Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TLC: Tables, Ladders & Chairs 2009 [Uwaga na spoilery]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Chairs Match for the World Heavyweight Title

The Undertaker vs. Batista

Mógłby ktoś wyłumaczyć, na czym polega Chairs Match? To znaczy jakim sposobem można wygrać tą walkę?

12501231434d3da85730ba0.png

• Odpowiedzi 212
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• michal9433

28

• 10kilan

17

• Cezet

11

• RR

9

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Spodziewam się dobrej walki ECW Championship :) Szanse Sheltona na zwycięstwo są, jednak myślę, że Christian go pokona i dołączy do swojej kolekcji pokonanych zawodników na ECW (i tym samym zostaną mu chyba tylko Archer i Goldust).

Goldusta pokonał, ale na houseshow :) A co do matchu chairs, to po prostu walka z krzesłami na ringu jako legalnymi broniami, tyle XD

UCK!! Tylko nie drewno Batista!! Ta walka będzie zamuła PPV . Drewno Batista vs Nękany kontuzjami Undertaker. Undertaker wygra, na nastepnym PPV traci pas. Wraca Rey Mysterio dokańcza feud z Batisto i zostaje WHC Championem.

Chciałbyś to z Reyem. Poza tym Pojedynki Batisty z Takerem zawsze były świetnie (dobra chemia + ciekawy booking) wiec nie widzę powodu by tym razem miało być inaczej.

Może ja coś skrobnę...

Więc zacznę od meczu, który powoduje wypieki na twarzy

ECW CHAMPIONSHIP

Jak ja mogłem nie lubić Benjamina? Chyba ze entrance theme, ale to nie o tym temat. Shelton jako idealne połączenie wszystkich stylów walki jest bardzo atrakcyjną personą, która w połączeniu z wszędobylskim Christianem powinno się zakończyć niekwestionowanym sukcesem. O ile nie dostaną przypadkiem 10 minut...

UNIFIED TAG TEAM CHAMPIONSHIP

Mało mnie ten mecz interesuje. Obstawiam wygraną DX. Jeri-Show ładnie podprpomowali pasy walcząc o nie jak lwy, a DX zabierając im je utrzyma Triple H'a z dala od ważniejszych pasów. Szkoda mi tylko HBK'a.

WHC CHAMPIONSHIP

Nie mam pojęcia co wyjdzie z tej walki poza tym, że Undertaker powinien pas utrzymać. Po prostu. CHciałem jeszcze dodać, że zawsze wolałem Batistę jako heela (ach ten jego zarost :lol: )

WWE CHAMPIONSHIP

Oby nie zrobili z Sheamusem tego samego co np. ze Gene Snitskim. Jest to zajebiście barwna postać i chociaż nie zasługuje jeszcze na pas WWE to i tak nie można go za bardzo pocisnąć. Walka powinna być fajna. Zawsze lubiłem Table Matche, a selling Ceny jest całkiem niezły (pomijając sprawę Crossface'a z ostatniego PPV :lol: )

PPV zapowiada się bardzo fajnie tylko brakuje mi tu kilku elementów:

CM Punk

Dolph Ziggler

Orton i jego Legacy

Kofi Kingston

Na pewno wrzucą jeszcze Drew...

"Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się" - Mistrz Andrzej Sapkowski

http://www.zanimnapiszesz.info/

14969654294ab3f35f76bea.jpg

Mnie bardzo ciekawi walka o US ciekawe kto będzie walczył z Mizem, Może Evan?:) np.w takim Ladder Match'u wtedy by było lajtowo,a co do Drew'a to myśle że będzie walczył z Morrisonem o IC no jak już mamy taką niespodzianke Sheamus vs Cena to czemu nie Morrison vs Drew:)

B4K4 no ja mam nadzieję ze Orton pojawi się na tej gali(pewnie będzie jakaś walka z Kofim). Liczę tylko na to ze przestaną robić z niego pipę i nie będzie się więcej podkładał czy uciekał z ringu bo taki booking jest do d.... Myślę że skoro Kofi spinował Legend Killera na SS to teraz Randy mu odpłaci solidnie :D

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

291490854c7c1467c308c.gif

Liczę tylko na to ze przestaną robić z niego pipę i nie będzie się więcej podkładał czy uciekał z ringu bo taki booking jest do d....

Zbyt długo z niego robili kozaka, a na ringu był średni, więc taki booking jest jak najbardziej ok.

Walka o pas ECW cieszy, oczywiście z założenia, bo jak można zrypać walkę to każdy wie.

Liczę jeszcze na kolejną walkę Morrisona z Mizem, w walce TLC wypadliby świetnie.

Walka o pas ECW zapowiada się bardzo ciekawie i czekam na niego z niecierpliwością

DX wygra z Jeri-Showem bo w końcu muszą mieć te pasy tag teamów

Nie wiem czego można się spodziewać po walce Undertekera z Batistą

WWE ten pas wogóle mnie nie interesuje

Czekam na walkę Kingstona i Ortona i walkę Miza z Morrisonem

Swoją drogą feud tych dwóch champów może przeciągnąć się na Wrestlemanię gdzie wygra Morrison

mam nadzieję, że Mysterio wróci na Royal Rumble wygra i odbędzie się triple threat match między Undertekerem Batistą i Mysteriem

Poza tym Pojedynki Batisty z Takerem zawsze były świetnie (dobra chemia + ciekawy booking) wiec nie widzę powodu by tym razem miało być inaczej.

I własnie tego nie rozumiem :P Z jednej strony mamy Drewno, z drugiej legendę federacji która zawsze daje z siebie wszystko, pomimo kłopotów ze zdrowiem. Jeden stawia na wygląd i mase, drugi na umiejetności ringowe i dopracowanie granej przez siebie postaci do perfekcji. Pomimo tych różnic, ich walki naprawde prażą, są dobre i pokazują o co chodzi w wadze cieżkiej. Niby dziwne, jednak nie mnie wnikać dlaczego ci panowie tak dobrze ze soba współpracują.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

• Reputacja:   396
  • Urządzenie:  Windows

I własnie tego nie rozumiem Z jednej strony mamy Drewno, z drugiej legendę federacji która zawsze daje z siebie wszystko, pomimo kłopotów ze zdrowiem. Jeden stawia na wygląd i mase, drugi na umiejetności ringowe i dopracowanie granej przez siebie postaci do perfekcji. Pomimo tych różnic, ich walki naprawde prażą, są dobre i pokazują o co chodzi w wadze cieżkiej. Niby dziwne, jednak nie mnie wnikać dlaczego ci panowie tak dobrze ze soba współpracują.

Nie ma się co jarać, RR. Tamte walki to było "face vs face", a więc obydwaj wrestlerzy walczyli jak równy z równym, co automatycznie przekładało się na dramaturgię, nearfall'e i kontry. Obecnie, kiedy Batista jest heelem, wcale nie jest powiedziane, że jego postać zostanie rozpisana w tej walce tak dobrze. Bardzo możliwe, że zobaczymy typowego "cipowatego heela made in WWE", który wali kupsko w majty już na sam dźwięk theme'u Takera, w ringu tylko czeka aby skantować, częściej ucieka, unika bezpośredniego starcia i ewentualnie atakuje z jakichś kontr. Obym się mylił, ale przy tej konfiguracji stawiam, że walka nie będzie tak dobra jak poprzednie. Chciałbym jednak się mylić...

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

zobaczymy typowego "cipowatego heela made in WWE", który wali kupsko w majty już na sam dźwięk theme'u Takera, w ringu tylko czeka aby skantować, częściej ucieka, unika bezpośredniego starcia i ewentualnie atakuje z jakichś kontr.

Tylko czy z Animala można zrobić takiego cipowatego heela? Jak na razie Batista gra nieprawilnie wkurwionego heela, całkowice odmiennego od Punka,Edge'a, co mnie osobiście bardzo cieszy oraz daje mi nadzieje na zobaczenie w ringu złego skurwiela, a nie jakiegoś przekręta bez jaj.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Ja osobiście lubię Batiste, jako heela. I mam nadzieje, że nie będzie uciekał z ringu. :D Bo to by było dla mnie śmieszne. :P

17604122554b61f252eba43.jpg

• Reputacja:   396
  • Urządzenie:  Windows

Tylko czy z Animala można zrobić takiego cipowatego heela? Jak na razie Batista gra nieprawilnie wkurwionego heela, całkowice odmiennego od Punka,Edge'a, co mnie osobiście bardzo cieszy oraz daje mi nadzieje na zobaczenie w ringu złego skurwiela, a nie jakiegoś przekręta bez jaj.

Sam nie wiem... Czy zły skurwiel nie przyjąłby wyzwania Kane'a tylko poszedł sobie na zaplecze? Może przesadzam, ale jakoś kiepsko to wyglądało. Mam jednak nadzieję, że masz rację. Też bym wolał Batistę jako konkret-heela.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Jeśli dojdzie do bezpośredniego meczu Kofiego z Ortonem, to zapewne Randy zajedzie Kingstona. We wcześniejszych meczach zbyt wiele razy górą był Ghańczyk, by teraz Viper nie zwyciężył. Może to i dobrze? Jestem w stanie zrozumieć push dla Kingstona, ale to mało wiarygodne, że bez trudu pokonuje byłego WWE championa.

Ogólnie feud na linii Kofi-Orton jest taki dość dziwny,z jednej strony dobrze dla Kofiego bo go promują ale z drugiej strony wolę oglądać walkę Cena vs Orton niż Cena vs ten rudy(nie wiem jak się on tam zwie),Dobra przechodząc do walk które są już zapowiedziane to interesuje mnie tylko walka o pasy TT,niby jest tam dwóch zawodników którzy nie pasują do tej walki,mówię o HHH którego Era minęła już dawno tak samo tyczy się zawodnika o przydomku Big Show,jest teraz już za gruby ze tak powiem,jeszcze jak przyszedł z WCW do WWF to jeszcze ładnie się prezentował ale obecnie jego forma jest słaba,a na dodatek jego Charyzma spadła prawie do Zera :P Kurde trochę mnie poniosło,wracając do walki o pasy TT,to HBK i Y2J potrafią stworzyć ładną walkę,ich ostania walka chyba na No Mercy była ciekawa,teraz będzie trochę inaczej ale i tak liczę na dobre Show :)

P.S jeśli Big Show Spadnie tak jak Taker na Summerslam 08 to powiem że walka byłą udana :)