Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Elimination Chamber 2010

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Mam takie pytanie. Dlaczego zajmujecie się tutaj walkami na WMce (zarzut głównie w stronę Jaszczur i 10kilan), skoro zostało do niej jeszcze trochę czasu. Temat przecież jest o No Way Out....sorry Elimination Chamber. Jak można na taką odległość obstawiać mecze, skoro nie było jeszcze jednego PPV. Może i takie mecze się odbędą, ale to nie jest temat do obecnych rozmów. Tutaj omawiamy mecze na EC i chciałbym, żebyśmy się tego trzymali. To tak jakbyście obstawiali finał MŚ przed losowaniem eliminacji. Sorki za OT.

Wracając do tematu, czyli ELIMINATION CHAMBER.

Czwarty odpada Cena ( interwencja Batisty)
Interwencja HBK

Zastanawia mnie w jaki sposób możliwa jest interwencja Batisty i Shawna w momencie kiedy wszyscy zawodnicy są już w klatce. Jak dla mnie to nie trzyma się kupy. Jeżeli mieliby interweniować to w momencie kiedy zawodnicy wchodziliby (vide: atak Edga na Kofiego z zeszłego roku i zajęcie jego miejsca) i to jest raczej jedyna możliwa opcja. Jednak wątpię w to, żeby powtórzyli ten manewr drugi rok z rzędu i to dwa razy w czasie jednego PPV. Zresztą Shawna interesuje walka z Takerem 1 vs 1 na Wrestlemanii 26, a nie w "tłoku" na poprzedzającą WMkę gali PPV. Zresztą jego nie tyle interesuje pas co rewanż za zeszłoroczną porażkę.

Nie rozumiem także dlaczego na siłę chcecie wmieszać w walki EC Shawna.

Aha i skoro Jaszczur stawia wszystkim po bro, to poproszę zimnego

http://www.szantypodzurawiem.pl/page22/files/page22_blog_entry17_1.jpg

• Odpowiedzi 253
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

17

• Bałwan

13

• Jaszczur

13

• Vercyn

12

Top użytkownicy w tym temacie

Temat przecież jest o No Way Out....sorry Elimination Chamber

Otóż to, zacząłem o EC.

Jak można na taką odległość obstawiać mecze, skoro nie było jeszcze jednego PPV.

Jak widzisz można, między innymi do tego, że EC sprowadza nas do Wrestlemanii.

To tak jakbyście obstawiali finał MŚ przed losowaniem eliminacji.

No to muszę zdziwić , ostatnio wygrałem parę stówek na obstawieniu pewnego mecz w finale : Hiszpania- Niemcy.

Zastanawia mnie w jaki sposób możliwa jest interwencja Batisty i Shawna w momencie kiedy wszyscy zawodnicy są już w klatce

Nie takie rzeczy juz widzieliśmy w WWE czy WWF.O ile interwencji Batisty do końca nie jestem pewny, to zamieszanie z HBK jest bardzo prawdopodobne.

Jak dla mnie to nie trzyma się kupy. Jeżeli mieliby interweniować to w momencie kiedy zawodnicy wchodziliby (vide: atak Edga na Kofiego z zeszłego roku i zajęcie jego miejsca) i to jest raczej jedyna możliwa opcja. Jednak wątpię w to, żeby powtórzyli ten manewr drugi rok z rzędu i to dwa razy w czasie jednego PPV.

Tu się zgadzamy.

Zresztą Shawna interesuje walka z Takerem 1 vs 1 na Wrestlemanii 26, a nie w "tłoku" na poprzedzającą WMkę gali PPV.

Tutaj ko0mpletnie nie wiem o co ci chodzi.

HBK po prostu ma pozbawić pasa Takera, aby ten wkurwiony zgodził się na walkę na Wuemce - czy to takie trudne dla ciebie?

Nie rozumiem także dlaczego na siłę chcecie wmieszać w walki EC Shawna.

RAW plus to co napisałem wyżej.

1195284124b4f75e5f366c.jpg

Jakieś słabe argumenty jak dla mnie.

Wiesz równie dobrze, mogłeś przed RR zrobić całą rozpiskę walk na galach PPV na 2010. Tylko po co??

Zresztą Shawna interesuje walka z Takerem 1 vs 1 na Wrestlemanii 26, a nie w "tłoku" na poprzedzającą WMkę gali PPV.
Tutaj ko0mpletnie nie wiem o co ci chodzi.

Chodzi mi o to, że Shawn chce Takera w meczu jeden na jeden na WM26, a nie w klatce na EC, gdzie będą zawodnicy, którzy im przeszkadzają. Takie jest moje zdanie...

HBK po prostu ma pozbawić pasa Takera, aby ten wkurwiony zgodził się na walkę na Wuemce - czy to takie trudne dla ciebie?

Nie to nie jest trudne, tylko jakoś tego nie widzę.

Chodzi mi o to, że Shawn chce Takera w meczu jeden na jeden na WM26, a nie w klatce na EC, gdzie będą zawodnicy, którzy im przeszkadzają. Takie jest moje zdanie...

Nigdzie nie napisałem, że HBK będzie walczył z Takerem w EC ( jako jeden z sześciu )

Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

Zresztą nie ma co się denerwować, to tylko moja subiektywna opinia.

Kolega, który zerżnął wszystko ode mnie :), dyskutuje o zwycięzcach walk na WM ( podkreślając zwycięzców), ja tylko zresztą niepotrzebnie napisałem o Christianie.

Tak więc nie wrzucaj wszystkich do jednego worka proszę.

Przecież taki Great Khali , wg. 99% tego forum dobrej walki nie zrobił nigdy, baaa ....on nie jest w stanie nie tylko zrobić walki , ale i nikt nie jest w stanie zrobić jej z nim ...tj. poprowadzić go.

Andrew należy do tego 1% który mówi że da się to zrobić - 18 sierpnia 2006, dokonał tego nadludzkim wysiłkiem Mark Calloway, fakt faktem stypulacja "last man standing" pozwoliła się nawet takiemu drewniakowi jak Khali pokazać się z dobrej strony. Oczywiście był to jednorazowy wypadek przy pracy i tak możesz to traktować, ale nigdy nie mów nigdy.

hmm...gwarantowana pensja do końca kontraktu , fani reagujący od dawna tak samo , oraz non stop przegrany mecz do odegrania. Przeanalizujmy , mam około 40 lat , i płacą mi niezależnie od tego co robię , fani generalnie nie zminili swojej reakcji na mnie , a ja od 5 lat dostaje wyłącznie propozycje pt. "podłóż się Dolphowi Ciglerowi" ...btw. Cytując The Rocka ("Who in the blue hell is Dolph Ziggler?") ...więc czy naprawdę opłaca mi się starać i wyciągać z siebie siódme poty.

Chris Jericho też ma blisko cztery dychy na karku, zarabia (prawdopodobnie) podobne pieniądze jak Glen i niezależnie w jaki syf panowie kreatywni go wpierdolą (feud z dziadkami i strzał od przećpanego aktorzyny czy zapchanie go w team z kontuzjowanymi kolegami którzy tylko kończyli walki które rozkręcał) , zawsze daje z siebie 200% w ringu i poza nim. Bez szemrania jobbnie (w przeciwieństwie do Nochala) midcarderom pokroju Morrisona, Kingstona, MVP czy Killingsa a gdy przychodzi do dzielenia tortu nie upomina się o swój kawałek. Każdego dnia ryzykuje swoim zdrowiem,życiem - czy mu się opłaca?

Zmierzam cały czas w kierunku zanegowania jakoby robienie dobrych walk , lub też ich nie robienie wpływało u Vince'a jakkolwiek na zdobywane title shoty czy też ich brak.

IOOT_DZIKO,zwróć uwagę że owe robienie dobrych walk było jedyną rzeczą którą Kane miał jeszcze nie tak dawno(2,3 lata wstecz)do zaoferowania, cała reszta to tylko gimmick lecz to już bardziej zamierzchłe czasy.

To już nawet nie chodzi o to ...Vince takie rzeczy jak to , że dany zawodnik "nie robi dorej walki" ma w na prawdę głębokim poważaniu , co udowodnił dając min. walkę Kane z Great Daliphem na najważniejszej gali roku ....co podciągnął pod nieudaną promocję filmu. Przecież każdy wie , że w ostatnich latach zapewnienie fanom "dobrego wrestlingu" to tor z jakiego "pośpieszny pociąg Vince'a" zjechał już dawno. Teraz najważniejsze jest uzyskanie ratingu , promocja merchindise'u , promowania i reżyseria filmów , wyprodukowanie nowych gadżetów. Przypuszczam , że nad tą całą gromadą pierdół typu czapeczki , kapelusiki i inne młotki dmuchane - pracuje większy sztab , niż ten , który przygotowuje galę.

Póki jeszcze są u VKM ludzie pokroju Christiana, Jericho, Regala ,Edge'a, Michaelsa,Mysterio, Buchilla, Finlay'a czy Killingsa a w niedługim czasie dołączą Low Ki i Danielson nie mogę kupić twojego wywodu.

W związku z tym , czy gdyby Jacobs , rzeczywiście się wypalił i czuł już ringowo pusty - nie odczuwał tej chęci do ringu - a będąc generalnie do końca życia ustawionym - pozostałby czynnym wrestlerem ?

Good question - sam chciałbym wiedzieć co trzyma jego i jemu podobnych w świecie Vince'a i Dixie. Dlaczego Austin którego kark odczuwał każdy puncha niczym chory bumpa trzymał się Vinca jeszcze kilka lat po kontuzji był aktywnym wrestlerem itd.itp.?

Trzeba by o to zapytać samego zainteresowanego, być może lubi swoją pracę , jest to jego pasja, może jest masochistą i lubi być bity i poniżany, zbiera na jacht...

Rozumiem, że nie dopuszczasz do siebie myśli, że dla osób które tak negatywnie odnoszą się do McIntyre'a, Drew jest po prostu słaby?

To źle zrozumiałeś, bo zupełnie nie o to mi chodziło. Po prostu wiem co odpowiada markom i nie zrzucam na -Ravena- winy o taki stan rzeczy.

Tylko nie wiem czy bronienie zawodnika tragicznego nie jest sposobem zaistnienia w dyskusji, zrobieniem intelektualnego napięcia, rozwinięcia tematu, trochę na siłę.

RR ja wcale nie uważam że jest tragiczny i widzę w nim potencjał, sam wiesz że gdyby było inaczej rozstał by się z WWE tak szybko jak Escobar. Chłopak już będąc w rozwojówce umiał poprowadzić walkę, obsłużyć się mikrofonem i dobrze odgrywał swój gimmick. To nie moja wina że po przejściu do głównego rosteru dostał push który wskazywałby raczej że chłop jest jakimś monster heelem mierzącym ponad 2 metry i ważącym 150 kg a wygląda jak jakiś "lowelas".

Przepraszam Cię za to że ośmieliłem go bronić, a to że chcesz go na wejściu skreślić to już twoja sprawa.

To źle zrozumiałeś, bo zupełnie nie o to mi chodziło. Po prostu wiem co odpowiada markom i nie zrzucam na -Ravena- winy o taki stan rzeczy.

Chwila, chwila, zgaduje, że wiem do kogo to była aluzja więc powiem iż ja również nie zrzucam na Ravena winy. Po prostu jestem przekonany, że wiele tutaj wypowiadających się osób nie ma swojego prawdziwego zdania a bazuje jedynie na opiniach wyrażanych przez tych 'bardziej wpływowych. Podałem Ravena tutaj za przykład tylko z tego powodu, że prawdopodobnie jest największym znawcą tematu na forum i jedną z najbardziej opiniotwórczych userów tutaj. Może źle oceniam niektórych ale po moich 4 latach z tym portalem jest w stanie to stwierdzić.

Nigdzie nie napisałem, że HBK będzie walczył z Takerem w EC ( jako jeden z sześciu ). Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

Niestety nie ma problemów z czytanie ze zrozumieniem. Ty masz chyba ten problem ze zrozumienie swojego tekstu:

Smackdown: Pierwszy odpada R-Truth, Drugi odpada Morrison, Trzeci odpada CM Punk ( przez Reya), Czwarty odpada Rey, Interwencja HBK, Winner and NEW WHC - Chris Jericho.

Po pierwsze: Piszesz, że interweniuje HBK (domyślam się, że przeciwko Takerowi bo tylko został on i Chris według Twojego scenariusza), więc Shawn musi być w klatce, jednak jeżeli policzyć zawodników wychodzi 6+Shawn czyli 7, ocb :shock: ??

Po drugie: Przecież jeżeli został sam Taker i Chris i klatka jest zamknięta to w jaki sposób może Shawn przeszkodzić?? Może puści Kamehame przez kraty w stronę Undertakera??

Po trzecie: Wytłumacz mi do jasnej ciasnej na czym wg Twojego planu ma polegać eliminacja Takera przez Shawna, ponieważ sam wpis "Interwencja HBK" jest dla mnie niezrozumiały?? Sądzę, że sam nawet nie masz pomysłu na to, a powtarzasz tylko zdania, które gdzieś wyczytałeś wcześniej. Po prostu jestem osobą, która w sytuacji postawienia przez kogoś tezy, żąda argumentów na jej poparcie, a nie zadowala się bezpłciową frazą, która niewiele mówi.

Po czwarte: Gdybyś napisał na samym początku, że Shawn eliminuje Takera (vide: powtarza manewr Edga z zeszłego roku) to inaczej by to wyglądało, a tak wychodzi na to, że HBK jest w klatce. Zresztą podobnie sytuacja ma się do RAW (interwencja Batisty kiedy Cena jest w klatce już).

Po piąte: Czy na pewno pamiętasz co napisałeś?? Jeżeli nie, to Ci przypomnę:

Wrestlemania 26 matches:

1. Money in the bank match : Kofi Kingston vs Christian vs Kane vs Shelton Benjamin vs John Morrison vs Evan Bourne vs Dolph Ziggler vs Cody Rhodes- Winner : Christian

2. Randy Orton vs Ted Di Biase

3. Diva's Championship Match : Maryse vs Melina

4.Triple Threat Match for Women's Championship : Beth Phoenix vs Michelle Mc Cool vs Mickie James

5. Hair vs Mask Match : CM Punk vs Rey Mysterio

6. US Championship Match : MVP vs ? ( Masters, Carlito lub najprawdopodobniej brak tej walki)

7. Intercontinental Championship Match : Drew McIntyre vs ? ( Gallows, Tatsu, Regal lub najprawdopodobniej brak tej walki)

8. Unified Tag Team Championship Match : ShowMiz vs ? ( Cryme Tyme, Hart Dynasty Hardy +?)

9. WHC Match : Edge vs Chris Jericho

10. WWE Championship Match : Sheamus vs HHH

11. Cena ( with Bret Hart) vs Batista ( with Vince )

12. Career vs Streak Match : HBK vs The Undertaker

Jak dla mnie powyższy przykład i przykład poniższy są identyczne (odbiegają od tematu schodząc na sprawy walk na WM 26 zamiast zająć się EC) i dlatego wrzucam je do jednego worka:

1.Money in the bank match(Christian)

2.WHC Match : Edge vs Chris Jericho

3.WWE Championship Match : Sheamus vs HHH

4.Cena ( with Bret Hart) vs Batista ( with Vince )

5.Randy Orton vs Ted Di Biase

6.HBK vs The Undertaker

7.Jedna walka Div musi być

8.Walka albo o pas IC albo US albo Tag Teamów

9.Walka z Reyem i CM Punkiem bo nie może ich zabraknąć przecież :)

Jednak masz problemy :)

Powtórzę to drugi i ostatni raz : ja nie dyskutuję o wygranych walk na Wrestlemanii ( w przeciwieństwie do kolegi niżej), mam nadzieję, że to do ciebie teraz dotrze.

Nie jestem również jasnowidzem i nie wiem na dzień dzisiejszy jak będzie wyglądała interwencja HBK, powtarzam jest to tylko moja subiektywna opinia o tym, co się stanie na EC.

Panowie spokojnie,oj macie te problemy,macie. Już poprawiam i nie będzie tego. Rzeczywiście do WMki jeszcze trochę czasu ale chciałem tylko napisać ile walk wg mnie odbędzie się na tej gali. Jeszcze raz: nie ma co się napinać od razu :) Odnośnie EC - też uważam że HBK spowoduje porażkę i utratę pasa przez Takera, a jak tego dokona to już zostawmy panom którzy są od tego w WWE :)

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

291490854c7c1467c308c.gif

Według mnie HBK może być Special Referee - co już kiedyś mialo miejsce.Takie rozwiązanie chyba bylo by najrozsądniejsze - lecz przez to wynik był by bardzo przewidywalny. A dalsza część to już czysty feud Takera z HBK.

• Reputacja:   293
  • Urządzenie:  Windows

Podałem Ravena tutaj za przykład tylko z tego powodu, że prawdopodobnie jest największym znawcą tematu na forum i jedną z najbardziej opiniotwórczych userów tutaj. Może źle oceniam niektórych ale po moich 4 latach z tym portalem jest w stanie to stwierdzić.

Myślę Xero, że trochę przeceniasz mój wpływ na forumowiczów :D Zobacz ile osób wskazało w dziale wrestling awards osobę Drew jako "najbardziej przereklamowanego", a ja wpisywałem się niemal pod sam koniec głosowania.

Poza tym - skoro mam aż taki wpływ na userów, to dziwne, że skoro od jakiegoś czasu doceniłem postępy Cody'ego i podkreślam to na każdym kroku (jako jeden z niewielu na forum) - jakoś większość nie podłapała tego i dalej jadą po Rhodesie.

Myślę, że w większości ludzie mają jednak swój rozum i niekoniecznie wzoruje się na moim zdaniu :D

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Teraz jest problem, R-Truth na tapingu SD kontuzjował kostkę Morrisona i prawdopodobnie to rzeczywista kontuzja, choć być może wymyślono to, by wkręcić HBK do EC. To by było dość dziwne :)

-Raven-, - oby, oby (:

Co do gali by nie robić już offtopa to trzeba zauważyć, że do PPV zostały tylko 3 tapingi telewizyne (2 smacki, jeden raw, ecw nie licze) a na razie w karcie są 3 walki i nie mam pojęcia jakie mogą jeszcze dojść. Nic się nie krystalizuje, pewnie jeszcze wcisną na siłe Edga i ewentualnie ostatnią walkę o pac ECW (nie wiadomo po co) i co dalej?

Może dorzucą walkę o UTTC, w końcu ani Miza ani BigShowa nie ma w EC, tylko czy znajdą przeciwników dla tego TT, dobrze wiemy, że ani DX, ani Legacy, ani SES nie wchodzą w grę, gdyż jeden z każdego teamu walczy w EC. Wątpię, żeby zdążyli wykreować potencjalnych kandydatów. Prędzej rzucą im jednorazowo pod nogi CT albo HD, albo kolejny Triple Threat TagTeam Match, taki jak zafundowali nam w przypadku Braci Colonów/Legacy/Y2J-Edge.

Powinna być w końcu jakaś walko o IC, tylko że Drew nie ma za bardzo z kim, chyba, że z Kanem. Ostatnio pushowany R-Truth jest w EC, podobnie jak Morisson, który jeżeli nie będzie mógł wystąpić w EC z powodu kontuzji, to również nie będzie mógł stanąć w szranki z Drew(nem).

Spodziewam się jeszcze walki o USC pomiędzy Mizem i MVP. Sądzę, że Miza powinniśmy zobaczyć w jednej walce, a nie w dwóch, chociaż jest możliwe, że będzie brał udział i w obronie USC i UTTC.

Edytowane przez Vercyn

angar trzeba było tę waidomość wpisać w spoilerze

Co do tej kontuzji kolega wyżej fajnie myśli. Kontuzja Morrisona może być celowa, aby umożliwić kwalifikację na ostatnią chwilę HBK'owi

Co do klatki RAW, jest to chyba najsłabszy skład jaki kiedykolwiek uczestniczył w Elimination Chamber. Sądze, że Sheamus obroni, pas a ostatnim, którego wyeliminuje

będzie Trypel. No chyba, że the Game zażyczy sobie wygrania Elimination chamber Match'u trzeci raz z rzędu :roll:.

[ Dodano: 2010-02-10, 22:56 ]

Może dorzucą walkę o UTTC, w końcu ani Miza ani BigShowa nie ma w EC, tylko czy znajdą przeciwników dla tego TT, dobrze wiemy, że ani DX, ani Legacy, ani SES nie wchodzą w grę, gdyż jeden z każdego teamu walczy w EC. Wątpię, żeby zdążyli wykreować potencjalnych kandydatów. Prędzej rzucą im jednorazowo pod nogi CT albo HD.

Jest jeszcze świetny Tag Team Matt Hardy/Great Khali :twisted:

27 V 2010r. AC/DC Lotnisko Bemowo \m/

4955761104b560c399d5f7.jpg