Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Wrestlemania XXVI [spoiler alert]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Wszystko ładnie, tylko 4 posty wyżej jest "wklejona" cała karta WM-ki ,Triple H będzie walczył z Sheamusem , a walka Punka z Mysterio ma taki haczyk ,że jeżeli Rey przegra musi dołączyć do SES Punka.

...

Mnie tez dziwi brak div ,ale nie zdziwił bym sie żeby na samej Wrestlemanii wyskoczyła Vickie i powiedziała ,że tak byc nie będzie i,że robimy meczyk.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/22/#findComment-174337

• Odpowiedzi 446
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

33

• N!KO

26

• LooseCannon

22

• hardy0525

19

Top użytkownicy w tym temacie

Według mnie walki na Wrestlemanii będą prezentowały się następująco:

1) Pas mistrzowski WWE Batista vs Cena, jest już to oficjalnie ogłoszone przez Vinca (osobiście głosuje na Cenę, ale znająć możliwości zwierza to wszystko jest możliwe)

2) Pas mistrzowski World Heavyweight Championship, Edge vs Jericho. Egde już to zapowiedział

3) HBK vs UnderTeaker ta walkę też bedziemy mogli obejżeć:) lecz z warunkiem, który postawił umarlak ; Jezeli wygra HBK to przerwie serie zwycięstw Teaker'a, lecz jeżeli wygra umarlak to HBK kończy karierę.

4) Bret vs Vince- tej walki raczej nie będzie, ponieważ zdaniem Vinca "Bret zasłużył na to, by zostać wyrolowanym" a po za tym vince już nie walczy:P

5) Orton vs DiBijase vs Rhodes, to pewnie będzie Triple threat match lecz pewnie Cody będzię współpracować ze żmiją;)

6) Rey vs Punk- Do tej walki może dojść lecz ostatecznie na podstawowych zasadach, ale pewnie będą uczestniczyć w niej Gelows i Serenna...

7) ShowMiz vs MVP i Henry- prawdopodobnie będzie ta walka ponieważ MVP i Miz są w konflikcie:)

8) HHH vs Shemeus- o tej walce nic mi nie wiadomo ale jezeli by do niej doszło, był by to bardzo ciekawy pojedynek:)

9) O divach nic mi nie wiadomo:)

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/22/#findComment-174355

aaaa, przecież cała karta jest juz dawno ustalona,troche bystrości...:

1 Chris Jericho © vs. Edge Singles match for the World Heavyweight Championship

2 The Undertaker vs. Shawn Michaels No disqualification, no count-out retirement match

(Undertaker's undefeated streak vs. Michaels' career)

3 Batista © vs. John Cena Singles match for the WWE Championship

4 Christian vs. Dolph Ziggler vs. Kane vs. Shelton Benjamin vs. Jack Swagger vs. Montel Vontavious Porter vs. Matt Hardy vs. Evan Bourne vs. Drew McIntyre vs. Kofi Kingston Money in the Bank ladder match

5 Bret Hart vs. Vince McMahon No Holds Barred match

6 ShoMiz (The Big Show and The Miz) © vs. John Morrison and R-Truth Tag team match for the Unified WWE Tag Team Championship

7 Triple H vs. Sheamus Singles match

8 Randy Orton vs. Cody Rhodes vs. Ted DiBiase Triple Threat match

9 Rey Mysterio vs. CM Punk Singles match; if Punk wins, Mysterio joins the Straight Edge Society

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/22/#findComment-174357

Moim zdaniem :

Chris Jericho © vs Edge Singles - Dwaj moi ulubieńce, potrafią stworzyć fantastyczny i ciekawy pojedynek. Moim faworytem jest Edge lecz wygra Y2J.

The Undertaker vs Shawn Michaels - Najwyraźniej w świecie HBK przegra ten pojedynek :P

Batista © vs John Cena - Lubie tego i tego zawodnika niech wygra lepszy xd

Christian vs Dolph Ziggler vs Kane vs Shelton Benjamin vs Jack Swagger vs MVP vs Matt Hardy vs Evan Bourne vs Drew McIntyre vs Kofi Kingston Money in the Bank ladder match - Hyhy, krótko McIntyre lub Christian.

Bret Hart vs. Vince McMahon - walka zakończona Sharpshooter'em

ShoMiz © vs John Morrison and R-Truth - Walka zakończona nie czysto. Pewnie (nokałtem) Big Showa

Triple H vs. Sheamus - Jestem za The Game z sentymentu. :P

Randy Orton vs. Cody Rhodes vs. Ted DiBiase - Nie widzę innej opcji jak wygrana Ortona

Rey Mysterio vs. CM Punk - Jak wygra CM Punk to będzie bardzo ciekawie gdy Geyek wstąpi do SES

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/22/#findComment-174367

Według mnie walki na Wrestlemanii będą prezentowały się następująco...

WTF... Czy w ogole sprobowales przeczytac jakies posty w tym watku? Nie wspominanm juz o innych OGOLNIE dostepnych zrodlach...

Co do ME na WM - chyba nie ma innego wyboru niz HBK-Taker. Pomijajac juz nawet umiejetnosci obu zawodnikow, to bedzie tez walka z najwieksza stawka dla obu. Jesli tak by sie jednak nie stalo to bylbym w stanie zniesc Y2J-Edge. Mam nadzieje, ze Cene z Batista wrzuca gdzies najdalej w okolice srodka gali. No pewnie wrzuca tez jakas niewiele znaczaca walke div (moze battle royal, albo cos w tym klimacie).

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/22/#findComment-174410

Mam pytanko. A mianowicie czy na Justin.tv będzie transmitowana WM ? Jeżeli padło takie pytanie to z góry sory ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/22/#findComment-174502

Na Justin będą najprawdopodobniej blokowane streamy... a jak będzie działać to wyskoczy ci ograniczenie dla kraju :roll:

Najlepiej ogarnij jakiegoś na Freedocast, albo ściągnij sobie SopCast.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/22/#findComment-174512

A ja mam takie pytanie. O której zaczyna się Wrestlemania? Bo inne PPV są standardowo o 2:00 lub w takich granicach. Wiem że WM zaczyna się wcześniej, tylko o której?
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/22/#findComment-174533

Z tego co pisze na stronie WWE.com to Wrestlemania XXVI zaczyna sie o 23:00 czasu polskiego.
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/22/#findComment-174540

• Urządzenie:  Windows

WWE World Heavyweight Championship

Chris Jericho vs Edge

Feud ogólnie bardzo w porządku, z Edge'a robią baby face'a, co też zapowiadałem mu gdy wygrał Royal Rumble i myślę, że będzie w tej roli jeszcze przez długi czas. Jedyne co mnie lekko irytuje w tym feudzie to całe to podkreślanie Speare'a. W każdym segmencie jest to podkreślone i każdy segment na tym ciosie się kończy. Zaczyna się to robić nudne, a sam finiszer mimo iż mi się podoba nie powinien grać głównej roli w tym feudzie. Oczekuję wygranej Y2J'a, bo dawanie pasa Edgowi byłoby znakiem, że cały ten feud był tylko oczekiwaniem na danie mu pasa, a ma to wszystko potencjał, by trwać jeszcze po WM.

WWE Championship

Batista vs John Cena

Często słyszę, że wyjdzie z tego dupa, że walka będzie słaba, a ja tak nie myślę. Batista i Cena mieli walkę na SumerSlam i wypadła ona bardzo fajnie. Wtedy jednak Batista był facem, ale myślę, że nie przeszkodzi to w dobrej walce, bo Batista jako heel jest jak dla mnie bardziej do przyjęcia, no i co chyba ważniejsze, nie jest tzw. cipo-heelem, jakich mieliśmy ostatnio wielu. Tutaj wolałbym wygraną Batisty, ale jeśli ma wygrać Y2J, to tutaj raczej wygra Cena.

Career vs Streak

The Undertaker vs Shawn Michaels

Nie podoba mi się to, że mamy drugi raz to samo, bo uważam, że nie ma to żadnego sensu. Wygrana Takera? To pokaże tylko, że HBK jest marny i będzie można zadać sobie pytanie, po kiego się cisnął do tej walki. Wygrana HBK? Też źle, bo przerywanie legendarnego streaku byłoby błędem, a samo przerwanie go nie da nic HBKowi. Walka może i będzie super pod względem poziomu i znów może odebrać wszystkie nagrody za walkę roku, ale co z tego skoro Taker mógł spotkać się z kimś o wiele ciekawszym.

Co do samego wyniku tej walki, to jakoś mam przeczucie interwencji HHH i jego heel turn, przez co przegra HBK, niby skończy karierę, by potem wrócić i kolejny raz zemścić się na HHH.

Triple H vs Sheamus

Z tego co czytałem, to jestem raczej nieliczną osobą, której podoba się to, że będzie tutaj ta walka. Może i feud zaczął się niemrawo, ale potem było już o wiele ciekawiej. Słyszymy, że Sheamus dla HHH i HBK'a to przyszłość federacji i przez to też uważam, że HHH podłoży się Rudemu, by go wypromować, bo jego Title run nie był za dobry i nie przekonał do siebie wielu osób. Potem feud będzie trwać dalej, zakończy się pewnie jakąś walką ze stypulacją w której wygra HHH.

Bret Hart vs Vince McMahon

Nie jestem przekonany co do tej walki. Bret nie prezentował się za dobrze na ringu gdy się na nim pojawiał i może wyjść z tego kicha. Dobrze, że chociaż ta kontuzja nogi to fake, bo już bałem się, że Bret będzie sprzedawać kontuzję nogi, co jeszcze gorzej wpłynęłoby na walkę.

Myślę jednak, że niezależnie od wszystkiego zobaczymy Sharpshooter na Vincie i albo Bret Screw Vince, albo zwykły tap out.

Money in the Bank Ladder Match

Kane vs Evan Bourne vs MVP vs Christian vs Dolph Ziggler vs Shelton Benjamin vs Jack Swagger vs Matt Hardy vs Drew McIntyre vs Kofi Kingston

10 osób to trochę za dużo. Mogliby spokojnie zrezygnować z Matta i Kane'a, a samej walce wyszłoby to na dobre. Widać, że WWE podchodzi do tej walki mniej poważnie, zwłaszcza, że czeka nas PPV Money in The Bank.

Kto miałby wygrać? Stawiam na 3 osoby: 1. Christian 2. Drew 3. Kofi i to w takiej jak podałem kolejności.

Christian'a kupuje publika, zasługuje na ME, a Vince nie może wiecznie go karać za to, że był w TNA.

Drew to pupil Vince'a nie tylko storyline'owo i to może spowodować jego wygraną.

No i Kofi, czyli osoba o coraz to większej pozycji w federacji. Spokojnie mógłby wejść do ME i ta walka może dać mu na to szansę.

Na koniec jeszcze jedna sprawa: Myślę, że niezależnie od tego kto wygra tą walkę, ta osoba nie wygra pasa przez użycie walizki, a sama walizka zostanie użyta bardzo szybko, może nawet na WM (jeśli wygra Christian, to myślę, że będziemy mieć Edge vs Y2J vs Christian). Wszystko to stanie się właśnie przez to, że w tym roku czeka nas druga MitB

Unified Tag Team Championship

Big Show & The Miz vs. John Morrison & R-Truth

Jak dla mnie walka ta ma na celu wsadzenie gdzieś Morrisona i Truth. Są to zawodnicy, których brak na WM byłby zaskoczeniem, a mówi się, że są to przyszłościowi zawodnicy, więc wcisnęli ich do walki Tagowej tak na siłę, żeby byli.

Walkę wygrają aktualni mistrzowie, ale myślę, że możemy spodziewać się tu Daniela Bryana i jakiejś sytuacji z nim związanej.

Rey vs CM Punk

Bardzo fajny feud w którym CM udowadnia, że jest heelowskim geniuszem. Dodatkowo super stypulacja i po prostu nie widzę innej opcji jak dołączenie Reya to SES. Przez to też wątpię, żeby Punk wygrał uczciwie, zapewne jakaś interwencja, GTS i Rey w SES ;)

Ogólnie karta na WM nie prezentuje się jakoś super. Do karty dojdzie zapewne walka Div, na które i tak nie patrzę.

Nie wiem, czy tylko ja mam takie odczucie, ale jakoś nie czuję tego ,że już w tą niedzielę mamy WM, czyli jakby nie patrzeć najważniejsze wrestligowe show. No, ale zobaczymy co będzie w niedzielę, a mam nadzieję, że wypadnie dobrze :P

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/22/#findComment-174549

Co do samego wyniku tej walki, to jakoś mam przeczucie interwencji HHH i jego heel turn, przez co przegra HBK, niby skończy karierę, by potem wrócić i kolejny raz zemścić się na HHH.

To będzie walka bez dyskwalifikacji. Chyba, że źle cię zrozumiałem i miałeś na myśli pomoc HHH w "spraniu" Shawna, a Taker zająłby się pinem. Ale mało to możliwe, Taker sam wdupiłby w ziemię Triple H'a za interwencję, to nie jego w stylu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/22/#findComment-174576

• Urządzenie:  Windows

Chodzi mi o interwencję HHH, a po tym pin Takera na Shawnie. Wiem, że to może nie w stylu Takera, ale jakoś tak przeczuwam, że tak się stanie, zwłaszcza, że mieliśmy plotki o heel turnie HHH'a.
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/22/#findComment-174577

Chodzi mi o interwencję HHH, a po tym pin Takera na Shawnie. Wiem, że to może nie w stylu Takera, ale jakoś tak przeczuwam, że tak się stanie, zwłaszcza, że mieliśmy plotki o heel turnie HHH'a.

Według mnie nie ma na to najmniejszych szans. Ja myślę, że HBK czysto wygra. Nie widzi mi się aby kariera Shawna miała skończyć się w taki sposób. Natomiast przerwanie rekordu Takera ma sens. WWE za jakiś czas będzie mogło zacząć streak kogoś innego.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/22/#findComment-174616

Chciałbym się dowiedziec na jakiej stronce czy to na freedocast.com czy na justin.tv bedzie transmisja z Wrestlemani (koniecznie na żywo). Informacja musi byc pewna!
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/22/#findComment-174617

Chris Jericho vs Edge Tutaj obstawiam zwycięstwo Chrisa,dlatego że pas ma tylko miesiąc,a na tygodniówkach zbierał cięzkie lanie od Edge'a,więc wg reguły WWE Jericho wygra,a feud przeciągnie się do next PPV gdzie zapewne Edge wygra. Liczę na dobrą walkę,ale przyznam że widać niezbyt wysoką formę po kontuzji Edge'a.

Batista vs John Cena Hmm,mimo wszystko może nie będzie tak nudno? :) No cóż trzeba mieć nadzieję. Przebieg walki to wg mnie Cena rzuca się na Animala od początku,potem inicjatywe przejmuje Batista,poznęca się trochę nad Johnem,który nagle ''ożyje'' i wykona swoje see me i finisher i koniec..Też sprawdzi się reguła WWE co do tygodniówek :)

The Undertaker vs Shawn Michaels No cóż poradzić,nie chciałem tej walki ze względu na duży szacunek,którym darzę obu. W sumie kto by nie przegrał to i tak będzie lipa. Nie sądze żeby przerywali streak Takera,ale nie rozumię po co po raz drugi HBK ma się podłożyć na WM-ce...No nic,to na pewno będzie bardzo dobra walka,ale chyba bez interwencji osób trzecich,aczkolwiek takowych wykluczyć nie można. 18-0

Triple H vs Sheamus Jak ktoś słusznie zauważył wygrana przyda sie bardziej Celticowi niż Hunterowi,poza tym po odejściu HBK'a na urlop kilkumiesięczny to Rudy ma być jednym z tych którzy pociągną pociag z napisem WWE(słowa HBK'a) tak więc obstawiam zwycięstwo Celtica,ale walka też raczej do najciekawszych się nie będzie zaliczać.

Bret Hart vs Vince McMahon O tej walce nie ma się co za bardzo rozpisywać. Wygrana Breta po koronnej akcji :razz:

Money in the Bank Ladder Match Tutaj wygra zapewne Christian,lub Kofi. Niezależnie kto wygra,użyje walizki prawdopodobnie od razu na WM-ce i przegra :)

Big Show & The Miz vs. John Morrison & R-Truth Tutaj pasy pozostaną przy ShowMiz,gdyż może i John razem z R-Truthem tworzą efektowny zespół,to są ze sobą zbyt krótko i tylko na potrzeby WM-ki,poza tym ShowMiz są bardziej efektywni :D

Rey vs CM Punk Hmm tutaj będzie ciekawie jeżeli Rey przegra i będzie musiał dołączyć do Punka :) Dlatego ze względu na to obstawiam zwycięstwo CM Punka. Ogólnie jedna z lepiej wypromowanych walk,a nie wzięta z dupy jak większość pozostałych.

Randy Orton vs Cody Rhodes vs Ted Dibiasie Hmm ta walka będzie mnie bardzo interesować ze względu na obecność Vipera :) Myślę że od poczatku będzie to bardziej pojedynek 1 vs 2 gdzie Legacy będzie dostawać niezłe bęcki,no ale jakimś kantem uda im się ''oszołomić'' i wyrzucić za ring Ortona,po czym Cody zaatakuje Teda,o czym świadczy ostatnie RAW gdzie widać było że Rhodes parę razy wkurzył Teda :twisted: Trochę powalczą,Cody zrobi finisher, wpadnie Viper wykona niezawodne RKO i the end.

Czekam na tą galę już miesiąc. W końcu to takie małe święto dla nas fanów wrestlingu,więc mam duże oczekiwania i mam nadzieję że nie zawiodę się tak bardzo :D To już w niedzielę. I made it! :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/22/#findComment-174665