Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Wrestlemania XXVI [spoiler alert]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Sorry, ale za młody jestes zebyś mnie pouczał na tym forum.

Poza tym może ktoś nie ma ochoty oglądać SD! i chciałby już teraz znać wyniki...

A tu chyba przeczysz sam sobie...

Następnym razem po prostu poczekaj do piątku i wszystko będzie ok.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/4/#findComment-170732

• Odpowiedzi 446
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

33

• N!KO

26

• LooseCannon

22

• hardy0525

19

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   29
  • Urządzenie:  iPhone

W sprawie Wrestlemanii mam jedno, ale zajebiste ale. Po co został tam Money in the Bank, skoro będzie PPV o tej samej nazwie?

Mam podobne zdanie na ten temat. Money in the Bank match był jednym z filarów WrestleManii i moim zdaniem ranga tej walki zostanie nieco przez takie posunięcie zmarginalizowana. Ogólnie, zauważyłem w WWE tendencję, dzięki której walki będące niegdyś swego rodzaju ikonami tej federacji stają się coraz bardziej powszednie. Winą za to obarczam panujące w imperium McMahona trendy których konsekwencją są nowe PPV nastawione stricte na jedną stypulację. Marki takie jak Hell in a Cell, Elimination Chamber, Tables, Ladders & Charis niegdyś elektryzowały fanów właśnie dlatego, że były bardzo unikatowe i z reguły to one wieńczyły ciągnięte długimi miesiącami feudy. A co mamy dziś ? Nikt chyba już nie czeka na kolejny HIAC match, ponieważ wie, że ich pora nadejdzie na jednym z PPV. Inną kwestią jest poziom tych walk, który także obniżył sie wręcz niesamowicie (skonfrontujcie chociażby pierwszy ECM z ostatnim grupy RAW, HIAC między Punkiem i Takerem, a chociażby starciem HHH i ... Nasha, widzicie różnicę ?). Być może jestem aż nadto pesymistą, jednakże wizja przyszłości WWE rysuje mi się w ciemnych barwach.

Na chwilę obecną, mamy na WM obsadzonych już większość Main Eventerów. Interesujące, czy WWE rzeczywiście zdecyduje się na program HHH vs Sheamus. Według mnie, byłoby to całkiem logiczne ze względu na koneksje między Rudym a Hunterem. Szkoda, że od razu po debiucie Celtic Warriora na RAW nie wspomniano nawet w najmniejszym stopniu o tym, że HHH był początkowo kimś w rodzaju, hm, protektora Irlandczyka i to on pomógł mu wypłynąć na głębokie wody. Dałoby to całkiem solidną podbudowę pod ich walkę (krnąbrny Celt któremu wydaje się, że wszystko co osiągnął, to tylko dzięki własnym umiejętnościom vs stary wyga starający się udowodnić, że młodzian się myli). Jakkolwiek sytuacja jednak by się nie rozwinęła, to bardzo wątpliwe, by HHH zgodził się zajobbować na największej gali roku, nawet mimo tego, że tak za nim lobbował, dla takiego Rookie jak Sheamus.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/4/#findComment-170733

Sorry, ale za młody jestes zebyś mnie pouczał na tym forum.

TakerFanKrk natomiast mógłby odpowiedzieć, że masz za mały staż na forum, by się rządzić i miałby wtedy jak najbardziej rację.

Spoiler w temacie o WrestleManii to wiadomo, że będzie dotyczył właśnie tej gali. Jakoś nie widzę obowiązku klikania i sprawdzania, co tam się znajduje.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/4/#findComment-170734

Zdziwyłbyś sie, jaki mam staż na tym forum :)

Dla mnie koniec offtopu, wyraziłem swoje zdanie, nic osobistego.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/4/#findComment-170735

Menez, czy musisz zabierać głos w absolutnie każdej sprawie? Nie dolewaj oliwy do ognia, skoro to krótkie spięcie nie dotyczy Ciebie - łagodzenie sytuacji też zostaw innym.

[ Dodano: 2010-02-24, 15:02 ]

Jaszczur, wchodząc do takich tematów, musisz liczyć się z możliwością nadziania się na dowolny spoiler. Ponieważ nie oglądam tygodniówek WWE, kliknąłem w to i wiem, że gdybym nie chciał się dowiedzieć, co jest napisane dalej, mógłbym skończyć czytać po pierwszym zdaniu - jeśli nawet kątem oka zobaczyłbym jakieś nazwisko, to i tak byłoby to niewiele. Myślę więc, że się zagalopowałeś w czytaniu.

TakerFanKrk, nie wytaczaj od razu takich ciężkich dział jak nieumiejętność czytania ze zrozumieniem, bo post Jaszczura, choć pretensjonalny, nie był wcale agresywny. Na przyszłość lepiej pisać nad spoilerem czego on dotyczy i wtedy nie będzie dochodziło do takich sytuacji.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/4/#findComment-170760

• Urządzenie:  Windows

Ja prawie od zawsze oglądałem z WWE jedynie "wielką czwórkę" więc powinienem się tu wypowiedzieć...

Edge v. Jericho - Starcie z wielomiesięczną podbudową. Capeland się "połamał", Y2J nazwał go słabym ogniwem i się zaczęło... znaczy się nic się działo w sensie dosłownym, ale prawie wszyscy wiedzieli jak to będzie mogło wyglądać w marcu... Adam po kontuzji może mieć widoczne braki (strach pomyśleć jak będzie wyglądał/wygląda [?] jego Spear, który już od dawna był bardzo przeciętny), Chris powinien go jednak całkiem nieźle poprowadzić.

Cena v. Batista - Jedno wielkie WTF... Na Summer Slam pótora roku temu stworzyli walkę nawet powyżej ich poziomu, ale i tak muliła ona niemiłosiernie. Teraz, nie tak jak wtedy, mamy konfrontację Face vs. Heel, może to dać trochę lepsze odczucie, mimo tego i tak nie będzie to szlagier.

U-Taker v. HBK - Nie jestem zwolennikiem powtórek i w tym przypadku nie będzie wyjątku. Writerzy poszli na łatwiznę... w prawdzie podbudowa pod ten rematch bardzo ciekawa, lecz mogli bardziej się wysilić. Streak na 90% (niepokoi mnie bardzo dziwna polityka WWE, stąd aż 10%) osiągnie "pełnoletniość".

O MiTB napiszę więcej jeśli oficjalnie poznamy wszystkich uczestników walki... Jak na razie patrząc na uczestników

(Christan chyba 3, albo 4 raz w tej walce, dwóch "drugoroczniaków" i jeden niezbyt przeze mnie lubiany "MiTBowy żółtodziub")

powinniśmy się spodziewać całkiem -jak na WWE- niezłego spotfestu.

Wewnątrz spoilera nie ma żadnych wyników z tapingów SD, ale moje zdanie w sprawie konfliktu o zawartość tagu na stronie numer 7:

Jeśli było coś w tagu, to nie musiałeś na to klikać (tym bardziej, że w tematach o PPV nie ma obowiązku umieszczać wyników z tygodniówek w "[spiler][/spoiler ]", czyli powinieneś spodziewać się "czegoś więcej"). Ja tam smacka nie mam zamiaru oglądać, tak więc po co mam czekać na raporty po gali, jak już teraz mogę się dowiedzieć, co zdarzy się w piątek.

Zdziwyłbyś sie, jaki mam staż na tym forum :)

A nie brzmi to trochę jak przyznanie się do multikonta?

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/4/#findComment-170774

Spoilery w oficjalnych tematach są dozwolone i każdy kto się udziela już dobrze o tym wie. Jako mark Shawna muszę zabrać głos na temat jego walki z Takerem. Jestem innego zdania niż Ci którzy mówią, że walka będzie o wiele słabsza niż rok temu, bo mimo problemów zdrowotnych Callaway'a jestem prawie pewny, że znów wyjdzie epicki pojedynek godny The Grandaddy of Them All. Wynik raczej pewny(pisałem wcześniej, że dla mnie streak nigdy nie zostanie przerwany i nie wierze w inne opcje), ale jest jedna opcja która sprawiłaby, że wszyscy byliby zadowoleni. Wszyscy tzn. Taker, HBK i fani obu zapaśników. Bodajże Andrew napisał, że nie ma opcji aby wilk był syty i owca cała, a może tak WWE zabookuje remis ? Michaels byłby wtedy pierwszym, który nie przegrał z Takerem, a Taker byłby ciągle tym niepokonanym, moim zdaniem jest to ciekawa opcja i oglądając cały storyline jestem pewny, że takie coś dobrze by się sprzedało.

Jeżeli chodzi o MITB to ciesze się, że jednak nie zabraknie tego gimmick matchu na WM, bo stał się on nieodłączną częścią tej gali. Mam nadzieje, że wygra Christian i jakoś wmiesza się w feud Edge vs Jericho, ale nie wierze zbytnio w szanse ingerencji jego osoby w ich starcie już na WM. Oprócz niego mogą namieszać głównie Kofi i Morrison, reszta będzie przede wszystkim od sprzedawania spotów i Shelton Benjamin musi się z tym liczyć. :twisted:

WWE nic na razie nie robi z postacią HHH i sugerując się plotkami(i w sumie racjonalnym myśleniem też) pozostaje mu mini program z Sheamusem i nie zapowiada się to zbyt ciekawie. Już o wiele bardziej interesuje mnie starcie Ortona ze swoimi podopiecznymi, a walka na zasadach handicap mogłaby być naprawdę solidna i emocjonująca.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/4/#findComment-170779

Co do Undertaker vs Shawn Michaels to wygra HBK bo sądze że WWE woli przerwać streak Undertakera niż żeby HBK kończył kariere
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/4/#findComment-170814

• Urządzenie:  Android

Co do Undertaker vs Shawn Michaels to wygra HBK bo sądze że WWE woli przerwać streak Undertakera niż żeby HBK kończył kariere

:shock: czasami naprawdę nie wierzę w to co czytam

chyba ten fragment w jednym z newsów o skutkach storylinów dotyczy także Polaków

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/4/#findComment-170818

Ja jestem pewien, że HBK przegra, zrobi sobie parę miesięcy wolnego i na SummerSlam jego kariera zostanie cudownie wznowiona :) Przerwanie streaku Undertakera jest niemożliwe i nawet nie bierzmy tego pod uwagę.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/4/#findComment-170820

MrDeathrun, no nie wiem czy WWE woli zatrzymać Shawn'a i pozbawić się passy zwycięstw Takera.Tak jak gdzieś juz pisałem to dla mnie Streak jest rzeczą świętą w WWE i oni według mnie nie maja prawa go przerwać. Nie mniej uważam jednak ,że stypulacja tej walki (Streak vs Carrer) może pozwolić wielu osobą na zwątpienie w to że Taker wygra w tym Roku na WM'ce. Ale w całęj tej sytuacji ja zaczynam wierzyć w teorie Bonkola,

Wszyscy tzn. Taker, HBK i fani obu zapaśników. Bodajże Andrew napisał, że nie ma opcji aby wilk był syty i owca cała, a może tak WWE zabookuje remis ?

Przy założeniu takiej stypulacji walki ta teoria jest w mojej opini dość prawdobodobna.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/4/#findComment-170824

A ja się jeszcze wypowiem o walce Ceny i Batisty. Dobrze się stało, że obu najbardziej obecnie przereklamowanych zawodników w WWE wsadzili do jednej walki, bo tak skazani bylibyśmy na oglądanie dwóch walk z ich udziałem.

Jednak to, że są przepushowani wcale nie oznacza, że muszą "zamulać". Ich walka na Summerslam 2008 była naprawdę niezła, choć znaczenie miał też fakt, że był to pojedynek dwóch face'ów. Teraz mamy face vs heel, ale mam nadzieję, że bookerzy zabookują wyrównaną walkę z częstymi zmianami przewag. Mam nadzieję, że nie będzie to walka wieczoru na gali, choć jest to niestety całkiem prawdopodobne.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/4/#findComment-170826

czasami naprawdę nie wierzę w to co czytam

chyba ten fragment w jednym z newsów o skutkach storylinów dotyczy także Polaków

A ty lepiej przestań negować wszystko co nie jest w zgodzie z twoimi wysublimowanymi teoriami.

Wszyscy tzn. Taker, HBK i fani obu zapaśników. Bodajże Andrew napisał, że nie ma opcji aby wilk był syty i owca cała, a może tak WWE zabookuje remis ?

Szczerze to myślę, że że remis nie zadowoli nikogo. Pewne w perspektywie czasu to byłby dobry pomysł i ludzie kupiliby brak wygranej ani jednego ani drugiego jako duże wydarzenie. Jednak na samej gali nikt nie ucieszyłby się z tego rozwiązania i całe Phoenix przywitałoby tą decyzje gromkim buczeniem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/4/#findComment-170841

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Bodajże Andrew napisał, że nie ma opcji aby wilk był syty i owca cała, a może tak WWE zabookuje remis ? Michaels byłby wtedy pierwszym, który nie przegrał z Takerem, a Taker byłby ciągle tym niepokonanym, moim zdaniem jest to ciekawa opcja i oglądając cały storyline jestem pewny, że takie coś dobrze by się sprzedało.

Tylko żeby było to w miarę wiarygodne, to Panowie musieliby zmontować nam godzinną walkę (która nie byłaby Iron Man Match'em) po upływie której sędzia by przerwał starcie ogłaszając, że czas przeznaczony na match minął a wynik brzmi - draw.

Chyba, że już przy przedstawianiu zawodników konferansjer mocno by podkreślił, że limit walki to np. 30 minut (co by się "dziadki" nam nie zajechały :D Żartuję, of course)

Nie widzę tego w inny (np. atak innych wrestlerów itp.) sposób, który miałby zadziałać na zasadzie "wilk syty i owca cała).

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/4/#findComment-170874

Z punktu widzenia fanów, remis i dyskwalifikacja to najgorsze rozwiązania. Wręcz niegodne WM, jakkolwiek dziwnie to brzmi w kontekście spadającego jej poziomu. Remis de facto będzie zresztą przerwaniem streaku Takera, bo mówimy przecież o serii zwycięstw, a nie serii bez porażki. Wiem jednak, o co Wam chodzi, więc nie tłumaczcie mi (zwłaszcza Ty, Raven :twisted: ), jak to remis nie naruszy wizerunku Deadmana, ani HBK. Dyskwalifikacja też by nie naruszyła, ale jednak uniemożliwia to epickie zakończenie, które tak wszyscy lubią. Wiecie, podanie sobie ręki i uścisk na misia przy spadającym konfetti i wybuchającym pyro. Powiem krótko: chcę walki z wyraźnym zwycięzcą i wolałbym, aby wygrał Taker.
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/4/#findComment-170880