Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

rezultaty: KSW XII - Pudzianowski vs. Najman

mnih

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

9. Pojedynek finałowy turnieju -85kg:

Aslambek Saidov vs. Vitor Nobrega

Vitor Nobrega przez jednogłośną decyzję po dodatkowej rundzie.

8. Pojedynek w limicie wagowym do 75kg:

Maciej Górski vs. Dean Amasinger

Dean Amasinger przez poddanie (gilotyna), rd.1 (3:00)

7. Walka wieczoru, pojedynek bez ograniczeń wagowych:

Mariusz Pudzianowski vs. Marcin Najman

Pudzianowski przez poddanie (uderzenia w parterze), rd.1 (0:44)

Pojedynek półfinałowy turnieju -105kg:

Karol Bedorf vs. Konstantin Gluhov

*Walka się nie odbyła, gdyż nie udało się znaleźć zastępstwa za kontuzjowanego Bedorfa

6. Pojedynek półfinałowy turnieju -105kg:

Daniel Omieliańczuk vs. David Olivia

Olivia przez jednogłośną decyzję

*Omieliańczuk zastąpił kontuzjowanego Baziaka

5. Pojedynek w limicie wagowym do 85kg:

Daniel Dowda vs. James Zikic

Zikic przez jednogłośną decyzję

4. Pojedynek ćwierćfinałowy turnieju -105kg:

Daniel Omieliańczuk vs. Konstantin Gluhov

Gluhov przez jednogłośną decyzję

3. Pojedynek ćwierćfinałowy turnieju -105kg:

Karol Bedorf vs. Arunas Vilius

Bedorf przez poddanie (dźwignia na staw łokciowy), rd.2 (2:16)

2. Pojedynek ćwierćfinałowy turnieju -105kg:

Wojtek Orłowski vs. David Olivia

Olivia przez poddanie (uderzenia w parterze), rd.1 (2:51)

1. Pojedynek ćwierćfinałowy turnieju -105kg:

Dawid Baziak vs. Maksim Grishim

Baziak przez jednogłośną decyzję po dodatkowej rundzie

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No to Pudzian ładnie pojechal ;D nie spodziewałem sie tak szybkiego finiszu... No ale cóż, pozostaje życzyć Mariuszowi kariery w MMA ; )

Autentycznie popłakałem się ze śmiechu na tym. Oglądanie Pudziana, który najpierw chodzi po ringu jak baranek i nagle zaczynający biegać od narożnika do narożnika jak sprinter poprawiło mi humor na dłuższy czas :D

Na razie powiem tylko coś o walce Pudzianowski vs Najman, a mianowicie. Źle walkę zaczął Najman i gdy już tak powoli krążył to wiedziałem, że zaraz wszystkie bombki się zbiją, a Pudzian zacznie atakować i tak się stało. Testosteron sam się poddał, a tyle gadania było. Szkoda, że walka trwała tak krótko, ponieważ spodziewałem się czegoś więcej, ale cóż MMA to MMA, teraz poczekajmy aż dadzą Pudzianowskiemu na pożarcie Fedora ciekawe czy da mu radę.

Walka pomiędzy Aslambekiem Saidovem, a Victorem Nobregą była równa, w pierwszej rundzie może i Nobrega trochę przeważał w parterze, ale za to druga runda już należała do Polaka, gdyż w stójce obijał Vicotra jak chciał, ale to na marne było, bo i tak Nobrega cały czas obalał rywala, ogólnie cała walka była równa i do końca nie byłem przekonany kto wygra, ale cóż tym razem Brazylijczyk okazał się lepszy.

Ogólnie KSW XII oceniam pozytywnie, gdyby nie ten cyrk Pudziana z Najmanem byłoby jeszcze lepiej. Wszystkie walki były na dosyć dobrym poziomie jak na KSW, cieszę się, że Polacy pokazali wolę walki i żałuję, że przegrali prawie wszystko.

To wyglądało jak mecz rugby z Monty Pythona...

Jak walka Dorosłego z gimnazjalistą :lol:

Ganiał go po ringu i kopał po dupsku :grin:

Kurcze, a ile kasy zarobili w 40 sekund.

Nie znam tego Najmana ale z niego to taki bokser jak z tych ciołków w pierwszym rzędzie gwiazdy :|

• Urządzenie:  Windows

Spodziewalem sie, ze tak to sie skonczy.. Pudzianowski biega z tirami.. to taki "spuszczony ze smyczy" jest nie do zatrzymania.. leci do przodu i nic nie jest w stanie przeciwnik zrobic. Zlapie go za noge? to przeciez Pudzianowski go calego noga przeciagnie :smile: Sile tych ciosow bylo az widac na ekranie i sobie po pierwszym powiedzialem "on go zabije" .. Brawa dla Pudziana

• Reputacja:   1

Nie spodziewałem się wielu rzeczy po tej walce, ale nie sądziłem że zakończy się tak szybko ;) Najman chyba próbuje pobić Gołotę w jak najszybszym pójściu na deski ;)

Puentę tego pojedynku dobrze stanowią słowa Pudziana z wywiadu którego udzielił Mateuszowi Borkowi "Gratuluję Najmanowi odwagi" :D

Życzę jak najlepiej Mariuszowi w MMA. Oby była to droga zwieńczona pasem mistrzowskim ;)

Mam nadzieję że doczekamy się w przyszłości dwóch polskich mistrzów sportów walki: Mistrza MMA Mariusza Pudzianowskiego oraz Bokserskiego Mistrza Świata w wadze ciężkiej Tomasza Adamka :) Bo jak to Pudzian powiedział "Polska górą" a wtórował mu Tomek "Pokażę że Polak potrafi" czego Wam i sobie życzę :)

http://rapidshare.com/files/319596012/XII_KSW-_main_event_Pudzianowski_vs_Najman.rar

Jakby ktoś chciał oglądnąć powtórkę to udostępniam moje nagranie z kablówki (analog), avi (xvid)

Jutro wrzucę (ale to już do działu Media MMA) wszystkie extra walki i jedyny półfinał jaki się odbył, walk turniejowych (z wyjątkiem jedynego półfinału) niestety nie nagrywałem, ze względu na małe problemy ze sprzętem

A ja powiem tylko tyle, że nie wiem jak można było obstawiać za Najmanem. Bokser z żadnymi osiągnięciami, słabą kondycją, i brakiem jakiekolwiek pojęcia o walce, nie mógł by powalić strong mana o takiej sile. Czekam teraz na kolejne walki Pytona, może z Popkiem ? kariera przed nim jeszcze wielka a chciałbym zobaczyć jak nasz rodak rozwala świnie Lesnara :)

To było coś! ale nie było godne tytułu "Walki Stulecia".

Rozwaliły mnie te masywne kopy i agresja Pudziana po dosyć spokojnym wejściu na ring. Walka trwała za krótko, żeby ocenić rozwój fighterski Mariusza i nazwać go nadzieją polskiego MMA. Dopiero po walce z kimś ogarniętym w MMA, będzie można powiedzieć coś więcej.

Nie będę ukrywał że Pudzian bardzo pozytywnie mnie zaskoczył i liczę że będzie dalej się rozwijać i ciężko pracował. :)

VercynGetorix dzięki za szybki wrzut.

wstyd za Najmana, powinni mu zabrac licencje bokserska bo wszystkim bokserom narobil tylko wstydu... przeciez on nawet nie uderzyl Pudziana. Dawac tu chocby jakiegos dobrego amatora, Malujde albo Rekowskiego a nie Najmana. Zniesmaczony jestem jego postawa. Nie podjal w ogole walki i koniec.

Mysle Euz, ze ludzie nie tyle obstawiali za Najmanem co za BOKSEREM (przynajmniej ja tak obstawialem). Ale Najman pokazal ze jest totalnie skonczony jako bokser, przeciez on nawet nie podjal walki. Niech lepiej wraca do domu wielkiego brata.

Patrzac na KSW XII mozna bylo byc usatysfakcjonowanym, poziom Polakow powoli idzie do gory, chociaz do sredniakow jeszcze nam sporo brakuje.

Osobiście również spodziewałem się czegoś więcej po Najmanie, myślałem, że po tym kopnięciu Pudziana to On również zacznie atakować, a zdziwiło mnie to, że zaczął uciekać.

poziom Polakow powoli idzie do gory

Powoli, ale przynajmniej idzie, a w Polsce coraz bardziej robi się znane MMA i bardzo dobrze. Szkoda mi trochę Saidova, ale Brazylijczycy zawsze są w wszystko najlepsi i nic tego nie zmieni, mam nadzieję, że następnym razem naszym rodakom pójdzie lepiej.

Bokser z żadnymi osiągnięciami, słabą kondycją, i brakiem jakiekolwiek pojęcia o walce, nie mógł by powalić strong mana o takiej sile.

Jakieś tam osiągnięcia na papierku miał. :P

Chciałbym zauważyć ciekawą rzecz, Najman w ostatecznej fazie walki, gdy przyjmował ciosy w parterze, zaczął klepać w ring/matę. :)

Ceglak - no dokładnie, z tym, że po tym co widziałem to bokserem go nazwać dobrym nie można.

Btw - co do innych walk to bardzo miło mnie zaskoczył pan Oliva, któremu kibicowałem. Taki mały grubasek, a rzucał swoimi przeciwnikami jakby byli o połowę lżejsi. Mam nadzieje, że na następnej gali pokona łotysza-brodacza i zgarnie wygraną w turnieju.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Polecana zawartość

• WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 414 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Monday Night Raw!
      • 17 783 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 792 odpowiedzi
    • AEW All In 2024
      Data: 25 sierpień 2024

AEW World Championship: Swerve Strickland (c) -vs- Bryan Danielson
      AEW Womens Championship: Toni Storm (c) -vs- Mariah May
      AEW International Championship: MJF (c) -vs- Will Ospreay
      • 81 odpowiedzi
    • WWE SummerSlam 2024
      Data: 03.08.2024

Undisputed WWE Championship: Cody Rhodes © -vs- Solo Sikoa
      World Heavyweight Championship: Damian Priest © -vs- Gunther
      CM Punk -vs- Drew McIntyre

...

CM Punk czytający na backu skrypt MiTB '24

...
        • Dzięki
        • Lubię to
      • 45 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      CMLL 91. Aniversario już w ten piątek - karta prezentuje się tak: 1) Futuro, Hombre Bala Jr., Max Star vs Magia Blanca, Magnus, Rugido 2) Neón, Star Jr., Templario vs Ángel de Oro, Niebla Roja, Soberano Jr. 3) Máscara Dorada vs Titán [Copa Independencia] 4) Willow Nightingale © vs Zeuxis [CMLL WOMEN] 5) Atlantis Jr., Último Guerrero, Volador Jr. vs Kojima, Orange Cassidy, Rocky Romero 6) Hechicero vs Esfinge vs Valiente vs Euforia [mask] 7) Chris Jericho vs Místico Co ciekawe najwięcej zamieszania wywołuje fakt, że potencjalnym ME ma być walka Jericho z Mistico wybrana nad Mask Vs. Mask.
    • GGGGG9707
      Ciekawe newsy pojawiają się na belgijskich stronach i forach wrestlingowych a także w grupach fanów w mediach społecznościowych. Jakiś czas temu autor plakatu "Belgium wants a PLE" (który Cody pokazywał na ringu na koniec live eventu) który okazał się być adminem sporej grupy fanów wrestlingu przekazał że temat jest grant i WWE bierze to poważnie pod uwagę. W zeszłym tygodniu przedstawiciele WWE zjawili się w Brukseli aby spotkać się z władzami miasta i zorientować się jak by wyglądała organizacja dużej gali. W grę ma wchodzić ING Arena przy Atomium w Brukseli także miejsce dobre bo autostrada blisko, turystyczne miejsce, metro sprawdzone przy masowych imprezach tuż obok. Negocjacje ponoć przebiegły dobrze. Dzisiaj podali nieoficjalnie, że są gala jest bardzo prawdopodobna, WWE chce zrobić PLE w Bxl a samo miasto też jest chętne i w grę wchodzą dwa terminy. Pierwszy to październik i gala Bash in Brussels a druga to styczeń i... Royal Rumble 2026. Osobiście nie wierzę w RR w takim mieście ale zobaczymy, w listopadzie ma zapaść ostateczna decyzja i oficjalne ogłoszenie. Do tego niezależnie od terminu SmackDown dzień wcześniej ma się odbyć też w Brukseli a aktualnie rozważają następne RAW we Francji jako, że jest blisko. Ja akurat podchodzę do tego z dystansem i nie uwierzę dopóki nie potwierdzą ale takie info pojawiają się na wielu belgijskich forach i piszą je osoby raczej dobrze zorientowane na belgijskim rynku (a to, że przedstawiciele WWE przybyli do Bxl na rozmowy to akurat potwierdzone info)
    • PTW
      Takie tam sprawy wyższych sfer... Vincent Caravaggio szturmem podbija ring PTW od momentu, gdy pierwszy raz postawił w nim swą natchnioną stopę. Współczesny arystokrata momentalnie stał się jednym z bardziej (a może właśnie mniej?) popularnych antagonistów. Fani kochają go nienawidzić, a on... no cóż, daje im wiele powodów, by ten stan rzeczy utrzymać! W walce z Max Speed ciągle niesionym fenomenalną energią z Ryuconu wydawało się, że wojownik chwalący się swoim rzekomym wysokim urodzeniem będzie miał spore kłopoty. Maksiu był szybki jak zawsze, silny jak nigdy wcześniej, a do tego zmotywowany, żeby pokazać Vincentowi miejsce w szeregu. Ciężko wyrokować co by się wydarzyło, gdyby w walkę nie zaangażował się krnąbrny Alex Brave, którego interwencja dała zwycięstwo paniczowi Caravaggio, a w konsekwencji utrzymanie passy zwycięstw. Vincent więc wygrywa raz za razem, ale nie można nazwać tych zwycięstw czystymi, czy zdecydowanymi. Czy na gali 29 września w końcu ktoś znajdzie sposób na kombinatora spod Wawelu? Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • MattDevitto
      Dziwnie ogląda się takie rankingi bez pięknego Romana w czołówce
    • KyRenLo
      CM Punk vs. Drew McIntyre  Hell in a Cell match: Tutaj bez niespodzianek, bo raczej każdy z nas spodziewał się, iż ta walka się pojawi na tej gali, a również i stypulacja tej walki była oczywista. Walka na SummerSlam troszkę zawiodła, natomiast kolejna była lepsza, niż się spodziewałem, więc wychodzi na to, że tutaj dostaniemy najciekawszy pojedynek tej dwójki. Jeżeli plotki o Gunther vs Punk na Survivor Series są prawdziwe, to CM Punk to zgarnia i tyle. Damian Priest vs. Finn Bálor: Fajnie zapowiadające się starcie. Mam nadzieję, że Balor to wygra. Liv Morgan (c) (with "Dirty" Dominik Mysterio) vs. Rhea Ripley: Liv tytuł obroni. Pytanie jak to zrobi? Wiadomo, że będzie trzeba przy tym troszkę namieszać i pewnie sam Dominik nie wystarczy tym razem. Może dawno niewidziana Raquel Rodriguez powróci i zrobi robotę dla Liv. Tak czy inaczej, liczę na dobrą waleczkę. Trzy walki na teraz. Co można dodać? Gunther vs Sami: Rewanż za Wrestlemanię tylko z innym wynikiem. Bron vs Jey Uso: Walka godna gali PLE. Bianca Jade vs Damage CTRL: Bianca Jade vs  Pure Fusion Collective: Przecież to Bianca, więc nie będę przesadnie zdziwiony jak wrzucą ją na kartę. Atlanta, Georgia więc byłoby bardzo dziwne, gdyby Blondasa zabrakło to i musi dostać coś dla siebie. Cody vs Randy: Randy, to jest Randy. Przegrał walkę o jeden pas i nic wielkiego się nie stało. Równie dobrze może teraz zawalczyć o drugi. Cody vs KO: Tej walki też wykluczyć nie można. I to chyba byłoby wszystko, jeżeli chodzi o możliwości zestawień dla Kodeusza, no chyba że zdecydują się na Fatu, ale wątpię.  LA Knight vs Andrade  LA Knight vs Melo LA Knight vs Melo vs Andrade Najlepsza opcja ostatnia, ale pozostałe dwie też nie wyglądają źle. Nia Jax vs Bayley: Z kim innym niby miałaby walczyć Jax? Bayley powinna dostać rewanż, którego niestety nie wygra. Na teraz więcej w głowie nie mam. Wiadomo, że karta pewnie zamknie się w 5 może 6 pojedynkach, więc część z tego, co napisałem się nie sprawdzi.
  • Dodaj nową pozycję...