Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Błąd

TakeR

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witam, otóż gdy zainstalowałem football manager'a 2010 za pierwszym razem się włączyć dzień później włączam fm'a i wyskakuje błąd r6002 floating point support not loaded przeinstalowałem gre i nadal nic więc dałem sobie spokój dziś instaluje silkroad i podobnie jak fm za pierwszym razem się włączyć a za drugim razem gdy chce włączyć gre wyskakuje błąd r6002 floating point support not loaded wie ktoś może co trzeba z tym zrobić albo czym to jest spowodowane? Z góry dzięki za odp
https://forum.wrestling.pl/topic/18683-b%C5%82%C4%85d/

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Najprawdopodobniej złapałeś wirusa który zaraża wszystkie pliki .exe i musisz sformatowac wszystkie partycje Windowsa, lecz nie jestem pewien na 100% czy jest to wirus. Zrób skana z HijackThis i wklej tu loga.

Jeśli się okaże, że to wirus, to będziesz musiał zrobić format wszystkich partycji i po formacie zrobić ogólnego skana całego systemu.

PS: Jeszcze dla pewności możesz zrobić loga z OTL i również wkleić tutaj.

https://forum.wrestling.pl/topic/18683-b%C5%82%C4%85d/#findComment-165743

Nie wiem czy to, to ale dobra

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2

Scan saved at 18:09:47, on 2010-01-24

Platform: Windows XP Dodatek SP3 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.6001.18702)

Boot mode: Normal

Running processes:

C:\WINDOWS.1\System32\smss.exe

C:\WINDOWS.1\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS.1\system32\services.exe

C:\WINDOWS.1\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS.1\system32\nvsvc32.exe

C:\WINDOWS.1\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS.1\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS.1\Explorer.EXE

C:\WINDOWS.1\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS.1\system32\RUNDLL32.EXE

C:\Program Files\Internet Today\1.1.0.1260\InternetToday.exe

C:\Program Files\PowerISO\PWRISOVM.EXE

C:\Program Files\Internet Today\1.1.0.1260\InternetToday.exe

C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe

C:\Program Files\DNA\btdna.exe

C:\Program Files\Gameztar Toolbar\2.1.3.6670\mvbapp.exe

C:\Program Files\Gameztar Toolbar\2.1.3.6670\mvbapp.exe

C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe

C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe

C:\WINDOWS.1\system32\HPZipm12.exe

C:\Documents and Settings\All Users.WINDOWS.1\Dane aplikacji\QuestService\questservice133.exe

C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindServiceAE.exe

C:\WINDOWS.1\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS.1\service.exe

C:\Program Files\QuestService\questservice.exe

C:\DOCUME~1\ADMINI~1.MX8\USTAWI~1\Temp\winwgqthj.exe

C:\Program Files\Steam\steam.exe

C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe

C:\Program Files\Nowe Gadu-Gadu\gg.exe

C:\Program Files\Nowe Gadu-Gadu\spellchecker_gg.exe

D:\GRY\Silkroad\Silkroad.exe

C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.theprizeday.com/today.php

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyOverride = *.local

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O2 - BHO: Automated Content Enhancer - {1D74E9DD-8987-448b-B2CB-67FFF2B8A932} - C:\Program Files\Automated Content Enhancer\4.1.0.5260\ACEIEAddOn.dll

O2 - BHO: Customized Platform Advancer - {42C7C39F-3128-4a17-BDB7-91C46032B5B9} - C:\Program Files\Customized Platform Advancer\4.1.0.1850\CPAIEAddOn.dll

O2 - BHO: Content Management Wizard - {B72681C0-A222-4b21-A0E2-53A5A5CA3D41} - C:\Program Files\Content Management Wizard\1.1.0.1990\CMWIE.dll

O2 - BHO: Textual Content Provider - {CAC89FF9-34A9-4431-8CFE-292A47F843BC} - C:\Program Files\Textual Content Provider\1.1.0.1810\TCPIE.dll

O2 - BHO: Java Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll

O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll

O2 - BHO: Web Search Operator - {EB4A577D-BCAD-4b1c-8AF2-9A74B8DD3431} - C:\Program Files\Web Search Operator\4.1.0.1990\wso.dll

O3 - Toolbar: Gameztar Toolbar - {D45817B8-3EAD-4d1d-8FCA-EC63A8E35DE2} - C:\Program Files\Gameztar Toolbar\2.1.3.6670\mvb0.dll

O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] C:\Program Files\NVIDIA Corporation\nView\nwiz.exe /install

O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS.1\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit

O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS.1\system32\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKLM\..\Run: [internet Today Task] "C:\Program Files\Internet Today\1.1.0.1260\InternetToday.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [PWRISOVM.EXE] C:\Program Files\PowerISO\PWRISOVM.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [Ygoow] C:\Documents and Settings\Administrator.MX8PC\Pulpit\Ygoow 2\Ygoow.exe

O4 - HKLM\..\Run: [sunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe"

O4 - HKCU\..\Run: [TransBar] C:\WINDOWS.1\TransBar.exe /s

O4 - HKCU\..\Run: [bitTorrent DNA] "C:\Program Files\DNA\btdna.exe"

O4 - HKCU\..\Run: [VideoBarApp] C:\Program Files\Gameztar Toolbar\2.1.3.6670\mvbapp.exe

O4 - HKCU\..\Run: [AlcoholAutomount] "C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\axcmd.exe" /automount

O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools Lite] "C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\DTLite.exe" -autorun

O4 - HKCU\..\Run: [steam] "c:\program files\steam\steam.exe" -silent

O4 - HKCU\..\Run: [Windows ALT Services] C:\WINDOWS.1\service.exe

O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [TransBar] C:\WINDOWS.1\TransBar.exe /s (User 'USŁUGA LOKALNA')

O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [_nltide_3] rundll32 advpack.dll,LaunchINFSectionEx nLite.inf,C,,4,N (User 'USŁUGA LOKALNA')

O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [TransBar] C:\WINDOWS.1\TransBar.exe /s (User 'USŁUGA SIECIOWA')

O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [_nltide_3] rundll32 advpack.dll,LaunchINFSectionEx nLite.inf,C,,4,N (User 'USŁUGA SIECIOWA')

O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [TransBar] C:\WINDOWS.1\TransBar.exe /s (User 'SYSTEM')

O4 - HKUS\S-1-5-18\..\RunOnce: [_nltide_3] rundll32 advpack.dll,LaunchINFSectionEx nLite.inf,C,,4,N (User 'SYSTEM')

O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [TransBar] C:\WINDOWS.1\TransBar.exe /s (User 'Default user')

O4 - HKUS\.DEFAULT\..\RunOnce: [_nltide_3] rundll32 advpack.dll,LaunchINFSectionEx nLite.inf,C,,4,N (User 'Default user')

O4 - Startup: hamachi.lnk = C:\Program Files\Hamachi\hamachi.exe

O4 - Global Startup: 20Dollars2Surf.lnk = C:\Program Files\20Dollars2Surf\20dollars2surf.exe

O4 - Global Startup: GamersFirst LIVE!.lnk = C:\Program Files\GamersFirst\LIVE!\Live.exe

O7 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System, DisableRegedit=1

O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS.1\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe (file missing)

O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS.1\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe (file missing)

O13 - Gopher Prefix:

O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL

O23 - Service: ##Id_String1.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762## (Bonjour Service) - Apple Computer, Inc. - C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe

O23 - Service: FLEXnet Licensing Service - Macrovision Europe Ltd. - C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService.exe

O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Sun Microsystems, Inc. - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe

O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (nvsvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS.1\system32\nvsvc32.exe

O23 - Service: Pml Driver HPZ12 - HP - C:\WINDOWS.1\system32\HPZipm12.exe

O23 - Service: QuestService Service - Unknown owner - C:\Documents and Settings\All Users.WINDOWS.1\Dane aplikacji\QuestService\questservice133.exe

O23 - Service: StarWind AE Service (StarWindServiceAE) - Rocket Division Software - C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindServiceAE.exe

--

End of file - 7500 bytes

https://forum.wrestling.pl/topic/18683-b%C5%82%C4%85d/#findComment-165748

Sfixuj te logi w HijackThis:

O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} -

C:\WINDOWS.1\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe (file missing).

O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS.1\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe (file missing)

O13 - Gopher Prefix:

I na koniec smutna wiadomość:

W tym procesie jest wirus który się nazywa Worm.Win32.Raleka. Sfixować się tego raczej nie da, ale możesz spróbować.

Jeśli nie uda się tego sfixować, to możesz spróbować usunąć go jakimś programem od robaków.

https://forum.wrestling.pl/topic/18683-b%C5%82%C4%85d/#findComment-165749

• 3 tygodnie później...

Witam, otóż gdy zainstalowałem football manager'a 2010 za pierwszym razem się włączyć dzień później włączam fm'a i wyskakuje błąd r6002 floating point support not loaded przeinstalowałem gre i nadal nic więc dałem sobie spokój dziś instaluje silkroad i podobnie jak fm za pierwszym razem się włączyć a za drugim razem gdy chce włączyć gre wyskakuje błąd r6002 floating point support not loaded wie ktoś może co trzeba z tym zrobić albo czym to jest spowodowane? Z góry dzięki za odp

I na koniec smutna wiadomość:

W tym procesie jest wirus który się nazywa Worm.Win32.Raleka. Sfixować się tego raczej nie da, ale możesz spróbować.

Jeśli nie uda się tego sfixować, to możesz spróbować usunąć go jakimś programem od robaków.

Polecam McAfee :smile: . Na Acerze mam już Go od początku i działa bez zarzutu. Wiele razy gdy coś ściągałem np PS CS3 wykrył wirka i oczywiście kwarantanna po czym removed lub z frapsem. Po prostu przeskanujesz kompa i Ci wykryje robaka zaniesie Go do kwarantanny zrobisz removed i wszystko powinno dobrze działać to jest przestroga dla tych którzy mówią, że im antyvirki nie są potrzebne, ale jak system po jakiejś grze się spieprzy.. Ehh już nie będę dobijał rozumiem Cię ponieważ kiedy chciałem sobie ściągnąć Fife 09 z peba miałem podobny problem ponieważ po rozpakowaniu mcafee wykrył "usunięto trojana".. A kiedy już chciałem sobie zainstalować Fife to mi ciągle z błędem albo kluczem wyskakiwał, ale na szczęście nic złego się nie stało teraz mam fife 10 i działa w porządku xd.. Tak więc Usuń robaka i najlepiej wybierz do tego mcafee ja miałem Polską wersje na początku, ale jak testowa 30-dniowa subskrypcja się skończyła to ściągnięty został po angolu, ale i tak ok na subskrypcje roczną :smile: . I jak coś ściągnij sobie jeszcze internet security :wink: to tyle powodzenia i pzdr :wink: .

https://forum.wrestling.pl/topic/18683-b%C5%82%C4%85d/#findComment-168995

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Najnowsze posty

• falas2005
      Zaczęła się sprzedaż biletów na przyszłoroczne All In. Jak na razie udostępnili około 16 tys biletów.   
    • IIL
      Luźny temat na bazie statusu jaki popełniłem kilka dni temu na forum.   Cytując tytuł - do jakich walk lubicie wracać?   Osobiście, średnio raz na rok, lubię odpalić sobie walkę Samoa Joe vs. Kenta Kobashi z Ring of Honor z 2005 roku. Uwielbiam tę walkę. Obejrzałem ją krótko po tym, gdy zacząłem interesować się ROH w 2007 roku. To również pierwszy raz, gdy zobaczyłem Kobashiego w akcji. Co jest wyjątkowego w tej walce to fakt, że nie ma tutaj oficjalnego komentarza, co wręcz dodaje smaczku. Najlepsze jest jednak to, że ta walka za każdym replayem się broni i wzbudza emocje...       Poza tym, kiedyś o wiele częściej niż teraz, ale na przestrzeni kilku lat lubiłem odpalić sobie walkę AJ Styles vs Abyss z TNA LockDown 2005.    Z WWE uwielbiam walkę Chris Benoit vs Kurt Angle z Royal Rumble 2003. Majstersztyk ringowy i najlepsza walka w WWE jak dla mnie.   Zapraszam do dzielenia się swoimi propozycjami. 
    • PTW
      OGŁOSZENIE KOLEJNEGO MECZU + NIESPODZIANKA NA KOŃCU POSTA! It's do or die, baby! Kolejny mecz zapowiada się nie tylko na niezwykle emocjonujące starcie, ale takie, które może mieć daleko idące konsekwencje. W myśl zasady wszystko albo nic zapraszamy na pojedynek... Career Threatening Match Alex Brave vs. Miyagi Shida To, że Miyagi Shida jest polskim Karate Kidem wiedzą już wszyscy, którzy śledzą uniwersum PTW. Ta historia może mieć swój koniec już w najbliższy weekend i na pewno nie byłby to happy end, ale po kolei... Młody adept karate wszedł w świat polskiego pro wrestlingu z buta debiutując na Ryuconie i walcząc z Dawid Puncher Seńko, któremu stawiał dzielnie opór. Później przyszły kolejne walki, gdzie karateka prezentował się świetnie, ale brakowało skuteczności, wykończenia, najpewniej po prostu doświadczenia w nieprzewidywalnym i jakże chaotycznym świecie naszej dyscypliny. Porażki zaczęły się piętrzyć i choć żółtodziób nie miał się czego wstydzić postawił przed sobą jasny i ambitny cel - albo pokona krnąbrnego Alexa Brave'a, albo zakończy karierę zanim ta zdąży rozkwitnąć. Ciężko nie być po stronie młodziana i mu nie kibicować - zachęcamy, żeby zrobić to na żywo, w towarzystwie najlepszej atmosfery! A Alex? Cóż, jak to Alex. Mówi, gada, plecie, buzia mu się nie zamyka. A jeśli skończy karierę Shidy będzie miał jeszcze więcej tematów do biadolenia... A w tak zwanym międzyczasie pomiędzy kupowaniem biletów (których zostało już niewiele, więc radzimy się spieszyć) mamy niespodziankę dla wspierających - JUŻ JUTRO NA NASZYM YOUTUBIE DLA WSPIERAJĄCYCH ZOSTANIE UDOSTĘPNIONA GALA PTW - WALCZYMY DLA FUNDACJI! Drodzy wspierający! Czekaliście bardzo długo, więc zasługujecie na więcej, toteż ZA NIEDŁUGO ZOSTANĄ UDOSTĘPNIONE KOLEJNE WYDARZENIA i jeśli nie mieliście okazji być z nami na bieżąco na miejscu - będziecie mieli okazję nadrobić zaległości! <3 Życzymy Wam cudownego tygodnia i już w sobotę widzimy się na ostatniej gali w tym roku! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • PpW
      OLGIERD pojawi się na Mikołajkowym Hardcore Friday 👊🔥 Co czeka "Hooligana" w piątkowy wieczór w 2 Kołach? 🤔 Przekonacie się już za 4 dni na gali Hardcore Friday: Barszcz z Krzesłami 🎅🔥 Przeczytaj na fanpage.
    • Grins
      Ja ogólnie uważam że Bucksi to przed wszystkim mają wybujałe ego no i przez to są w chuj irytującą personą, nie jednego już wkurwili na zapleczu, na początku fajnie mi się ich oglądało ale później już zbyt mocno zaczęli ich wpychać na chama wszędzie, w ringu są zajebiście to trzeba im przyznać ale gmmickowo? Średniawa przynajmniej dla mnie... Są o wiele lepsze tag team'y od nich a takiego rozgłosu i hype'u nie dostały, kiedyś pewnie dołączą do WWE jak im Khan za skórę zajdzie to będą chcieli się odegrać dołączając do konkurencji bo tacy właśnie są Bucksi mają wybujałe ego a z takimi ludźmi ciężko się pracuje  
  • Dodaj nową pozycję...