Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Hardcorowe Seriale

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

True Detective - Widziałem wiele świetnych opini o tym serialu, więc postanowiłem go obejrzeć. W dodatku serial trwa tylko 8 godzin ( 8 odcinków po godzinie ), więc szybko można go obejrzeć ( mi zabrało to jakieś 3 - 4 dni ). Muszę przyznać, że serial mi się spodobał głównie za sprawą głównych bohaterów, którzy świetnie zagrali. Dodatkowo podobało mi się to jak ten serial był stworzony, czyli rozmowa głównych bohaterów z policjantami, którzy opowiadali im o zbrodni, która wydarzyła się kilka lat temu. Przez pierwsze 3 odcinki nie było u mnie jakiegoś wielkiego podziwu co świetnie wynagrodził mi odcinek 4 ( według mnie najlepszy odcinek ), a później fabuła całkiem fajnie zaczęła się rozkręcać. Ciekaw jestem czy HBO pokusi się o drugi sezon, bo w tym wszystkie wątki zostały zamknięte, ale zawsze można znaleźć innego psychopatę, którego bohaterowie będą poszukiwać.

Ocena: 8/10

Jak poznałem waszą matkę

Jeśli ktoś nie oglądał zakończenia niech nie czyta.

Szkoda, że ten serial już się skończył. Był to jeden z niewielu, które oglądałem regularnie od samego początku, obejrzałem wszystkie odcinki i jakby nie patrzeć kończy się coś co trwało bodajże 9 lat. Według mnie ten serial będzie takim następcą serialu "Przyjaciele" i za parę lat to HIMYM będzie puszczane ponownie w TV ku uciesze widzów. Mnóstwo ciekawych historii zostało opowiedziane i dużo wspaniałych tekstów. Zakończenie według mnie było bardzo dobre. Od samego początku wszystko było robione tak jakby to Robin miała być matką dzieci Teda, ale tak się nie stało. Widać było, że to "dziewczyna z żółtą parasolką" była prawdziwą miłością Teda, ale po jej śmierci Ted postanawia związać się z Robin. Dobrze, że nie poszli po najmniejszej lini oporu i nie zrobili słodko pierdzącego zakończenia, gdzie wszyscy żyli by długo i szczęśliwie ze sobą.

10/10

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

• Odpowiedzi 400
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ghostwriter

35

• Streetovs

33

• Fox Mulder

21

• Captain Jerry

21

Ciekaw jestem czy HBO pokusi się o drugi sezon, bo w tym wszystkie wątki zostały zamknięte, ale zawsze można znaleźć innego psychopatę, którego bohaterowie będą poszukiwać.

Zapowiadają drugi sezon z nową obsadą i historią. Oby podtrzymali koncepcję z pierwszego sezonu i ponownie obsadzili w głównych rolach gwiazdy kina, bo aktorstwo w tym serialu jest stroną dominującą. Myślałem, że genialny Kevin Spacey (House of Cards) będzie miał spokojną drogę do Złotych Globów 2015, a tu tegoroczny zdobywca Oscara stał się poważnym zagrożeniem.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)
  • 3 tygodnie później...

Odwróceni - Uwaga mogą być spoilery. Pamiętam, że kiedyś oglądałem ten serial, ale postanowiłem sobie przypomnieć jak przedstawiono całą sytuację z Pruszkowem i Wołominem. Oczywiście jak nie trudno się domyśleć było sporo scen, w których wybielono wymiar sprawiedliwości ( szczególnie w końcówce serialu ). Gangsterzy od razu zostają skazani na 15 lat więzienia, a w rzeczywistości w pierwszym procesie większość została uniewinniona ( taki mały cytat ""Pruszków" triumfuje na sali sądowej. Większość wyroków w wielkim procesie gangu jest bardzo łagodna. Uniewinnieni zostali m.in. dwaj dawni szefowie grupy - Andrzej Z., pseud. Słowik, i Zygmunt R., pseud. Bolo. Trzeci z liderów - Janusz P., pseud. Parasol - usłyszał wyrok półtora roku więzienia, a od części zarzutów również został uniewinniony." ). W dodatku pani sędzina, która strasznie dbała o to, aby wyciągnąć z więzienia policjanta... Jakaż ona dobroczynna :D Ale czy to było potrzebne? Przecież serialowy Sikora będąc na spacerniaku pokonał trzech uzbrojonych skazańców. Fajnie swoją postać odgrywał "Ptasiek", czyli Heniek Niewiadomski "Dziad". Podobało mi się jaki miał stosunek do rodziny i jaki wpływ na niego miała jego żona. Podobał mi się również "Skalpel" ( prawdziwy "Kiełbasa" ) jako wieloletni przyjaciel Masy. Troche gorzej wyglądało to z "Szybkim" ( "Pershing" ) i "Mnichem" ( "Parasol" ) mimo tego, że była to wyrazista postać. Mimo wszystko całość oglądało się bardzo przyjemnie. Dobrze zrobiony serial, w którym sporo się działo, było kilka ciekawych scen i na pewno warto go sobie obejrzeć jeśli ktoś nie oglądał. W szczególności jak się lubi filmy / seriale o mafii.

Ocena: 8/10

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   300
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

Zbliżamy się do końca drugiego sezonu Hannibala i uważam, że jest jeszcze lepiej niż w pierwszym sezonie. Po skończeniu Dextera jest to mój ulubiony serial o seryjnym mordercy.

A na horyzoncie nowość Penny Dreadful - W wiktoriańskim Londynie spotykają się najsłynniejsze osoby rodem z mrocznej literatury, między innymi doktor Frankenstein, jego potwór, Dorian Gray oraz Drakula.

Jest już pierwszy odcinek jeszcze nie oglądałem, ale podobno ma bardzo dobry klimat. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Vikings - Drugi sezon już się skończył i znów trzeba czekać do stycznia na nowy. W tym sezonie działo się jeszcze więcej niż w poprzednim. Kolejne wyprawy, aby podbić Anglię, kolejne bitwy i to nawet takie, których większość mogła się nie spodziewać, ale i tak najważniejsze zaczyna się dziać tak od 5 - 7 odcinka kiedy widać, że Floki jest coraz bardziej nieszczęśliwy. Od tego czasu bardzo fajnie budowali emocje i akcję serialu pod finałowy odcinek, który mnie osobiście bardzo zaskoczył. Czekam z niecierpliwością na kolejny sezon, bo zapowiada się bardzo ciekawie. Zobaczymy wikingów na stałe osiedlonych w Anglii, ale jakoś wątpie w to by obyło się bez jakiś bitew. Jestem ciekaw również jak rozwinie się postać syna Ragnara.

Ocena: 9/10

The Following - w tym tygodniu skończyłem również oglądać drugi sezon The Following. Sezon bardzo podobny do tego pierwszego, czyli Joe Carrol tworzy nową sektę ( a raczej przejmuje już istniejącą ), a później walczy z wymiarem sprawiedliwości. Tu również było małe zaskoczenie pod koniec sezonu kiedy to Joe współpracował z Ryan'em. Zastanawia mnie trzeci sezon czy go oglądać, bo będzie pewnie taki sam, czyli budowa nowej sekty, a później potyczki z Ryan'em.

Ocena: 7/10

A na horyzoncie nowość Penny Dreadful - W wiktoriańskim Londynie spotykają się najsłynniejsze osoby rodem z mrocznej literatury, między innymi doktor Frankenstein, jego potwór, Dorian Gray oraz Drakula.

Jest już pierwszy odcinek jeszcze nie oglądałem, ale podobno ma bardzo dobry klimat. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Nie oglądałem jeszcze pierwszego odcinka, ale serial jest na mojej liści i czytając trochę o nim mam wrażenie, że mi się spodoba. Podobno Salem ( też w takich klimatach ) jest też dobry, więc jak lubisz takie seriale to możesz zerknąć również na to.

Zobaczymy wikingów na stałe osiedlonych w Anglii, ale jakoś wątpie w to by obyło się bez jakiś bitew.

Według newsów w kolejnym sezonie Ragnar będzie podbijał Paryż :)

12501231434d3da85730ba0.png

From Dusk till down

Wersja serialowa, sagi od zmierzchu do switu, maiala byc krecona pod dyktando Rodrigeza ( ktory wyrezyserowal pierwszy odcinek).

A ze pierwszy film wlasnie w rezyserii Rodrigeza mi sie podobal, postanowilem siegnac po serial.

I niestety zawiodlem sie, jestem przy 6odcinku ( ma byc ich 10), i jest katastrofa.

Akcja to poprostu nieudana kopia z pierwszego filmu, tyle ze ze slabszymi aktorami, dialogami, akcja itp; do tego dluzyzny, bo wlasnie postanowili z pierwszego scenariuszu zrobic serial, bardzo slabe to i nie polecam.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Urządzenie:  Android

A propo serialów, od siebie z całego serca polecam przewartowane niedawno przez siebie Banshee. Narazie są nakręcone 2 sezony po 10 odcinków, trzeci sezon planowany na początek 2015. Fabuła naprawdę ciekawa i niekiedy trzyma w napięciu, a jeszcze lepsze są postacie, oprócz głównego świetnie wyszedł im Kai Proctor-zbuntowamy amisz który brudnymi interesami zapewnił sobie luksus o jakim każdy marzy. Jeśli chodzi o ostrzejsze sceny to oprócz krwi, bójek i mordów prawie że w każdym odcinku mamy scenę jak główny bohater poznaje "bliżej" jakąś panienkę.

Kolejne dwa seriale skończyłem w tym tygodniu, a już niedługo zakończenie Dwóch i pół, Teorii wielkiego podrywu i Czarnej listy, na którą w szczególności czekam.

Dwie spłukane dziewczyny - typowy sitcom, w którym najważniejszy jest humor. Serial, który pewnie każdy zna. Podobało mi się to, że jak zawsze nie brakowało tutaj świetnych tekstów, bo sama fabuła nie jest jakaś strasznie ciekawa. Han Lee i Oleg to nadal dwa świetne charaktery, które również potrafią rozbawić ( Han raczej tym jak potrafi na siebie przyjąć żart, albo jak sam się dissuje ). Trzeci sezon był całkiem fajny i ciekaw jestem co wymyślą we wrześniu.

Muszkieterowie - Od zawsze lubiłem muszkieterów ( w końcu to ludzie honoru tak jak prawdziwi mafiosi :D ), więc postanowiłem sięgnąć po ten serial, a to, że było tylko 10 odcinków jeszcze bardziej mnie przekonało. Fajne stroje, sceneria i przede wszystkim ciekawa fabuła sprawiła, że serial szybko mi minął. Każdy odcinek miał swoją osobną małą fabułę, ale wszystko łączyło się w jedną całość ( brakuje mi pewnego słowa, ale mam nadzieje, że rozumiecie o co mi chodzi :D ). Podobała mi się rola D'Artagnana, który chciał dołączyć do elitarnej jednostki oraz Milady De Winter. Dobrym pomysłem było, aby kardynał z jednej strony był przyjacielem króla Francji, a z drugiej strony jego wrogiem przez co zaciekawienie było jeszcze większe. Ostatni odcinek był bardzo fajnie zrobiony i w ciekawy sposób zakończyli ten sezon, a wydarzenia z niego mogą sugerować, że przyszły sezon również będzie ciekawy.

Ocena: 7/10

• 4 tygodnie później...

Będą spoilery "Gry o tron".

A jak wrażenia po ostatnim odcinku "Gry o tron"? Mi nasuwa się jedno skojarzenie: Oberyn miał stójkę obcykaną i jego rywal w tej materii nie miał wiele do powiedzenia, ale kompletnie zaniedbał parter i walka zakończyła się tak, jak się zakończyła. :)

Powiem szczerze, że w całej sadze Martina pojedynek Oberyna z Górą najbardziej mnie emocjonował, a jego finisz spowodował, że łapy mi się trzęsły. W necie naczytałem się różnych opinii na temat tego jak walka została przedstawiona w serialu (w tym oczywiście narzekania - że za krótko, że nie tak i takie tam), ale jak dla mnie zrobili to naprawdę dobrze. Wiedziałem co się stanie, a i tak oglądałem to z wielkim przejęciem, a zakończenie wprawiło mnie w ponury nastrój dokładnie tak samo jak wcześniej książka. W serialu bardzo postarali się, żeby ludzie polubili Oberyna (w książce nie wzbudzał aż takiej sympatii, a czytelnikom bardziej zależało, żeby ktoś w końcu dojebał Górę) i dzięki temu wkurw ludzi był tak wielki.

14453752125651e0a536c69.jpg

Przeczytałem wszystkie książki z serii "Pieśń Lodu i Ognia" i szczerze mówiąc podobało mi się to przedstawienie walki. Z całej serii teraz dzieje się i będzie działo najwięcej akcji. Najlepsze w tym serialu jest to, że jest realistyczny i nie zawsze wygrywa dobro, z resztą tak naprawdę nie ma tam podziału na dobro i zło, są tylko postacie z którymi się utożsamiamy bądź nie.

W najbliższym czasie będzie trochę zabójstw :P Jeśli ktoś czytał ostatnią serię to jak myślicie kto będzie teraz sterował królestwem po śmierci Kevana? Podobno ma być kilka zmian na tronie :)

[ Dodano: 2014-06-04, 17:18 ]

The Originals

Nie przepadam za serialami czy filmami o wampirach, dlatego że przeważnie jest to kino niskiej jakości, jednak w tym przypadku warto jest zobaczyć chociaż kilka odcinków. Zazwyczaj w jednym odcinku dzieje się tyle rzeczy, co w innych serialach przez 3 odcinki. Aktorsko nie jest to porywające, ale przez dobry scenariusz fajnie się to ogląda.

Opowieść o najstarszej rodzinie wampirów na świecie, która zobowiązała się przed wiekami pozostać na zawsze razem. Klaus (Joseph Morgan), pół wampir, pół wilkołak, powraca do Nowego Orleanu – miasta, które wraz z najbliższymi wybudował kilkaset lat temu. Spotyka się z Marcelem (Charles Michael Davis) posiadającym całkowitą kontrolę nad mieszkańcami. Dowiaduję się także, że Hayley (Phoebe Tonkin) przebywa we francuskiej dzielnicy, poszukując wskazówek dotyczących historii jej rodziny.

Ocena 3,75/5

Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

The Originals

Nie przepadam za serialami czy filmami o wampirach, dlatego że przeważnie jest to kino niskiej jakości, jednak w tym przypadku warto jest zobaczyć chociaż kilka odcinków. Zazwyczaj w jednym odcinku dzieje się tyle rzeczy, co w innych serialach przez 3 odcinki. Aktorsko nie jest to porywające, ale przez dobry scenariusz fajnie się to ogląda.

Opowieść o najstarszej rodzinie wampirów na świecie, która zobowiązała się przed wiekami pozostać na zawsze razem. Klaus (Joseph Morgan), pół wampir, pół wilkołak, powraca do Nowego Orleanu – miasta, które wraz z najbliższymi wybudował kilkaset lat temu. Spotyka się z Marcelem (Charles Michael Davis) posiadającym całkowitą kontrolę nad mieszkańcami. Dowiaduję się także, że Hayley (Phoebe Tonkin) przebywa we francuskiej dzielnicy, poszukując wskazówek dotyczących historii jej rodziny.

Ocena 3,75/5

A "Pamiętniki wampirów" widziałeś? The Originals to opowieść o rodzince wampirów, które pojawiły się bodaj w drugim sezonie tego serialu. Zresztą jeden z odcinków "Pamiętników..." stanowił wstęp to "The Originals". Ja sam jestem fanem "Pamiętników...", ale już Klasuem i jego świtą niespecjalnie się jaram, toteż podarowałem sobie ten serial. Lubię Rebekę, ale to za mało, żeby mnie przekonać do sięgnięcia po Originalsów.

Szczerze mówiąc nie miałem okazji, ale pewnie się tym zainteresuję, zwłaszcza jeśli te seriale są ze sobą powiązane.

[ Dodano: 2014-06-04, 18:50 ]

Hannibal

Will Graham (Hugh Dancy) wraz z FBI tropi seryjnych morderców. Dzięki swojemu unikalnemu tokowi myślenia jest w stanie wczuć się w rolę każdego - nawet psychopaty. Niestety trafia na zabójcę, którego umysł jest skomplikowany nawet dla niego. Wtedy prosi o pomoc dr Lectera (Mads Mikkelsen), jednego z najlepszych psychiatrów w kraju. Odtąd wraz z błyskotliwym doktorem, Will i Hannibal tworzą zgrany duet, dla którego nie istnieje zbrodniarz nie do złapania.

Jeden z najlepszych seriali o seryjnych mordercach jakie widziałem. Sposób w jaki są dokonywane zabójstwa jest arcydziełem, na tle tego typu filmów. Choroby psychiczne niektórych morderców są pokazane w intrygujący sposób. Nie jest to zwykły rodzaj psychozy i pokazania że zabójca jest zwykłym wariatem jak w American Psycho(do momentu puenty), tylko coś więcej, a Hannibal jako psychiatra idealnie pasuje do swojej roli

genialny jest motyw z losowaniem pacjentów

Ktoś wpadł na dobry pomysł, żeby powiązać nazwy odcinków z jedzeniem, zwłaszcza jeśli mamy do czynienia z kanibalizmem. Mimo oglądnięcia serii filmów Czerwony smok, Milczenie owiec, Hannibal i Hannibal – po drugiej stronie maski, które są dobrym wstępem do oglądania serialu to jestem zdania, że jak na razie serial jest lepszy od filmów, chociaż mogę zmienić zdanie po 7 sezonie, bo tyle chyba jest zaplanowanych.

ocena 5/5

Beniaminek 2014

Szczerze mówiąc nie miałem okazji, ale pewnie się tym zainteresuję, zwłaszcza jeśli te seriale są ze sobą powiązane.

Szczerze polecam. Nie będę się rozpisywał, bo zrobiłem to kilkadziesiąt postów temu. Taka tam moja recka i porównanie "Pamiętników..." z "Czystą krwią": http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=24943&postdays=0&postorder=asc&start=60&sid=

Co do Hannibala, to zawiodłem się. Skończyłem oglądanie przygód doktora Kanibala po iluś tam odcinkach, bo te pseudo rozkminy na temat motywacji postępowania kolejnych czubów-morderców były strasznie naciągane. Chociaż podobno drugi sezon lepszy...

I jeszcze dodam, że wziąłem się w końcu za "Supernatural". Przymierzałem się od dłuższego czasu, ale dopiero ostatnio ktoś wrzucił to sezonami z lektorem na torrentach.org. I powiem tak - nie jest źle, ale jaj nie urywa. Ogląda się względnie bezboleśnie, ale nocek nie zarywam. Jeden lub dwa odcinki na wieczór wystarczą. Takie tam lajtowe wersje historii, które już widziałem w horrorach, ale w bardziej lajtowym wydaniu. Para głównych bohaterów może być, ale też na kolana nie rzucają. Po 18 odcinkach - 6/10.

1, 7 i 8 sezon Supernatural, są dość nudne. Po kilku sezonach będziesz kojarzyć na pewno to zdanie "Son of a b*tch!", które pada w większości odcinków i jest chyba symbolem tego serialu

Na pewno nie można odmówić temu serialowi dobrego soundtracku, zwłaszcza jeśli preferujesz rock(sam pobrałem sobie do pierwszych 3 sezonów). Serial dobrze się ogląda jeśli masz dużo wolnego czasu. Prawdziwa akcja rozpoczyna się pod koniec 3 sezonu, a w 4 będziesz już wiedział w większości o co chodzi w tym świecie. Po oglądnięciu ostatniego, bardzo dobrego odcinka 9 sezonu nadal jestem skłonny to oglądać chociaż scenarzyści muszą mieć dobrą wyobraźnie, żeby wymyślać jeszcze coś nowego.

Reasumując jak dla mnie 4/5

Beniaminek 2014

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 036 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 706 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 595 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 890 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Kaczy316
      Lecimy z ostatnim Raw przed Backlash, jak wyjdzie? Przekonajmy się!   Zaczynamy od Jeya Uso! Mistrz Wagi Ciężkiej wbija na ring i pewnie dostaniemy potwierdzenie jego starcia z Loganem na Backlash, a przynajmniej taką mam nadzieję. Co jest, przerywa mu Heyman xD. Heyman jakie emocjonalne promo, w którym wyjaśnił jak to wszystko wyglądało z jego perspektywy, w sumie powiedział praktycznie to samo co Rollins przed WM tak naprawdę, ale Paula mocno poniosło, jednak bardzo dobrze to wyszło, aż Jey zapytał czy jest z nim ok xDDD i także zapytał co to ma z nim wspólnego. Heyman chętnie mu odpowiedział na pytanie, że chodzi oczywiście o World Heavyweight Championship, bo Bron był stage 1 ich planu, a stage 2 zakłada właśnie tytuł WH, a Heyman chcę wyświadczyć mu przysługę i pozwoli wybrać Jeyowi czas i miejsce kiedy chcę stracić tytuł, a Jey w sumie mocno odpowiedział, że dzisiaj, kurde bardzo fajny segment, ale czy naprawdę Jey już dzisiaj straci tytuł? A co z Loganem? Kurde ciekawie się zapowiada.   Fajny segmencik na backu z Heymanem i Bronem głównie, a wcześniej trochę z Sethem.   Pentagon vs JD McDonagh, ta walka powinna oddać. Kurde po prawie 11 minutowej bardzo dobrej walce Pentagon wygrywa i pomimo pomocy ze strony JD oraz nawet Gigachada to McDonagh to przegrał, ale to było wiadome, a Pentagon potrzebował tej wygranej i dobrze wyszło, ciekawe jak dalej się rozwinie story z tymi zawodnikami, pewnie El Grande Americano vs Pentagon, to mogłoby być ciekawe.   Waller załatwił Austinowi dzisiaj walkę i będzie to.....Celtycki Wojownik! SHEAMUS IS BACK! Może być ciekawy pojedynek. Kurde, ale że Theory dostał walkę, która trwała dłużej niż minutę? I to z powracającym Sheamusem? W dodatku dość wyrównaną? Szok i niedowierzanie. 9,5 minuty bardzo dobrego pojedynku, czy to początek tego face turnu Austina, który był teasowany już jakiś rok temu, ale dalej się na niego nie zdecydowali? xD Być może, Waller totalnie nic nie zrobił, a Theory może mieć o to pretensję, ale zobaczymy Sheamus wygrywa i wygląda dobrze.   Ulala Dominik vs Penta o tytuł IC na Backlash, czyli co karta zamknięta? Ciekawa decyzja 5 walk jest. Styles na backu w szatni JD i mówi Domowi, że nie obchodzi go kto wygra na Backlash on leci po Intercontinental Championship! Gigachad i The New Day kolaborują na backu.   Cyk Becky wbija na ring, zobaczmy co ma nam do powiedzenia! W sumie opowiadała o Bayley i miała pretensje do fanów, że na nią buczą, jakby standardowa zagrywka heelowa, nic interesującego imo, a przerywa Lyra! W sumie taki segment na podgrzanie feudu, dobry segmencik, Lyra zarzuciła Becky, że wkurza ją to, że to nie ona była pierwszą mistrzynią Women's Intercontinental i że to Lyra może się pochwalić swoim "First Ever" jak to powiedziała potem brawl i no ok mocna podbudowa feudu, czekam na Backlash, walka zapowiada się dobrze.   Iyo Sky vs Roxanne, kurde ale to będzie dobre, mam nadzieję, że Panie dostaną dużo czasu. Po lekko ponad 10 minutach bardzo dobrej walki Iyo wygrywa, w sumie dobry czas, Roxanne dopiero zaczyna, a Sky to jednak mistrzyni, więc i tak dobrze to wypadło, Panie w ringu świetnie się spisały, czas wykorzystany, można lecieć dalej, ulala po walce jeszcze okazanie sobie szacunku i nawet ukłon w stylu Japońskim, w sumie Perez mnie nabrała, nawet wyszła z ringu, a to tylko po to, żeby odwrócić uwagę Iyo i Giulia zaatakowała ją od tyłu i potem Roxanne dołącza do okładania mistrzyni, fajnie wyglądają Giulia i Perez razem jako heelowe zawodniczki oj fajnie.   Otis vs Rusev, lol przecież wszyscy wiemy, że nikt nie ma szans z Otiskiem. Prawie 6,5 minuty solidnej walki, Rusev oczywiście wygrywa i to chyba wszystko, ciekawe co dalej dla Rusevika, aaaa dobra Akira podskakuje do Bułgara, ale Rusev ma go gdzieś xD, ale tak myślałem, że to podpucha i ostatecznie się wrócił i znowu porozwalał sobie Alpha Academy.   Uuuuaaa Pearce w ringu i zaprasza do ringu Pata, więc czekamy na Guntherka. Guntherek fajnie wygląda w takiej zwykłej kurteczce czy to marynareczka czy coś, ale przyjemnie tak wyluzowanie, pasuję mu tak samo jak garniaczek, albo bluza to jest nie wiem, ciężko mi to nazwać xD. Powiem tak Pata kompletnie nie zrozumiałem, zresztą ja zazwyczaj wyłączam się kiedy ktoś gada o danym Stanie i publice w tym stanie czy coś, chyba, że jest to coś ciekawego, ale zazwyczaj nie jest i w tym przypadku dla mnie nie było, Guntherka za to bardzo przyjemnie mi się słuchało, powiedział mocne słowa i że jeśli dobrze zrozumiałem to Pat będzie błagał o łaskę do Bogów, żeby Gunther zabrał ręce z jego gardła? Coś w tym stylu, dobrze to wyglądało, Gunther wraca to swojej poważnej i mocnej postaci, tak to powinno wyglądać!   Next Week: AJ Styles vs Finn Balor, ulala dawno nie widzieliśmy w sumie, chętnie obejrzę! War Raiders vs American Made w sumie nie tak dawno widzieliśmy chyba dwa ich starcia na dwóch Raw pod rząd, więc nie czekam jakoś bardzo, ale będzie dobrze raczej. Iyo Sky i Rhea Ripley vs Roxanne Perez i Giulia, kurde jak to jest, że takie starcie dostajemy na durnym Raw, a na Backlash Pat vs Gunther czy rewanż Dominika z Pentagonem xD, wywaliłbym jedno z tych starć i dał właśnie ten Tag Team Match Pań, ale no cóż jest jak jest, bardzo mocne starcie i czekam z niecierpliwością! 3 walki z czego dwie zapowiadają się mega dobrze, warto czekać.   Lecimy czas na main event! Seth Rollins vs Jey Uso o tytuł World Heavyweight, kurde widzieliśmy już takie starcie tylko wtedy to Seth był mistrzem, a Jey pretendentem, ciekawie będzie to obejrzeć w zamienionych rolach. Ale to był świetny pojedynek mega świetny, Seth i Jey mają niesamowitą chemię między sobą, około 19 minut pojedynku, pod koniec naprawdę zdołałem uwierzyć, że Rollins to ugra i tak szybko dostaniemy nowego mistrza, ale zjawił się Punk, a wcześniej jeszcze Zayn, kurde main event Raw tak pięknie wygląda, Seth, Bron, Sami, Jey, Punk i dojdzie jeszcze Roman, w to wszystko wmieszany jest tytuł World Heavyweight, nie wiadomo kto kogo zdradzi jeszcze, kto dojdzie do Setha i Brona? Bo w sumie na razie bez Romana jest 2v3, a z Romanem to nawet 2v4 będzie, może jakiś Tag Team czy coś? Kurde tyle pytań, ale świetnie się to ogląda!   Plusy: Segment początkowy Pentagon vs JD McDonagh Sheamus vs Austin Theory Segment Becky i Lyry Iyo vs Roxanne Rusev vs Otis Segment Gunthera i Pata Main event   Podsumowanie: Dostaliśmy chyba kolejne show bez minusów, naprawdę te tygodnie po WM to show ogląda się jakby ktoś inny to bookował, bo naprawdę bardzo dobre tygodniówki, ostatnie show przed Backlash oddało według mnie, były rywalizacje tygodniówkowe, była podbudowa PLE i feudów na tę galę, no ja nie mam pytań, a to co się dzieje w main evencie tego brandu jest świetne, czekam na dalsze rozwoje jak to wszystko wypadnie!
    • MattDevitto
      Rusev walczący z Otisem:
    • Bastian
      Wrestlemania za nami, więc teraz w WWE czas, kiedy nie wiadomo, czy dany feud będzie mieć swój finał na PLE, SNLE, tygodniówce w jakiejś dziurze w Wyoming lub kreatywni schowają program do szuflady. 😁 WWE dopiero niedawno przejęło AAA, a ja już czuję się jakbym oglądał gale w Meksyku, brakuje tylko ludzi z sombrero na trybunach 🤠 Luchadorów tam tyle, ilu pokonanych w legendarnym streaku Goldberga. Szkoda, że wszyscy bookowani są tak samo. Prędzej to AAA posłuży WWE jako przechowalnia dla Dragona Lee czy innego Axioma. Dużo ogólników odd mnie, takie to było dobre RAW 😀 Czyj powrót był bardziej bezbarwny? Ruseva, Sheamusa, a może Blacka?
    • KyRenLo
    • KyRenLo
  • Dodaj nową pozycję...