Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Smackdown 09.06.05 - raport

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Galę rozpoczął Theodore Long, który przypomiał , że John Cena przeszedł do raw . Po chwili na ringu również pojawił się JBL. Chciał on, żeby Theodore przyznał mu pas mistrzowski smackdown. Long powiedział, że nie ma jeszcze decyzji w tej sprawie i zostanie ona podjęta po drafcie. Zaraz po tym poznaliśmy pierwszą osobę , która przeszła do smackdown. Był nim Chris Benoit. Powiedział on ,że właśnie zakończyła się era JBL – a na smacku , rozpoczęła się era Chrisa. Jeszcze dziś spotkają się obaj walcząc na ringu.

Carlito walczył z Chaalie Haasem. Obu wrestlerą towarzyszyli Matt Morgan i Harcore Holly. W końcówce Chaalie zaatakował Morgana. Później próbował przewrócić i przykryć stojącego przy linach Carlito, ale Matt go przytrzymał i to co nie udało się Haasemu udało się Carlito i było 1,2,3 .Po walce Morgan zrobił F5 na Chaalie.

Chris Benoit spotkał się z Eddiem, który bardzo się ucieszył , że Chris jest teraz w smackdown.

Paul Londow walczył z Akio. Walka nie była o pas mistrzowski. Po kilkunastu sekundach walki na ringu pojawił się Eddie. Wszedł on ring z mikrofonem w środku walki. London pchnął Akio na Eddiego. Mu się to nie spodobało i obu wywalił z ringu. Eddie wygłosił monolog na temat jego sytuacji z Reyem.

Kurt Angle po raz kolejny w ostatnim czasie walczył z Bookerem T. Walka była ciekawa i w końcówce Angle przełamał scissor kick, finisher Bookera. Później Kurt założył angle lock na nogę Bookera , ale udało mu się złamać lin. Angle próbował jeszcze raz go założyć, ale udało Booker odepchnął Kurta, a ten ogłuszył sędziego. Kurt od razu to wykorzystał i zaatakował nogę Bookera krzesłem. Po chwili chciał uderzyć krzesłem stojącego przy linach Bookera, ale ten zdążył się uchylić i krzesło tak niefortunnie odbiło się od lin ,że Kurt sam siebie uderzył. Potem scissor kick Bookera i było po walce. Zaraz po tym Kurt spytał się Tazza czy ważniejsze dla niego jest WWE czy ECW. On mu nie odpowiedział , a Kurt zatakował go mikrofonem i krzesłem.

Heidenreich szybki pokonał wrestlera z zaplecza wwe. Przed walką oczywiście szukał nowego przyjaciela.

Specjalnym komentatorem walki Chis Benoit vs. JBL był Paul Heymann, który pojawił się razem z Dudley Boys i trzema wrestlerami ECW. W końcówce Chris wykonał crossface, ale Angle go zaatakował i oba rostery zaczęły walkę w ringu. Po chwili na ringu pojawił się zakrwawiony Tazz. Kurt zdążył przed nim uciec. Wszystko skończyło się wyczyszczeniem ringu przez roster ECW.

1575893877482df76acc17a.jpg

• Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

3

• Wee Man

2

• -Raven-

2

• LegendKiller

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Android

Thx za raporcik :-)

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

• Reputacja:   3

No raporcik pierwsza klasa tak trzymać :lol:

• Reputacja:   35
  • Urządzenie:  iPhone

Świetny Raport, irytuje mnie już te jobbowanie Angle'a Bookerowi :/

• Reputacja:   1

Kurt Angle od prawie roku pełni rolę takiego main eventowego jobbera, ale jeśli chodzi o Bookera T to może mu to bardzo pomoc i po raz pierwszy od czterech lat dostanie w WWE porzadny push, który zakończy się czymś wiecej niż tylko zdobyciem US Title. Booker jest postacią bardzo kreatywną i całkiem niezłym wrestlerem. Wydaje mi się, że obecny status Angle'a nie jest przypadkowy, w końcu wszyscy słyszeliśmy o jego licznych kontuzjach, które trapiły go w ciągu ostatnich dwóch lat. Booker T takze miał powazne problemy, mówiło się nawet o zakończeniu kariery... no ale jak widzimy ciągle walczy, o kontuzjach cicho, więc może wyniknie z tego coś więcej. Już w innym temacie napisałem, że Angle to nie maszyna, która bedzie występowała na pełnym obciążeniu przz cały czas :).

1005187806541accfacb3d6.jpg

• Reputacja:   35
  • Urządzenie:  iPhone

No w sumie tak ale moim zdaniem mogliby znaleźc Bookerowi jakiegoś innego jobbera...Choć z drugiej strony Angle pensję w WWE ma stałą niezależnie od statusu, tytuł posiadał już dostatecznie dużo razy...Lecz jednak WWE nie pwoinno robić z neigo jobbera choćiażby ze względu na to ze jest jedną z sił napędowych tej federacji, przypomnij sobie chociażby jego walki z przełomu 02' i 03'

• Reputacja:   244

Kurt Angle od prawie roku pełni rolę takiego main eventowego jobbera, ale jeśli chodzi o Bookera T to może mu to bardzo pomoc i po raz pierwszy od czterech lat dostanie w WWE porzadny push, który zakończy się czymś wiecej niż tylko zdobyciem US Title.

Dokładnie. Angle ma teraz podobny status jak kiedyś Chris Benoit - chcą kogoś wywindować do main eventów? Podkładają mu Angle'a (plus niezły push) i gość staje się w miarę wiarygodny jako main eventer. Komu jak komu, ale Bookerowi ta wygrana z Kurtem (jeżeli chce cokolwiek osiągnąć na Smacku, bo US Title dla Bookera to wg mnie żadne wyróżnienie, czy push) była bardzo potrzebna i o ile nie wygryzą go nowe nabytki, które przejdą teraz na SmackDown z RAW, to myślę że WWE nie na darmo zajobbowało Bookerowi Kurta i niedługo zobaczymy go w main eventach.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Określenie "jobber" bylo tylko przenośnią, chodziło mi o to, że Angle, z który powodów zdrowotnych nie może występowac ciągle w main eventach (szczególnie single matchach, dlatego WWE wybrało wariant uniwersalny i zachowało Angle'a w WWE TV przy Olympic Hero Challenge), po prostu pomaga tym, którzy mogą do tych main eventów przeskoczyć (doskonałym przykładem niech będzie John Cena). Angle nigdy nie miał statusu jobbera (w przeciwieństwie do wielu innych zapaśników) i nigdy do takiego statusu nie spadnie... chodzi głównie o to, że tak jak napisał Raven... sprawia, że przeciwnicy po zwycięstwach nad nim stają sie bardziej wiarygodni. Zresztą umiejętności, status (co prawda nienajwyższy) i gimmick Bookera T sprawiają, że porazki z nim nie można nazywać hańbą czy jakąkolwiek degradacją. Przyznaje rację, że Angle był siłą napędową rosteru SmackDown! w latach 2002/2003... no ale teraz mamy rok 2004, WWE szuka nowych rozwiązań (i bardzo dobrze), a Angle zachowuje się jak na prawdziwego profesjonaliste przystało. Tylko w oczach marków zapasnik, który nie przegrywa jest kimś wielkim (a Angle wielokrotnie powtarzał, że nie liczy sie wynik tylko jakość walki) :).

no ale teraz mamy rok 2004,

A ja myślałem że 2005...

A co do Angle'a to zasługuje na WWE Title, ale niestety nie można ryzykować...zdrowie jest ważniejsze,a i tak jego znakomite walki pozostaną mi w pamięci forevah...Submission Match z Chrisem Benoit...mmm...miód dla oczu WrestleManiaka :)

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg

WeeMan nie wiem czy Twoj bystry wzrok zauwazyl, ze 5 jest na klawiaturze obok 4, wiec palec mogl mi po prostu z rozpedu "przeskoczyc". Wiec madrosci tego typu zachowaj dla siebie, chyba, ze chciales udowodnic mnie i nam wszystkim, ze wiesz, ktory mamy rok.

Wee - miód dla oczu nie jest taki fajny wierz mi - raz próbowałem :P. Ale zgadzam się - Kurt vs. Chris na WM to była świetna walka. Angle zajobował nieźle teraz, i szacunek mu za to - przegrał sporo walk podkładając się Bookerowi, i stracił w oczach marków, ale ci co się znają, zobaczał w nim profesjonaliste jakich mało. Mam nadzieje, że wróci do zdrowia, dostanie push, i zdobędzie jakiś tytuł.

72206429447c1f28e68cff.gif

SixKillerku, nie rań moich uczuć... ;)

Był to średni SD!, ale następny będzie lepszy :)

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg

oglądałem wczoraj na tele 5 ten Smack.

MOja opinia: jeden z najlepszych Smackow ostatnich miesiecy.

Po pierwsze swietna walka Bookera oraz Angle'a. Booker T jest w swietnej formie, to co pokazal na ringu to wlasnie to co lubie, szybki brawler, szybki allrounder, fakt wiele z tego to zasluga Angle'a, ale Booker zrobil naprawde swietna walke ktorej finisz pokazal kto jest teraz jednym z glownych pretenderow do mistrzostwa. Tego motywu z kreslem niegdy jeszcze nie widzialem, ci wrietrzy za w natchnieu jakims bo ostatnimi czasy WWE wprowadza takie detaliki ktorych wczesniej nie bylo.

Druga sprawa to zachowanie Angle'a w stosuku do Tazza, genialny segment, Angle zaatakowal bardzo brutlanie Tazza, rzeklbym ze stiffowo ale tego niekt nie udowodni, dobil go nawet krzeslem.

W main evencie Angle jako pierwszy interferowal w walce, od tego momentu na ringu zrobilo sie tlumnie. Sprawozdwca (Maxi) nie napisal o bardzo istotnej rzeczy.

Kiedy na ringu rozgorzala awantura, w jego strone zaczal podazac Tazz , Tazz jakiego ja jeszcze w zuciu nie widizalem, wpadl na ring , chcial zaatakowac Angle'a ale ten mu uciekl, mimo to Tazz dorzucil swoje trzy grosze do tej zawieruchy wykonujac Tazzmission na bodajze Duggu Bashamie.

Przyznam ze zastanawialem sie czy Tazz jeszcze kiedys da od siebie jakis imupls wrestlerski, doczekalem sie, sadze ze mozemy oczekiwac kolejncyh w jakies tam przyszlosci.

szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg

• Reputacja:   244

Przyznam ze zastanawialem sie czy Tazz jeszcze kiedys da od siebie jakis imupls wrestlerski, doczekalem sie, sadze ze mozemy oczekiwac kolejncyh w jakies tam przyszlosci.

Sixter - zachowanie Tazz'a było tylko i wyłącznie przygrywką pod One Night Stand i nie ma to żadnego związku z jakimkolwiek jego powrotem na ring teraz czy w przyszłości. Był to manewr mający jeszcze lepiej wypromować nadchodzące PPV ECW(WWE). Chociaz jeżeli o mnie chodzi, to normalnie wymarkowałem się kiedy Tazz zapierdolił Bashamowi Tazzmision (poczułem powiew ECW...) a Dreamer zasadził komuś (już nie pamietam komu) swój firmowy Death Valley Driver (ucz się Cena jak powinno się to robić...). Z chęcią zobaczyłbym jeszcze Tazza w ringu, jak dla mnie gość w ECW po prostu wymiatał. Mogliby zmontować jakiś feud jego i Angle'a (niewiele osób pamięta jeszcze fakt, że Tazz pokonał Angle'a zaraz na samym początku, po przejściu z ECW do WWF. Można by to było wykorzystać do podgrzania feudu), ale teraz kiedy Kurt przeszedł na RAW jest to raczej mało prawdopodobne...

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg