Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Stare, ale Jare Gry

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Stara, ale jara gra? Od razu nasuwa mi się Deluxe Ski Jump 2.1. Naprawdę bardzo fajna gra, przyjemna, prosta pod każdym względem dla każdego i bardzo wciągająca. Ta symulacja skoków bije na głowę wszystkie inne (no może poza DSJ 3, ale to już nie ten klimat :P ). Bardzo fajnie gra się Puchar Świata i Drużynowy. Wystarczy sobie wymyślić skoczków (lub wpisać nazwy prawdziwych) wybrać kolory strojów i grać. Polecam wszystkim!

10136801454e08b07ab2e86.jpg

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• theGrimRipper

3

• Thomassi

3

• Longer

3

• Fracek

3

Top użytkownicy w tym temacie

ajstylesfan, o tak DSJoty to było coś :D Świetna gra na zbijanie czasu. Żadnych monotonnych karier z nabijaniem zdolności itp, włączasz i jedziesz, liczył sie skill :D

20502835285345d49c46e75.jpg

Większość moich ulubionych gierek było tu już w sumie wymienionych - poza , najważniejszą dla mnie dwójką - Baldurs Gate 1 i 2. Dla mnie RPG wszechczasów - przechodze to przynajmniej 2,3 razy do roku i zawsze mam tą samą, świetną zabawę. Gra się po prostu nie nudzi, mimo, że wszystkie misje, sekrety i mapy znam na pamięć :)

8363302634890420816486.jpg

• Reputacja:   1

W moim przypadku są to gierki na PSX'a...

1. Silent Hill - jedna z pierwszych gierek w które namiętnie ciupałem na szaraku... I jedna z niewielu która potrafiła mnie naprawdę przerazić.. Klasyka horroru...

Screen: http://members.aye.net/~gharris/blog/SilentHill11.jpg

2. Metal Gear Solid - jedna z niewielu skradanek która sprawiła że zainteresowałem się grami z tego gatunku (potem było trwające aż do dziś zauroczenie Samem Fisherem ze Splinter Cella ale to już zupełnie inna historia)...

Screen: http://www.mobygames.com/images/i/13/28/141378.jpeg

3.Grand Theft Auto 2 - ileż frajdy sprawiała mi ucieczka przed policją :D

4. Carmageddon - po prostu rzeźnia na całego :D

Screen: http://i.neoseeker.com/p/Games/PC/Action/Automobile/carmageddon_2_profilelarge.jpg [/i]

Super, że taki temat powstał. Ja w ogóle jestem zwolennikiem, gier platformowych. Czyli wszelakie gry na callus`a (Punisher najbardziej ;] ), wszystkie gry na pegasusa (Rambo :P ) i oczywiście Montezuma ;] To jest gra 1 klasa. Oprócz tych to takie gry w które gra się na lekcjach informatyki - Icy Tower, DSJ... Dzięki za przypomnienie reszty tytułów, biorę się za ściąganie :P

Ja również pobieram kilka gierek, które podaliście tu, a najbardziej interesuje mnie Silent Hill oraz Fifa. Jeżeli chodzi o Deluxe Ski Jump to też nie raz w to pykałem, a szczególnie w wersje 2.1. Metal Gear Solid to również świetna gra, ponieważ z tego co mi się wydaje grałem w nią kiedyś u kumpla, ale nie jestem pewien, lecz mimo wszystko już ją ściągam. O GTA 2 to miałem zawsze różne zdanie, gdyż po zagraniu pierwszy raz byłem zachwycony tą strzelnianką, a szczególnie jak podbiegał do mnie ten gościu w czerwonej koszulce i okradał, a ja go goniłem :D Potem w ogóle nie grałem, ponieważ uważałem, że jest to stare, głupie i do dupy, ale na wakacjach pobrałem grę i do dzisiaj gram w wolnych chwilach. A zna ktoś może grę pt: Lost Vikings 2? Ja przy niej spędziłem wiele czasu i na prawdę mię bardzo wciągnęła.

http://img2.vpx.pl/up/20091103/th_44953_tlv2_122_653lo.jpg

• Reputacja:   1

Longer, jeśli interesuje Cię Silent Hill to polecam Ci także drugą część tego znakomitego horroru która ukazała się w 2001 roku na PS2 oraz rok później na PC. Dwójka może nie straszyła już tak bardzo jak jedynka ale miała klimat i rąbała z czachę zarąbistą fabułą... Jak sobie jeszcze przypomnę wizytę w szpitalu i pielęgniarki z krwistymi błonami na głowach.. Brr...

Polecam gorąco!!!

PS. pod względem fabularnym żadna ale to żadna gra (podkreślam to z całą stanowczością) nie dorównuje drugiej części "Cichego Wzgórza"...

Kilka screenów:

http://www.gamershell.com/static/screenshots/568/16051_full.jpg

http://theupwardspiral.files.wordpress.com/2007/09/silent-hill-2.jpg

http://crazypumpkinsnest.files.wordpress.com/2008/10/silent_screen001.jpg

ajstylesfan, o tak DSJoty to było coś :D Świetna gra na zbijanie czasu. Żadnych monotonnych karier z nabijaniem zdolności itp, włączasz i jedziesz, liczył sie skill :D

Dokładnie to samo uwielbiam w DSJ. Właśnie dziś odpaliłem sobie dla porównania trójkę i choć też była grywalna w dodatku miała sporo lepszą grafę, to nie ten klimat co w 2.1. Do dziś gram czasem z kolegami wystarczy tylko jedna myszka i w ilu się chcę można się świetnie bawić.

• Urządzenie:  Windows

wystarczy tylko jedna myszka i w ilu się chcę można się świetnie bawić.

Hmmm, czy to nie jest przypadkiem gwałt zbiorowy? :lol:

O jaki ciekawy temat no,no :D

A więc stare gry powiadacie oj byyyyłoo tego co niemiara (zwłaszcza jak się miało niemocnego kompa w latach 90-tych):

(Wymieniam jak mi się przypomni, tytuły z lat poniżej 2000r, bo jak miałbym wymienić te od 2000roku to aż mi się nie chce o tym myśleć,wszystkie wymienione mają u mnie wielką sympatię do dzisiaj )

Comander Keen (miałem z kilka części np.4,6)

Mario (PC)

Super Mario Adventures 2:Yoshi Island (jakoś tak,wersja Super Nintendo)

Doom 1,2

Catacomb 3d(jedna z moich ulubionych z dawnych czasów)

Quake I (setki-tysiące godzin spędzonych przy tym tytule,mój ulubiony FPS lat '90-tych,niedawno sobie znowu przechodziłem)

Prehistoric 1,2

Die By The Sword (niezła siekanka,nie taka stara '98 bodajże :P )

FX-Fighter (bijatyka)

Outlaws

River Raid(temat rzeka :D )

Blood 1,2

Crash Bandicoot 1 (PSX,i ten poziom z mostem ehhh...)

Silent Hill,Resident Evil,Dino Crysis,Die Hard,ECW Anarchy Rulz,Oddworld 1 oraz 2 zresztą najlepsze gierki na PSX,Crash 2 i 3,(wszystkie wersje na PSX)

GTA 2

Fifa International Soccer 93 albo 94

Fifa 97 (pamiętne meczyki na hali)

Fifa 96,98,98 WC,99,2000

Contra,Duck Hunts,Robocop,Terminator,Bomberman,Tanks itd. (NES/Pegasus)

Seul 1988 (PC)

Street Fighter (SNES)

Star Wars (SNES)

F-Zero (SNES)

Need For Speed 3:Hot Pursuit

Lotus 3

Quake II(PC oraz PSX)

Quake III

Dynablaster

oj jakoś mnie pamięć zaczyna zawodzić,co jeszcze hmmm,aha

Descent

Jungle Strike

Desert Strike

Abuse (wyłączała mi się złośliwie ale i tak się grało)

Duke Nukum(Nukem) 1,2

Duke Nukem 3D

Aha no niezapomnę też tytułu ;-) Vida

Centurion(wspaniała strategia w realiach Starożytności)

Pac-Man (PC oczywiście)

Screamer 2 (jedna z nielicznych gier 3D działających mi pod Win w tamtych czasach)

WWF Wrestlemania (a jak)

Tyrian

Worms I

Dobra więcej grzechów nie pamiętam. :D

Wszystkich tytułów na pewno nie wymieniłem w jakie grałem, ale nie o to chodzi.

Jak stare gry to stare,a nie taki Icy Tower czy np.Fifa 2003. :twisted: :P

Edytowane przez marsko07

old ECW + Hogan,SCSA forever

Music = fuel of my soul

21105114604a639bcda9849.jpg

Hmmm, czy to nie jest przypadkiem gwałt zbiorowy? :lol:

Nie, nie trafiłeś ;)

Fakt, zapomniałem spojrzeć na wiek (bez urazy) :)

Ale istotnie, w DSJ można było grać i grać, i tak, jak pisałeś, liczył się skill, a nie nabijanie parametrów w trybie kariery. W swoim czasie na studiach nie wyobrażaliśmy sobie, żeby do flaszki i chleba ze smalcem nie dołączył pecet z DSJ :)

A zna ktoś tutaj może w grę Książe i Tchórz? :) Jedna z najlepszych przygodówek, w jakie miałem przyjemność zagrać. Ciekawa fabuła, bajkowa grafika i niepowtarzalny klimat sprawiają, że grywalność jest właśnie taka dobra. Polecam każdemu!

Opis:

Gra opowiada historię młodzieńca, który w wyniku paktu z demonem posiadł ciało księcia Galadora. Okazało się jednak, że książę ów miał stoczyć bój z Czarnym Rycerzem. Bohater ucieka z miejsca walki i usiłuje wrócić do dawnej postaci, by oczyścić swe imię i uniknąć walki. Pomaga mu w tym mag Arivald

Screen:

http://www.miastogier.pl/baza/Encyklopedia/gry/KsiazeiTchorz_PC/Galeria/KiT_8.jpg

Ponadto Heroes II i III, które zostały już wcześniej wspomniane. Dwójkę uwielbiam za klimat i muzykę... moim zdaniem żadna część jeszcze nie dorównała jej pod tym względem. Trójka natomiast jest nieśmiertelna i cholernie wciągająca :D Oczywiście jak HoMM to najlepiej w kilka osób.

Bardzo miło kojarzę również wymienione w powyższych postach DSJ, Mortal Combat, Worms'y, Carmageddon i Toy Story 2.

Na pegazie najbardziej lubiłem grać w Arkanoid, Mario, Contrę, czołgi (sorry, nie pamiętam, jak sie ta gra nazywała) i galaxiana. Heh, mało to - pocinam w nie do dziś.

Pierwsze skojarzenie z PSX? Oczywiście ISS :) Pamiętam jeszcze, że miałem pełną wersję SmackDown! 2, w którą także często naparzałem.

Jeżeli chodzi o mnie to klasyką są gry na Pegazusa. Z kumplami siedziało się masę czasu grając w Contrę i Battle Tank w trybie kooperacji. W tanki to się nawet do setnego levelu dochodziło, ale konsole nie wytrzymywały długo przy takim użytkowaniu. Jeżeli chodzi o tą konsolę to jest jeszcze jeden tytuł o którym trzeba wspomnieć:

Gierka niesamowicie grywalna. Te super strzały, rozwalone bramki i przeszkody takie jak pioruny czy bagna. I bardzo fajne muzyczki w tle. Dla mnie klasyk, w który często jeszcze pykam na emulatorze.

8340093214bd433ee67ca9.jpg

1.http://media.photobucket.com/image/fighting%20force/jourdanz/166783.jpg

jedna z pierwszych gier w którą grałem na konsoli , gra wydano w 1999 r. w PL , W grze możemy grac jedną z czterech postaci[ja grałem zawsze największą bo myślałem że najlepsza:D] . w grze jest 25 poziomów , można podnosić prawie wszystko ;D , samochody , automaty , monitory , wszystko czym chciało by się rzucić w realnym zyciu :P , polecam.

2.Druga to Crash którego przedstawiać nie trzeba :twisted:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/bd/Crash_Bandicoot1.jpg ("łumbada")

3.Spyro - gramy małym fioletowym smokiem który zbiera diamenty i niszczy złe potwory ;D

http://i.neoseeker.com/p/Games/Xbox/Action/Adventure/spyro_a_heros_tail_profilelarge.jpg

BTW.Fajny temat.

Gdybym miał nowotwór nazwałbym go [you]
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 042 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• PpW
      Już w ten piątek widzimy się w Pleneum Space w Gdańsku na Tequila Mezcal Festival 🍹🔥 Na Lucha Libre Extravaganza zobaczycie występy zawodników takich jak: Esteban Lucha, Czacha, El Señor Cerveza, Electrico czy Martinez Grabollo 🤩 Show rozpoczniemy o godzinie 18:30, ale wbijajcie na Festiwal od kiedy tylko możecie bo czeka tam na was ogrom stoisk, warsztatów i atrakcji 🔥🔥🔥 Widzimy się już w ten piątek w Gdańsku 👊 Przeczytaj na fanpage.
    • ManiacZone
      Maniacy ❗️ Podczas MZW Green Madness odbędzie się turniej, w którym weźmie udział ośmiu zawodników. Każdy zwycięzca swojej walki automatycznie zakwalifikuje się do finałowego starcia, które stanie się walką wieczoru. Do wygrania: Walizka z Kontraktem, który upoważnia do wyzywania na pojedynek Mistrza MZW lub PpW ‼️ Walizkę będzie można zakontraktować w dowolnym momencie! Oprócz wspomnianego turnieju czekają Was inne starcia i atrakcje, ale o tym już niebawem. Bądźcie czujni! 👊🏻 *Stypulacja walki wieczoru zostanie ogłoszona już wkrótce. A tymczasem zapraszamy do linku poniżej, gdzie znajdziecie wejściówki na show: https://stage24.pl/events/mzw-4692 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • Caribbean Cool
      Jezu jakie to raw bylo kijowe
    • Giero
      Za nami kolejny odcinek WWE Monday Night Raw – pierwszy po Backlash 2025. Na sam początek wypowiedział się CM Punk, wyrażając swoje emocje i nazywając Paula Heymana „grubym wężem” za zdradę podczas WrestleManii 41. Konfrontacja z Heymanem przerodziła się w atak Setha Rollinsa i Brona Breakkera na Punku, jednak na pomoc mu ruszyli Sami Zayn i Jey Uso. To z kolei doprowadziło do ogłoszenia tag team matchu na nadchodzącej gali Saturday Night’s Main Event: Punk i Zayn vs. Rollins i Breakker. Penta odniósł zwycięstwo nad Chadem Gable’em. Na zapleczu Jey Uso został zaatakowany przez Brona Breakkera na polecenie Setha Rollinsa. Brutus i Julius Creed pokonali The War Raiders, korzystając z ingerencji The New Day. AJ Styles pokonał Finna Balora, dzięki interwencji Penty w odwecie za ataki The Judgment Day. Becky Lynch odniosła się do wydarzeń z Backlash i do zachowania fanów. W main evencie Rhea Ripley i IYO SKY pokonały Giulię i Roxanne Perez. Zachowanie Rhei sugerowało, że ponownie chce się skupić na odzyskaniu pasa mistrzowskiego. Skrót Raw:
    • MattDevitto
      Też nie sądzę, że jakoś ich to dotknie na dłuższą metę. Chociaż jakiekolwiek oświadczenie na pewno by nie zaszkodziło...Fighful podaje coś takiego:
  • Dodaj nową pozycję...