Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Hardcorowe Seriale

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

1, 7 i 8 sezon Supernatural, są dość nudne.

No właśnie miałem nadzieje, że w kolejnych sezonach będzie ciekawiej. Czasami warto przebrnąć przez te kilka pierwszych odcinków (a propos "Pamiętników wampirów" - nie zniechęcaj się pierwszymi odcinkami, które mogą sugerować, że to będzie serialowy "Zmierzch"), a nawet cały sezon, żeby doczekać aż serial się... hmmm rozpędzi. ;)

chociaż scenarzyści muszą mieć dobrą wyobraźnie, żeby wymyślać jeszcze coś nowego.

No właśnie jestem w szoku, że natłukli tyle sezonów. Między innymi właśnie dlatego oglądając pierwszy sezon, który w filmwebowej skali ma u mnie zaledwie 6/10 śmigam dalej spodziewając się czegoś ciekawszego później. Swoją drogą - odcinek, który naprawdę mi się jak dotąd bardzo spodobał, to pilot (dałbym coś między 7/10 i 8/10). Scena otwierająca całą historię sprawiła, że dreszcze miałem. Niestety - później już o to było trudniej. Liczę jeszcze na jakiś ciekawy finał pierwszego sezonu.

14453752125651e0a536c69.jpg

• Odpowiedzi 400
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ghostwriter

35

• Streetovs

33

• Fox Mulder

21

• Captain Jerry

21

Dexter

Kolejny serial opowiadający o seryjnym mordercy, tylko ukazany w zupełnie innym stylu. Zamiast zwykłego kryminału pojawiają się niekiedy wątki komediowe. Wczoraj skończyłem 8 sezon i jestem usatysfakcjonowany zakończeniem. Mam tylko nadzieję, że nie zrobią następnej serii, bo przy takiej liczbie bohaterów jaka została to nie miałoby to sensu.

Dexter jest seryjnym mordercą. W dzieciństwie został przygarnięty przez policjanta, Harry'ego, który nauczył go zaspokajać swoje chore pragnienia, będące wynikiem traumatycznych przeżyć. Dexter, posługując się "kodeksem" przybranego ojca, zabija ludzi, którzy sobie (w jego mniemaniu) na to zasłużyli, a jednocześnie swojemu "głodowi" zabijania mówi stanowcze nie! Od czasu śmierci Harry'ego nie ma nikogo, kto znałby mroczną prawdę o Dexterze. Nie wie o tym nawet jego przybrana siostra Deb, pracująca w tym samym oddziale policji Miami. Pewnego dnia w sielankowe życie bohatera wkrada się ktoś, kto wyrywa Dextera z rutyny - morderca z ciężarówki-chłodni. Okalecza swe ofiary w niezwykle oryginalny i wyjątkowy sposób, co imponuje Dexterowi. Okazuje się, że obaj panowie mają ze sobą więcej wspólnego, niż się wydaje...

Ocena 4,5/5

Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Penny Dreadful narazie po 3 odcinku, musze przyznac watki niezbyt wyszukane. Napiepszyli w jednym serialu Dracule i Van Helsinga, Frnakestaina i jego potwora, Dr Jeckyl/Mr Hyde, Doriana grey i kogos tam jeszcze :D

Co daje ze serial narazie zapowiada sie dobrze to klimat, mroczny, stary Londyn, walace sie trupy i niestety jak narazie akcja idzie tak sobie, za duzo jeszcze nie mozna ocenic.

Peaky Blinders serial o gangu, niedlugo bedzie 2sezon, jak narazie w 1sezonie, dlugo sie rozkrecal, w koncu podk oniec bylo dobrze. Ciekawi bohaterowie, aktorzy co daje duzy plus serialowi.

Ktos ogladala serial This is England?

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Shameless(polskie tłumaczenie tytułu jest beznadziejne, więc je pomijam)

Jeden z moich ulubionych seriali, mimo tego że jeden z wątków opowiada o homoseksualistach, które występują już w dużej liczbie seriali, niejako powodując uczucie osaczenia przez to lobby. Może to komuś nie przeszkadzać, ale ja przynajmniej takie mam odczucie. Tak mi się wydaje, że stajemy się tak poprawni jak Amerykanie i jakiekolwiek mniejszości zaczynają powoli mieć więcej przywilejów i praw niż większość, co pokazuje między innymi, że żeby wygrać jakiś konkurs facet z brodą musi się przebrać za kobietę :D ). Sorry za taki polityczny wywód xD, który nie ma na celu wstępu do jakiejś dyskusji. To jest tylko moja subiektywna opinia.

Zacząłem od minusa, ale serial ogląda się naprawdę dobrze, po części przypomina Kiepskich, tylko że jest bardziej realistyczny. Patologiczna rodzinka dąży do poprawy swojego położenia(właściwie tylko dzieci) W serialu występuje dużo rodzajów relacji społecznych, które są dość dobrze pokazane(zwłaszcza relacje w związkach). Główna akcja toczy się wokół Fiony, która musi wybierać między kolejnymi facetami a rodziną.

Opis: Jedną z głównych postaci tego komediodramatu od stacji Showtime jest Frank Gallagher, który jest bardzo nieodpowiedzialną głową rodziny. Bohater jest alkoholikiem i spędza większość czasu, leżąc nieprzytomny w salonie, zamiast zajmować się swoimi pociechami. Dzieciom nie pomaga także matka, która odeszła od rodziny. Cały ciężar za prowadzenie domu i rodziny spada na barki najstarszej córki Fiony. Bohaterka w związku z niedyspozycją rodziców sama zajmuje się wychowywaniem swoich licznych braci i sióstr. To nie jest jednak zadanie łatwe do wykonania.

ocena 4/5

Beniaminek 2014

co pokazuje między innymi, że żeby wygrać jakiś konkurs facet z brodą musi się przebrać za kobietę

On juz sie wczesniej przebieral, na codzien chodzi jak facet, stad ta broda, to draq queen. Nie rozumeim tego szumu, pare lat temu eurowizje wygral prawdziwy trans z Izraela, jakos o tym wszyscy zapomnieli.

A nadmierna poprawnosc polityczna doprowadza do nadmiernej eskalacji ipowrotu skrajnych pogladow i zachowan u ludzi.

Wszystko trzeba wyposrodkowac, ale wiekszosc osob nie potrafii i sa opcje w skrajnosci w skrajnosc.

Moze dlatego serial inaczej nazwali, bo juz sa bewstydnice, jakas nowela Kolumbijska.

Za duzo odcinkow jak dla mnie, lubie krotkie serie max 30-40odcinkow, jak trwac ma to godz, jednak dzieki za info, lubie jakos seriale o walnietych, patologicznych rodzinkach, choc to temat juz mocno eksplatowany wielokrotnie.

• 2 tygodnie później...

Kilka tygodni temu nadrobiłem oglądanie The Walking Dead. Jestem już na bieżąco. Co mogę napisać o tym serialu? Mimo, że czasem mam wrażenie, że nic się nie dzieje, to wciąż coś sprawia, że ten serial oglądam. Nie mogę doczekać się piątego sezonu. Mam nadzieję, że teraz ludzie odpowiedzialni za ten serial postarają się jeszcze bardziej, żeby czasem nie było takich przestojów w niektórych odcinkach.

Natomiast kilka dni temu ukończyłem drugi sezon The Following. Jestem pod wrażeniem. Nie będę spoilerować, bo to nie ma sensu. Napiszę tylko, że ten sezon był całkiem udany, ale tak samo, jak w TWD były momenty, w których robili coś na siłę i kilka odcinków było zamulających. Tutaj podobnie jak w serialu o zombie nie mogę doczekać się kolejnego sezonu.

W oczekiwaniu na kolejne sezony dwóch powyższych tytułów zamierzam oglądnąć wszystkie sezony Skinsów do końca. Zatrzymałem się końcu pierwszej generacji, czyli obejrzałem dwa sezony. Oprócz Kumpli planuję też wziąć się za Grę o tron, Breaking Bad oraz Dextera. To samo tyczy się komediowego serialu "U nas w Filadelfii". Słyszałem o nim sporo dobrych opinii, więc trzeba to sprawdzić.

• Reputacja:   300
  • Urządzenie:  Android

Oprócz Kumpli planuję też wziąć się za Grę o tron, Breaking Bad oraz Dextera. To samo tyczy się komediowego serialu "U nas w Filadelfii". Słyszałem o nim sporo dobrych opinii, więc trzeba to sprawdzić.

Grę o tron, Breaking Bad oraz Dextera warto obejrzeć widziałem wszystkie sezony polecam. Z komediowych nowości warty obejrzenia jest też Brooklyn Nine Nine Andym Sambergiem w roli głównej.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Walking Dead jest tak nudny i schematyczny ze szkoda czasu. To samo, idziemy, az nie nzajdziemy ludzkiej osady, bitwa z tymi ludzmi z trupami w tle i dalej idziemy i to samo :D

Gra o Tron, strasznie nudna byla, ale 4sezon to przelom, swietny sezon i serial nabiera tempa i zrobil sie naprawde ciekawy.

• 2 tygodnie później...

Wikingowie

Najlepszy serial o wikingach jaki oglądałem. Fabuła wciąga widza, przeplatają się odcinki o życiu i zwyczajach wikingów(mi akurat zbytnio się nie podobają) z tymi o najazdach i ważniejszych dla fabuły wydarzeń. Akcja szybko się zmienia, dlatego ogląda się to płynnie. Jeśli ktoś lubi taki rodzaj seriali to polecam.

"Vikings" to widowiskowa opowieść o fascynującym życiu i niesamowitych przygodach wojowniczych ludów Północy, którzy siali postrach w średniowiecznej Europie. Serial przedstawia historię kontynentu z perspektywy tych walecznych najeźdźców i odkrywców. Fabuła serialu nie skupia się jedynie na wojnach i rozlewie krwi - pokazuje też zwyczaje Wikingów i jest jednocześnie fascynującą sagą rodzinną.

Scenariusz „Wikingów” napisał sam Michael Hirst, uznany na świecie specjalista od produkcji historycznych, autor scenariuszy m.in. do takich serialowych przebojów, jak „Dynastia Tudorów” i „Rodzina Borgiów” oraz nagrodzonego Oscarem filmu „Elizabeth” z Cate Blanchett w roli głównej.

Ocena 4,5 / 5

Beniaminek 2014

• 1 miesiąc temu...

Arrow

Opis: Serial „Arrow” to współczesna historia Zielonej Strzały, superbohatera komiksów DC Comics. Po 5 latach od katastrofy morskiej miliarder Oliver Queen (Stephen Amell), jak dotąd uznawany za zmarłego, zostaje odnaleziony na bezludnej wyspie na Pacyfiku. Kiedy powraca do domu, rodzina zauważa, że pobyt na wyspie bardzo go odmienił. Oliver próbuje pojednać się z najbliższymi i swoją byłą dziewczyną Laurel Lance (Katie Cassidy), jednocześnie kreując swoją sekretną tożsamość. Odtąd za dnia Oliver jest bogatym, beztroskim i nieostrożnym kobieciarzem, jakim zwykł być, natomiast pod osłoną nocy jako Zielona Strzała walczy ze złem i stara się przywrócić miasto do jego dawnej świetności.

Komentarz: Rzadko decyduję się na oglądanie filmów, bądź seriali o superbohaterach i w tym przypadku dalej jestem niezadowolony. Sama postać Arrow’a jest wg mnie w porządku, taki typowy superbohater, ale historie ludzi znajdujący się wokół niego to kompletna porażka. Najbardziej nie przemawia do mnie główna dziewczyna Arrow’a(jest ich kilka). Nie spotkałem jeszcze do tej pory w filmie tak nieporadnej dziewczyny, w której zakochał się główny bohater, a przez jej niezdecydowanie temu serialowi w jakimś sensie bliżej do latynoamerykańskiej telenoweli. Podsumowując fani superbohaterów znajdą coś dla siebie, nic szczególnego poza tym.

Ocena 2/5

Sherlock

Opis: Dr Watson (Martin Freeman) jest lekarzem i weteranem wojennym. Pewnego dnia poznaje Sherlocka Holmesa (Benedict Cumberbatch), który rozwiązuje zagadki kryminalne sposobem dedukcji. "Sherlock" to uwspółcześniona wersja przygód jednego z najsłynniejszych detektywów. Akcja toczy się w teraźniejszym Londynie.

Komentarz: Popytałem się kilku anglików jakie seriale oglądają i między innymi przewinął się tam Sherlock. Niestety nie czytałem książki, lub było to tak dawno temu, że już zapomniałem, dlatego będę opierał się na serialu. Jego zaletą jest to, że jeśli ktoś był lub mieszkał w Londynie to na pewno przypomni sobie panoramę i stacje metra jakimi poruszają się bohaterowie. Mam dylemat co do tego serialu. Mimo, że przypadają 3 odcinki na sezon to trwają one 1:30h. Podoba mi się ta koncepcja, tylko wolałbym żeby to były 3 filmy z różniącą się akcją połączone w serial. Niestety tutaj trochę zbyt dużo jest niepotrzebnych rozmów kosztem samej akcji, przez co czasami zdarzało mi się wyłączyć w połowie odcinka lub po prostu przewijanie. Nie jestem specjalnie zachwycony tą produkcją, ale myślę, że warto zobaczyć chociaż parę odcinków

Ocena 3/5

Beniaminek 2014

• 5 tygodni później...

Ray Donovan-2013

Ray Donovan (Liev Schreiber) to człowiek od wszystkiego. Zawodowo, na zlecenie jednej z kancelarii prawniczych, zajmuje się naprawianiem błędów popełnionych przez jej klientów, sławnych i bogatych mieszkańców Los Angeles. Potrafi zapewnić spokój młodej aktorce, kiedy nęka ją stalker. Zatuszować problemy gwiazdy filmów akcji, które nie powinny ujrzeć światła dziennego i zadbać, aby o seksoholizmie i narkotykach znanego sportowca nie dowiedziały się brukowce. Panuje nad wszystkim, poza… swoją rodziną.A rodzina Raya to bardzo barwna zbieranina postaci. Żona Abby (Paula Malcomson), niezadowolona z mieszkania w niezbyt prestiżowej okolicy Los Angeles, Calabasas, podejrzewająca go – i słusznie – o skoki w bok. Dorastająca córka Bridget (Kerris Dorsey) zakochana w czarnoskórym chłopaku z sąsiedztwa. Nastoletni syn Conor (Devon Bagby) zaprzyjaźniony z jednym z klientów Raya – aktorem o skłonnościach homoseksualnych. Bracia – prowadzący klub bokserski Terry (Eddie Marsan) oraz często i chętnie zaglądający do kieliszka Bunchy (Dash Mihok). No i głowa rodziny – Mickey Donovan – przebywający na zwolnieniu warunkowym ojciec Raya i jego braci, który z jednej strony niejedno ma na sumieniu, z drugiej jednak, to pełen uroku starszy pan, który bez problemu zdobywa sympatię wnuków. W tej roli fantastyczny Jon Voight.Bardzo ciekawe postacie pojawiają się również w rolach drugoplanowych. Niepozorny, ale konsekwentnie zmierzający do celu agent FBI Van Miller (Frank Whaley), prawa ręka Raya Avi (Steven Bauer) i grany przez James Woodsa płatny morderca Patrick ‚Sully’ Sullivan.„Ray Donovan” wyprodukowany dla amerykańskiej stacji Showtime odniósł za oceanem niebywały sukces, który nie dziwi, bo mamy tu dużo dobrego aktorstwa, ciekawą fabułę i piękne pejzaże Los Angeles i okolic. Producenci zapowiedzieli już produkcję kolejnego sezonu.Ocena 9/10

5763280895bf14346ca4d0.jpg

• Reputacja:   300
  • Urządzenie:  Android

Dla wszystkich fanów seriali TV zaczyna się gorący okres wiele nowości, ale i powrotów. Ja wyczekuje premier Gotham, The Flash, Constantine, American Horror Story: The Freak Show, Z nation, iZOMBIE.

A z powrotów: The walking Dead, The Originals, The Vampire Diaries, The 100, Haven, Big Bang Theory, Brooklyn Nine Nine, S.H.I.E.L.D.,

A wy na co czekacie najbardziej w najbliższym czasie?

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Ja na 5sezon Zakazanego Imperium, 4 sezon American Horror story i tyle, Walking Dead na przewijaniu, strasznie nudny serial.

Leci obecne 4sezon Hell on wheels, westernowego serialu, ale tylko glowny bohater ciekawy.

Przede wszystkim Sons of Anarchy:)

15748232154f441789616de.jpg

Ja czekam tylko na Zakazane Imperium
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 033 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 706 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 595 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 890 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• KyRenLo
      Jasne.
    • Bastian
      Promocja Backlash, zarówno na RAW, jak i SD, spod znaku potencjalnych walk wieloosobowych. Jest F4W o pas US, i zapowiada się on naprawdę nieźle. Ew. wygrana Fatu mocno go podbuduje, chyba, że geniusze z WWE wpadną na pomysł, że skoro to 4FW to warto dać pas takiemu Priestowi, a Fatu straci go np. po zdradzie Solo.  To samo z pasem kobiet, w grze do zakończenia panowania Stratton są zarówno Jax, jak i Cargill oraz Naomi. Nie ma to jak wydłużać feudy, łącząc je ze sobą. Wygląda jednak na to, że po Backlash zegar nadal bić będzie Tiffy Time. 
    • MattDevitto
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Speed #71 Data: 05.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: Omaha, Nebraska, USA Arena: CHI Health Center Format: Taped Data emisji: 07.05.2025 Platforma: X Komentarz: Corey Graves Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Main Event #658 Data: 05.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: Omaha, Nebraska, USA Arena: CHI Health Center Format: Taped Data emisji: 08.05.2025 Platforma: Peacock Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...