Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jeżeli główny wątek WWE jest obecnie namierzony w heel turn Punka, to ja pier... takie rozwiązanie, kiedy on ciągle domaga się przeprosin, szacunku i powtarza, że jest najlepszy na świecie. Bo to, drogie WWE, nie jest wielki angle, a obraz typowego waszego heela. Ciągle mnie nurtuje, jakim trzeba być idiotą, by kolesia, który był czołowym facem fedki, jego merch schodził jak ciepłe bułeczki, fani jedli mu z ręki, sturnować. Na dowód, jak oni pięknie prowadzą postać Punka-heela, niech świadczy okres z jesieni 2009 do wakacji 2011, gdzie prawdopodobnie nawet Hornswoggle przy lekkiej pomocy mógłby go pocisnąć.

Do tego byliśmy świadkami szokującej informacji - AJ ogłosiła, że Cena będzie rywalem Punka na Night of Champions :shock: Tego się nie spodziewałem i brawa dla WWE za zaskoczenie. Co dalej? Tańczący Brodus z Sin Carą, Dolph znowu zostaje poskładany (chyba taka dola heelowego Mr. MitB, bo Miz z walizką też robił za ofiarę), AJ znowu się kręci w każdą stronę... Jedyny plus, jaki wyliczyłem, to Bryan u terapeuty, chociaż też zastanawia mnie, po co promują kolesia, który ich wystawił (Sheen). Ale mniejsza o to, taki jest może "szołbiznes".

Hunter "przechodzi na emeryturę"? Wiem, że powinienem mieć łzy, jak jedna nieświadoma dziewuszka na widowni, ale tak niemiłosiernie mi się to dłużyło, że tylko czekałem, aż sobie w końcu pójdzie. Męczy mnie wielkie pożegnanie, kiedy wiadomo, że ktoś niedługo wróci. I tak, jak "odejście" Ceny w 2010 było dla mnie żałosną szopką, tak to też bym uznał za szopkę, ale na odrobinę strawniejszym poziomie.

Strasznie zirytowało mnie to Raw.

Edytowane przez demku
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

• Urządzenie:  Android

Jedyny plus, jaki wyliczyłem, to Bryan u terapeuty, chociaż też zastanawia mnie, po co promują kolesia, który ich wystawił (Sheen).

Ja mam dziwne wrażenie, że mogą zrobić tag team z Kane'a i Bryana - dwóch gniewnych ludzi :)

• Urządzenie:  Windows

* - Randy Orton mistrzem WWE? A nie... to tylko Punk z nowa fryzura - fatalna decyzja swoja droga. Mistrz troche sie jąkał przy promie, ale podsumowal zgrabnie kariere Kinga. Efekt koncowy niestety nie byl materialem na otwarcie RAW.

* - Swagger jest staczajaca sie czescia rosteru. Podejrzewam, ze pare razy bedzie pozywieniem dla Rybacka i beda mu zyczyc wszystkio najlepszego w przyszlosci.

* - Wow! Chyba to moj pierwszy raz, jesli chodzi o Vickie. Pierwszy raz mnie kobieta zachwycila. Oczywiscie nie wygladem, ale tym jak slicznie podziekowala Layli. Mala rzecz - znow.. nie mam na mysli jej aparycji - a cieszy.

* - Daniel Bryan uczy sie kontroli gniewu? Dawno nie bylo takiej serii segmentow, ktora miala potencjal byc autentycznie zabawna. Ja to kupuje - Amerykanski Smok swietnie gra twarza, a monolog Kane'a zniszczyla system! Nawet Scorpio Sky sie zalapal, ale on juz mial swoje aktorskie epizody - zwiazane rowniez z WWE - wiec nie wiem, czy mozna weszyc dodanie go do rosteru. Moze na jedna walke konczaca ta serie?

* - Czemu Miz zostal podlozony Jasiowi? Rozumiem jego porazke, ale przy calym rosterze, glupio podkladac jednego ze swoich srebrnych mistrzow. Cena wizerunkowo nie zyskal nic, a Mizanin troche ucierpial jako champion... Gdzie tam dopatrzyli sie plusow? Presja zapelnienia 3godzin i wrzucenia we wszystko Johna, dala sie we znaki?

50608915156a3743c1fa34.jpg

Ok, rozumiem że jak już zadecydowali, iż Punk ma być tym złym to niech tak będzie. Nie rozumiem tylko kompletnie po co robić z niego takiego obrazkowego 'tego złego'. Po jaką cholerę CM obija Lawlera by zmusić go do zaspokojenia swojego ego. Tak postępuje każdy zły w tej federacji. Punk sam w jednym promie kiedyś powiedział, że on to to on, dostajesz to co widzisz. W związku z tym nie lepiej byłoby go trzymać po prostu jako takiego dupka (którym często jest naprawdę) i prowadzić jego postać na granicy heela/twenera? Ale nie, lepiej niemiłosiernie poobijać komentatora bez jakiegokolwiek wyraźnego powodu.

Niech przykładem jak można prowadzić ciekawie postać niech będzie Daniel Bryan. Smok jest obecnie heelem ale czy to ma jakiekolwiek znaczenie? Publika reaguje na niego tak świetnie, właśnie dlatego iż się wyróżnia na tle innych złych, a nie obija 'dobrych' bez powodu jak reszta.

Swoją drogą Danielson obecnie, jak dla mnie, jest zdecydowanie najciekawszą postacią z całego WWE. Rewelacyjna interakcja z fanami, świetne segmenty, rewelacyjne walki - czego chcieć więcej?

• Reputacja:   1

* Całkiem śmiesznie wyszedł segment z udziałem Kane'a i Bryana. Także mam takie samo wrażenie jak Vercyn że to wszystko zmierza do połączenia ich w tag team (osobiście z miłą chęcią zobaczyłbym ich razem w teamie)

* Punk w nowej fryzurze wygląda fatalnie (fryza ma podobnego jak Taker na WMce 28).Mimo wszystko uważam że obecny Punk-heel to nie ten ciekawy Punk z lat 2009-10 gdy szefował SES (promo nie było co prawda bardzo słabe ale dobrze byłoby gdyby Punk trochę już przestał nawijać cały czas o szacunku bo naprawdę robi się z niego drugi Jericho)

* Triple H odchodzi... W sumie nie wiem co mam o tym myśleć, łezki nie uroniłem (co mi się zdarzyło przy odejściu Edge'a i Shawna)więc to odejście ni mnie ziębi ni grzeje (pewnie dostanie się do HoF w przyszłym roku wprowadzany przez Michaelsa) choć niestety ze starej gwardii pamiętającej jeszcze czasy Attitude Ery zostali już niestety tylko Taker,Jericho i Christian (szybko się ta gwardia wykrusza)... Dzięki za wszystko Hunter

Edytowane przez TakerFanKrk

• Urządzenie:  Windows

-Szkoda, że Punk się obciął, jeszcze miałem nadzieję na powrót do dawnego wizerunku. Na początkowym segmencie ciężko było się skupić, zamiast słuchać wolałem oglądać faceta z wielką głową Bryana na trybunach.

-Swagger faktycznie jest wysoki :P Ryback znów rozwala, streak rośnie... Dajcie mu wreszcie kogoś lepszego.

-Segmenty na terapii były znakomite :D Dawno nie było nic równie zabawnego. Czarny pan skojarzył mi się ze Scorpio Sky'em, jak widać po komentarzu N!KO słusznie - może wystąpi w tym programie dla cruiserów? On, Shelley, Red - byłoby fajnie :)

-No Vickie się dzisiaj popisała. Ale nie tylko ona - walka Div była naprawdę fajna.

-Miz niepotrzebnie jobbuje... Nie ma jak budować mistrza.

-A już miałem nadzieję, że Slater przedłuży swój streak! Niestety Santino zwycięża. Który geniusz wymyślił story z Cobrą?! Mam już kandydata na najgorsze story roku.

Poza tym - czy pas US ma jakąś klątwę? Zdobywca znika z TV. A ten, co go stracił, nagle dostaje więcej czasu.

-Sandow i Rhodes... Jakby jeszcze mieli podobne stroje, to kupiłbym ich jako team! I nawet dostawalibyśmy dobre segmenty.

-Pięknie publika pocisnęła Trutha xD Zdążyłem już zapomnieć o tym botchu z Milwaukee, ale mieszkańcy nie zapomną nigdy.

-HHH gadał za długo, nudził okrutnie. I tak niedługo wróci...

-TT Match na miarę ME SD, czyli nudy do przewinięcia, których sam Ziggler nie wyratuje. Jobbują najbardziej perspektywicznego pana na rzecz nudziarzy.

-Ryder wygrywa 0.o Otunga wrócił tylko po to, żeby jobbować? Poza tym spodziewałem się raczej Cesaro...[choć Zack musiałby jobbnąć]

A Kane też był dobry :) On i Bryan, wszystko co dzisiaj robili, perfekcja.

-Przenudny Steel Cage Match[a tak wgl jakim cudem No DQ miało więcej głosów od Tables? da się to jakoś sprawdzić?], zbędne ładowanie Lawlera do feudu, durny atak po walce... Ja myślałem o 5* na NoC, bo warunki do tego są - ale prowadzenie "feudu" w taki sposób to zły pomysł.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   1

-HHH gadał za długo, nudził okrutnie. I tak niedługo wróci...

Ale co by dał Hunterowi kolejny powrót? Młodzikiem już nie jest, nie ma także już o co walczyć (sam mówił to w jednym promie podczas feudu z Undertakerem) więc po co mu to? I tak już się powoli szykuje na stołek po Vince'u (jeszcze ma rozwojówkę na głowie), poza tym pracuje sporo na zapleczu. Chyba nie chcielibyśmy żeby z Tryplaka zrobił się drugi Flair (oczywiście jeśli to nie jest rzeczywiście storyline)? Poza tym Taker i tak poskłada Lesnara na WMce więc HHH nie musi nawet wracać na "jeszcze jedną walkę" (i tak bankowo pojawią się tam razem z Shawnem jako sprzymierzeńcy Deadmana)

-Najlepszą częścią tego RAW to zdecydowanie segmenty z terapii D-Bryan'a i czerwonej maszyny. Tak dobrej dawki komedii i humoru już dawno nie widziałem w WWE.

Swoją drogą, mając na względzie że to PG show, to dość odważnie odnieśli się do historii z życia Kane'a - podpalenie rodziców, zakopanie kogoś żywcem - no, no Vince.

-Nowa fryzura Punk'a również na plus, jakoś lepiej mu w tej niż w tej ulizanej czuprynie. Nie chciałem walki z Lawlerem, ale była nawet znośna, a i nawet krew się pojawiła w pewnej chwili. Mnie tam jakoś nie przeszkadza ta gadka o szacunku, myślę że gdy straci pas, to skończy się ta cała gadka bo już nie będzie championem.

-Sin Cara & Clay - oby po raz ostatni. Zresztą walki generalnie przewijane. W WWE jedyne co mnie interesuję to sytuacja z Punkiem oraz cały storyline z terapią Bryan'a.

Bring back Sinn Bodhi!

12349846194ddaab2b512c5.jpg

• Reputacja:   305
  • Urządzenie:  Android

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale fan z którym przekrzykiwał się Daniel Bryan w czasie walki to chyba ten sam, który był pokazywany przy powrocie Brocka Lesnara.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale fan z którym przekrzykiwał się Daniel Bryan w czasie walki to chyba ten sam, który był pokazywany przy powrocie Brocka Lesnara.

Prawda. Dam sobie głowę uciąć, że widziałem go też na ostatnim PPV i jeszcze kilka razy wcześniej na PPV/tygodniówkach, zawsze w pierwszym rzędzie.

Tak ten gościu od czasu impresji Lesnara - po swoim zaistnieniu w internecie, pojawia się regularnie w produkcie WWE...ostatnio podczas Summerslam nieudolnie (na siłe) próbował robić wejście Lesnara, ale tym razem nie dostał takiego czasu antenowego.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Prawda. Dam sobie głowę uciąć, że widziałem go też na ostatnim PPV i jeszcze kilka razy wcześniej na PPV/tygodniówkach, zawsze w pierwszym rzędzie.

Też to zauważyłem,powiem więcej,Bryan przekrzykiwał sie też z nim na Summerslam chyba,chyba sie gościowi przelewa że tak często chodzi na gale,lepiej by sobie uzbieral na pierwszy rząd wmki,a przynajmniej ja bym tak zrobił.

Rok czy dwa lata temu mówiliśmy ze wwe schodzi na psy przez PG bohatera Cenę,a co mamy dzisiaj???

2010,2011-Narzekamy na Cene który jak zwykle ciśnie każdego możliwego heela

2012-Jesteśmy świadami gdy komentatorzy,kibice i R Truth gada do niewidzalnego dziecka, pajaca który gada ze skarpetką,jeszcze te dzieci z kobrą mnie dobijają :? , Widzimy także od 8 miesięcy gdy wwe daje Clayowi pociskać każdego,tylko po to,by garstka dzieciaczków mogła potańczyć.I Vince nam mówi że stara sie zadowolić wszystkich :roll: Nawet dali grubasowi 4 miunty na Wrestlemanii.

Smutne jest tylko że każdy utalentowany zawodnik jest zwykle heelem,a dla wwe nie liczy się żeby pushować przyszłego WH champa ,lepiej żeby marki na arenie sie ucieszyły że wygral Orton/Sheamus

Tak jak jeden z użytkowników kiedyś napisal możemy doczekać sie momentu Santino jako WHC w walce na wrestlemanii.Swoją drogą było już blisko -Royal Rumble 2011 :evil:

Jeszcze 2 lata temu powiedzialbym,że jestem fanem całego WWE,dzisiaj mogę powiedzieć że oglądam to tylko z powodu Punka,Bryana i Zigglera.

532485321503f300829810.jpg

Też to zauważyłem,powiem więcej,Bryan przekrzykiwał sie też z nim na Summerslam chyba,chyba sie gościowi przelewa że tak często chodzi na gale,lepiej by sobie uzbieral na pierwszy rząd wmki,a przynajmniej ja bym tak zrobił.

Proszę ... powiedz , że trollujesz.

Pozytywny odcinek, kilka faktów pozostałych w głowie...

Clay i ex Mistico tańczący w ringu + pajacujący Santino (brawo za chanty "boring") to ból dla moich ślepi. Masakra...

A mi się Punk w obecnej postaci podoba. Póki co brak syndromu cipo-heela, agresywność i pewien stopień odwagi w jego poczynaniach, to mi się podoba. Szkoda, że prawdopodobnie na NoC pas straci, a potem czar pryśnie... obym się mylił.

Bryan to faktycznie obecnie najjaśniejsza postać na RAW! Segmenty są świetne i cały ten motyw bardzo pozytywnie się rozwija. Cholera, napaliliście mnie na ten tag-team z "czerwonym"... skoro dla niego nic póki co nie mają (jeżeli mamy wierzyć newsom) to niech na jakiś czas wrzucą go do drużyn- wzrost prestiżu (heh) pasów i genialne segmenty z zamaskowanym kolegą gwarantowane (monolog Kane'a roztrzaskał system... :D ).

Słuchając zamulającą gadkę Trajpla czekałem na jakiś punkt kulminacyjny w monologu, a nie doczekałem się niczego... mnie to za cholerę nie ruszyło, markujących mogło. Nie wiem dlaczego, ale chodzi mi po głowie pomysł, że skoro Lesnara połączyli z Heymanem to Tryplaka połączą z Flairem, który jako jego pierwotny mentor nakłoni go do powrotu... ;)

I szczerze tyle pamiętam z RAW... trochę dobrego materiału, trochę masakrycznie drastycznego, ale na pewno było lepiej niż tydzień temu.

Smutne jest tylko że każdy utalentowany zawodnik jest zwykle heelem,a dla wwe nie liczy się żeby pushować przyszłego WH champa ,lepiej żeby marki na arenie sie ucieszyły że wygral Orton/Sheamus

Tak jak jeden z użytkowników kiedyś napisal możemy doczekać sie momentu Santino jako WHC w walce na wrestlemanii.Swoją drogą było już blisko -Royal Rumble 2011 :evil:

Jeszcze 2 lata temu powiedzialbym,że jestem fanem całego WWE,dzisiaj mogę powiedzieć że oglądam to tylko z powodu Punka,Bryana i Zigglera.

Po pierwsze, z mojego punktu widzenia, wielkim plusem jest promowanie najlepszych jako heeli z wielu powodów- przykładowo, dla mnie dużo lepszy jest D.Bryan, który od czasu heel-turnu dostaje dużo lepsze segmenty i ogólnie jest dużo ciekawszą postacią. Drugą sprawą jest twoje znaczenie słów "utalentowany zawodnik". Na pierwszy ogień idzie Sin Cara, który jako Mistico pokazywał wiele razy na co go stać, a w WWE może tylko botchować(jako face). Owszem Miz, DZ i wielu innych są heelami, ale czy ty wyobrażasz sobie takiego Mr. Awesome jako face? Są gimmicki, które dla mnie nie mają racji bytu, jako face(Miz, DZ) lub jako heel(Santino, Clay po tym jak zobaczyłem go jako Funkasaurusa).

Marki się cieszą z wygranej Randalla? Może i tak, ale chyba wszyscy woleli go nie jako Vipera, tylko jako Legend Killera i wciąż liczą na upragniony turn.

Sygna by Filipoo666

20854407495044e5718b29f.jpg