Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

King of Colosseum II

Euz

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

To chyba pierwszy temat dotyczący tej zacnej gry na tym forum. Chciałbym abyście przedstawiali storyliny, obecnych mistrzów, historie pasów, cawy, porady dotyczące ciosów, najlepsze noty itd. Gra ta jest tak genialna, że mimo już kilku lat na karku, ciągle jest świetna. Wrestlerów możemy zmieniać dowolnie, edytować stroje, robić idealne cawy itd. Jedyne w sumie minusy to audio (90% przeróbek themów z braku licencji), natomiast komentarz prezentuje się genialnie.

Każdemu kto nie zna tej wspaniałej gierki, daje przykładowy filmik:

http://www.youtube.com/watch?v=3n4KxIvJqTw

Wiem, że oprócz mnie, jeszcze co najmniej w tą grę grają 2 osoby - Rzeznik i Milos, więc pytając ogółu, zwracam się generalnie pewnie tylko do nich :P

Jak się przedstawiają u Was mistrzowie ? Piszę z pamięci, jak zapomniałem o jakimś tytule to potem go dodam:

AJPW

All Japan Triple Crown - Keiji Mutoh (0 obron jak na razie, ostatni pokonany mistrz to Kohei Suwama)

All Japan Junior Heavyweight - Ryuji Hijikata (1 obrona, ostatni pokonany to Kaz Hayashi)

All

World Tag Team - Akira Taue i Toshiaki Kawada (0 obron na razie, ostatni pokonani to Genichiro Tenryu i Jumbo Tsuruta, którzy zaliczyli 3 udane obrony pasów)

NJPW

IWGP Heavyweight - Hirooki Goto (3 obrony, ostatni pokonany to Hiroshi Tanahashi)

IWGP Junior Heavyweight - Fujita "Jr." Hayato (0 obron na razie, ostatni pokonany mistrz to Great Sasuke)

IWGP Tag Team - Takashi Sasaki i Yuko Miyamoto (1 obrona na razie, ostatni pokonani to Shinjiro Otani i Masato Tanaka)

IWGP Junior Tag Team - Gran Naniwa i Black Tiger III (2 obrony, ostatni pokonani to Dick Togo i Atsushi Aoki)

Under 30 Title - Kengo Mashimo (nie pamiętam ilości obron ani ostatniego przeciwnika)

NOAH

GHC Heavyweight - Takeshi Rikioh (3 obrony, ostatni pokonany to Go Shiozaki)

GHC Jr. Heavyweight - Naomichi Marufuji (0 obron na razie, ostatni pokonany mistrz to KENTA, który miał 4 udane obrony)

GHC Tag Team - Takeshi Morishima i Go Shiozaki (nie pamiętam ile obron, później wyedytuje)

GHC Jr. Tag Team - Yoshinobu Kanemaru i Kotaro Suzuki (ie pamiętam ile obron, później wyedytuje)

ZERO1

World Heavyweight - Ikuto Hidaka (0 obron w tym runie, pas wygrał pokonując Ryoujiego Sai, który wcześniej pokonał także Hidake)

Junior Heavyweight - Jun Kasai (2 obrony, ostatnich pokonanych nie pamiętam)

World Tag - Ikuto Hidaka i Ryouji Sai (4 obrony, ostatnich pokonanych nie pamiętam)

WJ

WGM Heavyweight - Tamon Honda (0 obron na razie, pokonał w zaskakującym stylu Shingo Takagi)

WGM World Tag - nie pamiętam

--------------

Teraz trochę z innej beczki. Wczoraj broniąc tytułu KENTĄ w walce z Marufujim, ten wykonał na mnie coast 2 coast. Jak to zrobić ? wydaje mi się, że najpierw położyć odwróconego przeciwnika na narożniku, a później iść za liny znajdujące się na wprost tego narożnika i ... no właśnie ? przytrzymać dowolne special moves? bo przyznam się, że jeszcze nigdy nie próbowałem speciali zza lin.

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

• Reputacja:   2

Jak wspomniał Euz - gra wprost niesamowita, zdecydowanie najlepszy tytuł wrestlingowy z jakim miałem do czynienia. Jeśli tylko macie przerobione konsole, to koniecznie musicie ją wypróbować :)

Jak dotąd zrobiłem jednego cawa. Nie muszę chyba mówić, że Bryana Danielsona. Trzeba go jeszcze dopracować, gdyż prawie każda akcje po grapple to submission. Co prawda Dragon lubi się potarzać, ale nadmiar holdów nie wpływa dobrze na oceny walk w KOCu. Zupełnie jak w realu :)

Spis mych 100% matchy:

Hiroshi Hase vs. Naomichi Marufuji

Taichi Ishikari & CIMA vs. Ebessan & Tiger Mask IV

Jinsei Shinzaki vs. Masaaki Mochizuki

TAKA Michinoku vs. The Great Sasuke

CIMA vs. Taichi Ishikari

Tsuyoshi Kikuchi vs. Masanobu Fuchi

Mitsuo Momota vs. Haruka Eigen

TAKA Michinoku vs. CIMA

Niedługo mogą dojść następne, gdyż szykują mi się dwie wielkie gale.

Pierwszy z nich to drugi show nowo powstałej federacji Mitsuo Momoty Rage and Respect z debiutem Juna Akiyamy, który to opuścił NOAH zdesperowany małą ilością single matchy (od jakiegoś czasu kręcił się przy GHC Tag Team Titles wraz z Toshiakim Kawadą). Jego przeciwnikiem będzie Takashi Sugiura, który na debiutanckim event'cie stworzył piękny main event z Takao Omorim (99%). Oto karta:

Rage and Respect Shooting Star of Sterness

1. Kishin Kawabata & Masao Inoue vs. Katsuyori Shibata & Jun Kasai

2. Masashi Aoyagi & Wataru Sakata vs. Mitsuo Momota & Low Ki

3. Taiyo Kea vs. Takuma Sano

4. Haruka Eigen vs. Masanobu Fuchi

5. Takashi Sugiura vs. Jun Akiyama

6. Takao Omori vs. Tsuyoshi Kikuchi

Druga gala to finał noahowego tour o nazwie Christmas Navigation. Dojdzie to paru swoistych dream matchy: Kotaro Suzuki będzie bronił swojego GHC Jr. Heavyweight Title w starciu z CIMĄ - zawodnikiem znanym z tego, iż w żadnej ze swoich walk nie zszedł jeszcze poniżej 100%.

Naomichi Marufuji stanie do walki ze swoim dawnym tag team partnerem - KENTą. Ten drugi od kilku tygodni pokazywał znakomitą formę zarówno w NOAH jak i Toryumon. Naomichi zaś może pochwalić się jedynym w tym roku 100% matchem w organizacji Misawy.

Kolejny jest finał feudu Kawady i Taue. Gdy stracili pasy GHC Tag Team na rzecz Yoshinobu Kanemaru i Makato Hashiego, Toshiaki odwrócił się od partnera serwując mu Gamenigiri. Wówczas Dangerous K sprzymierzył się ze Sterness, zaś Akira z Misawą i Ogawą. Po serii tag team matchów nadszedł czas na konfrontację 1 na 1. Który z zawodników tworzących niegdyś Holy Demon Army okaże się zwycięzcą.

Main event to również najbardziej wyczekiwana walka roku - niepokonany mistrz, Kenta Kobashi, bedzie bronił swojego tytułu przeciw błyskotliwemu Hiroshiemu Hase.

NOAH Christmas Navigation Final

1. Bryan Danielson vs. Katsuhiko Nakajima

2. Bison Smith vs. Takeshi Morishima

3. Samoa Joe vs. Kensuke Sasaki

4. Tamon Honda & Kentaro Shiga vs. Makato Hashi & Yoshinobu Kanemaru

5. GHC Jr. Heavyweight Title Match:

Kotaro Suzuki © vs. CIMA

6. GHC Tag Team Titles Match:

Mitsuharu Misawa & Yoshinari Ogawa © vs. Akitoshi Saito & Jun Izumida

7. Naomichi Marufuji vs. KENTA

8. Toshiaki Kawada vs. Akira Taue

9. GHC Heavyweight Title Match:

Kenta Kobashi © vs. Hiroshi Hase

Poza tymi promocjami gram jeszcze Toryumon i NJPW. W tej pierwszej niebawem odbędzie się finał turnieju o jedyny pas organizacji - Open The Dream Gate Title. Zmierzą się w nim CIMA i The Great Sasuke.

NJPW z kolei przeżywa kryzys. Ohtani mając dość marnego bookingu Masahiro Chono przeszedł do Rage and Respect wraz z Ryoujim Saiem. Mówi się, że podobny ruch planują inni zdolni zawodnicy: Tanaka, Goto, Nakanishi, Makabe, Ishiii i MINORU. Wygląda na to, że bossa New Japan czeka ciężki orzech do zgryzienia.

Dodam jeszcze posiadaczy pasów w NJPW:

IWGP Jr. Heavyweight Title: Black Tiger

ZERO1 World Heavyweight Title (zachowany po fuzji NJPW i ZERO1): Masato Tanaka

IWGP Heavyweight Title: Yuji Nagata

Co do Coast to Coast - czytałem o czymś podobnym w jednym z poradników na gamefaqs. Pojawiła się tam również informacja o jakiejś wyjątkowej akcji Haruki Eigena. Trzeba by się w to dobrze czytać.

• Urządzenie:  Linux

Bardzo się zainteresowałem tą grą i tutaj jest moje pytanie:

Czy dla początkującego język japoński gry nie jest za bardzo odpychający?

Czy może jest wręcz przeciwnie, od samego początku da się wszystko szybko zrozumieć i we wszystkim się połapać?

PS: Grę będę emulował na PCSX2(grę da się zemulować)

• Reputacja:   2

HcK będziesz musiał korzystać z Gamefaqs, ale znajdują się tam świetne FAQi dzięki którym bez problemu wdrożysz się w grę.

Teraz trochę z innej beczki. Wczoraj broniąc tytułu KENTĄ w walce z Marufujim, ten wykonał na mnie coast 2 coast. Jak to zrobić ? wydaje mi się, że najpierw położyć odwróconego przeciwnika na narożniku, a później iść za liny znajdujące się na wprost tego narożnika i ... no właśnie ? przytrzymać dowolne special moves? bo przyznam się, że jeszcze nigdy nie próbowałem speciali zza lin.

Tak, postaw go w tree of woe, wyjdź za liny jednego z najbliższych narożników i jednocześnie naciśnij [] + X lub /\ + O (nie pamiętam). Co do akcji Eigena, jest to jakiś jego sławny spot, komediowy bodajże. BTW - chyba jest to oczywiste, żeby zrobić C2C musisz mieć fireballe (zapewne jednego)?

Gra oczywiście świetna, jeśli jesteś wkręcony w puro zdecydowanie będzie to dla Ciebie najlepsza gra wrestlingowa (mi bardziej podpasowała niż Wrestle Kingdom), a także jedna z gier top 10 na PS2. Grafika jak na 10+ letnie PS2 spodobała mi się, gameplay boski bo korzystający z timingu gracza a nie głupiego mashowania. Także spodobał się mi tryb MMA, który dla odmiany od Wrs jest bardzo fajny. Miło także posłuchać lecącego w tle trajkotania skośnookich komentatorów :)

W odróżnieniu od Milosa i Euza nie bardzo interesowało mnie kto miał który pas, wolałem robić 100% których miałem wiele, nawet takich jak Kaz Hayashi vs Curry Man. Jeśli potraficie wgrywać save'y (czego nie chcę mi się tłumaczyć), to możecie wgrać save'a "zangielszczającego" nazwy wszystkich zawodników i dodającego CAWy itp. Poszukajcie bo jest, na pewno m.in. na gamefaqs.com.

PS. Jestem dumny, że scena KoC2 tak prężnie się rozwija.

PS2. To wyżej to żart :(

Ma ktoś linki do tej gierki na rapidshare (działające)?

Szukałem w google i znalazłem ale niedziałające

Dołączam się do pytania HcK, czy zadziała to na pcsx2??? Ale mam jeszcze jedno pytanie czy ta gra jest bardziej dynamiczna niż np. smackdown vs raw 2009??? Ponieważ po filmikach wygląda dobrze.

Dołączam się do pytania HcK, czy zadziała to na pcsx2??? Ale mam jeszcze jedno pytanie czy ta gra jest bardziej dynamiczna niż np. smackdown vs raw 2009??? Ponieważ po filmikach wygląda dobrze.

Ale ja się nie pytałem czy gra zadziała na PCSX2.(chociaż można było to tak zrozumieć bo nie postawiłem kropy :twisted: ) Ja to wiem, że zadziała wystarczy wejść na oficjalną stronke PCSX2 i w Compatibility i wpisać w Search - King of Colosseum i Ci wyjdzie, że jest Playable.

W internecie nie ma raczej działających linków, na trackerze blackcats powinno być, ale wiadomo jak trudno dostać do niego dostęp. Za 10zł + koszt wysyłki mogę Wam grę wysłać, tylko że raczej dopiero po świętach i mam nadzieję, że będzie chociaż 5 osób. Kontakt na gg w profilu.

Aktualnie ściągam KoCII z Megaupload korzystając z serwisu Rapideo.pl(pozdro Euz :twisted: )

Tutaj są linki:

http://www.megaupload.com/?d=PWBK5C9B
http://www.megaupload.com/?d=46GO2SR4
http://www.megaupload.com/?d=PTH8NL3J
http://www.megaupload.com/?d=XV4WXF4K

Tak, postaw go w tree of woe, wyjdź za liny jednego z najbliższych narożników i jednocześnie naciśnij [] + X lub /\ + O (nie pamiętam).

Hmmm, dalej coś nie mogę wykonać. Ustawiłem ten move Aokiemu, wciskam wszystko jak należy a Aoki zachowuje się jakby nie miał powerballi i doskakuje ledwo do połowy ringu . Damnit. Spróbuje później na mniejszym poziomie i obadam to jak należy.

A ma ktoś linki na rapidshare bo mam 512 i na megaupland za długo ściąga??? :/

Aktualnie ściągam KoCII z Megaupload korzystając z serwisu Rapideo.pl(pozdro Euz :twisted: )

Tutaj są linki:

http://www.megaupload.com/?d=PWBK5C9B
http://www.megaupload.com/?d=46GO2SR4
http://www.megaupload.com/?d=PTH8NL3J
http://www.megaupload.com/?d=XV4WXF4K

Kurcze pobralem wszystkie party ale ani w winrarze ani 7zipie mi nie odkrywa tego jako archiwum wie ktos jakim to programem otworzyc ??

U mnie jak najbardziej wykrywa to jako archiwum, tyle, ze w 7Zip'ie. Ściągnij może najnowszą wersję 7Zip'a i wtedy spróbuj, bo akurat mam ściągnięte już dwa party i się normalnie otwierają, ale przez 7Zip'a.

A mozna wiedziec jaka wersja tego 7 zipa (chociaz watpie ze to tego wina)

w ogole po pobraniu nie wykrywa typu tych plikow co jest bardzo dziwne...

jesli bys mial jakies inne zrodlo z ta gra bardzo bylbym wdzieczny bo widze ze bez ponownego sciagniecia sie nie obedzie :grin:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Polecana zawartość

• WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 433 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Monday Night Raw!
      • 17 790 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 809 odpowiedzi
    • AEW All In 2024
      Data: 25 sierpień 2024

AEW World Championship: Swerve Strickland (c) -vs- Bryan Danielson
      AEW Womens Championship: Toni Storm (c) -vs- Mariah May
      AEW International Championship: MJF (c) -vs- Will Ospreay
      • 81 odpowiedzi
    • WWE SummerSlam 2024
      Data: 03.08.2024

Undisputed WWE Championship: Cody Rhodes © -vs- Solo Sikoa
      World Heavyweight Championship: Damian Priest © -vs- Gunther
      CM Punk -vs- Drew McIntyre

...

CM Punk czytający na backu skrypt MiTB '24

...
        • Dzięki
        • Lubię to
      • 45 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Gość 35mst
      Czy gdzieś w Polsce (najlepiej wschodniej) można obejrzeć PLE WWE z innymi fanami wrestlingu? Chodzi mi o wydarzenia organizowane np. w jakimś barze, coś w stylu tego co organizuje Wrestletalk przy większych wydarzeniach typu Royal Rumle czy Wrestlemania.
    • Jeffrey Nero
      Wyskoczyli przez okno z tym nie pamiętam nazwy stworem ptakiem i odlecieli.
    • KyRenLo
      Dungeons & Dragons: Złodziejski honor W jaki sposób Edgin i jego kumpela Holga uciekli z więzienia?
    • Attitude
      W nocy z soboty na niedzielę w Atlancie, Georgii doszło do gali WWE Bad Blood 2024. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Na otwarcie od razu dostaliśmy Hell in a Cell Match CM Punka z Drew McIntyre'em. Pojedynek potrwał nieco ponad pół godziny. Nie zabrakło nawiązań do całej ich historii, jak chociażby moment, gdy McIntyre chciał użyć pinezek w kolorach z bransoletki Punka. Ostatecznie Punk wygrał po GTS'ie w kolano owinięte łańcuchem. Link do filmu Nia Jax pokonała Bayley i zatrzymała mistrzostwo kobiet. Nie zabrakło zamieszania z ingerencją Tiffany Stratton. Link do filmu Damian Priest pokonał Finna Balora, mimo interwencji Carlito i JD McDonagha. Link do filmu Następnie przeszliśmy do zapowiadanego ogłoszenia CCO - Triple H'a. Okazało się, że zaprezentował... WWE Crown Jewel Championship. Mistrzowie i mistrzynie zawalczą ze sobą o te tytuły w Arabii Saudyjskiej. Link do filmu Na ogłoszenie Triple H'a zareagował World Heavyweight Champion - Gunther, który zawalczy o męski Crown Jewel Championship, jeżeli w poniedziałek pokona Samiego Zayna na Raw. Gunther przy okazji skorzystał z obecności... Goldberga wśród publiczności. Mistrz nawiązał do jego niedawnych słów, gdy skonfrontował się z Bretem Hartem, że wolał właśnie Billa, jako jego faworyta. Austriak stwierdził, iż wtedy kłamał. Jednocześnie obraził Goldberga, że ma nadzieję, iż "jest lepszym ojcem niż był zawodnikiem". Sprowokowany Goldberg chciał wtargnąć do ringu, ale nie pozwoliła na to ochrona. Zamiast tego Gunthera dopadł Sami Zayn. Link do filmu Liv Morgan zachowała WWE Women's World Championship po walce z Rheą Ripley. Pomogła w tym... powracająca Raquel Rodriguez. Link do filmu Link do filmu W main evencie Cody Rhodes i Roman Reigns pokonali Solo Sikoę i Jacoba Fatu. Zaingerować chcieli pozostali członkowie Bloodline... wtedy kluczowy okazał się powrót Jimmy'ego Uso! Link do filmu Po pojedynku Bloodline kontynuowali atak na Rhodesie. Reigns i Uso pomogli mistrzowi odeprzeć ofensywę. Jednakże show kończyliśmy... powracającym The Rockiem. Póki co nie wiadomo jednak, po której stronie opowie się Final Boss. Link do filmu Skrót: Link do filmu Top 10: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • KyRenLo
      Prawda. Royal Rumble też było średniawe, ale tam dostałem wygraną Bayley, więc ocena troszkę wyższa. Chociaż oczywiście obie gale były po prostu przeciętne. A ja tam jednak początkowo dałem się zrobić w balona, bo już morda mi się cieszyła, że będzie nowy pas dla Pań. KO/Cody: To wpadli na pomysł. Jakby nie można było tego zrobić jakoś na samej gali, ewentualnie na Smackdown.
  • Dodaj nową pozycję...