Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Total Blast Wrestling - Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

A mnie osobiście śmieszy podejście typu: skoro na galę federacji 1 nie przyszło tyle osób ile byśmy chcieli, załóżmy n-liczbę innych federacji, a może będzie lepiej...

Czysty idiotyzm. Oczywiście dobrze, że w Polsce coś wreszcie się ruszyło z wrestlingiem, ale po kiego chu*a wydawać kasę na organizację drugiej federacji?! Wszyscy, którzy się na tym znają(Don Roid, Supron, Boryss i inni "wtajemniczeni") powinni wspólnymi siłami rozwijać DDW, a nie tworzyć w kraju bez wielkich wrestlingowych tradycji ileś tam fedów... jak macie za dużo pieniędzy to może warto je spożytkować na coś innego- choćby kupić drugi ring i jakoś zorganizować "drugi oddział" szkółki w innej części Polski, jeśli oczywiście są tam jacyś chętni. Nie wiem jak miało by to zostać zorganizowane, zresztą to nie jest temat o tym, ale pomysł z TBW mi się nie podoba...

Pozdrawiam ^^

! ! ! DDW ! ! !
https://forum.wrestling.pl/topic/17819-total-blast-wrestling-dyskusja/page/4/#findComment-159051

• Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Przemk0

17

• SixKiller

14

• thejehmes

12

• TakeR

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Psycho Dragon i inni, zrozumcie jedną rzecz - takie osoby jak Boryss i Roid, które mają środki i możliwości promowania wrestlingu w Polsce, mają różne, często niemożliwe do pogodzenia, wizje. Nie można więc oskarżać żadnego z nich o to, że nie chce pracować z kimś, z kim się nie dogaduje - sami nie chcielibyście pracować z takimi osobami. W polskim środowisku wrestlingowym (którego Roid nie rozumie) tradycje podziałów są bardzo silnie zakorzenione i starszych użytkowników takie rzeczy nie dziwią.

Fani dzielili się z różnych powodów, najczęściej z chęci władzy. Tzn. ktoś czuł się niedowartościowany na jakiejś stronie, forum, czy w e-fedzie, więc zakładał coś swojego, by móc tym rządzić. Bardzo ważne były też pobudki osobiste - jak ktoś się z kimś pokłócił, to skutki były dokładnie takie same jak te wyżej wymienione. Myślę, że w tym przypadku decydujące okazały się oba czynniki. Boryss nie chciał stać w drugim rzędzie, tylko być frontmanem, a oprócz tego nie potrafił się dogadać z Roidem w kwestiach wrestlingowych (zastanawiam się, jak się Boryss odnosił do bookowania WeeMana). Mniej więcej wiem jak wyglądają rozmowy z oboma panami, więc takiego obrotu spraw można się było spodziewać.

1005187806541accfacb3d6.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/17819-total-blast-wrestling-dyskusja/page/4/#findComment-159055

• Reputacja:   359
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Zgadzam się z tym, co napisał Six. Ogień i woda nie mogą razem współdziałać a Boryss nie jest człowiekiem pokroju Mariana Krzaklewskiego, któremu wystarczyłoby kierowanie projektem "z tylnego siedzenia". Ego, w sprawach interesów, to bardzo niebezpieczny czynnik X (z tego co wiem, to Roid - kiedy jeszcze współpracował z Boryss'em - dostał zakaz współpracowania z ludźmi z Attitude :? A wydawało mi się, że wszystko jest robione dla dobra wrestlingu w Polsce...) i destrukcyjnie wpływa na jakiekolwiek negocjacje, dlatego w tym przypadku wcale mnie nie dziwi, że zamiast tworzyć jedną, silną, organizację wrestlingową - będziemy mieli dwie, z których (ach ten mój pesymizm...) może próby czasu nie przetrwać żadna.

A Roid nie tyle nie zna specyfiki polskiego środowiska wrestlingowego, co po prostu raczej mentalności Polaków.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/17819-total-blast-wrestling-dyskusja/page/4/#findComment-159063

-Raven-, takie zachowanie Boryssa było do przewidzenia - on już bardzo dawno temu zaczął proces zawłaszczania wrestlingu przez WF. W dodatku traktuje współistnienie z Attitude jako śmiertelną walkę, co czasem przybiera bardzo karykaturalną postać. Jego żądanie, by zatrzasnąć przed nami drzwi, wpisuje się w ten kanon i niestety jest poniżej wszelkiej krytyki. Warto jednak o tym pamiętać, bo dzisiaj każdy fan jest zaproszony, a jutro kopanie dołków zacznie się na nowo.

Bardzo bym chciał, by zwrócono uwagę na kilka rzeczy. Po pierwsze: powstanie Total Blast w żaden sposób nie szkodzi DDW (jak niektórzy chcieliby to widzieć). Po drugie: podział na złego Boryssa i dobrego Roida jest nieprawdziwy. O ile odrzucenie pomocnej dłoni Attitude w sierpniu i wrześniu można już tłumaczyć tym, co wyciągnął na światło dzienne Raven, o tyle odrzucenie jej dzisiaj - kiedy oficjalnie wiemy, że Boryssa nie ma w DDW - pokazuje brak dobrej woli Roida. On naprawdę nie rozumie środowiska, a jest na to więcej przykładów znanych redakcji.

Piszę to nie po to, by wybielić Boryssa, ale chciałbym zerwać z mitem mesjasza polskiego wrestlingu, jakiego niektórzy chcieliby widzieć w Roidzie.

https://forum.wrestling.pl/topic/17819-total-blast-wrestling-dyskusja/page/4/#findComment-159086

Wrestlingiem interesuję się od kilku lat ale o tych "konfliktach" w Polsce nic nie wiedziałem. Oczywiście jest to spowodowane faktem, że nie udzielałem się nigdy na forach wrestlingowych. Nie będę tutaj prosił o objaśnienie mi "wszystkiego" bo to ani niczyj obowiązek ani jakieś strasznie ważne informacje. Z tego co jednak rozumiem, to scena wrestlingu w Polsce dzieli się na takie jakby dwie płaszczyzny:

1) AttitudeForum, Supron, Don Roid, DDW, WeeMan

2) Forum inne :), Boryss, TBW

czy dobrze kombinuję?

Ale jeśli ktoś byłby na tyle łaskaw mi odpowiedzieć na jeszcze jedno pytanie, to mam następujące: czemu wszyscy tak nienawidzą/nie lubią/wydrwiwają Weemana? otóz bardzo mnie ten "osobnik" zaciekawił i poszukałem o nim różnych informacji na różnych forach itp. i zastanawia mnie, czemu nikt go nie szanuje... :-)

Pozdrawiam

! ! ! DDW ! ! !
https://forum.wrestling.pl/topic/17819-total-blast-wrestling-dyskusja/page/4/#findComment-159106

• Reputacja:   25

czy dobrze kombinuję?

Nie i to nie tamat aby tlumaczyć historie konfliktów w tym środowisku.

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/17819-total-blast-wrestling-dyskusja/page/4/#findComment-159108

Tradycyjnie , zamiast o gali , wszyscy piszą kto kogo lubi , a kto z kim się o łopatkę w piaskownicy pokłócił ... Ja ze swojej strony powiem , że TBW wydaje się , póki co imprezą bardziej "piknikową" w której wrestling , jest jakby to powiedzieć , od tak dodatkiem.

Ciężko też powiedzieć , na kogo ta impreza jest skierowana. Rozumiem , że patronat telewizji , może sugerować , że na gali pojawi się sporo 13 latków z rodzicami oglądających WWE, ale z drugiej strony na WF można było wyczytać komentarze "dzieci" w stylu : "A będzie tam Cena?".

No cóż ciężko wyrwać z domu marka jak mu się ciekawych nazwisk nie zaprezentuje. Ale ciężko zachęcić też smarta , jeśli nie rzuci mu się chociaż jednego , dwóch ciekawych nazwisk. Skoro DDW było w stanie ściągnąć El Generico , to nie chce mi się wierzyć , że TBW nie stać nawet na jedno nazwisko.

Do tej pory mogłem zobaczyć (strona wcześniej tego tematu) jednego zawodnika , i można z całą pewnością stwierdzić , że raczej nie zachęca on do wydania jakichkolwiek pieniędzy. No cóż trzeba poczekać , może coś jeszcze się ruszy , dojdą ciekawsi zawodnicy , trzeba trzymać kciuki.

IT is I, The Bacon in her Eggs. The Man for whom she begs. The Face between her legs.

The Lyrical Miracle,The Sexual Intellectual,The Quintessential Stud Muffin but now...

https://forum.wrestling.pl/topic/17819-total-blast-wrestling-dyskusja/page/4/#findComment-159153

Jako że gala odbywa się w moim rodzinnym mieście, w wypadku tworzenia jakiejś listy chętnych, czy coś w ten deseń, deklaruję swoją obecność :smile:
https://forum.wrestling.pl/topic/17819-total-blast-wrestling-dyskusja/page/4/#findComment-159154

-Raven-, takie zachowanie Boryssa było do przewidzenia - on już bardzo dawno temu zaczął proces zawłaszczania wrestlingu przez WF. W dodatku traktuje współistnienie z Attitude jako śmiertelną walkę, co czasem przybiera bardzo karykaturalną postać. Jego żądanie, by zatrzasnąć przed nami drzwi, wpisuje się w ten kanon i niestety jest poniżej wszelkiej krytyki. Warto jednak o tym pamiętać, bo dzisiaj każdy fan jest zaproszony, a jutro kopanie dołków zacznie się na nowo.

Nie chcę robić tu znowu podziału na "złego Boryssa" i "dobrego Roida", bo Don ma też swoje za paznokciem i ewidentnie olewał wyciągane przez fanów ręce (propozycje pomocy w stworzeniu konkretnej strony internetowej, oraz inne formy pomocy projektu), ale tak jak Roida można jeszcze jakoś zrozumieć i próbować wytłumaczyć brakiem znajomości polskich realiów i polskiego środowiska wrestlingowego, tak urządzanie sobie prywatnych gierek, kiedy chodzi o typową "sprawę ponad podziałami" (przeszczepienie wrestlingu na polski grunt) jest dla mnie... trochę mało dorosłym zachowaniem.

Tradycyjnie , zamiast o gali , wszyscy piszą kto kogo lubi , a kto z kim się o łopatkę w piaskownicy pokłócił ...

A pomyślałeś może, że gdyby nie te "kłótnie o łopatkę w piaskownicy", to o wiele łatwiej byłoby wystartować z wrestlingiem w Polsce (bo wszyscy by grali do jednej bramki a nie kopali sobie dołki pod nogami)?

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

https://forum.wrestling.pl/topic/17819-total-blast-wrestling-dyskusja/page/4/#findComment-159158

A pomyślałeś może, że gdyby nie te "kłótnie o łopatkę w piaskownicy", to o wiele łatwiej byłoby wystartować z wrestlingiem w Polsce (bo wszyscy by grali do jednej bramki a nie kopali sobie dołki pod nogami)?

Brawo. Nie ma co nam - fanom wmawiać, że to sprawa wyższej wagi, ponad podziałami, skoro sami organizatorzy tak nie myślą.

Poza tym wszystko, co zostało ujawnione, już skomentowaliśmy. Kiedy pojawią się nowe informacje, na pewno nikt nie będzie sobie zawracał głowy jakimiś resentymentami.

RazorR, macie być głośni, tylko bez bluzgów ze względu na TV i vipów. Zaproszeni będą m.in, prezydenci Radomia.

Z browarkiem wiadomo, swawola, ale z poszanowaniem własnych możliwości. Noc będzie długa.

Gwiazdy z USA - spokojnie, nie od razu Rzym zbudowano. Jeśli wszystko pójdzie jak powinno, ściągnie się za jakiś czas i ich. Ludzie jak inni.

Tako rzecze Boryss na WF. Szkoda, że od czasów niesławnego Kunegunda nie wyściubił nosa ze swojego namiotu, nawet teraz, kiedy jest ku temu świetna okazja ;). Myślę, że to by minimalnie ociepliło stosunki, zwłaszcza w świetle niektórych faktów.

Mam nadzieję, że obecność vipów nie odbije się na gali. Tylko tego by brakowało ;).

https://forum.wrestling.pl/topic/17819-total-blast-wrestling-dyskusja/page/4/#findComment-159180

• Reputacja:   25

macie być głośni

:D Odezwa jak do najemników, którzy za darmowe bilety zrobią szum. Ja tego nie kupuje, sorry.

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/17819-total-blast-wrestling-dyskusja/page/4/#findComment-159206

Odezwa jak do najemników, którzy za darmowe bilety zrobią szum. Ja tego nie kupuje, sorry

Dokładnie tak to zabrzmiało :? Nie przepadam, kiedy ktoś mi daje wytyczne jak mam się zachowywać na gali (nie jestem dzieckiem).

https://forum.wrestling.pl/topic/17819-total-blast-wrestling-dyskusja/page/4/#findComment-159215

Gale w dupie mam, zarówno obecnie przedstawiany skład wrestlerów , jak i skład muzyczny jest niewarty kasy i pojechania, ale..

Postaram się byc, bo warto tam pojechać ze wzgledu na ludzi z forum, znów pogadac będzie można, wypić pare browarów, pośmiać się, znów licze poprostu na dobry wesoły klimat 8-)

Melduje o wielka purododo że będziemy głośni, rozkaz będzie wykonany jednak kolejny rozkaz wątpie, bo nie możemy obiecać że nie polecą bluzgi, szczególnie że z browarem swawola ;-)

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

https://forum.wrestling.pl/topic/17819-total-blast-wrestling-dyskusja/page/4/#findComment-159223

czekajcie, czekajcie czegos nie zaczailem.

srodowisko ma byc bardzo "poprawne politycznie," zadnych bluzgow, dzieci z rodzicami, do tego przedstawiciele swiata polityki i ekipa Enthymion :) ze tak powiem "malutki" kontrast

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/17819-total-blast-wrestling-dyskusja/page/4/#findComment-159249

Ja też dziękuję bardzo za zaproszenie i wyróżnienie, , pewnie się zjawię, choć jeszcze za wcześnie na deklaracje. Niby do Radomia daleko nie mam (ca. 100 km), ale zobaczymy. TBW to na pewno ciekawa inicjatywa (dobrze by było, gdyby była cykliczna, a nie tak jak DDW zawieszone w próżni), ale póki co zgadzam się z większością przedmówców, że jak na razie nie powala na kolana. Podobnie jak zdolności interpersonalne odpowiadającego za organizację Pana :)

Nie wiem, czy Boryss to czyta, ale jeśli tak, to chciałbym napisać, że tym jednym słynnym już zdaniem zniechęcił do udziału w tym całym projekcie przynajmniej kilka osób... Może to, że ktoś coś ma albo musi wyszło przypadkiem, może wyszło żartobliwie, ale mając na uwadze napięte w przeszłości relacje WF-Att taka kpiąca wypowiedź dała chyba odwrotny do zamierzonego skutek.

Pozdrawiam ;)

What is the difference between Sheamus and the World War II? WW II is over ;)

13629172384628ee9bd26ff.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/17819-total-blast-wrestling-dyskusja/page/4/#findComment-159357

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• KyRenLo
      Kolejny dzień/kolejny ranking: Ranking the Top 20 WWE and AEW Stars in Their 20s: Rhea i Dom na samym szczycie, a Fletcher z AEW uzupełnia podium. 1. Rhea Ripley 2. Dominik Mysterio 3. Kyle Fletcher 4. MJF 5. Bron Breakker 6. Oba Femi 7. Jordynne Grace 8. Roxanne Perez 9. Jack Perry 10. Tiffany Stratton Całość: Ranking the Top 20 WWE and AEW Stars in Their 20s BLEACHERREPORT.COM The futures of WWE and AEW are bright, thanks to a wealth of young talent ready to seize heir opportunity and run atop the companies as world champions and top stars for years to come.
    • Attitude
      Nazwa gali: TNA iMPACT #1110 - A Very Hardy Halloween Data: 30.10.2025 Federacja: Total Nonstop Action Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: USA Format: Taped Platforma: AXS TV Karta: Wyniki: Powiązane tematy: TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • KyRenLo
    • Attitude
      Nazwa gali: Stardom New Blood 26 Data: 30.10.2025 Federacja: World Wonder Ring Stardom Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Kanda Myojin Hall Publiczność: 239 Format: Live Platforma: YouTube.com Official video: Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Kobiecy Pro Wrestling - dyskusje
    • CzaQ
      I to i to jest przereklamowane?       Edit : No wiadomka chodzi o słynne powiedzonko na wejściu Filipa, które zajumał od Thinga - It's clobbering time. Ale moja poprzednia odpowiedź też jest dobra
  • Dodaj nową pozycję...