Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

52 nowe oblicze iluzji

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

52 jest to program, który prezentuje iluzję uliczną. Iluzjonistą jest Dawid Krępski. Gościu chodzi po mieście (chyba Warszawie) i przypadkowo spotkanym osobom (choć czasami zastanawiam się czy są to przypadkowo spotkane osoby) pokazuje sztuczki. Niektóre są bombowe, a niektóre łatko idzie załapać. Bardzo, bardzo polecam program na MTV. Pod tym adresem możecie obejrzeć sobie kilka odcinków:

http://www.s2o.tv/show.aspx?ShowID=141

"Ten, który kocha staje się zaślepiony wobec przedmiotu swojej miłości"

17493022184a8bc5252ce62.jpg

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Diesel

2

• domino

2

• Fruki

2

• Tupak

1

Top użytkownicy w tym temacie

Uwielbiam ten program. Naprawde fajne sztuczki magiczne pokazuje. Niedawno chyba zaczeli prawcować nad 2 sezonem :D Czekam aż będą to pokazywali na MTV :D

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

52 jest to program, który prezentuje iluzję uliczną. Iluzjonistą jest Dawid Krępski. Gościu chodzi po mieście (chyba Warszawie) i przypadkowo spotkanym osobom (choć czasami zastanawiam się czy są to przypadkowo spotkane osoby) pokazuje sztuczki. Niektóre są bombowe, a niektóre łatko idzie załapać. Bardzo, bardzo polecam program na MTV. Pod tym adresem możecie obejrzeć sobie kilka odcinków:

http://www.s2o.tv/show.aspx?ShowID=141

Nie są :] Są to podstawione osoby które udają zaskoczenie i pomagają mu w sztuczkach :]

ta 2 sztuczka coś mu nie wyszła , bo karta która wybrałem była tam na dal :lol:

Edytowane przez czester666
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

15526227894b75c90031222.gif

Widziałem to kilka razy. Totalna głupota. Widać, że wszystko jest udawane na potrzeby telewizji. Wolałbym obejrzeć po raz setny "Jackass" niż to całe 52. Jedyne co jest warte uwagi to muzyka w wykonaniu mojego i Undertaker'a ulubionego zespołu czyli Limp Bizkit.
Człowiek przede wszystkim.

Podobnie jak Tupak bardzo lubię ten program. Dawid ma naprawdę spore umiejętności, dzięki czemu iluzja jaką pokazuje naprawdę robi wielkie wrażenie. Niektóre sztuczki nawet powodują że szczęka ląduje na podłodze, jak chociaż by sztuczka z piwem:D. Druga seria już nie jest tak kozacka jak pierwsza i jest tam więcej przerywników niż sztuczek. Oczywiście wszystko można zobaczyc na s2o.

ta 2 sztuczka coś mu nie wyszła , bo karta która wybrałem była tam na dal

czester666 musiałeś być pod wpływem jakiś środków odurzających :P. Niezależnie jaką byś kartę nie wybrał to jej i tak by nie było ;)

Widziałem to kilka razy. Totalna głupota. Widać, że wszystko jest udawane na potrzeby telewizji.

Można powiedziec że to samo tyczy się wrestlingu, a jednak oglądasz ;). Owszem są pewne sztuczki przy których są „swoi ludzie”, ale większośc to zwykli przechodnie i turyści.

Wolałbym obejrzeć po raz setny "Jackass" niż to całe 52.

no tak lepiej obejrzec jak grupa ludzi okalecza się i robi z siebie debili, niż kogoś kto naprawdę coś potrafi ;)

Fruki temu gościowi wydaje się, że jest "fajny" i potrafi coś nadzwyczajnego. Jest zupełnie odwrotnie. To co on robi jest żenujące prawie tak bardzo jak programy WWE. Nie ma to porównania do wrestling'u, ponieważ nikt nie udaje tu, że robi coś niemożliwego. Ten z 52 wygląda na to jakby tak myślał. I powiem Ci, że wolę jak ludzie wygłupiają się w Jackass niż oglądać podrzędne sztuczki, które są kreowane na potrzeby telewizji i wszystko jest tam od początku do końca ustawione.
Człowiek przede wszystkim.

Fruki temu gościowi wydaje się, że jest "fajny" i potrafi coś nadzwyczajnego.

Ja tego jakoś nie zauważyłem. Prowadzący często powtarza, że to jest tylko iluzja. A te jego miny i gesty wynikają z prostego powodu, by odciągnąć uwagę widza.

Nie ma to porównania do wrestling'u, ponieważ nikt nie udaje tu, że robi coś niemożliwego.

John Cena i Rey Mysterio i tyle w tym temacie ;) (Co prawda napisałeś wyżej, że WWE powoduje u ciebie zażenowanie, no ale… ;))

I powiem Ci, że wolę jak ludzie wygłupiają się w Jackass niż oglądać podrzędne sztuczki, które są kreowane na potrzeby telewizji i wszystko jest tam od początku do końca ustawione.

Każdy lubi co innego. Ja dodam jeszcze że, może i jestem naiwny, ale nie wydaje mi się by wszystko tam było ustawione. Większość sztuczek bez problemu wykonał by zwykły Kowalski, tylko trzeba wiedzieć jak je wykonać ;).

I powiem Ci, że wolę jak ludzie wygłupiają się w Jackass niż oglądać podrzędne sztuczki

i Party BOya!!!! :P :P :lol:

A wracając do 52, koleś ma nawet talent do bałamucenia, tworzenia iluzji, część sztuczek było naprawdę dobrych i profesjonalnie przygotowanych. Nie wiem jak bedzie z 2 serią, ja jesli bedę miał czas włączę MTV i zobaczę co jest 6.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Polecam zapoznać się z iluzją Cyrila Takayamy. Jak sztuczki Angela czy Blaina można w łatwy sposób wyjaśnić, tak niektóre z jego trademarkowych iluzji, po prostu się nie da. Jak zawsze markowałem Blainowi, tak po zobaczeniu m.in tego co Cyril wyczyniał po kupieniu paczki papierosów z automatu, albo w sklepie Lacoste'a, dosłownie oniemiałem :) . Wszyscy jego przeciwnicy czepiają się tego, że większość z jego pokazów jest filmowana komercyjnie i umiejętnie wycinane są niektóre klatki ... ale co ciekawe do obejrzenia są dziesiątki z jego zajebistych sztuczek na pokazach, gdzie nie ma mowy o żadnych fotomanipulacjach.

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Co do tego magika, to niektóre stuczki ma na dosc dobre. Co do prawdziwej magii:

Gdybym miał nowotwór, nazwałbym go [you]

8251201714c0407cdb7718.jpg

eeee.... ja na iluzjonistach się nie znam i moja wiedza na ten temat kończy się na Davidzie Copperfieldzie 8-)

Program widziałem raz i powiem, że wywołał u mnie pozytywne wrażenie i na pewno jest to lepsza rozrywka niż kolejna edycja tańca z gwiazdami :D

• 2 tygodnie później...

Program moim zdaniem taki słaby.Widziałem kilka razy jakiś odcinek i po minucie wyłączałem ten program ,ponieważ stwierdziłem ze to jakieś takie... dziwne.

Co do osób podstawionych to nie wiem skąd te podejrzenia. Dawid wcale nie prezentuje wielkich sztuczek, a przeważnie ich wytłumaczenie można znaleźć w internecie. Po co to jednak robić, skoro iluzja z natury ma być tajemnicza. Po co to zmieniać?
"Ten, który kocha staje się zaślepiony wobec przedmiotu swojej miłości"

17493022184a8bc5252ce62.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 026 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 703 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 589 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 888 odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...