Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Śmierć Papieża - cień na tle wydarzeń ze świata wrestlingu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   15
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Smutne jest też to że większość tych osób które teraz nagle poczuło przypływ emocji na tematy wiary.. tak naprawde wiedzę o Papiezu czerpie tylko z telewizji i tylko z ostatnich dni.. bo wcześniej ten temat nie był dla nich aż tak ważny..

CNN właśnie podało że jutro w Rzymie będzie ok. 1 milion Polaków.. a jak dobrze wiecie ogólna liczba pielgrzymów ma dojść do 5 milionów.. więc aż 1/5 będą stanowić nasi rodacy.. następną duża grupą będą Włosi.. co też może wam uzmysłowić jak to jest naprawdę z tym Całym Światem w żałobie.

Jan Paweł II był wielką osobistością i wielkim człowiekiem i nie wiem czy zauważyłeś, ale opłakują go również np. muzułmanie.

Cieżko mi jest uwierzyć że przeciętny muzułmanin teraz przeżywa dni żałobne. Dobrze bybyło jakby mial pojęcie i szacunek do tej sytuacji.. ale przeciętni Muzułmanie, Żydzi itd.. raczej teraz nie płaczą.. bo niby dlaczego..

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Przemk0

5

• Hartfan

5

• bignash

5

• Luk

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Ja do osob wierzacych sie nie zaliczam. I przyznam ze smierc Papieza mnie w zaden sposob nie poruszyla. Nie byl dla mnie jakimkolwiek autorytetem.

Jesli o mnie chodzi to uwazam iz w zaistnialej sytuacji wychodzi to jacu Polacy sa naprawde.... A jacy sa nietolerancyjni ,zadufani w sobie i falszywi , korzenie sarmackie jak widac wciaz w nas drzemia. Nie umiemy przyjac do wiadomosci ze ktos moze miec inne zdanie niz my, ze nie kazdy sie musi z nami zgadzac.

W chwili obecnej nie wychodzi nasza religijnosc czy tez milosci do Papieza ,tylko to co mam miejsce to zwykla szopka ,wystawiona na pokaz nie tylko dla innych ,ale dla nas samych bysmy sie lepiej poczuli i by pokazac innym - patrzecie jak my sie zachowujemy jak sie jednoczymy w tak ciezkiej chwili. A prawda jest taka ze juz w poniedzialek wszyscy znow beda klnac ,chlac ,zazdroscic sobie nawzajme. Bo taka jest polska rzeczywistosc.

Wiec zanim zaczniemy oceniac kogokolwiek powinnismy zastanowic sie nad zachowaniem nas samych ,ktore powinno byc zyczliwe i kulturalne na codzien ,a nie tylko w wyniku zaistnialej tragedii. Jestemy pierwsi do oceny dzialalnosci innych , zamiast skupiac sie na naszych czynach.

• Reputacja:   15
  • Urządzenie:  Windows

Zapewne Ojciec Swiety odchodzac z tego swiata mial wlasnie taka nadzieje, ze Polacy zjednocza sie z Bogiem bardziej po jego smierci...W duzej czesci o to chodzi, zeby zjednoczyc sie z Bogiem i zyc miloscia...

Ale wedlug Ciebie zapewne lepiej, zeby nikt sie nie nawracal...

Ja jestem sceptycznie nastawiony do tego nawrócenia.. i wydaje mi się że po kilku tygodniach wszystko wróci do normy. Mnie nie interesuje manifestowanie wiary na pokaz bo widziałem swego czasu jak grzecznie do Kościoła co niedziele szły rodziny gdzie żona jeszcze miała podbite oko bo ostatniej kłótni z mężem pijakiem który też do tego Kościoła grzecznie dreptał.. Ostatnio idąc na pod pomnik Papieża w Szczecinie.. raczej u idącej koło mnie grupce Licealistów nie widziałem nawrócenia.. kurwili i rozmawiali o ostatniej imprezie.. pewnie się "wyciszyli" jak doszli na miejsce.. Już nie mówie o Babciach z Radia Maryja które teraz przekrzykują się która to więcej czuwała za Papieża a która to więcej leż wylała..

Bardzo byłbym zadowolony gdyby część z was/nas zmieniła się po tym zdarzeniu.. i nie mówie tu o większej częstotliwości chodzenia do Kościoła.. tylko poprawiła się jako człowiek.. to fakt byłby to sukces wielki Papieża..

Zobaczymy.. narazie za wcześnie mówic o skutkach.. np: zobaczymy czy zawieszenie broni między Cracovia i Wisła, Legią i Polonią itd.. przetrawa.. fajnie bylbylo..

Rey023: dobrze napisane... Zgadzam sie w 100 % z Toba...

Luk: Papiez za zycia mowil by "zyc z godzie z przykazaniami" i co ? Wiekszosc rodakow katolikow miala to centralnie w dupie... A teraz gdy umarl dopiero pokazuja jacy sa wzorowi... Gowno sa wzorowi... Za tydzien beda zyc "codziennym zyciem" i smierc Papieza szybko uleci im z pamieci...

A ja zauważyłem że Romo ostatnio jakiś taki agresywny sie zrobił :).Co sie z Tobą dzieje Romo co :) ?

dziewczyna Dejv, dziewczyna :) w sumie to juz po, trzeba nastepnej szukac

Luk: Papiez za zycia mowil by "zyc z godzie z przykazaniami" i co ? Wiekszosc rodakow katolikow miala to centralnie w dupie... A teraz gdy umarl dopiero pokazuja jacy sa wzorowi... Gowno sa wzorowi... Za tydzien beda zyc "codziennym zyciem" i smierc Papieza szybko uleci im z pamieci...

taa...ale nie mow tu o wszystkich Polakach, bo na pewno sa ludzie, ktorzy poczuja, ze stracili kogos naprawde Wielkiego i postanowia sie nawrocic forever...Nie mowie tu o przejsciowym zalu za grzechy i pokucie...

Przemk0 100% racji, 3/4 osob chodzacych do kosciola robia to na pokaz :/ (po wyjscu juz obgaduja, pieprza glupoty itp)

Ja przestalem chodzic, raz na jakis czas pojde i nie uwazam sie za niewierzacego.

bignash - uważasz, że amerykanie dobrze zrobili, że nie uczcili chociaż minutą ciszy śmierci papieża?

a nawet jeśli nie....

to nie wystarczy że ich "przywódca" pojawił się by złożyć cześć dla zmarłego człowieka??

jak dla mnie to to już jest wielki gest...

czy robił t oz włąsnej woli.. czy pod publikę (i tu chwali się go.. całkiem dobry polityk... bajer umie wciskac w takim razie)... to i tak się pojawił... coś czego niektórzy z Nas nie zrobili...

i taka prawda... teraz wszyscy świętych udają...

łancuszki pierniczone ślą mi w kółko... a jak ich bluzgam za 3-ci łancuszek z kolei od tej samej osoby to się obrażają... a srał ich pies za przeproszeniem...

wiedziałem już dawno że Polacy to kupa drani...

rzeczywiście teraz udają świętych... a w sobote puby i dyskoteki będą otwarte... no i pójdą się zachlać... poderwać coś... a póxniej nawet nie będą pamiętać kto umarł... chyba że dopiero na kacu... aczkolwiek wątpię:/

w poniedziałek większość będzie miała świadomość że zmarł Papież... Polak... Niektórzy tylko, powiedzą że autorytet...

..nie trzeba być świętoszkiem... ale może warto coś wynieś z tej śmierci... bo jeśli nie - to tak długi czas pontyfikatu poszedł na marne...

niedawno wróciłem z miasta...

wiecei na czym polega żałoba? pewnie też nie...

to pościągać sobie z neta...!

...ale o co mi chodzi... widziałem na mieście jak ludzie się smucą...

- pod jedną szkołą paru kolesi i chlają piwo i mordy drą...

- park (nie powiem jaki).. zajęty przez piwożłopów...

- wraca człowiek do domu - w klatkach przed 00:00 lampy drą jacyś niedorobieni "polacy"...

- przystanek - też piwko... co więcej - na najmniejszej powierzchni z wyżej wymienioncych - najwięcej ludzi...:|

Żałosne!!!!!!!!

...i jeszcze niektórzy mają czelność czepiać się innych...

.. a na drzewo!! wpie***** eukaliptusa... narąbać się tym.. i spaść z tego drzewa... to może jak ktoś sobie kości połamie.. to wtedy rozum mu wróci do głowy...

znowu się wkurzyłem..:/.. takie w/w widoki mnie dobijają:/

za czym idzie mój nowy temat w dziale "Dyskusje"

bignash - uważasz, że amerykanie dobrze zrobili, że nie uczcili chociaż minutą ciszy śmierci papieża?

a nawet jeśli nie....

to nie wystarczy że ich "przywódca" pojawił się by złożyć cześć dla zmarłego człowieka??

jak dla mnie to to już jest wielki gest...

czy robił t oz włąsnej woli.. czy pod publikę (i tu chwali się go.. całkiem dobry polityk... bajer umie wciskac w takim razie)... to i tak się pojawił... coś czego niektórzy z Nas nie zrobili...

i taka prawda... teraz wszyscy świętych udają...

łancuszki pierniczone ślą mi w kółko... a jak ich bluzgam za 3-ci łancuszek z kolei od tej samej osoby to się obrażają... a srał ich pies za przeproszeniem...

wiedziałem już dawno że Polacy to kupa drani...

rzeczywiście teraz udają świętych... a w sobote puby i dyskoteki będą otwarte... no i pójdą się zachlać... poderwać coś... a póxniej nawet nie będą pamiętać kto umarł... chyba że dopiero na kacu... aczkolwiek wątpię:/

w poniedziałek większość będzie miała świadomość że zmarł Papież... Polak... Niektórzy tylko, powiedzą że autorytet...

..nie trzeba być świętoszkiem... ale może warto coś wynieś z tej śmierci... bo jeśli nie - to tak długi czas pontyfikatu poszedł na marne...

niedawno wróciłem z miasta...

wiecei na czym polega żałoba? pewnie też nie...

to pościągać sobie z neta...!

...ale o co mi chodzi... widziałem na mieście jak ludzie się smucą...

- pod jedną szkołą paru kolesi i chlają piwo i mordy drą...

- park (nie powiem jaki).. zajęty przez piwożłopów...

- wraca człowiek do domu - w klatkach przed 00:00 lampy drą jacyś niedorobieni "polacy"...

- przystanek - też piwko... co więcej - na najmniejszej powierzchni z wyżej wymienioncych - najwięcej ludzi...:|

Żałosne!!!!!!!!

...i jeszcze niektórzy mają czelność czepiać się innych...

.. a na drzewo!! wpie***** eukaliptusa... narąbać się tym.. i spaść z tego drzewa... to może jak ktoś sobie kości połamie.. to wtedy rozum mu wróci do głowy...

znowu się wkurzyłem..:/.. takie w/w widoki mnie dobijają:/

za czym idzie mój nowy temat w dziale "Dyskusje"

A ja apeluje, żeby nie mówić tak o całości narodu polskiego. Bo tym razem to ja moge powiedzieć, że gówno wiesz na temat jak ja odebrałem śmierć papieża, jaki miałem wcześniej stosunek do wiary, jaki mam teraz, czy coś się we mnie zmieniło, co czuje... Wiesz takie rzeczy? Nie sądze, więc nie wypowiadaj się tak o wszystkich Polakach. Tak poza tym, to żal patrzeć co niektóre osoby wypisują w tym temacie. Chodziło w nim o brak jakiejkolwiek wzmianki o śmierci Jana Pawla II na WM, a przerodziło się to w kłótnię, gdzie jeden drze ryja na drugiego. Pisałem już o tym wcześniej - tu nawet nie chodzi o to jak w obecnej chwili zachowuje się część Polaków, czy robią to na pokaz, czy nie na pokaz. Tu chodzi o uszanowanie wielkiej osobowości, wybitnego człowieka - człowieka, który zrobił dla ŚWIATA!! tyle dobrego. I chociażby za to należała mu się minuta ciszy na WManii i o to chodziło w tym temacie, a jak widać zszedł on na troszkę inny tor. Proponuję wszystkim tym, którzy drą ryja na swoich, by założyli sobie temat, w którym będą sobie jechać po Polakach do woli. Wychodzi na to, że będziecie jechać po sobie nawzajem. Ehh... szkoda gadać.

...true, true...

a jest po czym jechać :lol:

nawiasem mówiąc..

dobrze wiesz ze nie mówie o całości... - to raz...

dwa - mam szacunek dla tego człowieka... dla jego życia i dla jego śmierci...

trzy - temat sie rozwinął i tyle... mi się nie podoba np zachowanie tej... CZĘŚCI polaków... i pisze o tym otwarcie...

cztery - jak juz mam krótko i bez krzyków pisać - ok: Nikomu nic do tego że Amerykanie nie uczcili minutą ciszy śmierci Papieża...

są wśród nas tacy na których jego śmierć nie wpłyneła ani troche...

i co o nich powiedzieć?

podpowiem: TO Samo co o reszcie... Nie powinno to nikogo interesować...

..tak samo i o onnych narodach

a teraz wybaczcie.. idę się pomodlić i czekać na emisję z pogrzebu Papieża

Bignash masz racje.

Chyba większosć tu oponuje za ideologią "tylko nasza droga jest właściwa". Ja nie mam żadnej żałoby, nie interesuje mnie czy na WM uczcili to minutą ciszy i nie nażucam nikomu mojego światopoglądu. Nie mam nawet zamiaru przekonywać nikogo, żeby nie miał żałoby. Jesteście wolnymi ludźmi i macie swoje przsekonania i wiare. Ale to nie oznacza, że musicie ją narzucać wszystkim innym.

Ktoś wyżej napisał że nawet muzułmanie mają żałobe... moze jeszcze szyici i żydzi??? Śmiem w to wątpić :grin:

Ja się dopatrzyłem czegoś na Wrestlemanii... John Cena miał czarną przepaskę na ramieniu. Może jest wierzący i chciał oddać hołd papieżowi. Do tej pory nie widxziałem u niego żadnych czarnych przepasek...Może WWE kazała każdemu indywidualnie to przeżywać...nie wiem. Ale wydaje mi się, że Cena oddał w ten sposób hołd.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Fajerwerki już słychać za rogiem, więc czas tradycyjnie odkopać wiadomy temat. Jak u was w tym roku - na bogato czy raczej pozycje nieco bardziej budżetowe?
    • MattDevitto
      Najbardziej randomowy news jaki widziałem od dawna: Omos może zadebiutować w NOAH na gali, która odbędzie się 1 stycznia! Widać w Japonii poznali się na jego umiejętnościach i chcą zobaczyć takiego kozaka na żywo  
    • MattDevitto
      Pisałem już o nim parę razy i uważam, że obecnie nie ma lepszego kanału wrs na yt. Przez niego przez ostatnich kilka tygodni oglądałem bardzo mało rzeczy na bieżąco - na szczęście trochę już mi przeszłoNajlepsze co do tej pory widziałem z tej biblioteki to zdecydowanie wideo, gdy pytają fanów o opinie po gali w Montrealu w 1997
    • IIL
      Warto śledzić względnie nowy kanał YouTube WWE Vault. Wrzucają tam wiele niepublikowanych nigdy wcześniej materiałów filmowych, a także pełne walki i dawne pełne wydania DVD, itd.   W te sobotę wypuszczą nie pokazywany nigdy wcześniej house show brandy WWE ECW w ECW Arena z 2006 roku... Prawdziwa gratka dla koneserów!   Znalazłem też ciekawą propozycją relacje kogoś kto był na gali: WrestlingClassics.com Message Board: ECW Arena House Show Results: 06-24-2006 WRESTLINGCLASSICS.COM    
    • Jeffrey Nero
      30 tys. to byłby spoko wynik. Gala w Texasie, więc z tych okolic ktoś w karcie musi być Bracia Von Erich bankowo i Athena po 2 latach w ROH powinna pójść na, któryś pas po wygraniu shoota w 4 way na gali Dynasty w Japonii. Plus Sammy G i Dustin Rhodes też są z Texasu. To tak na szybko.
  • Dodaj nową pozycję...