Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

EWF Wrestlepalooza 100

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Wreszcie udało się ukończyć setną Wrestlepaloozę. Opóźnienie było spore, wystąpiły także braki motywacyjne i z pewnością nie wszystko wyszło tak jak powinno, ale osobiście cieszę się, że po latach udało się nareszcie napisać Paloozę 100. Zwłaszcza, że pierwsze plany co do niej pojawiały się już w roku 2004, więc przyszło nam trochę poczekać na ich realizację. Zapraszam do czytania i komentowania. Mam nadzieję, że setna edycja zachęci wszystkich do aktywnej dyskusji na temat gali. Byłoby całkiem miło. W obecnym tempie do Wrestlepaloozy 200 dobijemy się chyba około roku 2024, więc taka okazja może się już nie powtórzyć!

Wrestlepalooza 100

Dnia 5 grudnia 2009 roku, w święto św. Justyniana, św. Nicetiusza z Trier oraz w Dzień Urodzin Króla Tajlandii (w Tajlandii to Dzień Ojca, a król nosi wdzięczne imię: Bhumibol Adulyadej), w ósmym roku naszego panowania.

Game, imperator

Edytowane przez Robespierre

5624562044dc465af79c51.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vaclav

1

• Camp

1

• nasjazz

1

• K-PEL-K

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Gala to okazała się mocno problematyczna, ale w końcu nadeszła premiera. Naprawdę udana, trzeba rzec. Z tej okazji zrobiłem sobie wyjątkowo dokładną wizualizację, przez co czytanie zajęło mi.. ponad 3 godziny. Od dawna nie spędziłem tyle czasu przy jednej gali wrestlingu - biorąc pod uwagę zarówno e-fedowe, jak i te prawdziwe.

Jeśli chodzi o segmenty, to jak zwykle prym należał do Tostera i jego mistrza Szakala. Rośnie również poziom raportów z wyspy (motyw ze stołem :lol: ) . Co prawda opuściło ją paru solidnych nowicjuszy, ale przy odpowiednim wkładzie pracy SR-Crazy'ego powinny one pozostać jednym z najmocniejszych punktów programu. Pod warunkiem oczywiście, że nowa władza nie będzie miała nic przeciwko temu projektowi. Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić, to brakowało mi nieco emocjonalnego proma Vaclava przed tak ważnym handicapem. Chociaż w sytuacji kiedy staje się on mega facem może dobrze jest skryć się nieco z nadmiarem mroku ;P

Natomiast totalnie rozrywa mi serce sytuacja Chiaki. Po pobiciu w domu Whipeda doświadcza terapii szokowej Esmeraldy. Skrycie obawiam się, że przez te praktyki jej różowa osobowość przejdzie niebawem do przeszłości na rzecz dawnego monstrum :(

Wśród walk najbardziej podobały mi się Dark Division Battle Royal (spot Crawforda bodaj najlepszy na gali), World Title Match i oczywiście mój własny triple-threat :) Naprawdę nie sądziłem, że pierwsze prawdziwe zwycięstwo przyniesie ze sobą zdobycie pasa. Dziękuję zarządowi za zaufanie. Postaram się go nie zawieść.

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

Czekałem na tą galę od dawna i jestem wielce rad, że wreszcie mogłem obejrzeć trochę prawdziwego Xtreme wrestlingu :) Gala zacna, z trzymającym w napięciu main eventem (byłem pewien, że Tool zgarnie pas, a tu proszę bardzo... Hangman sobie poszedł :D ), po za tym niezły inferno match z ciekawym aspektem psychologicznym (Tony Rejtan - to materiał na zajebisty obraz :) ), po za tym moje wielkie wzruszenie, gdy Crash uniósł w górę puchar, na który ciężko zapracował sobie dwoma RP'ami, dziękuje władzom EWF za to, że mógł go spotkać taki zaszczyt, postaramy się zdziałać więcej w federacji :) . Po za tym dyrektywy Kravena i konkurs na nowego prezydenta EWF sprawiają, że kolejne Paloozy zapowiadają się niezwykle ciekawie. Ogółem zajebista gala (chyba nikt nie spodziewał się, że będzie inaczej). Gratuluję świetnej roboty, jednocześnie czekam na więcej :) .

K-Pe:

Gala zacna, z trzymającym w napięciu main eventem (byłem pewien, że Tool zgarnie pas, a tu proszę bardzo... Hangman sobie poszedł :D )

JA : :D

Ta, ta ... już to słyszałem :)

Po I - graty mu. Świetna walka. Żaden skurwiel mnie nie motywuje do pisarskiego wysiłku tak jak Ty i Scy . Ale to jeszcze nie koniec :D

Po II - zauwazyłem coraz lżejszy język w narracji walk i zajebiście mi się to podoba. Nie ma patosu , sztywnego wypisywania nazw chwytów i opisywania kto kogo i czym. To na plus.

Po III - kiedy karta ? :D

Po IV - lecimy na dwusetke. Do zobaczenia skurwensyny bo Tool jest zly ... bardzo zly! :]

Bardzo dlugo wyczekiwana gala i bardzo dobra. EWF jest pierdolona premier lig e-fedow i klasa sama w sobie. Dzieki Game , dzieki bookerzy , dzieki zawodnicy ... dzieki!

Na wstępie chciałbym powiedzieć, że bardzo się cieszę, że gala się pojawiła, bo słyszałem już głosy czarnowidzów, jakoby szanse na to były małe. Dobrze, że nigdy nie byłem przesądny i 100 Paloozy nie uznałem za rok 2012 dla EWF.

Emocji zbyt wielkich nie było, bo RP, który oddałem nie był w 50% taki jaki chciałem oddać na najważniejszą Paloozę w historii EWF tako więc wiedziałem, że czeka mnie porażka. Nigdy więcej. ;]

Pod względem technicznym jednak gala została napisana perfekcyjnie jak zwykle zresztą. Intrygują mnie wybory na nowego prezydenta - nie wyobrażam sobie ażeby ktoś mógł zastąpić Esmeralde, a na pewno nie może to być przeciętny Kowalski. :P

Ponadto masa zabawnych segmentów na wyspie (których z początku byłem przeciwnikiem) i walka Great Barri vs SeBa, która ukradła show dają nadzieję, że EWF doczeka jednak tej 200 gali. Czego sobie i państwu życzę. :)

Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg

• Reputacja:   1

Wyżej omawiane dzieło e - fedowe dostarczyło mi wielu emocji, zaczynając od wielkich powrotów, przez same walki, po ich wyniki. Dark Division, Gangsta... jako członek rosteru EWF od 2004 roku nie spodziewałem się, że wystąpie na jednej gali z tak zacnymi wrestlerami, wywodzącymi się z początkowego okresu fedu. Walki były zróżnicowane i dobrze się je czytało, co ważne - nie brakowało dramaturgi i o to w wrestlingu chodzi, a może nawet i biega. Zakończenia walk, czyli rezultaty. Gratuluje też wszystkim mistrzom, którzy wprowadzają EWF w zupełnie nowy rozdział. Jaki on będzie? Mam nadzieje, że jeszcze lepszy, niż wszystkie poprzednie.

W końcu doczekaliśmy się upragnionej Wrestlepaloozy 100! Na razie przyznam że rzuciłem okiem tylko na moją walkę, segmenty (Wyspa rulz), końcówki innych walk i Main Event , ale jestem zachwycony jakością produktu EWF. Wszystkie szczegóły były idealnie dopracowane, jedyne co nieco popsuło mi humor to przegrana (zasłużona oczywiście, K-pel po prostu napisał lepiej). Jak już wspomniałem genialne segmenty z Wyspy ukradły całą galę. No może nie całą bo genialny był również ME, gdzie dreszczyku emocji nie brakowało do samego końca. Spodziewałem się, że Hangman pozwoli wygrać Toolowi, lecz Psycho mimo przeciwności losu wygrał w wielkim stylu. Zdecydowanie najlepsza gala jaką dane mi było czytać! :)

10136801454e08b07ab2e86.jpg

Szakal (kartkując) – Nie wiedziałem kurwa, że takie wielkie książki robią. O! Mam! (czyta głośno) „Przyzwoity: dobrze się prowadzący, będący bez zarzutu, nie budzący zastrzeżeń, będący na swoim miejscu, solidny, porządny, moralny, odpowiedni, właściwy, stosowny” (z hukiem zamyka książkę) Popatrz Józef. Wypisz wymaluj ja! Nawet książki już o mnie piszą.

niech to wystarczy za mój komentarz . :lol: oprócz tego , że warto było czekać ( to już było . :D ) gala dobra ( też już było :D ) to mam pytanie apropos powrotów : gangsta the genetic freak 2 zostaje na dłużej ? jeśli tak to dajcie maila do niego . :twisted:

Emocji zbyt wielkich nie było, bo RP, który oddałem nie był w 50% taki jaki chciałem oddać na najważniejszą Paloozę w historii EWF tako więc wiedziałem, że czeka mnie porażka. Nigdy więcej. ;]

przy tym nigdy więcej powinna być taka mała gwiazdka i na dole strony malutki dopisek objaśniający w stylu ' chyba , że to będzie walka z białym jeden na jeden ' . :twisted:

Psycho mimo przeciwności losu wygrał w wielkim stylu.

a biały wygrał kiedyś w jakimś innym stylu ? 8)

[ Dodano: 2009-12-08, 23:05 ]

hehe , jeszcze apropos world title : nie wiem jak Wy ale ja przegrałbym spory hajs u buka gdybym go odwiedził przed main eventem . 8)

[ Dodano: 2009-12-08, 23:06 ]

Szakal – Widzisz kurwa Józef. To wszystko dlatego, że kobietom brzydkim łatwiej jest zachowywać cnotę.

Pan Józef – Bardzo mądrze powiedziane.

Szakal – Trafna kurwa uwaga rzekłbym nawet.

:lol:

jeszcze apropos main eventu :

Biały nie próżnuje... zaczyna kopać w rywala.... podnosi go... i wykonuje na nim Psycho Circus [Ki Crusher]! Chce już pinować, ale w tym momencie John Hangman kopie go w brzuch i wykonuje na nim Egzekucję [Pedigree]!!! (ogromna radość)

w tym momencie byłem jak ' what da fuck !? ' , pamiętam jak dziś . :lol:

czasami spotykasz na swojej drodze osobe , której nie należy wkurwiać . to ja .

291222956444952483a993.jpg

100 to za mało, 100 to za mało, 200 by się chciało :)

Pokłony Panowie, pokłony! Było wszystko to co charakteryzuje EWF, pełny wachlarz zajebistości, tyle, że było dużo, dużo więcej tego co zwykle jest świetne! Muszę przyznać, że część wyników mnie zaskoczyła :) No i gratulucje dla Psycho - ostatni argument jego haterów poszedł się kochać, nie Biały? 8) Gratki dla wszystkich i obyśmy do 200 dociągneli przed Eur... znaczy sie 2012 rokiem :)

8363302634890420816486.jpg