Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Euzebiusz <3 Ja od siebie dodam, że staram się cieszyć oko grą kiedy tylko mogę. Niestety czasu jest ostatnio niewiele, więc i od KoCa musiałem zrobić sobie krótką przerwę. Wierzę jednak, że już niedługo wszystko ogarnę i w tym wątku pojawią się karty na pierwsze, listopadowe gale czołowych japońskich federacji, które rozegrają się na moim, przeciętnej jakości, telewizorze ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/18122-king-of-colosseum-ii/page/6/#findComment-208825

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Euz

28

• Milos

13

• HcK

7

• Butchero22

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2

Euz, save prezentuje się smakowicie, choć mógłbyś jeszcze pomyśleć o poszerzeniu rosteru Dramatic Dream Team :)

U mnie zaś właśnie skończyła się Wrestlemania świata puroresu:

Pro Wrestling EXPO in Tokyo Dome Wrestle Kingdom 04.01.11

1. FMW Tribute Match:

Masato Tanaka vs. Hayabusa **1/4 (85%)

2. Francesco Togo & PIZA Michinoku vs. KENTA & Kentaro Shiga ***1/2 (94%)

3. Shinjiro Ohtani & Tatsuhito Takaiwa vs. Koji Kanemoto & Jushin Liger ****3/4 (99%)

4. MMADNESS:

Takashi Sugiura vs. Masayuki Kono ***** (100%)

5. Student vs. Teacher:

CIMA vs. Ultimo Dragon **3/4 (89%)

6. BJW Deathmatch Heavyweight Championship:

Daisuke Sekimoto © vs. Jun Kasai ** (83%) NEW CHAMP

7. STERNESS vs. GANSO 2 out of 3 falls Match:

Jun Akiyama vs. Toshiaki Kawada ***1/4 (93%)

8. Non-Title Match:

Kenta Kobashi vs. SUWAMA *1/2 (79%)

Osobiście jestem galą potężnie zawiedziony. Po walkach Kobashiego, Kasaiego i CIMA'y oczekiwałem wyników przynajmniej rzędu 95%. Ostatecznie galę uratował pojedynek obecnego RAR Revolution Championa - Takashiego Sugiury i zwycięzcy Champion's Carnival - Masayukiego Kono. To tylko potwierdza, że czas CIMA'y i Crazy Monkeya powoli mija, a ich miejsce zajmują panowie o większym obyciu w sztukach walki. Tragiczny rezultat main eventu, który notabene był pojedynkiem mistrzów NOAH i AJPW, ostatecznie przekonał mnie, iż obaj niebawem powinni pożegnać się pasami (zwłaszcza Kenta, którego run z tytułem trwa już niemal 500 dni).

Ponadto karty na następne gale:

FOCUS #1 11.01.11 (pierwsza gala federacji założonej przez Takayamę, która klimatem ma nawiązywać do BattlARTS).

1. Pro Wrestling Match:

Koji Kanemoto vs. Kota Ibushi

2. Pro Wrestling Match:

KENTA vs. Wataru Sakata

3. U-Style Match:

Minoru Suzuki vs. Josh Barnett

4. Ultimate Crush Match:

Shinsuke Nakamura vs. Yuji Nagata

5. Everest vs. Fujiyama:

Yoshihiro Takayama vs. Manabu Nakanishi

Dragon Kingdom Anniversary Show 18.01.11

1. Masayuki Naruse & Masahito Kakihara vs. Jinsei Shinzaki & Fujita Jr. Hayato

2. Naruki Doi & Shingo Takagi [NOAH] vs. Naomichi Marufuji [NOAH] & 2 Cold Scorpio

3. Jado & Gedo vs. Kota Ibushi & Dick Togo

4. Open The Dream Gate Title Match:

CIMA © vs. Masaaki Mochizuki

GPWA New Life Navigation Finale 25.01.11

1. Low Ki vs. Atsushi Aoki

2. Shuhei Taniguchi vs. Hiroshi Hase

3. Yoshinobu Kanemaru vs. Munenori Sawa

4. Toshiaki Kawada vs. KENTA

5. GHC Tag Team Titles Match:

Akira Taue & Akitoshi Saito © vs. KENTA & Kentaro Shiga

https://forum.wrestling.pl/topic/18122-king-of-colosseum-ii/page/6/#findComment-208842

Przeczytałem ten temat, obejrzałem kilka filmików na YT, i jestem mocno podjarany tą grą. Chcę zapytać, czy ktoś z udzielających się w tym temacie, emulował grę na PC ? Fajnie się gra ? I czy pójdzie mi gra na kompie 1GB RAM, 3.08 ghz ? Nie mam jeszcze konsoli, pozostaje mi PeCet niestety.

Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.

https://forum.wrestling.pl/topic/18122-king-of-colosseum-ii/page/6/#findComment-208855

Przykro mi, ale taki sprzęt nie spełnia warunków wymaganych do komfortowego grania. Sam mam 3 GB ramu i wyrabiam 45fpsów, co znakomicie się sprawdza przy korzystaniu z edytora, lecz nie wystarcza do rozgrywania walk.
https://forum.wrestling.pl/topic/18122-king-of-colosseum-ii/page/6/#findComment-208875

choć mógłbyś jeszcze pomyśleć o poszerzeniu rosteru Dramatic Dream Team

Z tym, że szkoda mi slotów na wrestlerów typu Dino, Hoshitango, Nakazawa itd, którzy nie błyszczą w ringu. Pewnym jest jednak, że zrobię Antonio Honde i Kudo, a pomyśle także o Yasu Urano.

Wczoraj udało mi się uaktualnić wygląd i movesety Jinseia Shinzakiego i Hayabusy. U tego drugiego usunąłem 3 niepotrzebne attire i dzięki temu zyskałem trochę miejsca na kolejnych zapaśników.

Co do kolejnych cawów, oprócz tych wymienionych w poprzednim poście to myśle także o: Cyber Kong, KAGETORA, K-Ness, Ryo Saito, MEN's Teioh, Shadow WX, Masato Yakushiji, Brahman Brothers

https://forum.wrestling.pl/topic/18122-king-of-colosseum-ii/page/6/#findComment-208884

Dino nie błyszczy w ringu!!?? Oj, kolego, przegiąłeś... Proszę obejrzeć (jeśli oczywiście jeszcze tego nie widziałeś) tą walkę, a z pewnością sam zechcesz zganić się za wypisywane głupoty :-)

http://www.youtube.com/watch?v=lx5BxaPpNCg

To część pierwsza, pozostałe 2 pewnie wyświetlą się zaraz po tej. I bez wymówek!! :)

https://forum.wrestling.pl/topic/18122-king-of-colosseum-ii/page/6/#findComment-209036

http://www.megaupload.com/?d=BXDHAURC

save jest aktualizacją poprzedniego save'a.

a) nowi wrestlerzy:

- Takeshi Minamino (Michinoku Pro)

- Kenou (Michinoku Pro)

- Tsubasa (Osaka Pro)

- Miracle Man (Osaka Pro)

b) edycje wyglądu i movesetu:

- Naomichi Marufuji (2 stroje, w tym jeden stylizowany na obecny (2), zmieniony moveset + dodany Tiger Frosion)

- Kaijin Habu-Otoko (ulepszony strój + lekko zmodyfikowany moveset). Kaijin jest ukryty jako drugi strój wrestlera ZERO w rosterze Osaka Pro, jakby ktoś nie wiedział.

- Shingo Takagi (zmieniony totalnie moveset, poprawione skillsy)

- Masaaki Mochizuki (nowy strój, zmieniona karnacja, nowy moveset)

- Maginitude Kishiwada (zmieniony model ciała przez co teraz prezentuje się normalnie)

- Masato Yoshino (zmieniona twarz i moveset. Chyba najtrudniejszy caw jaki do tej pory robiłem)

- Mohammed Yone (totalnie zmieniony wygląd i moveset)

- Masato Tanaka (poprawiony model ciała)

- Hiroshi Tanahashi (lekko zmieniony moveset i skillsy)

- Kota Ibushi (poprawiony wygląd i moveset)

- Masashi Takeda (całkiem nowa twarz i aktualizacja movesetu)

- Daisuke Harada (lekka zmiana movesetu)

- Jinsei Shinzaki (lekko wygląd + moveset)

- Hayabusa (wygląd + moveset)

- Great Sasuke (strój stylizowany na obecny, tj. gimmick metalowca. Zmieniony moveset)

- Kengo Mashimo (nowa twarz, przez co teraz prezentuje się zajebiście, nowy model ciała, uaktualnione ciosy)

- inni o których zapomniałem

Aktualizacja samego wyglądu dla: Naruki Doi, CIMA, Satoshi Kojima (aktualny to attire nr 3), Hirooki Goto, Billy Ken Kid, Yuko Miyamoto, Toru Yano, Gran Naniwa, Asian Cougar, Dick Togo, Taiyo Kea, Toshiaki Kawada, Goldberg oraz wielu innych o których zapomniałem na chwilę obecną.

c) uwagi:

Wrestlerzy mogą być pochowani pod innymi jako kolejne attire -np. Atsushi Kotoge to drugi strój Harady itp. itd. więc na początku będzie może trudno odnaleźć niektórych zapaśników, ale don't give up.

Wszelkie komentarze mile widziane. Jo

https://forum.wrestling.pl/topic/18122-king-of-colosseum-ii/page/6/#findComment-209746

Daje wyniki z 3 dniowej gali PURORESU SUMMIT, która rozgrywałem w poprzednim tygodniu. Pierwsze dwie wyszły przeciętnie, finałowa natomiast rozjebała mnie na łopatki.

Puroresu Summit "THE NIGHT OF THE CHAMPIONS ~NIGHT 1" 28.10.2010

Tokyo Dome 52.000 fans

1.Open The Twin Gate Championship: Masato Yoshino & BxB Hulk © vs Shingo Takagi & YAMATO [42:58] [Yoshino submited YAMATO after ankle lock] [73%]

2.Michinoku Pro Special Kowloon vs. Sekigun: Fujita "Jr." Hayato & Takeshi Minamino vs Great Sasuke & Gran Naniwa [24:11] [Hayato pinned Naniwa after apron hurricanrana] [100%]

3.Osaka Pro vs DDT Special: Hideyoshi & Masamune vs MIKAMI & Munenori Sawa [35:27] [Masamune pinned Sawa after German Suplex] [84%]

4.GHC Jr. Heavyweight Championship: Yoshinobu Kanemaru © vs Taiji Ishimori [27:23] [ishimori pinned Kanemaru after Hurricanrana] [90%]

5.KO-D Openweight Championship: GENTARO © vs Sanshiro Takagi [19:36] [GENTARO pinned Takagi after Superkick] [79%]

6.Osaka Pro Triple Threat Special: Asian Cougar vs Billy Ken Kid vs Tigers Mask [20:43] [billy Ken Kid pinned Tigers Mask after Powerbomb to pin] [78%]

7.IWGP Tag Team Jr. Heavyweight Championship: KAI & Hiroshi Yamato © vs Daisuke Harada & Atsushi Kotoge [51:56] [Yamato pinned Kotoge after Brainbuster] [90%]

8.BJW Death Match Heavyweight Title: Jun Kasai © vs Yuko Miyamoto [17:07] [Kasai pinned Miyamoto after Pearl Harbor Splash] [86%]

9.Tag Team Special: Kensuke Sasaki & Katsushiko Nakajima vs Ikuto Hidaka & Kohei Sato [23:08] [sasaki pinned Sato after Volacano Eruption] [82%]

10.All Japan Triple Crown Championship: Suwama © vs The Great Muta [20:21] [Muta pinned Suwama after moonsault] [88%]

Puroresu Summit "THE NIGHT OF THE CHAMPIONS ~NIGHT 2" 29.10.2010

Tokyo Dome 53.252 fans

1.Tag Team Special: Rick Rude & Toru Yano vs Togi Makabe & Tomoaki Honma [25:01] [Yano pinned Makabe after Spear] [87%]

2.Osaka Pro Championship: Dick Togo © vs GAINA [22:40] [GAINA pinned Togo after Standing Lariat] [83%]

3.BJW Hardcore Special Triple Threat: Takashi Sasaki vs Ryuji Ito vs Tetsuhiro Kuroda [35:35] [ito pinned Sasaki after Half Nelson Suplex on the chairs] [73%]

4.ZERO1 Tenka Ichi Heavyweight Championship: Shinjiro Otani © vs Ryouji Sai [22:51] [sai pinned Otani after Uranage] [57%]

5.K-OD Tag Team Title: Shuji Ishikawa & Magnitude Kishiwada © vs Kota Ibushi & HARASHIMA [29:26] [ishikawa pinned Ibushi after Running Double Knee] [89%]

6.Strongest-K Tag Team Title: Kenou & Kengo Mashimo © vs Yuji Hino & TAKA Michinoku [31:45] [TAKA submited Kenou after Crossface] [83%]

7.BJW Tag Team Heavyweight Championship: Daisuke Sekimoto & Yuji Okabayashi © vs Masashi Takeda & Isami Kodaka [30:47] [sekimoto pinned Takeda after Bridging German Suplex] [72%]

8.IWGP Jr. Heavyweight Championship: Koji Kanemoto © vs Kaijin Habu Otoko [21:09] [Kaijin Habu Otoko pinned Kanemoto after Screwdriver] [97%]

9.Special Heavyweight Match: Go Shiozaki vs Yoshihiro Takayama [18:04] [shiozaki pinned Takayama after Go Flasher] [91%]

10.IWGP Heavyweight Championship: Yuji Nagata © vs Shinsuke Nakamura [23:46] [Nakamura pinned Nagata after Bom-Ba-Ye] [76%]

Puroresu Summit "THE NIGHT OF THE CHAMPIONS ~NIGHT 3" 30.10.2010

Tokyo Dome 60.000 fans

1.Tag Team Special: Minoru Suzuki & Taiyo Kea vs Hiroshi Tanahashi & Manabu Nakanishi [28:46] [Nakanishi submited Kea after Argentine Backbreaker] [84%]

2.All Japan Jr Heavyweight Championship: Minoru © vs Kaz Hayashi [24:40] [Hayashi pinned Minoru after Top Rope Hurricanrana] [90%]

3.Bati-Bati Special: Kiyoshi Tamura & Ryuji Hijikata vs Daisuke Ikeda & Alexander Otsuka [33:53] [ikeda pinned Hijikata after High Kick] [100%]

4.IWGP Tag Team Heavyweight Championship: Satoshi Kojima & Hiroyoshi Tenzan © vs Jinsei Shinzaki & Hayabusa [33:18] [Tenzan pinned Shinzaki after Lariat] [88%]

5.Open The Dream Gate Championship: Masaaki Mochizuki © vs CIMA [19:23] [Mochizuki pinned CIMA after Running High Kick] [80%]

6.Tag Team Special: Mensore Oyaji & MADOKA vs Mammoth Sasaki & Masato Tanaka [25:29] [Mammoth pinned Oyaji after Backdrop] [86%]

7.GHC Tag Team Jr. Heavyweight Championship: Yoshinobu Kanemaru & Kotaro Suzuki © vs KENTA & Naomichi Marufuji [58:23] [Kotaro pinned Marufuji after Top Rope Moonsault] [99%]

8.All Japan 90s Tribute Special: Yoshinori Ogawa & Jun Akiyama vs Hiroshi Hase & Genichiro Tenryu [41:02] [Hase pinned Ogawa after Northern Lights Suplex] [85%]

9.GHC Tag Team Heavyweight Championship: Takashi Sugiura & Atsushi Aoki © vs Mohammed Yone & Takeshi Morishima [41:57] [Aoki pinned Morishima after Running Wheel Kick] [100%]

10.All Japan 90s Tribute Special Tag Team: Mitsuharu Misawa & Kenta Kobashi vs Toshiaki Kawada & Akira Taue [28:22] [Taue pinned Misawa after Nodowa Otoshi] [100%]

11.GHC Heavyweight Championship: Mike Awesome © vs Bill Goldberg [24:23] [Goldberg pinned Awesome after Jackhammer] [93%]

https://forum.wrestling.pl/topic/18122-king-of-colosseum-ii/page/6/#findComment-210128

http://www.megaupload.com/?d=IRRAUQYE

aktualka do poprzedniego save'a. Nowy strój dla Asian Coogere + kilka innych drobnych updatów.

https://forum.wrestling.pl/topic/18122-king-of-colosseum-ii/page/6/#findComment-211102

• 7 miesięcy temu...

Ta gra to fenomen na skalę PES6 - po niemal dwóch latach nadal systematycznie prowadzę swój świat puroresu złożony aktualnie z pięciu federacji: NOAH, BJW (w koalicji z NOAH) AJPW, Rage and Respect (federacja Mitsuo Momoty) i FOCUS (federacja Yoshihiro Takayamy opierająca się na podobnym schemacie co EVOLVE, w koalicji z AJPW). Ostatnimi czasy każda z nich przeżywa rozkwit na miarę złotych lat 90 w Japonii.

NOAH nawiązało porozumienie z BJW, w wyniku czego tacy zawodnicy jak Daisuke Sekimoto, Yoshihito Sasaki, Jun Kasai, Jaki Numazawa czy Abdullah Kobayashi będą mogli zmierzyć się z gwiazdami zielonej federacji. Najbliższe okazje do wykorzystania tego potencjału to wielka rocznica NOAH - Departure oraz siódmy odcinek telewizyjnego programu BJW - Bushikatagi.

NOAH Departure in Tokyo Dome 14.07.11

1. Toshiaki Kawada & Jun Izumida vs. Daisuke Sekimoto & Yoshihito Sasaki [bJW] **1/2 (87%)

2. Munenori Sawa vs. Jinsei Shinzaki

3. Akira Taue vs. Takeshi Rikio

4. GHC Jr. Heavyweight Tag Team Titles Match (vacant):

Yoshinobu Kanemaru & Kotaro Suzuki vs. Yoshinari Ogawa & Kaijin Habu Otoko

5. BJW Deathmatch Heavyweight Title Match:

Jun Kasai © vs. Akitoshi Saito

6. GHC Tag Team Titles Match:

Takeshi Morishima & Mohammed Yone © vs. Kensuke Sasaki & Katsuhiko Nakajima

7. GHC Heavyweight Title No. 1 Contender's Match:

Satoshi Kojima vs. Mitsuharu Misawa

8. GHC Heavyweight Title Match:

Shuhei Taniguchi © vs. Hiroshi Tanahashi

BJW Bushikatagi #7 - Alliance 21.07.11

1. Isami Kodaka & Abdullah The Butcher vs. Samoa Joe & Dick Togo

2. Tetsuhiro Kuroda & Kintaro Kanemura vs. Mammoth Sasaki & Yuji Okabayashi

3. GHC Jr. Heavyweight Tag Team Titles Match:

Champions © vs. MIKAMI & GENTARO

4. Abdullah Kobayashi vs. Takeshi Morishima

5. Jun Kasai & Jaki Numazawa vs. Daisuke Sekimoto & Yoshihito Sasaki

W AJPW i FOCUS trwa feud między dwiema frakcjami: GURENTAI (Taiyo Kea, Minoru Suzuki, Yoshihiro Takayama i TAKA Michinoku) oraz Zen Nihon Force (Masayuki Kono, Yuji Nagata, Makoto Hashi i Koji Kanemoto). Jego kolejnym etapem będzie pojedynek Takayamy i Nagaty w main evencie FOCUS #7.

FOCUS #7 30.07.11

1. KENTA (1:0) vs. MINORU (1:1)

2. Kota Ibushi (1:2) vs. Low Ki (4:0)

3. Yoshihiro Takayama (1:2) vs. Yuji Nagata (0:2)

RAR wykorzystało odejście z NOAH Kenty Kobashiego oraz zwolnienia Tamona Hondy i Kentaro Shigi by reaktywować BURNING - jak się okazało tylko na chwilę. Założyciel stajni mając bowiem dosyć przegrywania tag team matchy przez swoich starych kolegów odwrócił się od nich, a swą koalicję z KENTĄ i Katsuyorim Shibatą przemianował na TAKEOVER. W tenże sposób wyklarował się główny storyline fedu (pomijając title reignu niezniszczalnego Takashiego Sugiury - ależ ja kreatywny :D).

RAR Shin-Kiba 1st Ring 07.08.11

1. Yutaka Yoshie & Haruka Eigen vs. Kishin Kawabata & Masao Inoue

2. Ryouji Sai vs. Jun Akiyama

3. TAKEOVER vs. BURNING:

Katsuyori Shibata & KENTA vs. Tsuyoshi Kikuchi & Kentaro Shiga

4. Shinjiro Otani & Tatsuhito Takaiwa vs. Takashi Sugiura & Daisuke Ikeda

5. Takuma Sano & Ikuto Hidaka vs. Takao Omori & Kohei Sato

6. Grudge Match:

Kenta Kobashi vs. Tamon Honda

AJPW co prawda podczas tego "obiegu" pauzuje, ale za to Keiji Muto narobił fanom apetytu dwoma ogłoszeniami. Po pierwsze - na październikowym anniversary show w walce wieczoru Masayuki Kono będzie bronił swego Triple Crown Championship w pojedynku z liderem GURENTAI - Taiyo Keą! Ponadto znamy już uczestników Champion's Carnival, które startuje w sierpniu:

1. Taiyo Kea

2. Minoru Suzuki

3. Makoto Hashi

4. Osamu Nishimura

5. Low Ki [FOCUS]

6. Dos Caras Jr. [FOCUS]

7. Masao Inoue [RAR]

8. Kohei Sato [RAR]

9. Takeshi Morishima [NOAH]

10. Hiroshi Tanahashi [NOAH]

11. MINORU

12. Keiji Muto

https://forum.wrestling.pl/topic/18122-king-of-colosseum-ii/page/6/#findComment-243726

• 6 miesięcy temu...

A ja mam malutka prozbe do Euz-a moze bys zarzucil save na rapidshare lub inny dzialajacy hosting plikow z checia pobiore bo od niedawna dopiero zaczalem meczyc KoC II z braku grywalnych wrestlingow na Xbox360 pozdrawiam
https://forum.wrestling.pl/topic/18122-king-of-colosseum-ii/page/6/#findComment-276354

dziś wieczorem siądę do konsoli i zrobię save'a, bo przez ostatnie święta udało mi się zrobić kilka zajebistych cawów (Shigehiro Irie np.) i poprawić czy udoskonalić poprzednie.
https://forum.wrestling.pl/topic/18122-king-of-colosseum-ii/page/6/#findComment-276359

swietnie oczekuje save-a :)
https://forum.wrestling.pl/topic/18122-king-of-colosseum-ii/page/6/#findComment-276400

• 11 lat później...

• Reputacja:   569
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

Odkopuje temat. Odkurzyłem ostatnio stare PS2 po przeczytaniu jakiegoś artykułu na temat możliwości emulacji/odpalania kopii zapasowych z USB. Kiedyś było z tym sporo zabawy, teraz wystarczy dzięki pendrive zainstalować na karcie pamięci program Project Eris i można cieszyć się grami. Znalazłem wersję Kings of Colloseum 2 przetłumaczoną na język angielski:

KoC II EN:

https://mega.nz/file/mUx3CBxR#XjFb7DpLKI9qaH4w3JSPrUUnldMZ_sD4AdCvE2Xs8Nk

Discord tłumaczenia:

https://discord.com/invite/NUucpKBKcG

Przyznam, że gra bardzo wciąga i można się przy tym świetnie bawić. Sterowanie do najprostszych nie należy, ale dzięki m.in. temu poradnikowi można po jakimś czasie uderzyć czymś więcej niż czopem. Polecam. :P 

https://forum.wrestling.pl/topic/18122-king-of-colosseum-ii/page/6/#findComment-617004