Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Wrestlemania XXVI [spoiler alert]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

A ja tak bardzo krótko i dużo za późno o wrestlemanii ale jakoś po obejrzeniu i ściąganiu w napięciu 12 partów wkurzyłem się i rzuciłem ten temat w kąt, a dzisiaj WM'kę oglądam sobie czasem jak nie mogę zasnąć, świetnie usypia na prawdę.

To od początku walki tag team nie będę oceniał bo nie ma czego, Div też nie, w każdym razie końcówka Vikie po prostu świetna, mogę walczyć spokojnie za nią.

Edge vs Chris Jericho, walka fajna ale to chyba nie to na co czekałem, ale wiadomo Edge po kontuzji nie wymagajmy cudów, ale ten spear na koniec troszkę nie wyszedł a nawet troszkę bardzo.

Bret vs Vince, walka, a właściwie obijanie prezesa było dla mnie dość przyjemne ale cholernie naciągane, mogli to na tygodniówce zrobić spokojnie nie ma co się na WM'kę z czymś takim porywać.

Tripple H vs Sheamus i tutaj było dość ciekawie, w końcu nie zawiodłem się na Tryplu może nie było cudów ale jak na jednego i drugiego to dość, aby walka była warta uwagi, swoją drogą świetnie wyszła akcja z sheamusem pt. Facebuster!

Rey vs CM Punk, oczywiście nasz mały bohater, wielki duch w małym człowieku rozwalił całe SES, Gallows bo walnięciu lekkim odleciał gdzieś daleko 619 i po sprawie, jest to tak cholernie niewiarygodne i nie wiem czemu ta walka na początku mnie porwała ale po 2 seansie stwierdziłem, że była słaba, może chwilka jakiejś grubszej akcji, nic więcej.

MiTB trochę akcji było ale trochę już szmacą tą walizkę, nie było widać w ogóle Drewnianego, Kane troszeczkę zamieszał, mały fragment Christiana ale bardzo fajna akcja z drabinami, cudne to było. Ogółem? Dużo niczego co było całkiem nawet znośne, ale zwycięstwo Swaggera i ściąganie walizki 10 minut i nikt nie wstał, dziwne...

John Cena vs Batista, tego nie oglądałem, tzn oglądałem ale zawsze przy tym fragmencie zasypiam, chyba jedyne co mi się podobało to jak cena podszedł do ludzi, którzy go szczerze nienawidzili z pięknym uśmiechem, ale po tej "ciężkiej" walce wyglądał na bardzo wypoczętego.

Undertaker vs HBK i tutaj zaczyna się problem bo tak nie bardzo rozumiem czemu ludzie się tą walką tak jara, parę SCM ze 2 piledrivery last ride chyba jeszcze, połamany stół ale chwilami zadawało się jakby panowie nie bardzo mieli pomysł co robić, czy pierdolnąć się nawzajem, a może pierdolnąć kimś o coś a może po prostu chwilkę poleżeć lub postać. Nie rozumiem fenomenu tej walki w każdym razie nie była zła.

Na koniec to tak wielka nazwa na pewno, świetna oprawa w efekty specjalne w przeciwieństwie do TNA gdzie tam fajerwerki wyglądają jak z imprezy odpustowej, na MiTB brakowało mi jakiś lepszych wejść i w ogóle wejściówek porządnych brakowało, a to czego mi zabrakło najbardziej to dobry wrestling i kawał porządnego show co jest ostatnio towarem deficytowym, a nawet rzekłbym, że chyba już na wymarciu. Na plus walka Trypla z bladym, Zmarłego z HBK i Edga z Chrisem, cóż krótko mówiąc nie najlepiej.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/30/#findComment-176632

• Odpowiedzi 446
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

33

• N!KO

26

• LooseCannon

22

• hardy0525

19

Top użytkownicy w tym temacie

A to moje oceny walk.

John Cena vs Batista

Ta walka dostaje o damnie 6 w skali do 10.

HBK vs Taker

10

Vince vs Bret

7

Divy

2

MITB

9

HHH vs Sheamus

5

Edge vs Jericho

8

Triple 3 Match

4

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/30/#findComment-176773

Ja walki z WM 26 oceniam następująco:

HHH vs Sheamus:

Dla mnie ta walka była słaba jedynym plusem jest to,że HHH wygrał,czyli jakieś 6/10

Triple Treath match:

Dosyć ciekawe starcie Randy pokazał na co go stać i pokonał swoich byłych "podopiecznych",8/10

Vince vs Bret:

Tutaj podobał Mi się tylko SharpShooter :D 4/10

MiTB:

Nawet,nawet ale zaskoczyło mnie ,że to "Szwagier" wygrał :shock:

Edge vs Jericho:

Dobra walka tylko szkoda,że wygrał Jericho,byłem zdecydowany,że to Edge wygra lecz tak się nie stało ale przynajmniej wykonał chociaż jednego Speara'a :D,9/10

HBK vs Taker:

Walka była znakomita ale HBK przegrał i odszedł :cry:,10/10

Divas:

Szczerze to oglądałem tylko urywek ale spodobał mi się Frog Splash Vickie :lol:,3/10

Batista vs John Cena:

Walka trochę "Drewniasta" :lol: aczkolwiek podobała Mi się,7/10

ShoMiz vs Rock'n'Rap:

Walka ciekawa lecz liczyłem na to,że wygra R-Truth z Morrisonem,7/10

Rey Mysterio vs CM Punk:

Dość niezła walka jak dla mnie :D,7/10

26-cio osobowy Battle Royal (Dark Match):

Nie widziałem tej walki lecz ciesze się,że wygrał Yoshi Tatsu :D,6/10

Takie jest moje zdanie :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/30/#findComment-176777

HBK vs Taker

10

Vince vs Bret

7

Divy

2

MITB

9

HHH vs Sheamus

5

Edge vs Jericho

8

Triple 3 Match

4

Na jakiej Podstawie są te oceny? Zwłaszcza Pogrubione. I zapomniałeś o walce Cena v Batista

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/30/#findComment-176973

I zapomniałeś o walce Cena v Batista

Nie tylko o tej,ponieważ była jeszcze walka o pasy TT Rock'n'Rap vs Shomiz, oraz Battle Royal,lecz to był Dark Match ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/30/#findComment-177337

No to może ja sie wypowiem w temacie walk "26tki"...

R-Truth & Morrison VS ShowMiz:

Jednym słowem: Za krótko !!! Zwycięzca przewidywalny, bo 2 tag stworzony "z dupy".

Triple H VS Sheamus:

Cicha nadzieja że Paul przyjobbuje Sheamusowi :roll: no ale cóż - zięciu to zięciu, liczbe winsów poprawić musi...

Bret The Hitman Hart VS Vince McMahon:

Walka ?? Jaka walka ??!! Vince poza dostaniem batów od Hart Dynasty i Sharpshootera od Breta nie robił praktycznie nic. Równie dobrze mogli postawić na ringu manekina...

Money In The Bank:

W miarę, poza spapraniem kilku akcji. Zajebiste patenty z obijaniem drabinami + patent ze szczudłami Kofiego. Obstawiałem Kofiego lub Christiana, niespodzianka wyszła na dobre, patrząc w jaką strone idzie teraz rozwój Swaggera :shock:

Edge VS Chris Jericho:

Dobra walka, choć liczyłem na to że Adam zabierze Krzysiowi pas

Rey Mysterio VS CM Punk:

Poziom walki dobry ale po tej walce przestałem ogarniać bookerów WWE...Zmarnować tak zajebistą opcje Reya w SES...(pewnie dlatego że dzieci by płakały...)

Shawn Michaels VS Undertaker:

Tylko tak wspaniałe walki powinno sie dawać na Wrestlemanię. Nic dodac nic ująć - najlepsza walka WM-ki. Zwycięzcy byłem pewny.

Odnośnie Divas Match - miły komediowy akcent na Wrestlemanii :lol: bo ze wzgledu na wygraną prosiaka a.k.a. "Pani Excuse Me !" która to oddała "przewspaniałą" cześć Eddiemu nieudolnym frog splashem :lol:

Na temat walk Ortona z Legacy i Cena VS Batista się nie wypowiem bo to walki wg. mnie na zwykłą tygodniówkę (nie licząc przygotowania wejścia Jasia).

Podsumowując: WWE w tym roku się BARDZO nie postarało...

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/30/#findComment-177389

Siemka, ma ktoś może z was link z walką Batisty i Johna Ceny ? z WM 26 ? ;))
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/30/#findComment-177434

Siemka, ma ktoś może z was link z walką Batisty i Johna Ceny ? z WM 26 ? )

b_89, naprawdę lepiej zrobisz jak nie obejrzysz tego pojedynku. To taka moja mała rada.

PS. Jeśli tak bardzo CI zależy, poszukaj na YT skrótów.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/30/#findComment-177442

b_89, naprawdę lepiej zrobisz jak nie obejrzysz tego pojedynku. To taka moja mała rada.

no właśnie nie mogę znaleźć może źle szukam .. ;/ a dlaczego uważasz, że nie powinnam tego oglądać?

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/30/#findComment-177447

• Reputacja:   82
  • Urządzenie:  Windows

lepiej zrobisz jak nie obejrzysz tego pojedynku

Dlaczego? Jak na Janusza i Batistę pojedynek całkiem znośny. Była jakaś dramaturgia, kickouty, trochę gry aktorskiej. Ogółem jak na tych 2 panów wyszło nieźle.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/30/#findComment-177450

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

b_89 napisał/a:

A wg mnie, jak na poziom prezentowany ostatnio przez WWE, to walka była całkiem niezła (a już tym bardziej jak na tych wrestlerów i ogólny poziom ostatniej WrestleManii). Spokojnie można ją obejrzeć. Bez przesady :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/30/#findComment-177480

• 3 tygodnie później...

Moje oceny walk:

1.Undertaker vs. HBK-10/10(tylko szkoda ,że HBK przegrał;( )

2.Triple H vs. Sheamus-6/10

3.Randy Orton vs. Ted Dibiase vs. Cody Rhoeds-8/10

4.Vince vs Bret Hart-5/10

5.Edge vs. Chris Jericho-5/10

6.John Cena vs. Batista-9/10

7.Money in the Bank-8/10

8.Divy-1/10

9.ShoMiz vs. Rock'n'Rap-3/10(ale to z powody wyniku a patrząc na samą walkę to 7/10)

10.26-cio osobowy Battle Royal (Dark Match)-8/10

11.Rey Mysterio vs. CM Punk-8/10

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/30/#findComment-179674