Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Stare, ale Jare Gry

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Stara, ale jara gra? Od razu nasuwa mi się Deluxe Ski Jump 2.1. Naprawdę bardzo fajna gra, przyjemna, prosta pod każdym względem dla każdego i bardzo wciągająca. Ta symulacja skoków bije na głowę wszystkie inne (no może poza DSJ 3, ale to już nie ten klimat :P ). Bardzo fajnie gra się Puchar Świata i Drużynowy. Wystarczy sobie wymyślić skoczków (lub wpisać nazwy prawdziwych) wybrać kolory strojów i grać. Polecam wszystkim!

10136801454e08b07ab2e86.jpg

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• theGrimRipper

3

• Thomassi

3

• Longer

3

• Fracek

3

Top użytkownicy w tym temacie

ajstylesfan, o tak DSJoty to było coś :D Świetna gra na zbijanie czasu. Żadnych monotonnych karier z nabijaniem zdolności itp, włączasz i jedziesz, liczył sie skill :D

20502835285345d49c46e75.jpg

Większość moich ulubionych gierek było tu już w sumie wymienionych - poza , najważniejszą dla mnie dwójką - Baldurs Gate 1 i 2. Dla mnie RPG wszechczasów - przechodze to przynajmniej 2,3 razy do roku i zawsze mam tą samą, świetną zabawę. Gra się po prostu nie nudzi, mimo, że wszystkie misje, sekrety i mapy znam na pamięć :)

8363302634890420816486.jpg

• Reputacja:   1

W moim przypadku są to gierki na PSX'a...

1. Silent Hill - jedna z pierwszych gierek w które namiętnie ciupałem na szaraku... I jedna z niewielu która potrafiła mnie naprawdę przerazić.. Klasyka horroru...

Screen: http://members.aye.net/~gharris/blog/SilentHill11.jpg

2. Metal Gear Solid - jedna z niewielu skradanek która sprawiła że zainteresowałem się grami z tego gatunku (potem było trwające aż do dziś zauroczenie Samem Fisherem ze Splinter Cella ale to już zupełnie inna historia)...

Screen: http://www.mobygames.com/images/i/13/28/141378.jpeg

3.Grand Theft Auto 2 - ileż frajdy sprawiała mi ucieczka przed policją :D

4. Carmageddon - po prostu rzeźnia na całego :D

Screen: http://i.neoseeker.com/p/Games/PC/Action/Automobile/carmageddon_2_profilelarge.jpg [/i]

Super, że taki temat powstał. Ja w ogóle jestem zwolennikiem, gier platformowych. Czyli wszelakie gry na callus`a (Punisher najbardziej ;] ), wszystkie gry na pegasusa (Rambo :P ) i oczywiście Montezuma ;] To jest gra 1 klasa. Oprócz tych to takie gry w które gra się na lekcjach informatyki - Icy Tower, DSJ... Dzięki za przypomnienie reszty tytułów, biorę się za ściąganie :P

Ja również pobieram kilka gierek, które podaliście tu, a najbardziej interesuje mnie Silent Hill oraz Fifa. Jeżeli chodzi o Deluxe Ski Jump to też nie raz w to pykałem, a szczególnie w wersje 2.1. Metal Gear Solid to również świetna gra, ponieważ z tego co mi się wydaje grałem w nią kiedyś u kumpla, ale nie jestem pewien, lecz mimo wszystko już ją ściągam. O GTA 2 to miałem zawsze różne zdanie, gdyż po zagraniu pierwszy raz byłem zachwycony tą strzelnianką, a szczególnie jak podbiegał do mnie ten gościu w czerwonej koszulce i okradał, a ja go goniłem :D Potem w ogóle nie grałem, ponieważ uważałem, że jest to stare, głupie i do dupy, ale na wakacjach pobrałem grę i do dzisiaj gram w wolnych chwilach. A zna ktoś może grę pt: Lost Vikings 2? Ja przy niej spędziłem wiele czasu i na prawdę mię bardzo wciągnęła.

http://img2.vpx.pl/up/20091103/th_44953_tlv2_122_653lo.jpg

• Reputacja:   1

Longer, jeśli interesuje Cię Silent Hill to polecam Ci także drugą część tego znakomitego horroru która ukazała się w 2001 roku na PS2 oraz rok później na PC. Dwójka może nie straszyła już tak bardzo jak jedynka ale miała klimat i rąbała z czachę zarąbistą fabułą... Jak sobie jeszcze przypomnę wizytę w szpitalu i pielęgniarki z krwistymi błonami na głowach.. Brr...

Polecam gorąco!!!

PS. pod względem fabularnym żadna ale to żadna gra (podkreślam to z całą stanowczością) nie dorównuje drugiej części "Cichego Wzgórza"...

Kilka screenów:

http://www.gamershell.com/static/screenshots/568/16051_full.jpg

http://theupwardspiral.files.wordpress.com/2007/09/silent-hill-2.jpg

http://crazypumpkinsnest.files.wordpress.com/2008/10/silent_screen001.jpg

ajstylesfan, o tak DSJoty to było coś :D Świetna gra na zbijanie czasu. Żadnych monotonnych karier z nabijaniem zdolności itp, włączasz i jedziesz, liczył sie skill :D

Dokładnie to samo uwielbiam w DSJ. Właśnie dziś odpaliłem sobie dla porównania trójkę i choć też była grywalna w dodatku miała sporo lepszą grafę, to nie ten klimat co w 2.1. Do dziś gram czasem z kolegami wystarczy tylko jedna myszka i w ilu się chcę można się świetnie bawić.

• Urządzenie:  Windows

wystarczy tylko jedna myszka i w ilu się chcę można się świetnie bawić.

Hmmm, czy to nie jest przypadkiem gwałt zbiorowy? :lol:

O jaki ciekawy temat no,no :D

A więc stare gry powiadacie oj byyyyłoo tego co niemiara (zwłaszcza jak się miało niemocnego kompa w latach 90-tych):

(Wymieniam jak mi się przypomni, tytuły z lat poniżej 2000r, bo jak miałbym wymienić te od 2000roku to aż mi się nie chce o tym myśleć,wszystkie wymienione mają u mnie wielką sympatię do dzisiaj )

Comander Keen (miałem z kilka części np.4,6)

Mario (PC)

Super Mario Adventures 2:Yoshi Island (jakoś tak,wersja Super Nintendo)

Doom 1,2

Catacomb 3d(jedna z moich ulubionych z dawnych czasów)

Quake I (setki-tysiące godzin spędzonych przy tym tytule,mój ulubiony FPS lat '90-tych,niedawno sobie znowu przechodziłem)

Prehistoric 1,2

Die By The Sword (niezła siekanka,nie taka stara '98 bodajże :P )

FX-Fighter (bijatyka)

Outlaws

River Raid(temat rzeka :D )

Blood 1,2

Crash Bandicoot 1 (PSX,i ten poziom z mostem ehhh...)

Silent Hill,Resident Evil,Dino Crysis,Die Hard,ECW Anarchy Rulz,Oddworld 1 oraz 2 zresztą najlepsze gierki na PSX,Crash 2 i 3,(wszystkie wersje na PSX)

GTA 2

Fifa International Soccer 93 albo 94

Fifa 97 (pamiętne meczyki na hali)

Fifa 96,98,98 WC,99,2000

Contra,Duck Hunts,Robocop,Terminator,Bomberman,Tanks itd. (NES/Pegasus)

Seul 1988 (PC)

Street Fighter (SNES)

Star Wars (SNES)

F-Zero (SNES)

Need For Speed 3:Hot Pursuit

Lotus 3

Quake II(PC oraz PSX)

Quake III

Dynablaster

oj jakoś mnie pamięć zaczyna zawodzić,co jeszcze hmmm,aha

Descent

Jungle Strike

Desert Strike

Abuse (wyłączała mi się złośliwie ale i tak się grało)

Duke Nukum(Nukem) 1,2

Duke Nukem 3D

Aha no niezapomnę też tytułu ;-) Vida

Centurion(wspaniała strategia w realiach Starożytności)

Pac-Man (PC oczywiście)

Screamer 2 (jedna z nielicznych gier 3D działających mi pod Win w tamtych czasach)

WWF Wrestlemania (a jak)

Tyrian

Worms I

Dobra więcej grzechów nie pamiętam. :D

Wszystkich tytułów na pewno nie wymieniłem w jakie grałem, ale nie o to chodzi.

Jak stare gry to stare,a nie taki Icy Tower czy np.Fifa 2003. :twisted: :P

Edytowane przez marsko07

old ECW + Hogan,SCSA forever

Music = fuel of my soul

21105114604a639bcda9849.jpg

Hmmm, czy to nie jest przypadkiem gwałt zbiorowy? :lol:

Nie, nie trafiłeś ;)

Fakt, zapomniałem spojrzeć na wiek (bez urazy) :)

Ale istotnie, w DSJ można było grać i grać, i tak, jak pisałeś, liczył się skill, a nie nabijanie parametrów w trybie kariery. W swoim czasie na studiach nie wyobrażaliśmy sobie, żeby do flaszki i chleba ze smalcem nie dołączył pecet z DSJ :)

A zna ktoś tutaj może w grę Książe i Tchórz? :) Jedna z najlepszych przygodówek, w jakie miałem przyjemność zagrać. Ciekawa fabuła, bajkowa grafika i niepowtarzalny klimat sprawiają, że grywalność jest właśnie taka dobra. Polecam każdemu!

Opis:

Gra opowiada historię młodzieńca, który w wyniku paktu z demonem posiadł ciało księcia Galadora. Okazało się jednak, że książę ów miał stoczyć bój z Czarnym Rycerzem. Bohater ucieka z miejsca walki i usiłuje wrócić do dawnej postaci, by oczyścić swe imię i uniknąć walki. Pomaga mu w tym mag Arivald

Screen:

http://www.miastogier.pl/baza/Encyklopedia/gry/KsiazeiTchorz_PC/Galeria/KiT_8.jpg

Ponadto Heroes II i III, które zostały już wcześniej wspomniane. Dwójkę uwielbiam za klimat i muzykę... moim zdaniem żadna część jeszcze nie dorównała jej pod tym względem. Trójka natomiast jest nieśmiertelna i cholernie wciągająca :D Oczywiście jak HoMM to najlepiej w kilka osób.

Bardzo miło kojarzę również wymienione w powyższych postach DSJ, Mortal Combat, Worms'y, Carmageddon i Toy Story 2.

Na pegazie najbardziej lubiłem grać w Arkanoid, Mario, Contrę, czołgi (sorry, nie pamiętam, jak sie ta gra nazywała) i galaxiana. Heh, mało to - pocinam w nie do dziś.

Pierwsze skojarzenie z PSX? Oczywiście ISS :) Pamiętam jeszcze, że miałem pełną wersję SmackDown! 2, w którą także często naparzałem.

Jeżeli chodzi o mnie to klasyką są gry na Pegazusa. Z kumplami siedziało się masę czasu grając w Contrę i Battle Tank w trybie kooperacji. W tanki to się nawet do setnego levelu dochodziło, ale konsole nie wytrzymywały długo przy takim użytkowaniu. Jeżeli chodzi o tą konsolę to jest jeszcze jeden tytuł o którym trzeba wspomnieć:

Gierka niesamowicie grywalna. Te super strzały, rozwalone bramki i przeszkody takie jak pioruny czy bagna. I bardzo fajne muzyczki w tle. Dla mnie klasyk, w który często jeszcze pykam na emulatorze.

8340093214bd433ee67ca9.jpg

1.http://media.photobucket.com/image/fighting%20force/jourdanz/166783.jpg

jedna z pierwszych gier w którą grałem na konsoli , gra wydano w 1999 r. w PL , W grze możemy grac jedną z czterech postaci[ja grałem zawsze największą bo myślałem że najlepsza:D] . w grze jest 25 poziomów , można podnosić prawie wszystko ;D , samochody , automaty , monitory , wszystko czym chciało by się rzucić w realnym zyciu :P , polecam.

2.Druga to Crash którego przedstawiać nie trzeba :twisted:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/bd/Crash_Bandicoot1.jpg ("łumbada")

3.Spyro - gramy małym fioletowym smokiem który zbiera diamenty i niszczy złe potwory ;D

http://i.neoseeker.com/p/Games/Xbox/Action/Adventure/spyro_a_heros_tail_profilelarge.jpg

BTW.Fajny temat.

Gdybym miał nowotwór nazwałbym go [you]
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 043 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Bastian
      RAW spod znaku całkiem niezłych walk i przynudzania przy mikrofonie. Ględził Punk, ględził Seth, a że nieszczęścia chodzą parami, ględziła też i Becky pod koniec gali.  Penta i Gable to gwarant niezłego wrestlingu, ale obie te postaci zmierzają donikąd. Luchador to kolorowa błyskotka ringowa, nic więcej. Fruity Pebbles, że pozwolę przytoczyć sobie klasyka mikrofonowego od The Rocka. A Chada opluto na tym RAW w momencie, gdy on dostał jobber entrance, zaś ten błazen Pat McAfee wjechał na arenę z wejściówką i aplauzem godnym SCSA. Btw. gdzie są amerykańskiego barwy u Gable 'a? Czyżby naprawdę wsiąkał w postać Grande Americano? Niestety, w przypadku Chada nie pomoże Grande Americano ani Matcha Latte. Dla WWE zawsze będzie tylko mini wersją Kurta Angle. Za każdym razem, jak widzę American Made, kojarzą oni mi się z postaciami z filmów typu "Wykidajło" lub tych ze Stathamem, gdzie główny bohater kładzie ich jednym strzałem w pierwszej scenie.  Balor kontra Styles, kiedyś materiał na klasyk, dziś walka podstarzałej już gwiazdy TNA i WWE kontra 2-20 w ostatnich telewizyjnych meczach. Gdyby Irlandczyk był polskim politykiem, byłby Korwinem Mikke.  Do Yeeta ustawia się kolejka chętnych. Paul, Gunther, Rollins... Austriak chce rewanżu na MITB. Czyli jakby McAfee ograł Gunthera na Backlash, byłby pretendentem?  Oczami wyobraźni już widzę ten mecz z gimmickiem, kto pierwszy zmęczy się yeetowaniem, ten przegrywa...  Iron Yeet Match, czy coś... Giulia i Perez w pierwszym main evencie głównej tygodniówki. Wiadomo było, że z Ripley i Sky szans nie mają, ale milutko, że je promują.
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 3 Data: 14.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Korakuen Hall Publiczność: 1.470 Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #785 Data: 13.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • PpW
      Już w ten piątek widzimy się w Pleneum Space w Gdańsku na Tequila Mezcal Festival 🍹🔥 Na Lucha Libre Extravaganza zobaczycie występy zawodników takich jak: Esteban Lucha, Czacha, El Señor Cerveza, Electrico czy Martinez Grabollo 🤩 Show rozpoczniemy o godzinie 18:30, ale wbijajcie na Festiwal od kiedy tylko możecie bo czeka tam na was ogrom stoisk, warsztatów i atrakcji 🔥🔥🔥 Widzimy się już w ten piątek w Gdańsku 👊 Przeczytaj na fanpage.
    • ManiacZone
      Maniacy ❗️ Podczas MZW Green Madness odbędzie się turniej, w którym weźmie udział ośmiu zawodników. Każdy zwycięzca swojej walki automatycznie zakwalifikuje się do finałowego starcia, które stanie się walką wieczoru. Do wygrania: Walizka z Kontraktem, który upoważnia do wyzywania na pojedynek Mistrza MZW lub PpW ‼️ Walizkę będzie można zakontraktować w dowolnym momencie! Oprócz wspomnianego turnieju czekają Was inne starcia i atrakcje, ale o tym już niebawem. Bądźcie czujni! 👊🏻 *Stypulacja walki wieczoru zostanie ogłoszona już wkrótce. A tymczasem zapraszamy do linku poniżej, gdzie znajdziecie wejściówki na show: https://stage24.pl/events/mzw-4692 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
  • Dodaj nową pozycję...