zakończeniem kariery. Ludzie ogarnijcie! To że ktoś jest bliski skończenia kariery to nie znaczy że od razu trzeba mu dać pas. Jakby tak było to przez kolejny rok pas miałby Kane, Big Show czy R-Truth. Walka o pas to już przesada moim zdaniem. Pewnie jakbyście się uparli to Lawlerowi dalibyście pas, bo zasługuje na run po tylu latach z komentowania...
NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

• Styl:  Jasny

Nie wiem jak wam, ale mi się to Raw podobało - po post-WM-kowym dołku dostaliśmy całkiem przyjemne show, znacznie lepsze choćby od tego w UK. I to mimo rzadko widywanego na Raw zalewu jobberów... a może również i dzięki temu - zawsze fajnie zobaczyć rzadko widywane buźki. No i ja mam o czym pisać, zawsze wolałem zwracać uwagę na bohaterów 3 planu, zachwyty nad Ortonami i innymi Jasiami zostawiając innym;)

Szczerze liczyłem, że Ryder wygra swoją walkę jakimś roll-upem, jak swego czasu Slater pokonujący bodaj Rollinsa. Potem Rudy i tak mógłby dostać rage i pokazać, jaki to on nie jest silny (czego jakoś nie czuć) dając Zigglerowi okazję do pokazania się, a chociaż byłoby zabawnie...

Fandango zaliczył wygraną na Raw, co tak zaskoczyło reżyserkę, że aż pomieszali theme... brawo. Tancerz już chyba oficjalnie jest (kinda sort of) facem, pytanie ino, czy wyłapanie wygranej z Axelmanią nie jest szczytem jego pushu...

A włąśnie, Axelmania... kolejny ulubieniec publiki z jobberlandu, z którym niby coś się dzieje, ale tak naprawdę... no właśnie. Oby Sandow nie podążył tym tropem - szczególnie, że jego rywal znika wkrótce kręcić film, a feudować z Summer przecież nie będzie...

Ryback pobił banana i... hot doga? I po co to komu? Do czego to prowadzi? Co komu daje? :roll:

Miałem nie pisać o main eventerach, ale... no qrde, to RKO na koniec było piękne. Po prostu piękne.

PS: A w walce o pasy TT zobaczymy na ppv walkę heel-heel. Rzadkość u Vince'a, rzadkość. Szkoda ino, że wynik ciut przewidywalny - mistrzowie obronią pasy a za miesiąc lub dwa przekażą je luchadorom. Z pozdrowieniami dla Ascension.

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

part timer jak Undertaker

Tak, z Bray'a - faceta, który nawet dobrze nie powąchał pasa i który na dobrą sprawę w najlepszych chwilach kariery był "main eventerem jednego wieczoru" - zróbmy part timera. Jak już słyszę "part-timer", to widzę przed oczami kogoś, kto jest w stanie wypromować pojedynek i zarazem pociągnąć w górę siebie i rywala. Natomiast Wyatt w ringu jest tylko znośny, a o jego promocji póki co nie ma co się rozpisywać - w chwili obecnej serdeczny midcard się kłania.

1047920915357ecfbacc6b.jpg