Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Hardcorowe Seriale

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

W necie są już wszystkie odcinki czy tylko ten czwarty? Strach cokolwiek wpisywać w wyszukiwarce, bo podobno wypłyneły skrypty, a nie chce sie nadziać.

Tylko 4. Z tego, co wiem, to nawet nie był efekt tego ataku. Ktoś inny zamulił i wyciekło.

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/24/#findComment-424850

• Odpowiedzi 400
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ghostwriter

35

• Streetovs

33

• Fox Mulder

21

• Captain Jerry

21

• Reputacja:   1

A i chyba kolejnym wrogiem Cersei zostanie Bank, bo przecież złoto chyba wpadło w ręce Smoków.

Tuż przed bitwą stary Tarly informuje że złoto jest już bezpieczne za murami miasta, z tyłu wlokły się zapasy jedzenia i inne pierdoły. Ogólnie byłem trochę zaskoczony że Danka postanowiła to spalić, przecież ona chyba też nie dysponuje jakimiś wielkimi zapasami, a w końcu zima nadciąga. Jedynym wyjaśnieniem jakie przychodzi mi na myśl może być fakt że większa część żołnierzy była już w mieście ze złotem i nie warto było ryzykować dłuższej walki, tylko z miejsca spalić ich zapasy i wycofać się na Skałę.

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/24/#findComment-424852

Jedynym wyjaśnieniem jakie przychodzi mi na myśl może być fakt że większa część żołnierzy była już w mieście ze złotem i nie warto było ryzykować dłuższej walki, tylko z miejsca spalić ich zapasy i wycofać się na Skałę.

Musiała też pokazać siłę bo wcześniej tylko przegrywała na każdym polu i potrzebowała jakiegokolwiek zwycięstwa, żeby ludzie w nią wierzyli.

Bo spalenie resztek armii Lannisterów, i zapasów jedzenia raczej do mądrych posunięć bym nie zaliczył.

Ale też dziwnie wyglądało to, że spaliła większość wozów, a ten z tą kuszą pozostał nietknięty :D . A Jaime też do wybitnych strategów nie należy, bo zamiast od razu po zobaczeniu smoka wysłać Brona lub kogokolwiek tam, przypomniał o tym sobie dopiero pod koniec bitwy, gdy już było pozamiatane.

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/24/#findComment-424866

Miałem ostatnio trochę czasu nad przemyśleniami o ostatnim odcinku GoT i zdałem sobie sprawę, że na północy to aż się prosi o zdrade Sansy. Obecnie jest ona bardzo ciekawą postacią i trzeba tylko czekać kiedy będzie miała dość swojej pierdolniętej rodziny. Tutaj brat, który jest wroną i widzi wszystko, tutaj siostra, która może być wieloma osobami. Każdego by chuj strzelił. Wszystko może przechylić wieść o tym, że Krół Północy jest Targaryanem. Wszystko miesza tam jeszcze Littlefinger.

Tytuł następnego odcinka zapowiada, że akcja nareszcie przeniesie się na mur i trochę dobrze, bo od czasu wyjazdu Snowa wlaściwie całkowicie porzucili wątek fortecy.

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/24/#findComment-424911

Miałem ostatnio trochę czasu nad przemyśleniami o ostatnim odcinku GoT i zdałem sobie sprawę, że na północy to aż się prosi o zdrade Sansy. Obecnie jest ona bardzo ciekawą postacią i trzeba tylko czekać kiedy będzie miała dość swojej pierdolniętej rodziny. Tutaj brat, który jest wroną i widzi wszystko, tutaj siostra, która może być wieloma osobami. Każdego by chuj strzelił. Wszystko może przechylić wieść o tym, że Krół Północy jest Targaryanem. Wszystko miesza tam jeszcze Littlefinger

Też o tym myślałem, tylko nie wiem za bardzo w jaki sposób miałaby to zrobić, bo nie wyobrażam raczej sobie jej sojuszu z Cersei. Chyba, że Sansa zostałaby Królową Północy i nie musiałaby uznawać zwierzchnictwa Królewskiej Przystani(czyli tego co chce Deanerys).

Littlefinger prędzej może się dogadać z Cersei za plecami Sansy, tylko też nie za bardzo co mu to da, bo na północy głównym wrogiem są Inni, i nie bardzo ich obecnie interesuje kto zasiądzie na Żelaznym Tronie, o czym wspominał Jon w rozmowie z Dany.

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/24/#findComment-424913

No i kolejny odcinek obejrzany. W sumie akcja w tym sezonie dzieje się cholernie szybko, bo to Snow był na północy, to na południu, a teraz nagle już za murem. Ok. Poruszając tą kwestię to coś czuje, że ktoś z tej grupy zostanie złapany przez Innych i przemieniony na swoje podobieństwo. Kto? Snow? Byłoby pięknie, ale to jednak mało realne, chyba brak im aż takiej odwagi. Tormund? Nie jest on na tyle ważną postacią podobnie jak te pajace od Boga Ognia. Ogar musi zawalczyć z bratem więc też nie. Wydaje się więc, że albo Snow albo nikt.

Powrócił Gendry więc czysto teoretycznie obecnie prawowity król. Zapomniałem o nim kompletnie. Doszło do spotkania braci, ale zaskoczyła mnie mocno Cersei oznajmiająca, że ma dziecko. W sumie to dziwne, bo plany mariażu z Euronem właściwie wyparowały jak i cały sojusz. Ciężko przewidzieć co tu się stanie.

A i jeszcze bohater odcinka czyli grający na cztero wymiarowej szachownicy Littlefinger. Może zakończyć mocno sezon niszcząc Starków (znowu) :P. Fajny odcinek wprowadzający jakby do dwóch ostatnich.

*Dickon

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/24/#findComment-425041

A i jeszcze bohater odcinka czyli grający na cztero wymiarowej szachownicy Littlefinger. Może zakończyć mocno sezon niszcząc Starków (znowu) :P .

A czy nie jest przypadkiem na odwrót? Według mnie celowo rozpisują go na nieujawniającego prawdziwych intencji i dają podpowiedzi, które nie znaczą nic. Zauważ, że Littlefinger przyrzekał i Sansie, i Snowowi, że nie tknie Starkówny palcem. Scena z Aryą i odkrycie przez nią pisma przypominającego zawarcie małżeństwa między Sansą a Joffreyem moim zdaniem nie świadczy o mentalnej przynależności Littlefingera do Lannisterów, a wręcz na odwrót. Ślub króla-pizdusia i rudej służy tu raczej za mementum - lecę na ciebie (co jest niezdrowe, bo wychodzę tak trochę na pedofila, ale co mi tam, niech chociaż będzie platonicznie), więc nie pozwolę, żeby stało ci się to, co wtedy.

Edytowane przez Carrik
https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/24/#findComment-425046

odkrycie przez nią pisma przypominającego zawarcie małżeństwa między Sansą a Joffreyem

Eee, co? Sansa i Joffrey nigdy nie byli małżeństwem. A znaleziony list to pismo z pierwszego sezonu kiedy Sansa pod wpływem Cersei pisze do Robba że ich ojciec jest zdrajcą, a on jako nowy lord Winterfell powinien oddać hołd nowemu władcy. Wydaje mi się że to raczej ma spowodować tarcia między siostrami, tak by koniec końców Sansa wpadła w objęcia Petyra który jako jedyny naprawdę ją rozumie i popiera ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/24/#findComment-425047

Źle się wysłowiłem :P Owszem, Sansa i Joffrey nie byli małżeństwem, ale mieli być. Reszta się zgadza - list miał podporządkować Starków Lannisterom, do czego, o ironio, namawiała Sansa. Littlefinger, mając ten list, wie, co robić - dowalić jeszcze bardziej Cersei i spółce, żeby chronić swoją jednostronną lubę :)
https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/24/#findComment-425048

Według mnie celowo rozpisują go na nieujawniającego prawdziwych intencji i dają podpowiedzi, które nie znaczą nic. Zauważ, że Littlefinger przyrzekał i Sansie, i Snowowi, że nie tknie Starkówny palcem.

Littlefinger od 1 sezonu obiecał coś setkom postaci, które potem wystawiał i zdradzał. On nie jest człowiekiem ani Starków ani nikogo inne i intrygi knuje sam dla siebie by coś z tego mieć.

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/24/#findComment-425050

On nie jest człowiekiem ani Starków ani nikogo inne i intrygi knuje sam dla siebie by coś z tego mieć.

Teraz jedyne, co knuje, to jak najbliższa odległość między nim a Sansą. Pięść Snowa raczej nie pozwala mu na nic więcej :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/24/#findComment-425051

tak by koniec końców Sansa wpadła w objęcia Petyra który jako jedyny naprawdę ją rozumie i popiera ;)

Chciałem napisac, że przeciez oczywistym jest motyw, że siostry będą się teraz ze sobą kłóciły, by finalnie w jakis sposób wystawić/zabić Littlefingera, taki typowy motywik, ale potem przypomnialem sobie ze to jest gra o tron, wiec własciwie bardziej prawdopodobne by było jak by jedna drugą zabiła, a finger by sobie fingerował drugą.

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/24/#findComment-425055

Littlefinger, mając ten list, wie, co robić - dowalić jeszcze bardziej Cersei i spółce, żeby chronić swoją jednostronną lubę

Nie wiem zbytnio w jaki sposób mógłby to zrobić. Cersei nie jest specjalnie lubiana na północy, a wątpię by to w jakikolwiek sposób obeszło resztę królestwa. IMO jedyne co można ukręcić z tego listu to teoria że Sansa zdradziła ojca i chciała zdradzić brata z miłości do Joffrey'a i przez to mogłaby pożegnać się z marzeniami o władzy na północy.

Chciałem napisac, że przeciez oczywistym jest motyw, że siostry będą się teraz ze sobą kłóciły, by finalnie w jakis sposób wystawić/zabić Littlefingera, taki typowy motywik, ale potem przypomnialem sobie ze to jest gra o tron, wiec własciwie bardziej prawdopodobne by było jak by jedna drugą zabiła, a finger by sobie fingerował drugą.

Z drugiej strony chyba tak naprawdę większym zaskoczeniem byłoby gdyby okazało się że finalnie to Arya przez cały czas wyprzedzała Petyra o krok. Jesteśmy już przyzwyczajeni po 7 sezonach że to Littlefinger jest mistrzem gry i zawsze stawia na swoim, więc byłoby to całkiem interesujące zobaczyć jak to tym razem on pada ofiarą spisku ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/24/#findComment-425061

Jak ktos sie doczekac nie moze, to 6 odcinek Gry o Tron z godzine temu wyciekł, mozna sobie znaleźć spokojnie, na popularniejszych stronach z torrentami.

[ Dodano: 2017-08-16, 20:48 ]

Opinia o szóstym odcinku gry o tron, daje w spoiler jako ze oficjalna premiera dopiero w poniedziałek, ALE nawet jak macie HBO (jak ja), to i tak polecam ogarnąć jak najszybciej, bo do poniedziałku nie ma bata by spoilerów uniknąć niestety, a jest ładna wersja w 1080p.

Widać gołym okiem, że Martina duszy juz w tym serialu nie ma, tylko jedna osoba umarła (nie licze jobberów), a jego śmierć i tak była bardzo łagodna. Ogólnie niemal cały odcinek poświęcony naszej ukochanej ekipie, ale to było wiadome jak się oglądało trailer. Sporo szybkiej akcji, były lekkie postoje, jestem zadowolony ogólnie. Moment w którym Ogar rzucił kamieniem w zamarznięte jezioro + jego zajebista reakcja, parsknąłem śmiechem :D Najciekawsze oczywiscie była śmierć smoka (na niezłego badassa promują głównego białego), no i sama końcówka, czyli smok w szeregach nieumarłych. Podobno ostatni odcinek ma trwać około 2 godzin, ciekaw jestem czy już dostaniemy zajebista bitwe, ale to bedzie dobre

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/24/#findComment-425092

Też się skusiłem :wink:

Ostatni odcinek faktycznie zapowiada srogą bitwe. A jeszcze ruszą do Cersei, więc będą i rozmowy ciekawe. 2h jest tu chyba konieczne. Helios ma grać ten odcinek w kinach, więc niewykluczone, że spróbuję.

Ten epizod mnie trochę wynudził, bo jakoś mnie Snow nie grzeje. To jest John Cena "Gry o Tron". Wszystko przetrwa. Teraz jeszcze ma swoją Nikki, z którą może połączyć królestwa... Jakoś za słodko mi to wygląda. Oby finał tego wszystkiego był nieco mroczniejszy. Któreś z nich musi zginąć.

Arya wyszła na mega skurwiela tutaj. Nie dość, że umie walczyć najlepiej ze wszystkich, to jeszcze nie ma sumienia. Trzeba się z nią liczyć. Niestety, maski wróciły w obieg. To nie wróży nic dobrego.

Najmilej słuchało się Tyriona. Dinklage dał kawał solidnego aktorstwa swoimi speechami i emocjami na twarzy.

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/24/#findComment-425131

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...