Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Judgment Day 2005

Najlepsza walka Judgment Day 2005 to ?  

28 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepsza walka Judgment Day 2005 to ?

• MNM vs. Hardcore Holly & Charlie Haas
      0
    • Big Show vs. Carlito
      1
    • Paul London vs. Chavo Guerrero
      2
    • Kurt Angle vs. Booker T
      5
    • Orlando Jordan vs. Heidenreich
      0
    • Eddie Guerrero vs. Rey Mysterio
      4
    • John Cena vs. JBL
      16

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Raven - logicznym jest, że nie oczekuje aby Carlito został WWE Champem... Push w jego przypadku = max US Title, i według mnie choćby za ten gimmick na to zasługuje. Ale na nic więcej. Walk z jego udziałem, nie oglądałem zbyt dużo, ale jako postać, którą kreuje sprawdza się świetnie. Na tle innych z tego rosteru ma jeden z najlepszych gimmicków. W WWE niestety też nie do końca liczą się umiejętności, a Carlito pod innymi względami jest bardzo dobry.
https://forum.wrestling.pl/topic/1920-judgment-day-2005/page/2/#findComment-20080

• Odpowiedzi 19
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

4

• SixKiller

2

• Deliquent

2

• JBL_Fans

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

teraz czas na mnie:) Judgment day zaskoczyl mnie pozyywnie. "Powrocilem" do wrestlingu po 4 latach nieobecnosci. Pierwsze PPV ktore luknalem to backlash. Wynudzilem sie na maxa, czego nie moge powiedziec o JD. Gala byla ciekawa, w niektorych momentach tylko nudna (cale WWE). Najlepsza walka (tu nie bede oryginalny) JBL vs Cena. Szybka, w miare hardcorowa, ale w niektoych momentach rzeczywscie przesadzili na "in minus" np z tym kineskopem...krefffka byla tesh spoko:). Najgorsza walka to Heidenreich vs jordan - co t o bylo? taki walk czasami nawet nie ma na WWE Heat. Heidenreich to jest porazka WWE...Nie zachwycam tez sie F5 Morgana na Big Show, gdyz powoli staje sie norma ze Show jest poniewierany:)Co do Carlito to ma wszystko...procz umiejetnosci wrestlerskich. Dalbym mu push max rowniez do us champ. Walka Londona z Chavo tez byla dobra jednak nie podobala mi sie az taka duza dominacja Londona. To chyba wszytsko, ale z tego co widze to cala ekipa Smacka idzie w dobrym kierunku. Zarowno Smacki jak i ppv sa coraz lepsze. To jest moje skromne zdanie:)
https://forum.wrestling.pl/topic/1920-judgment-day-2005/page/2/#findComment-20138

• Reputacja:   224
  • Urządzenie:  Android

Push w jego przypadku = max US Title, i według mnie choćby za ten gimmick na to zasługuje.

Zwiechu - pushowanie za gimmick??? (dawanie U.S. Title'a za jego odgrywanie???) Trochę mi to trąci klimatem rodem z Kafki, nie uważasz (i tak dają już tytuły np. wyłącznie za gabaryty, to mają teraz dawać je także wyłącznie za gimmick?)? Dla mnie duży push winien być dawany wrestlerom, którzy mają coś więcej do przekazania niż tylko niezłe odgrywanie gimmicku (tzw. wrestlerom kompletnym). Zauważ, że Carlito miał już U.S. Title'a i był kurewsko lipnym Champem (te jego walki z Ceną... Geeez...), tak więc ponowne popełnienie tego samego błędu przez WWE byłoby po prostu irracjonalne. Goldberg też nieźle odgrywał swój gimmick a w ringu śmiem twierdzić, że był nawet lepszy (nie wierzę, że to piszę!:PPP) od Carlita (bez picu gość jest niesamowicie lewy w ringu). Czyżby i Bill także zasłużył sobie na push za nienajgorsze przecież odgrywanie swojego gimmicku?

https://forum.wrestling.pl/topic/1920-judgment-day-2005/page/2/#findComment-20145

• Reputacja:   0

WWE to specyficzna federacja, wystarczy przejrzeć spis wszystkich mistrzów i zadać sobie pytanie ilu z nich tak napraedę było dobrymi zapaśnikami (podobnie zresztą było z WCW). Tak było i tak będzie... pas będą dostawały te osoby, które mogą przyciągać ludzi, a właśnie w przypadku WWE tym co przyciąga ludzi to poza niektórymi walkami własnie (najczęsciej tymi doskonale promowanymi z interesującą stypulacją) ta część aktorska, w której gimmick i zdolności na tej płaszczyźnie sa najwazniejsze. Jeżeli tak bardzo Raven boli Cie to, że Carlito zdaniem niektórych osób powinien dostac push za coś innego niż czyste umiejętności wrestlerskie (które moim zdaniem wcale nie sa takie złe jak to przedstawiasz), że wcześniej push dostał Batista (co było powodem Twoich licznych protestów na księgach gości :) ) to może po prostu trzeba przestać oglądać WWE :). Niektórzy tak zrobili i chyba nie żałują, a przynajmniej nie marudzą już :). Aha... tego postu, a konkretnie jego ostatnicvh kilku zdań prosze nie traktować jako ataku, to tylko propozycja... przynajmniej ja z reguły nie oglądam tego co mi się nie podoba :).
https://forum.wrestling.pl/topic/1920-judgment-day-2005/page/2/#findComment-20171

• Reputacja:   224
  • Urządzenie:  Android

Jeżeli tak bardzo Raven boli Cie to, że Carlito zdaniem niektórych osób powinien dostac push za coś innego niż czyste umiejętności wrestlerskie (które moim zdaniem wcale nie sa takie złe jak to przedstawiasz), że wcześniej push dostał Batista (co było powodem Twoich licznych protestów na księgach gości :) ) to może po prostu trzeba przestać oglądać WWE :)

SixKiller - sęk w tym, że ja wychowałem się na WWF i mam cholerny sentyment do tej Federacji. Pewnie tylko dla tego jeszcze ją oglądam. Lubię oglądać WWE, tyle że wkurwia mnie kierunek w którym zmierza MacMachonland. Wystarczy spojrzeć na obecnych mistrzów... Nie mówię, że push powinni dostawać tylko wrestlerzy zajebiści w ringu, bo wówczas mielibyśmy ciągle te same osoby z pasem:))), sęk w tym że pushowane winny być osoby wszechstronne, a więc takie które zarówno nieźle wyglądają, potrafią zmontować dobrą walkę i radzą sobie w dodatku z mikrofonem (nie muszą w każdej z tych materii wymiatać, ale powinny na każdej z tych płaszczyzn coś sobą reprezentować) - a Carlito z pewnością do takich nie należy (bez picu uważasz, że gość ma nienajgorsze umiejętności ringowe??? Dla mnie jego walki to normalnie zgroza...), bo poza niezłym gimmickiem i (notabene - zajebistymi) mic skillsami, gość jest kiepski, jak sytuacja w Polsce:)))

https://forum.wrestling.pl/topic/1920-judgment-day-2005/page/2/#findComment-20242