Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Wrestlemania XXVI [spoiler alert]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   228
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Wiem jednak, o co Wam chodzi, więc nie tłumaczcie mi (zwłaszcza Ty, Raven :twisted: ), jak to remis nie naruszy wizerunku Deadmana, ani HBK.

Nie schlebiaj sobie Six, na moje tłumaczenia trzeba sobie zasłużyć a Ty wyczerpałeś limit w tym miechu :twisted:

Swoją drogą ja też nie widzę remisu na takim PPV jak WrestleMania i obstawiam, że Michaels po prostu czysto jobnie i tyle. Nie wygrał jako pure face - nie przerwie streaku jako quasi-heel.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/5/#findComment-170920

• Odpowiedzi 446
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

33

• N!KO

26

• LooseCannon

22

• hardy0525

19

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

A dla mnie z Undertakerem miał walczyć Y2J tylko ze ma feud z Edge więc sadzę ze za rok jak Undus będzie walczył to zmierzy się z Y2J. Bo kogo mogli by dać zamiast Y2J nikogo teraz nie ma by mógł walczyć z Undertakerem jedynie CM Punk lub Jeff jakby był w WWE
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/5/#findComment-170972

Jak już pisałem w innym temacie:

Uważam że, Bret został sprowadzony by promować ME WM'26 Batista vs. Cena. A nie tak jak większośc z Was sądziła że, Jasio i Dave zostali dodani do Bret vs. Vince. Tak mogłobyc od początku w planach...

Chyba, że nastąpiła modyfikacja planów "po drodze'. Sprowadzamy Hitmana, żeby przeciwstawić go Hulkowi w TNA.

(Po miesiącu)

Cholera, słabo ten Hitman się sprzeadaje, gówniarze (przepraszam chlebodawcy :twisted: ) go nie rozpoznają. Nie nadaje się na ME WM'26, to jakoś go wykorzystamy...

Sądze, że pierwsza wersja jest bardziej prawdopodobna...

Taker nie przegra.

Edge już jest face'm, choć w sumie nie wiem dlaczego... Żadnej historii na ten temat nie było!

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/5/#findComment-171120

Pierwszy raz od lat nie działa na mnie ten cały hype związany z WrestleManią :roll:

W poprzednich latach było tak, że WrestleMania stanowiła zwięczenie ciekawych storyline`ów, których ewentualny prolog miał miejsce na Backlash.

W tym roku przynajmniej na chwilę obecną wszystko wygląda marnie.

Money in the bank, z uwagi na planowane PPV w tej konwencji, straciło i tak nadszarpnięty prestiż. Nie wiem co będzie w walizce skoro jakiś czas później cała gala będzie poświęcona walkom o walizki :???:

Zapewne ShowMiz będą bronić pasów w walce MVP i Henrym i wygrają.

Divy z któregoś brandu stoczą pojedynek mistrzowski.

No i jeszcze Kane postara się odebrać pas interkontynentalny Drew McIntire.

Kwestia main eventów też nie wygląda zachęcająco.

Undertaker vs HBK

Cóż, nie lubię poważnego Michaelsa. Zaczyna mnie irytować za każdym razem, gdy przybiera tę swoją minę kota srającego na puszczy (wybaczcie fani HBK). Zupełnie nie przemawia do mnie ten feud. Rok temu Shawn drwił z Undertakera i do walki podchodził jako stary dobry Heart Break Kid, który za nic ma wyjątkowość Phenoma. Tym razem coś mu się w głowie przestawiło i traktuje konieczność przerwania streaku jako swoją misję. Rzekłbym:

"Hej, Shawn, co z mistrzowskim pasem?! Ostanio miałeś go jakieś 7 lat temu. Nie lepiej zakończyć karierę jako mistrz?"

Sądzę, że Michaels nie przerwie serii Undertakera. Przegra, przejdzie załamanie nerwowe (będzie na urlopie). Latem pojedzie do niego Triple H i powie: "Słuchaj Shawn, zbliża się SummerSlam. Może byś tak wrócił?" HBK "No dobra, ale tylko na trochę" :)

Edge vs Jericho

Co za niespodzianka? :shock: Nie spodziewałem się, że do tego dojdzie :lol:

Edge od 4 lat był opętany manią bycia mistrzem. Przyzwyczaiłem się do tego gimmicku na tyle, by w ogóle nie kupować mdłego face`a.

Na początku roku napaliłem się na pojedynek dwóch heelowych wrestlerów. Zagadką było za którym opowie się publiczność i jak obaj będą uprzykrzać sobie życie. Tymczasem mamy do czynienia walką nowego pupila WWE Universe ze znienawidzonym beksą-Y2J.

Wygra Jericho. Rematch na Backlash (chyba że to PPV zostało usunięte z kalendarza :smile: ) i mistrzem zostaje eks oportunista.

Batista vs John Cena

Walka z Bretem Hartem i McMahonem w tle (albo o zgrozo na pierwszym planie :roll: ).

Pomijając Hitmana i Vince`a z przyjemnością obejrzę jak Batista leje Cenę :twisted: Dobra, wiem, wygra jak zwykle John :cry: :(

Podobno podczas WM za sprawą triple threat matchu swój żywot ma zakończyć Legacy. To może być ciekawe, a jeśli nawet nie, to przynajmniej Orton znów będzie sam, co wpłynie pozytywnie na jego występy.

Celowo pominąłem pojedynek Sheamusa z Triple H. Szkoda gadać. Walka z dupy :???: Mam nadzieję, że do niej nie dojdzie.

OK, do WrestleManii został jeszcze ponad miesiąc. Wszystko może się zmienić. Jak na razie dla mnie szklanka z napisem "WM XXVI" jest do połowy pusta.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/5/#findComment-171122

Edge vs Jericho

CO sądzicie o face turn Chris'a ? sądzę ze w 2010 zobaczymy face turn Chrisa

A może w tej walce niech będą 2 face turn'y Edge na heela (jest lepszym heel'em niż face'em) i Chris na face np. popatrzcie na ten filmik jak Y2J wychodzi myślałem ze ogłuchnę przez reakcje widowni

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/5/#findComment-171162

• Reputacja:   82

Edge już jest face'm, choć w sumie nie wiem dlaczego... Żadnej historii na ten temat nie było!

Y2J po jego kontuzji cały czas mówił, że jest słaby, że jest hipokrytą i inne pierdoły. Teraz Adam chce się zrewanżować, ale do końca facem nie jest. Jak dla mnie to bardziej tweener.

Tak ogólnie : Karta jak na razie prezentuje się dobrze. Mam iskrę nadziei na dobry pojedynek ze strony Batisty i Ceny.

Mam nadzieję, że do matchu Y2J vs Edge będzie dodana jakaś stypulacja (na przykład TLC albo Ladder). Wtedy może wyjść walka roku.

Deadman oczywiście wygra.

Dobrze, że MiTB się odbędzie. Myślę, że wygra Christian i po likwidacji ECW będzie w Main Eventach.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/5/#findComment-171163

Po dzisiejszym SmackDownie do Money in the Bank dolaczylo trzech wrestlerow z niebieskiego brandu. Pierwszym z nich i chyba najbardziej zaskakujacym jest Dolph Ziggler ktory pokonal Morrisona i R-Trutha ... czyzby JoMo opuscil WrestleManie? W kazdym badz razie nie pojawi sie w MitB (choc nie ma co wykluczac opcji, ze o ostatnie miejsce odbedzie sie jakis "wielki" Battle Royal i tam dostanie jeszcze szanse). Cieszy mnie ten fakt niesamowicie bo wreszcie jakas nowa twarz w tej walce i choc troche nie beda walkowac wkolko tych samych (choc temu zaprzeczaja kolejni dwaj ktorzy awansowali). Pomijajac juz ten fakt DZ to wraz z Punkiem moi dwaj ulubiency obecni od niebieskich stad tez mam swoj osobisty powod by sie choc troche cieszyc. Dwaj nastepni to Kane i Shelton Benjamin, ktorzy pokonali kolejno Drew McIntyre'a i CM Punka ... Shelton byl raczej pewniakiem znajac jego umiejetnosci (nie bylo go jak narazie tylko w jednym MitB) a Kane tez raczej nie jest wielkim zaskoczeniem biorac pod uwage fakt, ze bedzie to jego trzeci wystep w tej walce na WM... mam nadzieje, ze Glen Jacobs obejmie role ringowego generala podczas tej walki by WWE nie musialo juz na sile wciskac tam ludzi starszych/doswiadczonych, ktorzy nie maja szans na zwyciestwo podobnie jak Big Red Monster.

Po dolaczeniu wyzej wymienionej trojki Christian wciaz pozostaje najbardziej racjonalna opcja na siegniecie po walizke

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/5/#findComment-171164

Edge vs Jericho

CO sądzicie o face turn Chris'a ? sądzę ze w 2010 zobaczymy face turn Chrisa

A może w tej walce niech będą 2 face turn'y Edge na heela (jest lepszym heel'em niż face'em) i Chris na face np. popatrzcie na ten filmik jak Y2J wychodzi myślałem ze ogłuchnę przez reakcje widowni

Kurde, nie widzisz że to jest z 2008? Y2J NIE BĘDZIE FACEM!

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/5/#findComment-171167

chodziło mi oto żeby pokazać jakim Y2j był dobrym face
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/5/#findComment-171178

Ale on już wtedy był heelem... RAW odbywało się prawdopodobnie w Toronto, albo w innym kanadyjskim mieście (ogromny heat dla HBK) i stąd pop dla Chrisa... Wtedy feudował on z Michaelsem, gdzie na GAB wręcz zmasakrował twarz Heart Break Kida... Gdzie tu "face'owość"? Przecież podczas feudu z Ortonem (zaraz po powrocie) publika nie była za nim tak jak na kanadyjskich galach, nawet za największego heelowania. Zobacz sobie filmy Edge'a-face'a w czasie feudu z Angle... To Copeland zapoczątkował chanty "You Suck!" podczas odgrywania entrance theme Kurta. Dużo ciężej będzie po prostu zrobić face'a z Jericho, który na każdym kroku nazywa fanów hipokrytami, niż z Edge'a, który został już tak ochrzczony - zaraz po nabawieniu się kontuzji - przez Y2J... można powiedzieć, że wręcz stał się jednym z nich. IMO to dużo bardziej logiczne, ale jak kto woli.
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/5/#findComment-171180

• Reputacja:   228

Pomijając Hitmana i Vince`a z przyjemnością obejrzę jak Batista leje Cenę :twisted: Dobra, wiem, wygra jak zwykle John :cry: :(

Akurat w starciach Jana z Drewnianym, to zawsze Cenaminator dostawał w dupsko.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/5/#findComment-171210

Walki nawet ciekawie się zapowiadają ale w WWE nie jest nigdy tak aby nie mogło być lepiej. Jak zwykle największe nadzieje pokładam w MitB match'u. Liczę też na powtórkę widowiska z zeszłego roku w walce Undertaker-Michaels. John Morrison poza MitB? Co oznaczałoby brak występu na WrestleManii. Myślę, że na WM'ce będzie walka o pas interkontynentalny Drew© vs Morrison. Chyba, że Vince ma jakiś wystrzałowy :twisted: pomysł na inne walki. Chciałbym aby odbyła się walka Hart-McMahon. Zobaczymy jak to będzie na najbliższym RAW. No i oczywiście hit WM: Batista vs Cena. To będzie dopiero pojedynek! Od razu po WrestleManii będziemy wiedzieli kto dostanie nagrodę Slammy za pojedynek roku. Żeby nie było to był oczywiście żart ale walka na pewno nie powali na kolana chodź chciałbym bardzo aby było inaczej. Edge-Jericho... Liczę, że wygra Chris i mam nadzieję, na ciekawy pojedynek. Skoro ma to być ME WrestleManii to chyba bookerzy WWE nie spieprzą sprawy. Wracając jeszcze do MitB to na razie największe sznase na zwycięstwo ma Christian. Ziggler już "miał swój czas i go na szczęście nie wykorzystał". Może jakiś push po WrestleManii dla Kane'a :D albo dla Sheltona? Ta druga opcja jeśli już miałoby się tak stać to jest najbardziej prawdopodobna. Na razie pozostaje czekać na dalszy rozwój sytuacji na RAW i SmackDown...
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/5/#findComment-171288

Widać, że dojdzie do pojedynku Punka z Reyem, o MITB się nie wypowiadam bo nie ma całego składu. Show stealerem na 100% będzie pojedynek Edge vs Jericho jeśli tylko Edgowi uda się dojść do formy, a życzę mu tego z całego serca. Ciekaw jestem co wymyślą z Drew, Morrisonem i R-Truthrm. Jakoś nie obchodzą mnie walki z RAW. Nie czekam specjalnie na pojedynek HBK-ja i Undertakerra.
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/5/#findComment-171312

Osobiście nie miałbym nic przeciwko temu, gdyby walki o głowne pasy zakończyły sie tak jak na WM 25, czyli pas WHC zmienia właściciela (z ta różnicą że Edge go zdobędzie, a nie straci) a pas WWE nie.

Akurat w starciach Jana z Drewnianym, to zawsze Cenaminator dostawał w dupsko.

I na trzymanie sie tradycji będe liczył ^^

Danie pasa na miesiąc Chrisowi J. (jeśli miałby on przegać na WM) wielu uzna za szmacenie i Chrisa i pasa WHC. IMO po mało urozmaiconym runie Takera z tym pasem, przyda mu sie troche odświeżenia...Poza tym (ewentualna) wygrana Edge'a na WM nie oznacza końca feudu Edge -> <- Jericho, nigdzie nie jest postanowione że po WM otwieramy nowy rozdział i puszczamy wszystko w niepamięć.

Taker vs HBK 2

Staram sie być spokojny o streak...jak ktoś już wspomniał HBK przegra i za kilka/naście miesięcy najzwyczajniej wróci (vide Callaway w 2008).

W MitB (choć jeszcze nie znamy połowy składu) będe trzymał kciuki za Christiana - wiem że WWE potrzebuje wypromowania młodych, ale z drugiej strony na szczycie ME też zielono nie jest a uważam że CC swoje już odpokutował i wypada otworzyć mu brame do ME.

Ciekaw jestem co wymyślą z Drew, Morrisonem i R-Truthem

Może Triple Threat o pas IC?

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/5/#findComment-171315

Domio napisał/a:

Ciekaw jestem co wymyślą z Drew, Morrisonem i R-Truthem

Może Triple Threat o pas IC?

Dobry pomysł, choć szkoda, że Morrison po raz kolejny nie zasmakuje ME.

Nie wiem czy wam się też tak wydaję, ale dla mnie Cm Punk jakoś słabiej ostatnio prezentuje się w ringu... Skupia się za bardzo na aktorstwie, że zapomniał jak się walczy :???:

MItB wiadomo ma jako faworyta Christiana, choć ja markuje Sheltonowi. Ciekawe kogo jeszcze dołożą. Teraz pora na eliminacje Raw...

Jak dla mnie przydałaby się jakaś walka z gostkami z NXT...

Choć jak dodamy nieznane jeszcze walki kobitek, o pasy TT i US/IC to powoli zrobi się niezły natłok...

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/5/#findComment-171464