Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Hardcorowe Seriale

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Trzeci odcinek Gry o Tron dużo lepszy niz dwa poprzednie w tym sezonie. Zaimponowaly mnie plany wojny.

Zgadzam się w pełni, że ten odcinek był dużo lepszy, ale co do planów wojny to wg mnie Tyrion kompletnie zawala jak na razie. Zakłada, że wszystko mu się uda i nie bierze pod uwagę żadnych komplikacji. Właściwie to już przegrywa z Cersei 0-3.

Chociaż trzeba przyznać, że Cersei ma ogromne fory w postaci Eurona i jego teleportującej się z miejsca na miejsce floty :shock: .

Z siedmiu królestw utworzyły się właściwie dwa. Rody Arryn i Tully zostały całkowicie pominięte

Na razie bardziej 3 niż 2 bo są Starkowie, jest Deanerys i w Królewskiej Przystani rządzi Cersei.

A poza tym ród Tully nie należał do tych głównych 7 rodów. Był bardziej rodem z drugiego szeregu i chyba byli wasalami Starków.

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/23/#findComment-424684

• Odpowiedzi 400
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ghostwriter

35

• Streetovs

33

• Fox Mulder

21

• Captain Jerry

21

• Reputacja:   1

Chociaż trzeba przyznać, że Cersei ma ogromne fory w postaci Eurona i jego teleportującej się z miejsca na miejsce floty .

Euron awansował na mojego ulubionego bohatera w historii GoT. Przebił już Boltona Jr'a, a dopiero się rozkręca :P

A poza tym ród Tully nie należał do tych głównych 7 rodów. Był bardziej rodem z drugiego szeregu i chyba byli wasalami Starków.

No jak nie? Byli przecież lordami Dorzecza, ale zawsze stali z boku. Ciekawe jest jednak, że po śmierci Blackfysha oraz wszystkich Freyów nie wiadomo kto właściwie rządzi tą częścią kontynentu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/23/#findComment-424700

Euron awansował na mojego ulubionego bohatera w historii GoT. Przebił już Boltona Jr'a, a dopiero się rozkręca

Kolejne zachwyty nad Euronem. Jeszcze jego fenomen do mnie nie dotarł. Miał niezłą pogawędkę z Jamiem, ale nic poza tym. Czekam aż jakiś czas ekranowy dostanie jedna z najlepszych postaci GoT, Bronn. Zgroza, że jeszcze go nie było. Ktoś musi trzymać poziom, kiedy Tyrion stracił jaja i już nie ma tak ciętego języka :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/23/#findComment-424702

N!KO, To ty juz nadrobiles? :D

Bronn właściwie zawsze, gdy dostawał czas to kurwa był najlepszy na ekranie. Nawet w szóstym sezonie podczas krótkiej rozmowy z Podrickiem. Problemem jest to, że nie dają mu za dużo czasu, a i nie chcą z niego zrezygnować. Nadal czekam na jakieś spotkanie z Tyrionem w przyszłości (bo i musi do tego dojść)

Z fajnych postaci jest jeszcze ten dzikuś co sie zaleca do babo-chłopa. Często krew mnie zalewa jak widze w tak dobrym serialu tak chujowe postaci jak Szary Robak, który zamula już przez dobre cztery sezony i nie chcą go usunąć.

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/23/#findComment-424703

No jak nie? Byli przecież lordami Dorzecza, ale zawsze stali z boku. Ciekawe jest jednak, że po śmierci Blackfysha oraz wszystkich Freyów nie wiadomo kto właściwie rządzi tą częścią kontynentu.

Z tego co pamiętam to 7 głównych rodów to Stark, Lannister, Martell, Baratheon, Targaryen, Arryn i Tyrrell. Chociaż książkę czytałem już parę lat temu to mogło coś mi się pomieszać.

A tą częścią to rządzą Starkowie i Littlefinger jako opiekun syna Arryna.

Zgroza, że jeszcze go nie było

Był już i jechał obok Tarlych w czasie marszu na Wyszogród. Póki co tyle jego było :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/23/#findComment-424706

Fox Mulder, Targaryanowie nie byli wielkim rodem Westeros tylko najechali siedem królestw.
https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/23/#findComment-424707

Fox Mulder, Targaryanowie nie byli wielkim rodem Westeros tylko najechali siedem królestw.

Masz rację. Sobie sprawdziłem wszystko i teraz już przypomniałem sobie historię Westeros.

Ale też sprawdziłem, że Tully oryginalnie nie należeli do 7 głównych rodów w czasie podboju.

Po prostu coś pomieszałem. Znaczy to, że trzeba sobie przeczytać jeszcze raz zanim Martin wyda kolejną książkę. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/23/#findComment-424714

Był już i jechał obok Tarlych w czasie marszu na Wyszogród. Póki co tyle jego było

Tego to ja nawet nie uznaje :P To był policzek dla mnie.

N!KO, To ty juz nadrobiles?

3 odcinki dziennie, to było absolutne minimum :wink: Ale teraz mam spory mętlik we łbie, jak staram sobie poukładać to wszystko. Natłok informacji.

Sporo motywow mi się nie podoba. Niestety, coraz bardziej te motywy zaczynają wchodzić na pierwszy plan. Wszystko co związane z duchami, zjawami, czarami i innymi wizjami, to po prostu chujnia. Cieszyłem się, jak zabijali Snowa. Mam nadzieje, ze próba zostanie ponowiona. Podobnego losu życzę kulawej wronie, która ma tą samą minę i powinien dostać tyle Złotych Malin, ile jest w stanie unieść (choc te są przyznawane za filmy, ale nic to, i tak niech mu dadzą). Arya Stark była w porządku, ale teraz jest w mocno tandetnej historyjce ze zmianą twarzy, która już będzie się ciągnąć za nią zapewne do śmierci. Gdzieś odchodzi ta polityczna intryga na wielu frontach, bo i frontów coraz mniej. W 7 sezonie powinni poskładać tych umarlaków, a w 8 rozegrać Grę o Tron między sobą.

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/23/#findComment-424717

3 odcinki dziennie, to było absolutne minimum Ale teraz mam spory mętlik we łbie, jak staram sobie poukładać to wszystko. Natłok informacji.

Ja mam mętlik po obejrzeniu tego w kilka lat więc nic dziwnego :P

O ile z faktem, że duchy i magia to kretyństwo się zgadzam, tak samo jak z tym, że Snow powinien być martwy (i przy okazji niech zabierze połowe nudnego rodzenstwa) to jednak nie wyobrażam sobie zakończenia wątku z Innymi już w siódmym sezonie. Wydaje mi się, że pójdzie to w zupełnie inną strone czyli Deanerys i Cersei rzucą się całkowicie na siebie i w środku wojny dojdzie do Inwazji i jakiegoś rozpierdolu (np. padnie mur). Oczywiście wcześniej lub później muszą zmieścić kilka motywów takich jak m.in Jaime zabijający Cersei (tak jak w przypadku Aerysa dla ratowania królestwa), walka braci Clegane oraz ponowna śmierć Snowa.

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/23/#findComment-424730

Jaime zabijający Cersei (tak jak w przypadku Aerysa dla ratowania królestwa), walka braci Clegane oraz ponowna śmierć Snowa

A nie odwrotnie? Cersei nie zabije Jamiego? Bo ja raczej wyczuwam, że to pójdzie w tę stronę. Królo(wo)bójca, to już trochę za dużo jak na niego. On za bardzo zakochany, żebym to łyknął. A ona taka sucz, że zrobi wszystko. Pasuje do niej.

Pojedynek Clegane'ów to pewnik. Nie mogą przejść obok tego obojętnie. Idąc wrestlingowym tokiem rozumowania - poparzony face wygrywa!

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/23/#findComment-424734

przy okazji niech zabierze połowe nudnego rodzenstwa

Tak dla wyjaśnienia to Jon chyba nie ma już żyjącego rodzeństwa. Wizja Brana raczej wyjaśniała jego pochodzenie.

to jednak nie wyobrażam sobie zakończenia wątku z Innymi już w siódmym sezonie

Tez mi się wydaje, że walka z Innymi powinna spinać cały serial o tak jak pierwsza scena nawiązywała do Innych tak i powinno się to zakończyć pokonaniem ich w bitwie.

Walka o Żelazny Tron powinna być wcześniej i do ostatecznej walki ludzi poprowadzą Jon, Dany i Jaime. I zapewne tylko jedno z nich przeżyje ostateczną walkę i zasiądzie na tronie.

Ja osobiście typuję Jona na tego który zostanie królem.

I na końcu pokarze swoją prawdziwa twarz :lol: .

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/23/#findComment-424735

Tak dla wyjaśnienia to Jon chyba nie ma już żyjącego rodzeństwa. Wizja Brana raczej wyjaśniała jego pochodzenie.

To niech zabierze kuzynostwo :P Chociaż gdyby przenieśli wydarzenia z książki do serialu to byłby mocny element brata Snowa.

A nie odwrotnie? Cersei nie zabije Jamiego? Bo ja raczej wyczuwam, że to pójdzie w tę stronę. Królo(wo)bójca, to już trochę za dużo jak na niego. On za bardzo zakochany, żebym to łyknął. A ona taka sucz, że zrobi wszystko. Pasuje do niej.

Prędzej czy później dojdzie do konfrontacji między Euronem a Jaimem. Możliwe że Cersei wtedy zdradzi brata i zamiast jego wybierze flote Greyjoya. Mogą obrać kilka kierunków. W tym taki, że Euron wypnie się na Cersei w decydującym momencie,a brat tylko kopnie ją w dupe.

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/23/#findComment-424745

I już po czwartym odcinku, który niby był najkrótszy, ale jednak działo się dość sporo. Pierwsza faza była ok, ale druga część wywindowała ten odcinek dość wysoko w rankingu tych "najlepszych". Pierwszy raz zobaczyliśmy właściwie smoka w bitwie i było to dość efektowne. W pewnym momencie zacząłem się obawiać, że może być to ostatni odcinek Bronna, który był tutaj gwiazdą. Wygląda jednak na to, że zarówno on jak i Jaime przeżyli, bo i niemożliwe by tak zakończyli ich żywot. Największy plus to chyba to, że wsystko wskazuje na to, że faktycznie dojdzie do kolejnego połączenia Bronn-Tyrion.

Zastanowiło mnie to nagłe przyspieszenie. Tutaj Deanerys rozmawia ze Snowem, tutaj zastanawia się co robić i nagle ona sama jak i jej armia znajduje się kilkaset kilometrów dalej atakując z zaskoczenia armie Lannisterów. Jon siedzi dupskiem na Smoczej Skale, a na północy jedną z ciekawszych postaci ponownie jest Littlefinger. Pytanie kogo teraz on wychuja, ale jakby pogrązył cała rodzine Starków to byłoby pięknie (a i Snow mógłby stać się ciekawszy).

A i chyba kolejnym wrogiem Cersei zostanie Bank, bo przecież złoto chyba wpadło w ręce Smoków.

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/23/#findComment-424844

Odcinek kozak. Widziałem już parę dni temu, ale do teraz milczałem. Sama ostatnia bitwa, to była wisienka na torcie, bo wcześniej miałem wyczekiwanego Bronna, a i Arya mi się zaczęła podobać. Wyszedł z niej największy kozak w walce na miecze. Dopóki będą ją trzymać z dala od zmian twarzy, to będę dziewczynie kibicował. Jak znów się zaczną te tanie motywy, to może umierąc :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/23/#findComment-424847

Widziałem już parę dni temu, ale do teraz milczałem.

W necie są już wszystkie odcinki czy tylko ten czwarty? Strach cokolwiek wpisywać w wyszukiwarce, bo podobno wypłyneły skrypty, a nie chce sie nadziać.

https://forum.wrestling.pl/topic/19132-hardcorowe-seriale/page/23/#findComment-424849

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...