Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Free MC Boot na PS2

maly619

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Używał ktoś może programu przerabiającego Playstation 2: Free MC Boot?

Dokładniej chodzi mi o takie coś:

http://www.allegro.pl/item891222972_free_mc_boot_1_8b_pl_karta_64_mb_najtaniej_hit.html

Ogólnie chciałbym się dowiedzieć, czy jest to coś warte ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/18820-free-mc-boot-na-ps2/

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moja czteroletnia już "czarnula" ma od trzech lat chip i kartę 16mb z oprogramowaniem "free mc boot"(wtedy ta "zabawa" kosztowała ponad stówę i nie było tego po polsku), działa bez zarzutu, gwarancja przepadła ,ale kolejna płyta z "Tekkenem" i kilka innych gierek ściągniętych z neta jakoś mi zrekompensowały tą stratę.

Nieco ponad 4 dychy to chyba nie majątek dla 20 latka, warto więc zainwestować - tym bardziej że nie tracisz grarancji na konsolę.

https://forum.wrestling.pl/topic/18820-free-mc-boot-na-ps2/#findComment-167298

mozesz i samemu cos takiego zrobic jak masz pendrive tudziez mp3

i wtedy 40 zl w kieszeni

https://forum.wrestling.pl/topic/18820-free-mc-boot-na-ps2/#findComment-167301

• Urządzenie:  Windows

mozesz i samemu cos takiego zrobic jak masz pendrive tudziez mp3

i wtedy 40 zl w kieszeni

Tylko jest problem, bo żeby coś nagrać z nośnika USB na MC potrzebny jest program, który trzeba nagrać na płytę, a nie odpalisz jej przecież na nieprzerobionej konsoli.

Sam MC Boot jest trochę "niebezpieczny", bo znajduje się na karcie pamięci, a ta lubi czasem kasować niektóre elementy ze swojej zawartości, przy przypadkowych resetach, lub innych tego typu akcjach (ostatnio musiałem przechodzić od nowa GTAIII, bo podczas zapisywania przypadkowo wcisnąłem palcem mojej nogi reset i ponad 70% progres poszedł i nie wrócił).

W sumie wszystkie sposoby mają swoje wady i zalety... Swap Magic jest na płytach, które mogą ulec uszkodzeniom mechanicznym, poza tym oprogramowanie nie bootuje wielu gier od EA Sports, lecz nie tracimy gwarancji. Chipy ingerują we wnętrze konsoli, tracimy gwarancję i podobno najbardziej szkodzą laserowi, ale mamy swobodę i nie musimy się bawić w wymienianie płyt itd.

MC Boot jest prosty i wygodny w obsłudze oraz nie tracimy gwarancji, lecz główną wadą jest wspomniana przeze mnie lokacja programu na "Soniakowej Ośmiomegówce".

https://forum.wrestling.pl/topic/18820-free-mc-boot-na-ps2/#findComment-167370

Ja używam tego programu, wkładasz karte pamięci właśnie z tymi programami i możesz bez problemu odpalić filmy,gry itp. nagrywasz w jakimś programie gre tylko chyba max 4x, jeżeli gra dobrze nagrane to Ci wyskakuje "PS2 Disc In Drive" i naciskasz Lunch CD/DVD obraz miga na różne kolory i po kilku sek cieszymy się grą.Ja tam na to nie narzekam i zawsze można gdy idziemy do kolegi zabrać samą karte jeżeli kolega posiada ps2 niż tachać cały sprzęt by pograć w SvR lub Pes'a ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/18820-free-mc-boot-na-ps2/#findComment-167402

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Może kogoś zainteresuje
    • Jeffrey Nero
    • MattDevitto
      Myślę, że w tej kwestii możemy mieć obaj rację, bo wydaje mi się, iż taki sukces to jednak kilka czynników. Uważam, że praktycznie w 2025 r. sam dobry booking nie wystarczy. Budowanie postaci czy fajne historie mogą pomóc, ale jak nie masz nazwisk to nic to na dłuższą metę nie da, zwłaszcza jeśli rywalizujesz z fedką, która od dekad budowała swoje imperium. Można dzisiaj narzekać na Vince'a, ale przez lata robił robotę, która dzisiaj się spłaca. WWE to marka przy której AEW działające od kilku lat niezmiennie pozostaje w tyle. Nie zmieni się to w najbliższym czasie nawet gdyby za kilka miesięcy produkt był znacznie lepszy - do tego potrzeba czasu, długich lat. Taki Reigns czy Cena (nie do wyciągnięcia) to byłby solidny zastrzyk nowych fanów. Ci nie patrzą na to jak wyglądają całe tygodniówki czy gale, ale podążają za swoim idolem. Przykład w tej materii to nie kto inny jak Punk. Ludzie włączali dla niego AEW tak jak dzisiaj odpalają gale WWE. U Huntera też nie wszystko gra (poziom niektórych PLE), ale jednak taki Reigns czy Punk przyciągają. AEW potrzebuje czasu na zbudowanie swoich herosów, ale tego za bardzo nie ma, bo każdy wymaga rezultatów na już. Pamiętamy przypadek TNA, które szybko rzuciło się wraz z Hoganem na głęboką wodę, a przecież wtedy roster WWE był jeszcze bardziej wypchany gwiazdami niż ten obecny.
    • Nialler
      Dopóki nie zrobią konkretnego Draftu niedługo po przejściu na tego Netflixa to jestem za. Pod warunkiem, że po drafcie będzie surowo przestrzegany i zawodnicy nie będą sobie skakać "bo tak", ale to pewnie marzenie ściętej głowy.
    • PpW
      GABRIEL QUEEN VS GUSTAV GRYFFIN, O MISTRZOWSKIE ZŁOTO NA GRUBEJ PRZESADZIE 🧠🔥 Fanatycy, oto pierwsza zapowiedź na pierwszy Ewenement w 2025, i to jaka 🤩 Na Barszczu z Krzesłami, Gabryś wygrał Fatal 4-Way Match o Tajemniczy Prezent, od samego Świętego Bieśka 🎁 Prezentem okazał się być kontrakt o walkę o tytuł mistrzowski PpW na Grubej Przesadzie, a na tej samej gali doszło do konfrontacji, w której to nasz Złoty Chłopiec no... fizycznie podważył cnotę Gustava G 👍 Czy rok 2025 PpW rozpocznie z nowym mistrzem? WBIJAJ NA GRUBĄ PRZESADĘ TO SIĘ DOWIESZ 🔥🔥🔥 2 PULA BILETÓW NA PpW: GRUBA PRZESADA RUSZA JUŻ JUTRO (BO 1 JAK COŚ TO JUŻ POSZŁA) 🎟 Przeczytaj na fanpage.
  • Dodaj nową pozycję...