Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Hardcorowe Seriale

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

A wy na co czekacie najbardziej w najbliższym czasie?

Zdecydowanie na Bing Bang Theory i Supernatural.

Szczególnie w tym drugim spodziewam się (a raczej mam nadzieje) na genialny sezon, po genialnym zakończeniu poprzedniego sezonu. Chyba w końcu twórcy wpadli na dobry pomysł jak ożywić trochę już nużący serial :)

1480916194a0b1a85edad5.jpg

• Odpowiedzi 400
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ghostwriter

35

• Streetovs

33

• Fox Mulder

21

• Captain Jerry

21

Przede wszystkim Sons of Anarchy:)

Lepszy jest serial Sisters of anarchy :wink: od Digital Playground

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Zdecydowanie 5 sezon Zakazanego Imperium !! :)

Community i Big Bang Theory. Te dwa seriale przede wszystkim. Poza tym 2 Broke Girls i The Walking Dead.

Radziłbym autorowi zmienić nazwe "tematu" bo takie Big Bang Theory czy Sherlock to raczej nie jest hardcorowy serial... :twisted:

A jeśli chodzi o mnie i o to co oglądam/będe oglądał i co jest w aktualne/obecnie nadawane to śledze The Strain i sam nie wiem czemu dalej oglądam ten serial, ale jakoś się wciągnołem mimo iż jest to komediowo-obrzydliwy serial a nie straszny horror jak go reklamowali, na prawdę jest tam taka masa braku logiki wszystkiego i wszystkich, że szkoda gadać, ale w ten poniedziałek finał to może zmienie zdanie. Teraz czekam przede wszystkim na dwie propozycje American Horror Story: Freakshow - kto jest fanem tej serii to wie czego można oczekiwać, na pewno czegoś lepszego niż Coven tym bardziej, że tematyka epicka - horrory z cyrkiem/dziwakami w roli głównej zawsze się sprawdzają - druga propozycja na którą czekam to oczywiście "Gotham" - niesamowicie się napaliłem na ten serial bo tak na prawdę Batman to jedyne komiks który mnie "kupił" i którego wszystkie ekranizacje jestem w stanie obejrzeć. Oczywiście seriali oglądam o wiele więcej (jak znajdzie się czas), ale to nie są w wiekszości przypadków hardcorowe pozycje.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• 3 tygodnie później...

Ray Donovan-2013

Ocena 9/10

Ostatnio nadrobiłem ten serial i muszę przyznać, że jest coś w tym co napisałeś w opisie. Nie będę ukrywał, że oglądałem to głównie przez Jona Voighta. Jednak mimo wszystko dam trochę niższą ocenę 4/5

A wy na co czekacie najbardziej w najbliższym czasie?

Zdecydowanie na Bing Bang Theory i Supernatural.

Szczególnie w tym drugim spodziewam się (a raczej mam nadzieje) na genialny sezon, po genialnym zakończeniu poprzedniego sezonu. Chyba w końcu twórcy wpadli na dobry pomysł jak ożywić trochę już nużący serial :)

Podzielam Twoje zdanie co do Supernatural. Na prawdę to jest coś dziwnego, że po tylu sezonach potrafią jeszcze zrobić coś dobrego.

Jeśli chodzi o Bing Bang Theory to jest to dla mnie świetny serial komediowy, niemniej słyszałem że dużo rzeczy jest wziętych z Przyjaciół. Ja niestety widziałem tylko kilka odcinków Przyjaciół, więc nie jestem w stanie tego porównać. Moja ocena to 3.5/5

Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Ja próbowałem się zabrać za trzy seriale. Piszę w czasie przeszłym, bo raczej ciężko mi będzie zdzierżyć kolejne odcinki. Pilot serialu „Salem” rzucił mnie niemal na kolana. Fajny mroczny klimat, ciekawa (początkowo) historia, motyw femme fatale ze złą, czarnooką dziewoją, w której mógłbym się zakochać… a później z odcinku na odcinek coraz gorzej. Gdzieś tak od szóstego odcinka zacząłem zasypiać na tym jak na SmackDown, a po ósmej odsłonie opowieści o czarownicach ze sławetnego miasteczka stwierdziłem „dość!. Podobnie sprawa ma się ze „Sleepy Hallow”. Po obejrzeniu pilota uniosłem ręce w geście tryumfu i krzyknąłem „O ja pierdolę! To serial dla mnie!”, a dzisiaj nie chce mi się nawet oglądać kolejnych odcinków. Utknąłem na którymś tam. Niezmiennie mnie zadziwia, że główny bohater cały czas chodzi we wdzianku, w którym przeleżał 250 lat w grobie i jego nowa przyjaciółka-policjantka nie zaciągnęła go do sklepu z odzieżą (najpóźniej w drugim odcinku powinno dojść do zmiany image’u). Tak samo zrezygnowałem z serialu „Grimm”, który jak dla mnie jest gorszą wersją „Supernatural” (który to zresztą też sobie w pewnym momencie odpuściłem). Za to oglądam drugi sezon „Raya Donovana” i stwierdzam, że opowieść trzyma poziom, a nawet zrobiło się nieco ciekawiej. Podtrzymuję ocenę 7/10.

14453752125651e0a536c69.jpg

Z tym "Donovanem" to mam duży problem bo teoretycznie tematyka serialu jest genialna dla mnie osoboiście : LA, Hollywood, życie i sekrety gwiazd, płatny zabójca, "nieciekawa przeszłość" itd... ale ten serial ma w sobie coś, że mnie usypia. No, ale trzeba do tego wrócić bo faktycznie czytam, że II sezon trzyma poziom a też obecnie dużo ciekawych propozycji po za Gotham oraz Freakshow nie ma.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Reputacja:   305
  • Urządzenie:  Android

Oglądał może ktoś serial Utopia? Jakieś opinie na temat serialu? Na filmwebie ocena aż 8.3

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Październik to powrót kilku naprawdę ciekawych produkcji na mojej długiej liście seriali, może podzielę się wszystkimi i krótko opiszę na co liczę :)

Person of Interest - to już 4 sezon, serial zwykle mnie nie zachwycał, ale też bardzo rzadko mnie zawodzi, także z przyjemnością wracam do kolejnego sezonu, który otwiera całkowicie nową drogę dla fabuły.

Homeland - 4 sezon to olbrzymia zagadka, po zdarzeniu, które miało miejsce w finale poprzedniego sezonu naprawdę nie mam pojęcia czego się spodziewać, więc czekam naprawdę niecierpliwie.

Arrow - tutaj to będzie już 3 sezon, ja wiem, że pewnie dla wielu osób ten serial jest bardzo kiepski no ale ja mam słabość do filmów o superbohaterach, także mimo słabej gry aktorskiej będę go sobie oglądał :D

Supernatural - nigdy bym nie pomyślał, że można zrobić tak ciekawy tasiemiec, wcale nie czekam na finał serialu jak to było z Dexterem, tutaj wręcz kibicuję, by zrobić kolejne sezony jeśli mają trzymać taki poziom!

The Walking Dead - trochę bardziej z sentymentu niż z ciekawości wrócę do 5 sezonu, pewnie znów będzie o ludziach a mało o trupach no ale nic, będę oglądał z nadzieją, że jednak coś zabłyśnie.

The 100 - będzie to dopiero drugi sezon, pierwszy stał na naprawdę fajnym poziomie i liczę, że ten będzie jeszcze lepszy, finał poprzedniego był bardzo ciekawy, więc są powody by na to liczyć.

Co do premier, to w przyszłym tygodniu premierę będzie miał Flash. Serial twórców Arrowa, więc na fajerwerki się nie nastawiam, ale pewnie zacznę oglądać, bo w końcu superbohater.

Pierwszy odcinek Flash'a wypadł przyzwoicie(nie jestem pewien czy to jest 1 odcinek, ale ktoś to już wrzucił. Oficjalna premiera ma być 7 X. Luzak wiesz coś na ten temat?). W porównaniu do Arrow'a jak na razie wypada lepiej. Z tym że też nie ustrzegli się kilku błędów, które już wypominałem przy Arrow. Nie sprawdzałem czy scenariusz pisała jedna osoba, ale pewnie tak jest bo dialogi są bardzo podobne no i w końcu ten serial jest powiązany z Arrow'em. Czekałem na Flash'a, bo w sumie ten superbohater nie był aż tak bardzo promowany w ostatnim czasie jak chociażby Batman czy SpiderMan. Zobaczymy jak to będzie wyglądać w następnych odcinkach.
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Wiem wiem, pierwszy odcinek wyciekł do sieci jakiś miesiąc temu, ale czytałem ostatnio, że z tego powodu premierowy odcinek będzie przedłużony o jakieś 3 minuty i będą dodatkowe sceny, także wolę poczekać na ten pełny. Co do promowania tego właśnie superbohatera masz całkowitą rację, dlatego chętnie to obejrzę, w końcu chyba mało kto zna historię Flasha tak dobrze właśnie Supermena czy Batmana.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

No to coś dla fanów klasyki, jak podaje FILMWEB:

"Ćwierć wieku po "Miasteczku Twin Peaks" David Lynch i Mark Frost znów zabiorą widzów telewizyjnych do tego miasteczka. Nowe "Twin Peaks" powstanie w 2015 roku, a swoją premierę będzie mieć na antenie Showtime w 2016 roku. Miniserial składać się będzie z dziewięciu odcinków. Szczegóły fabuły nie są znane. Wiadomo jednak, że będzie to kontynuacja "Miasteczka Twin Peaks", a nie reboot. Akcja serialu rozgrywać się będzie współcześnie. Na ekranie znów zobaczymy m.in. Kyle'a MacLachlana, który ponownie wcieli się w postać Dale'a Coopera. "

Jest sporo czasu, żeby sobie przypomnieć starą, dobrą serie i z przyjemnością zasiąść do tego nowego tworu. Trzeba mieć tylko nadzieje, że Lynch będzie w dobrej formie znanej z lat 90, bo ostatnio coś u niego gorzej.

15974308365193fac7b7921.jpg

A mi sie ostatni film Lyncha bardzo podobal. Tyle ze od 7lat robi juz tylko krotkometrazowki, albo wspiera finansowo swoja corke, ktora produkuje beznadziejne filmy.

3sezon Miasteczka Twin Peaks? Bylbym za, jesli Lynch pojdzie na calosc, Dale Cooper bedzie mial w sobie demona, bedzie zagadka, nie dopowiedziane kwestie, nieliniowa fabula, sporo horroru, surrealizmu i mroczne niejasne zakonczenie.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Z tym "Donovanem" to mam duży problem bo teoretycznie tematyka serialu jest genialna dla mnie osoboiście : LA, Hollywood, życie i sekrety gwiazd, płatny zabójca, "nieciekawa przeszłość" itd... ale ten serial ma w sobie coś, że mnie usypia. No, ale trzeba do tego wrócić bo faktycznie czytam, że II sezon trzyma poziom a też obecnie dużo ciekawych propozycji po za Gotham oraz Freakshow nie ma.

Obejrzałem jak dotąd 8 odcinków drugiego sezonu i stwierdzam, że jest ciekawiej niż w pierwszym. Siódmy odcinek cholernie mi się podobał. Chyba najlepszy jak dotąd w całym serialu. Ale musisz pamiętać, że to nie jest produkcja, w której są jakieś fajerwerki. Tutaj jest mocno akcentowany wątek rodzinny (a właściwie wątek mocno pokręconej rodzinki), który może niektórych nudzić. Cóż... jestem w stanie to zrozumieć. Ale jak dla mnie historia jest zajebista, Schreiber gra chyba najlepszą rolę w swojej karierze, reszta obsady nieźle dotrzymuje mu kroku (Voight to nawet wyprzedza go o krok), no i jest kapitalny klimat. Jeżeli kolejne odcinki będą równie dobre, to sezon drugi otrzyma ode mnie ocenę 8/10. Obejrzyj to PH, bo nie mam z kim o tym pogadać. :)

--- EDIT

Generalnie jeżeli miałbym wskazać największy minus serialu, to jest nim wątek Ezry Goldmana. W ogóle nie wiem po co on jest w tej historii.

14453752125651e0a536c69.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 051 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 108 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 608 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 899 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 9 Data: 24.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Himeji, Hyogo, Japan Arena: Arcrea Himeji Publiczność: 1.136 Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Aigor
      1. Megan Bayne and Penelope Ford vs. Anna Jay and Harley Cameron - Tag team match   2. Jamie Hayter vs. Mercedes Moné - 2025 Women's Owen Hart Foundation Cup Tournament Final The winner earns an AEW Women's World Championship match at All In.   3. The Hurt Syndicate (Bobby Lashley and Shelton Benjamin) (c) (with MVP and MJF) vs. The Sons of Texas (Dustin Rhodes and Sammy Guevara) - Tag team match for the AEW World Tag Team Championship   4. "Timeless" Toni Storm (c) (with Luther) vs. Mina Shirakawa - Singles match for the AEW Women's World Championship   5. FTR (Cash Wheeler and Dax Harwood) (with Stokely) vs. Daniel Garcia and Nigel McGuinness - Tag team match   6. Mark Briscoe vs. Ricochet - Stretcher match   7. Kenny Omega, Swerve Strickland, Willow Nightingale, and The Opps (Samoa Joe, Powerhouse Hobbs, and Katsuyori Shibata) vs. Death Riders (Jon Moxley, Claudio Castagnoli, Marina Shafir, and Wheeler Yuta) and The Young Bucks (Matthew Jackson and Nicholas Jackson) - Anarchy in the Arena match   8. Kazuchika Okada (c) vs. "Speedball" Mike Bailey - Singles match for the AEW Continental Championship   9. The Paragon (Adam Cole, Kyle O'Reilly, and Roderick Strong) vs. The Don Callis Family (Konosuke Takeshita, Kyle Fletcher, and Josh Alexander) (with Don Callis) - Trios match   10. "Hangman" Adam Page vs. Will Ospreay - 2025 Men's Owen Hart Foundation Cup Tournament Final The winner earns an AEW World Championship match
    • MattDevitto
    • Bastian
      Zelina Vega vs Chelsea Green - walka z zaledwie tygodniówkowym potencjałem, dodana w ostatniej chwili i mam nadzieję, że to będzie ostatnia walka obu pań w najbliższym czasie. Green mogłaby spróbować zaatakować główny tytuł, ma stajnie i jest dobra w byciu irytującą.  A Vega niech jeszcze trochę ten tytuł ponosi i odda komuś, komu przyda się bardziej. Damian Priest vs Drew McIntyre - to może być najlepsze starcie SNME. Priest przegrał na WM, więc na logikę powinien tutaj wygrać, a decydujące starcie odbędzie się na MITB, oby z triumfem Szkota. CM Punk & Sami Zayn vs Seth Rollins & Bron Breakker - nowej stajni potrzebne jest zwycięstwo. Nic więcej o tej walce nie piszę, bo otwiera się tutaj tak dużo nitek (Reigns, Jey Uso, ew. turn Zayna), że nawet nie bardzo wiadomo, w którą stronę to pójdzie. John Cena vs R-Truth - nie widzę tutaj innej opcji niż łatwa wygrana Ceny. Jasiu wygrał mocarnie obsadzony EC, przerwał ponad roczny title run Rhodes na WM, wygrał z odwiecznym rywalem Ortonem, a teraz ma przegrywać z ringowym błaznem, nawet przez interwencję? Jeśli R-Truth wygra (z pomocą wracającego Cody' ego?) to na logikę powinien dostać drugą walkę, i to o pas.  Jey Uso vs Logan Paul - chciałbym zobaczyć tę walkę, ale jako cashing MITB, gdzie znienawidzony Paul kroi z pasa uwielbianego Uso. Tym bardziej, gdy WWE ma wywalone w jakość programów i walk, i liczą się dla nich tylko viralowe momenty.  Niech się obaj sprężą, bo ich walki na WM nie porwały. W Tampie powinien wygrać Jey, niedawno przecież zdobył tytuł. Zwłaszcza, że ręce po pas wyciągają Gunther i Rollins.
    • Bastian
      Giulia wchodzi do MITB kosztem Charlotte  Zgodnie z przewidywaniami, przypięta została Vega, te pasy midcardowe kobiet znaczą tyle co 24/7 Title  Sama walka jakaś taka niestrawna, miło, że przez 90 % czasu wszystkie panie były w ringu, ale jakoś nie bardzo miały pomysł, co z tym zrobić. Starcie kobiet o walizkę będzie starciem utytułowanych zawodniczek z młodymi talentami i według mnie to właśnie Perez i Giulia opuszczą MITB z walizką... Za tydzień wraca Bianca... Idzie na Stratton, a może pozbawia Jade miejsca w MITB? Wyciągnęli z lodówki Nakamurę, żeby LA Knight zgarnął na nim pin, wszedł do MITB, a Aleister Black za bardzo nie ucierpiał. Może w końcu pora wypchnąć Rycerza wyżej dzięki walizce, skoro kilkanaście miesięcy temu szalona reakcja fanów na niego nic nie dała? Street Profits i Fraxiom jak zwykle dali radę, ale dywizji TT na Smackdown przydałaby się świeża krew, nawet z tych nieco na siłę sklejonych ekip jak Hayes/Miz czy nawet Bloodline. Wyatt Sicks wrócili... Fajnie, tylko niech się jakoś to rozwinie, bo bez charyzmatycznego lidera w postaci dużego nazwiska utkną w midcardzie.    
  • Dodaj nową pozycję...