Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Wrestlemania XXVI [spoiler alert]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Do WM jeszcze trochę czasu i liczę, że jeszcze coś pozytywnego pojawi się na horyzoncie. Walka Taker vs HBK, może nie elektryzować tak jak rok temu, ale na pewno nie zawiedzie, a postać Shawna nabrała jeszcze większych rumieńców i chyba fani Takera już dawno nie obawiali się tak o jego serie(chociaż chyba śmiało można ich uspokoić, że nie mają się czego obawiać). Walka Edge vs Jericho zapowiada się po prostu świetnie i tyle na ten temat, mam tylko nadzieje, że WWE nie zepsuje tego jakimiś głupimi pomysłami. Na RAW sprawa wygląda inaczej, rozpoczął się czas promowania DiBiase'go co jest chyba równoznaczne z brakiem pushu dla Sheamusa i Kofi'ego chyba, że ktoś z nich dostanie program z HHH, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć chociaż nic innego związanego z Hunterem nie przychodzi mi do głowy. Skoro pas ma Batista i jest program z Cena to nie wiem jak potoczy się storyline z Hartem, bo podłączenie tego do walki o pas nie ma najmniejszego sensu i WWE może uraczyć nas jakże spektakularnym pojedynkiem Hart vs Vince. Liczę, że sprawdzą się plotki na temat walki Punk vs Rey, czyli Hair vs Mask. Myślę, że zwycięstwo Punka wypromowałoby go niesamowicie, a Rey bez maski sprzedawałby się jeszcze lepiej(ahh ta dziecinna twarz), ale to tylko moje pobożne życzenie. No i kolejny mark mode z mojej strony, czekam co wymyślą inteligenci z WWE jeżeli chodzi o postać Christiana, która z brakiem MITB na WM straciła szanse na pokazanie się z konkretnej strony(no chyba, że feud z Mizem albo Drew, ale to nie ta liga...). Brak wspomnianego MITB, który stał się nieodłączną częścią największej gali roku to duży minus i mam nadzieje, że chociaż na nowo utworzonym PPV szanse o walizkę dostaną osoby, które nie miały jeszcze dużego pushu, a nie już ustawieni main eventerzy.
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/2/#findComment-170528

• Odpowiedzi 446
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

33

• N!KO

26

• LooseCannon

22

• hardy0525

19

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Android

a może wpadną na pomysł triple threat matchu pomiędzy Edgem, Jericho i Christianem? :)
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/2/#findComment-170529

a może wpadną na pomysł triple threat matchu pomiędzy Edgem, Jericho i Christianem? :)

Oddałbym za to dusze diabłu, ale wydaje się to bardzo mało prawdopodobne. ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/2/#findComment-170530

Mecz marzenie... tak z ciekawości, jeżeli nie będzie Money in the Bank na Wrestlemani to co z Christianem? Nie mam pojęcia czy w ogóle byłby na tej gali, a to byłaby dla niego i dla nas strata. Karta WM zapowiada się średnio, jedyne obawy mam co do tego, że wkręcili pas WWE do feudu Cena/Bret - Batista/Vince, co nie zmienia faktu, że jest to rozwiązanie bardzo logiczne i pasujące do postępowania Batisty w ostatnich tygodniach. Coraz więcej jest głosów, że dodanie do tej walki pasa ma umożliwić zdobycie choć na chwile pasa przez... Breta. Co sądzicie i takich przypuszczeniach? Dla mnie są po prostu przypuszczeniami ale patrząc na to co wyrabia Vince i jego chęci podkręcenia feudu wydaje się to jednak prawdopodobną opcją wyniku walki w Houston.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/2/#findComment-170532

• Urządzenie:  Android

No bo rzeczywiście będzie problem co zrobić z Christianem, jeżeli nie będzie walki o walizkę. Może uda się go wiarygodnie wypromować do WMki i wmieszać w storyline pomiędzy tymi dwoma panami. Przecież cała trójka była na przestrzeni swoich występów u Vinca, tagteamami, więc byłby to pojedynek byłych partnerów :)
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/2/#findComment-170533

WWE Title

Tutaj niemal pewny pojedynek Jonha Ceny i Dave'a Batisty. Oczywiście w ich narożnik zasiądzie Bret i Vince lub jeszcze gorzej dołączą do tej walki.

WHC Title

Edge vs Y2J. Nie sądzę, żeby do walki dołączył sie Taker, ponieważ zaczyna(według mnie bezsensowny) feud z HBK'iem.

IC Title

Myślę, że Drew będzie bronił pas z kims z trójki Mysterio, Punk lub Morrison. Lub najlepiej wszystkich upchnąć w Ladder Matchu.

US title

Miz vs ??? Tutaj praktycznie może to być każdy..Kofi, bourne, Henry, MVP lub nawet faceowy Ted Dibiase. Zobaczymy...

TT Titles

ShowMiz vs ??? Oni nie mają na razie godnego rywala, więc dadzą tutaj pewnie Hart Dynasty, Cryme Tyme czy Crofta i Barrette

NXT

Myślę, że na tej WM-ce powinna się odbyc jakaś walka z młodymi. Może o miano dołączenie do głównego rosteru?(Modle się, żeby była to walka Danielson vs Low Ki)

Dalej to nie mam pomysłu, a zostało jeszcze kilku dobrych i niewykorzystanych wrestrelów...Triple H, Christian czy Orton..

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/2/#findComment-170542

Myślę swoim skromnym zdaniem że walki będą podobne do tych co podajecie czyli Y2J vs Edge na 95% Undertaker vs HBK i John Cena vs Batista.

O Pas Tag teamów mógłbym byś jakiś tag team BAttle Royal Mvp/Mark Henry vs Big Show/MIZ vs Cryme Tyme i vs Hart Dynasty.

Chociaż w takiej sytuacji odpada walka o US title . Bo wątpię żeby Miz pociągnął na 2 fronty. Chyba że walka o US by szybko poszła Chociaż wtedy MVP by musiał też walczyć na 2 razy. W takim razie może Miz zacznie z kimś feudować (Może Yoshi Tatsu albo Shelton którzy prawdopodobnie przejdą na RAW.) ale do WM 26 jest jeszcze 5 poniedziałków :twisted:

O pasy Div i Woman's championship mnie nie interesują.

Ciekawe co zrobią z pasem ECW? Wie już ktoś może coś na ten temat.

O pas Interkontynentalny zrobią jakiś drewniany mecz Kane vs Drew i ew. John Morrison który by coś tam pociągnął.

Myślę że na 80 - 85% nie będzie walki Money In The Bank.

No i ten Hair vs Mask match który już był wymieniany przez kolegów wyżej w którym udział wezmą oczywiście Rey i CM Punk. Może do takiej walki dojść gdyż ci panowie nie występują w żadnych wyżej wymienionych (moim zdaniem) walkach.

No i to by było wszystko.

To są moje typy na walki które mogą zostać zaprezentowane Wu Emce 26.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/2/#findComment-170545

WWE na Twitterze oficjalnie ogłosiło, że na dzisiejszym RAW odbędzie się mecz kwalifikacyjny do Money in the Bank. O ten mecz możemy być spokojni, odbędzie się :). Vince jednak do końca rozumu nie stracił. Swoją drogą zapowiedziana jest obecność Edgea, Batisty, Undertakera i HBKa, więc szykują się porządniejsze bulid-upy na Wrestlemanię.

Istnieje też przesłanka, że wypadek z ogniem Undertakera podciągnięty zostanie do storyline, w którym HBK byłby winnym, ale to już ma zależeć od tego czy WWE będzie dysponowało widocznym nagraniem z wypadku.

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/2/#findComment-170572

• Urządzenie:  Windows

Na chwile obecna wszystko idzie zgodnie z moim planem oprocz Money in the Bank co akurat budzi we mnie troche mieszane uczucia. Walka sama w sobie jest super i naprawde od kilku miesiecy wypatruje tam zwyciestwo Christiana (moglby skozystac z niej na tej samej gali i dolaczyc do walki Jericho vs Edge) i tego sie dalej trzymam.... ale czemu teraz Money in the Bank skoro w lipcu jest PPV o ta sama walizke? Bedizemy mieli dwie walizki w ciagu roku? Czyli MitB z Wrestlemanii wlasnie traci na wartosci. Przez takie zagranie mamy sie spodziewac, ze potencjalny zwyciezca tej walki na WrestleManii wyplaci wygrana przed lipcem by uniknac sytuacji, ze beda dwie walizki? :? Dziwne zagranie WWE ale nie jest to wina MitB na WrestleManii, a bardziej tego lipcowego PPV (moze jeszcze zastapia to czyms innym ... maja tendencje do takich zmian)

Jeszcze wypada wspomniec, ze kolejna wprowadzona do Hall of Fame bedzie Wendi Richter. Dla mnie jednak wazniejsza informacja jest, ze wprowadzi ja tam jeden z moich ulubiencow ever.. Rowdy Roddy Piper

Edytowane przez N!KO
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/2/#findComment-170583

Po RAW znamy już 4 walki:

http://img237.imageshack.us/img237/1056/13590724.jpg

World Heavyweight Championshi Match Chris Jericho vs Edge

http://img692.imageshack.us/img692/546/13591108.jpg

WWE Championship Match Batista vs John Cena

http://img685.imageshack.us/img685/8387/13589158.jpg

The Undertaker vs Shawn Michaels

http://img689.imageshack.us/img689/8374/13591096.jpg

Monet in The Bank Ladder Match

Christian vs ? vs ? vs ? vs ? vs ? vs ? vs ?

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/2/#findComment-170586

• Urządzenie:  Windows

Chyba mozemy mowic o koncu streak'u Takera bo walka na WM bedzie na zasadzie Streak vs Career :? Damn You WWE... az chce sie tu obejsc bez komentarza.. ale nie wypada. Zawsze byly mowy kto powinien jesli w ogole ktokolwiek... przerwac streak Takera. Wiekszosc sklaniala sie ku temu, zeby Undertaker nigdy nie przegral i tak odszedl niepokonany na WrestleManii z WWE... jesli ktos mowil, ze moglby przegrac to padaly raczej nazwiska mlodych.. takich, ktorzy wybija sie tym zwyciestwem na wyzyny (dobra okazja byloby zwyciestwo Ortona na WM21 ale on wybil sie i bez tego).... ale zeby Shawn Michaels :???: Shawn fakt faktem jest jednym z moich ulubiencow w historii mojego ogladania wrestlingu.. ale sam nie jestem za tym, zeby to on przerwal streak... HBK co prawda przebakiwuje juz od dluzszego czasu, ze najwyzszy czas odejsc.. ze to bedzie ostatni rok. Czy zdecyduje sie na to juz teraz? Odejdzie niczym Flair 2 lata temu? Cos mi sie wierzyc nie chce (jesli juz to stawialbym na jego odejscie na przyszlorocznej WrestleManii po walce z HHH)
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/2/#findComment-170593

Chyba mozemy mowic o koncu streak'u Takera bo walka na WM bedzie na zasadzie Streak vs Career :? Damn You WWE.
Faktycznie makabra, nie ma takiej opcji że wilk będzie syty i owca cała a na dodatek program między nimi już rozpoczęty.

VercynGetorix napisał/a:

Oddałbym za to dusze diabłu, ale wydaje się to bardzo mało prawdopodobne. ;)

CT strasznie to spieprzył ,gdyż takie wyjście mogło dojść do skutku , gdyby tylko zostawiono Kapitanowi pas ECW i dopuszczono do unifikacji z pasem Heavyweight - trzech Kanadyjczyków, dwa pasy i jedna drabina (triple treat matche by WWE są mocno ssące - dwóch się "bije" a trzeci może jedynie leżakować, czekając na swoje pięć minut, później zmiana "i tak w koło Macieju" - stąd też drugi ladder match, tudzież coś w tym stylu było by jak najbardziej na miejscu) i wcale nie przeszkadzało by mi że nie jest to jedyny match z drabiną w roli głównej - to było by coś! A tak wyszła kicha i nie bardzo jest jak wkręcić pana Resso w cały ten program, chyba że zechce wykorzystać title shota (o ile go zdobędzie od razu) na tej samej gali.

To tylko takie moje luźne przemyślenia.

Gdyby coś takiego napisał jakiś małoletni mark pewnie doszukiwałbyś się w tym syndromu "dziecka Neo", zaś gdy chodzi o twoje wypociny nazywasz to " luźnymi przemyśleniami".

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/2/#findComment-170597

Co do wczorajszego RAW... ten segment gdzie pokazano pości HBK za Underem, po prostu mistrzostwo montażu, aż ciary leciały po plecach...
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/2/#findComment-170601

Bezsensu wszystkie znaki na niebie wskazują że seria Undertakera zostanie przerwana.Dopiero teraz oglądałem Raw i mocno mnie wstrząsneło.Shawn raczej na emeryturę sie nie wybiera wiec jest tylko jedno wyjśce Taker dostanie manto.Jeśli moje obawy się sprawdzą chyba przestanę oglądać WWE, będzie to najgorsze posunięcie Vinca o jakim dotąd słyszałem. Przecież UnderTaker do legenda a on chce go pozbawić go takiego bilansu ? Głupota!, szybciej bym już łyknoł odejście z federacji HBK.Shawn i tak pewnie dużej niż 2-3 lata już nie powalczy więc poco to wszystko ? Tak jak napisał N!KO lepiej aby ten streak przerwał jakiś wrestler młodszy.Podejrzewam że jak Taker przegra na WrestleMani to nie tylko zostanie przerwana jego seria ale nawet może odejść z tego biznesu a tego by chyba nikt nie chciał.
https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/2/#findComment-170602

• Reputacja:   29
  • Urządzenie:  iPhone

Chyba mozemy mowic o koncu streak'u Takera bo walka na WM bedzie na zasadzie Streak vs Career Damn You WWE... az chce sie tu obejsc bez komentarza..

A mnie się wydaje, że po prostu zbyt wiele oczekujesz od WWE. Stwierdziłem to przed dwoma laty, stwierdziłem to przed rokiem i stwierdzam to teraz. Streak Undertakera nie zostanie przerwany nigdy. Michaels najzwyczajniej w Świecie przegra tę walkę i .. odejdzie po to, by za góra parę miesięcy wrócić. Podobną sytuacje mieliśmy przecież na One Night Stand 2008, gdy to Undertaker przegrał TLC match z Edge'm i jego drogi z WWE 'rozeszły się'. Nie twierdzę, że ma to sens, jednakże nie oczekiwałbym niczego przełomowego, wszak to tylko WWE.

Obydwa title matche były po Elimination Chamber niesamowicie łatwe do przewidzenia. Szkoda, że ich zwycięzcy również są pewniakami. Cała nadzieja w tym, że obie walki utrzymają dobry poziom. O ile o Kanadyjczyków jestem spokojny, tak o Cena vs Batista nie do końca. Owszem, przed dwoma laty na SummerSlam stworzyli oni całkiem dobre widowisko, jednakże .. była to walka face vs face. W tym przypadku mamy do czynienia z klasycznym starciem face vs heel, a przecież doskonale wiemy, jak bookowani są w WWE typi spod ciemnej gwiazdy.

Cieszy to, że pomimo plotek nie zrezygnowano z Money in the Bank ladder matchu. Moim zdaniem faworytami tegorocznej walki są Christian (już uzyskał kwalifikację, szkoda tylko, że kosztem Carlito) oraz Kofi Kingston, który zapewne swój spot wywalczy (i tak nie widzę jakoś innego feudu w który możnaby go wmieszać).

https://forum.wrestling.pl/topic/19145-wrestlemania-xxvi-spoiler-alert/page/2/#findComment-170603