Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TLC: Tables, Ladders & Chairs 2009 [Uwaga na spoilery]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Skoro chcą podnieść ratingi ECW bo tak wyczytałem to muszą dobrze zorganizować tą walkę :P

17604122554b61f252eba43.jpg

• Odpowiedzi 212
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• michal9433

28

• 10kilan

17

• Cezet

11

• RR

9

Top użytkownicy w tym temacie

Skoro chcą podnieść ratingi ECW bo tak wyczytałem to muszą dobrze zorganizować tą walkę

Jedną wspaniałą walką ratingów nie uratują. Ludzie nie będą przełączać TV tylko dlatego, że Benjamin z Christianem ładną walkę skleili. Tego show nic już nie uratuje i dobrze ktoś rzekł wcześniej, że powinno się zmienić jego formułę i częściowo zadanie. Coś w rodzaju show między głównym brandem a rozwojówką, taki okres przejściowy. Małe ma to poparcie w rzeczywistości, wiem to, ale byłoby miło pooglądać młodziaków walczących o jakiś tam pas specjalny.

"Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się" - Mistrz Andrzej Sapkowski

http://www.zanimnapiszesz.info/

14969654294ab3f35f76bea.jpg

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Skoro chcą podnieść ratingi ECW bo tak wyczytałem to muszą dobrze zorganizować tą walkę

Jedną wspaniałą walką ratingów nie uratują. Ludzie nie będą przełączać TV tylko dlatego, że Benjamin z Christianem ładną walkę skleili. Tego show nic już nie uratuje i dobrze ktoś rzekł wcześniej, że powinno się zmienić jego formułę i częściowo zadanie. Coś w rodzaju show między głównym brandem a rozwojówką, taki okres przejściowy. Małe ma to poparcie w rzeczywistości, wiem to, ale byłoby miło pooglądać młodziaków walczących o jakiś tam pas specjalny.

Jedna walka napewno nie uratuje ECW ale za to jak dalej będą robić dobre walki na poziomie to dlaczego by nie. Jednak wątpię żeby WWE podjęło taki plan :cry:

#SmartFanZone

Gdyby stworzyli ECW na miarę Smackdown to by mogło uratować ten brand. Ale nie będę płakał niech zmienią nazwę itp. Ale żeby powstało coś nowego i lepszego :)

Uważam ,że ta gala WWE ma duży potencjał a ,że zbliża się Road to WM to WWE powinno wrzucić wyższe obroty.

World Heavyweight Champion Undertaker vs. Batista (Chair Match) - hmm szkoda ,że drewniak ciągle musi kręcić się wokół pasa, SD! prezentował się świetnie ale odkąd on przyszedł to skład ME był wiadomy. Liczyłem na dłuższy feud Batista - Mysterio bo zapowiadał się świetnie. Jeśli chodzi o pojedynek to nie liczę na nic szczególnego mimo ,że Taker to klasa koksiarz jest żenujący. Wygra moim zdaniem grabarz po interwencji Mysterio bo wątpię ,żeby nie pojawił się na PPV , poza tym w tym feudzie z klocem za duży dostał wpierdol ,żeby tak to się skończyło.

WWE Champion John Cena vs. Sheamus (Tables Match) - wreszcie coś nowego obojętnie co ale wole tego dzika niż ortona , hhh , hbk i reszte. W spoilerach dużo piszą ,że Sheamus może zdobyć tytuł a ja także nie wykluczam tej opcji. Podoba mi się nawet jego postać i nie mam nic przeciwko ,żeby wyjebał dziś Jaśka na stół i tym samym pokonał.

Unified Tag Team Champions Chris Jericho & Big Show vs. D-Generation X (Tables, Ladders & Chairs Match) - tu myślę ,że DX zdobędzie pas ,który po pewnym czasie straci aby był powód do zbudowania między nimi feudu na WM26. Z dobrej strony powinni pokazać się Y2J i HBK. Kandydat do show stealera.

Intercontinental Champion John Morrison vs. Drew McIntyre - nie wiem co widzi w nim WWE i publika bo ja w nim nic nie widzę. Nie mam nic przeciwko pushowaniu młodych ale Drew jest promowany moim zdaniem za szybko. Jest 100 razy gorszy od Zigglera ,którego mi szkoda bo został wydymany. Jeśli Drew zdobędzie pas to uważam ,że się utopii szybko bo co John skoczy do ME a on z kim bd feudował ? Mattem H. ?

Kofi Kingston vs. Randy Orton - jakoś nie mogę patrzeć na tą wiecznie ucieszoną mordę Kofiego. Wkurwia mnie gość z gimmicku. Chciałbym ,żeby walka miała jakąś stypulację bo Kingston dobrze sobie poradził w MITB. Zwycięstwo zgarnie Orton bo zwycięstwo jamajczyka oznacza dla mnie koniec tego feudu.

Women's Champion Michelle McCool vs. Mickie James - interesuje mnie tylko ta 1-a a zwłaszcza to jak się pokaże (walory) ;D wynik jest mi obojętny.

ECW Champion Christian vs. Shelton Benjamin (Ladder Match) - 2gi kandydat do show stealera, jeśli walka dostanie z 15 min , 20 min to będzie na prawdę świetny pojedynek.

Ta Gala WWE Nawed udana w moim odczuciu.Bardzo dobra walka na początek Dużo Ladder Akcji takich jak chociażby skok Christiana na Sheltona który leżał na drabinie,a więc w tej walce,zwycięzył Christian,czy zasłużenie czy nie tego nie moge powiedziec wazne że Show było dobre.Druga walka to też nawed ciekawa walka po jednej stronie stanoł obecny Intercontinental Champion John Morrison,a po drugiej jego przeciwnik,Drew McIntyre który od kolku miesięcy jest w federacji.Wygrana Drew'a nie zdziwiła mnie tu gdyż WWE Bardzo mocno go Pushuje od samego początku.Trzecia walka to o ile dobrze pamiętam walka Div,Mickie James vs Michelle McCool,walki zbytnio nie oglądałem ale końcówka fajna,gdy Michelle rozdała coś w stylu Big Boot Layli,a chwile potem Mickie.Czwarta Walka to walka o WWE Champion John Cena vs Shemus,początkek należał do Ceny ale później Celtic Warrior Doszedł do siebie i wykonał na Jaśku Bycycle Kick.Cena w tym meczu wykonał swój finisher Attitude Adjustment ale na tyle dziś tylko było go stać,w końcówce,gdy Cena chciał wykonac na Sheamusie Super Suplex na stół,Sheamus wykonać Push Off czyli poprostu popchnął go,i John zleciał na stół i koniec walki.A Więc Nowym WWE Championem został Sheamus.Piąta Walka,Deadman vs Drewnista.Walka trwała krótko,oglądałem tylko końcówke gdyż miałem problem z streamem.w końcówce Batista wykonał Takerowi Chair Shot i odliczył go do trzech,ale gdy zszedł z ringu,weszedł Teddy Long i oznajmił batiście iż Match zostaje wznowiony czyli "Restart".Gdy Batista szedł z krzesłem na takera on wykonał kopnięcie oby dwoma nogami w krzesło i w ten sposób batista się zachwiał chwile później wykonał Chair Shoot,Tombstone Piledriver i odliczył go do trzech.Warto zauważyć iż The Undertaker pierwszy Raz od swego powrotu pokonał na PPV Rywala poprzez Pin:),a więć Dalej WHC Championem jest Deadman.Teraz czas na szósty pojedynek czyli Single Match,Randy Orton vs Kofi Kingston walka była wyrównana kofi w niej dużo błyszczał,w końcówce kofi wykonał randiemu boom boom drop,i Troumble in Paradise i gdy uzyskał już 2 Counts Randy chwycił się liny.później walka trwała dalej,po chwili Randy Trzaskał w ziemię aby po chwili wykonać swój finisher ale kofi nie dał się złapać i chciał wykonac Troumble in Paradise randy pochylił się,i następnie wykonał R.K.O i odliczył Jamajczyka.Teraz Czas na Main Event czyli Jeri-Show vs DX walka była bardzo ciekawa każdy zawodnik w niej zaprezentował swój finisher.W Końcówce gdy Chris Jericho weszedł na Big Showa i chciał zdjąc pas (weszedł na Big Showa dlatego iż połowy drabiny nie było)na ring weszli HHH i HBK.Big Show zrobił niezłą mine ale na shawna to zbytnio nie wpłynelo i wykonał mu Sweet Chin Music.Big Show zachwiał się,ale Y2J Zeskoczyl z Big Showa i leżał za ringiem gdy na ringu HBK Wykonał mu ponownie Sweet Chin Music i HHH Pediegree.DX Zdjeli pas w taki sposób ze Triple H Trzymał jedną część drabiny a HBK Sięgał pas.A więc nowymi Tag Team Championami zostają Triple H & Shawn Michaels.

PS.sorry że to taki raport ale poprostu rozpisałem się.

• Styl:  Jasny

WWE Championship - Cena vs Sheamus.. Jak dla mnie wielkie zaskoczenie. Tak szybko dawać pas sheamusowi ? Jeszcze główny pas ? Triple H się nie mylił co do Celtyckiego wojownika, choć sheamus mógł zakończyć walkę poprzez powerbomb, ale cóż to też dobre.

5/10

World Heavyweight Championship - Batista pobawił się krzesełkiem, potężny chairshot 1..2..3 ! Mamy nowego mistrza, Batista się cieszy a tu Tedy Long. Wiecie wogóle dlaczego on zrestartował ten pojedynek ? Undertaker wykonuje kibelek i po sprawie. Jak dla mnie walka 6/10

International Championship - Szkoda że John musiał oddać pas. Choć jest młody i ma talent, musiał oddać. Jak dla mnie Drew dostaje niezły push jak na ,,nowego" w federacji. Choć ktoś mówił że przegrana Johna to jego awans do ME ?

6/10

Unfited Tag Team Championship - Jak dla mnie pojedynek słaby. Któż wymyślił dla nich stypulacje TLC ? Złamali tylko jeden stół, i jeszcze w taki żałosny sposób. Choć niezłe mieli wyczyny z drabiną.

5/10

Ecw Championship - Jak dla mnie najlepszy pojedynek na gali. Były chwile pięknie i smutne. Myślałem że wygra Shelton, lecz obstawiałem Christiana. Mnie rozbawiła jedna chwila w ty pojedynku. Gdy Christian miał drabinę, shelton go ,,podcioł" Christianowi drabina spadła na twarz. 1 Minute później, Christian leży po za ringiem, i widać krew. Wpada pomoc medyczna, nie mogą usunąć tego krwawienia. A kibice krzyczą We Want Blood ! Haha, rzeczywiście WWE tak się zeszmaciło.

Kofi vs Randy - Hmmm... Rewanż Ortona za Survivour Series ! I Dobrze, RKO i po sprawie !

...

1736281364ae4b3be08ef9.jpg

• Urządzenie:  Android

Warto zauważyć iż The Undertaker pierwszy Raz od swego powrotu pokonał na PPV Rywala poprzez Pin:)

Na Hell i na Cell Taker zdobył pas WHC przez pin na CM Punku, a na Bragging Rights w Fatal 4-Way Matchu spinował Batiste, w obydwu przypadkach po Tombstonie.

Wiecie wogóle dlaczego on zrestartował ten pojedynek ?

Bo przed chair shotem który dał Batiście pina, Dave wyjechał Takerowi LowBlowem, czego odwrócony doń plecami sędzia nie widział.

Edytowane przez Thomassi

20502835285345d49c46e75.jpg

Gala jedna z lepszych - mi sie bardzo podobała (z tych walk, które obejrzałem dopóki nie zasnąłem). Dzięki za wspólne oglądanie dla patik421 i reszcie, z którą miałem przyjemność pisać. Szybko mnie zmuliło dość, myslałem, że dłużej wytrzymam :lol:

Na sam początek Opener : Christian vs. Shelton Benjamin, przyznam, że walka bardzo dobra była. Dużo elementów z użyciem drabiny, wszystko łądnie pięknie, ale w pewnym momencie ... jak Christian zaczął krwawić to po co Ci kretyni lekarze wbiegali ? Aż zacząłem się drzeć razem z widownią "We want blood !". Przed pamiętnym Frog Splash'em (?) myślałem, że jednak Shelton wstanie i będziemy mieli zmianę mistrza i przejście Christiana na SD! czy RAW ostatecznie, ale jednak Christian położył kres marzeniom Sheltona o tytlu ECW. Walka jak najbardziej na plus, ocena w skali 1-10 : 7+/10.

Reszty nie dopiszę z braku weny ^^

Edytowane przez LeViathan

• Urządzenie:  Windows

ECW Title: Zaczęło się od walki która miała skraść to show. Walka może i była bardzo dobra, ale było to takie szarpane. Spot, przerwa, spot, przerwa. Spodziewałem się bardziej szybkiej walki niż czegoś takiego, ale nie jestem zawiedziony, bo niektóre sytuacje były naprawdę świetnie wymyślone. Wycieranie krwi jakoś mi nie przeszkadzało. Zwycięzca tej walki był mi obojętny, bo chciałem po prostu zobaczyć dobrą walkę i tak się stało.

IC Title: Walka nie powalała, a do tego po małej awarii technicznej nie widziałem końcówki :P Stawiałem na Morrisona, bo myślałem, że jeszcze ten feud trochę pociągną i na sam koniec John straci pas (bo to, że straci i zdobędzie go Drew było jasne od początku feudu).

Sheamus vs Cena: Walka dość słaba. Najbardziej śmieszyły mnie sytuacje gdy Cena męczył się ze stołami, by je wnieść lub gdy miał uderzyć Sheamusa leżącego na rampie :lol: I to nie pierwszy raz zdarza się taka sytuacja, bo pamiętam, że na jakimś PPV Cena siłował się tak ze schodami :P Końcówka była bardzo nudna, nawet publika się tym nie emocjonowała. Bardzo powoli męczyli się na narożniku, każdy już czekał, aż Cena w końcu rozwali Sheamusa, a tu bum! Dla mnie szok! Siedziałem przez 5 minut z otwartą buzią i nie potrafiłem w to uwierzyć :shock: Pytanie tylko czy to dobra decyzja? Ja jestem do tego dość pozytywnie nastawiony. Kilka miesięcy temu wszyscy narzekali, że ciągle oglądamy tych samych w ME, a teraz gdy pojawia się ktoś znów zaczyna się narzekanie. Poczekajmy i zobaczmy co będzie dalej z naszym nowym mistrzem, bo myślę, że dopiero wydarzenia które nastąpią pozwolą nam ocenić czy to dobra decyzja WWE.

Taker vs Batista: Na początku walka nawet mi się podobała. Trochę ganiania poza ringiem, jakieś krzesła itp. Potem było trochę gorzej. Ogólnie martwi mnie słaba forma Takera, bo w ostatnim czasie jego pojedynki nie powalają. Zakończenie walki, czyli restart po Low Blow Batisty przyjąłem neutralnie. Zobaczymy co będzie z tym dalej, choć patrząc na segment po walce Teddy może mieć przewalone :P

Orton vs Kofi: Podobała mi się ta walka. Jak dla mnie jeden z lepszych pojedynków Ortona w ostatnim czasie. Przekonałem się też już do Kofiego i myślę, że może być z niego solidny main eventer. Wygrana Ortona była do przewidzenia.

Tag Titles: Przyzwoita walka. Tutaj również zobaczyliśmy parę ciekawych sytuacji, tak jak wejście Y2J na barki Showa :P Upadek Jericho trochę nie wyszedł i mam nadzieję, że nie doznał on żadnej kontuzji, bo wyglądało to dość niebezpiecznie. Tak jak się spodziewałem wygrało DX. Zastanawia mnie tylko kto będzie w stanie odebrać im pasy? JeriShow pokonali chyba wszystkie Tagi, a DX pokonało ich.

Ogólnie PPV fajne, choć ostatnia gala była lepsza. Nie żałuję poświęconej nocy na to PPV.

Końcówka walki o pas WWE była tragiczna, Sheamus miotał się na na rożniku jakby był tam pierwsz raz, w dodatku trząsł się jak galareta i wyglądało, że zaraz sam stamtąd zleci. Jednak nie, Cena sam efektownym piruetem wskoczył na stół. Pogratulować dobrej roboty panowie.

Na plus bookowanie Kofiego bo mimo, że przegrał to pokazał się z najlepszej strony i walczył jak równy, więc teraz czekamy na walizkę dla tego pana.

Hehe mówiłem że WWE nas zaskoczy i da pas Irlandczykowi. :D Powiem tylko że gala jedna z lepszych w tym roku moim zdaniem :)

no i teraz cena wygra rr eh :roll:

Cena powinien odzyskać pas dziś na RAW bo nikomu nie jest potrzebny mistrz, który w kluczowym momencie walki dostaje drgawek.

btw. Czy są jakieś informacje odnośnie ramienia Sheamusa? Bo podczas PPV wyglądało to okropnie, chyba nawet tam rozcięcie było.

5944677854b349bd3406ba.png