Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Survivor Series 2009 [Uwaga na Spoilery]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

HBK jako heel był świetny

Problemem jest, że był-czas przeszły....obecnie nie widzę jakoś złego HBK, po takich przesłodzonych momentach jak bycie pracownikiem i feud z JBL, zakończenie z płaczem kariery Flaira, pomaganie przyjacielowi w chwili gdy młodziez się nad nim pastwiła co galę, to wszystko nie daje dobrych podwalin pod heel turn. Tak to widzę na razie swoimi oczami, chyba że cos się jeszcze stanie.

Hunter? a kto go tam wie!!?!?! I tak może byc tweenerem, gdyz publika go kocha.

Cena- a tutaj już dalej z tą zmianą charakteru nie będę żartował....stare dowcipy robia sie nuuudne i ktos pomyśli, że wierzę w jakąś metamorfoze Jasia :P :P

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

• Odpowiedzi 133
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• RR

10

• michal9433

8

• Fracek

8

• Bonkol

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   361
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Problemem jest, że był-czas przeszły....obecnie nie widzę jakoś złego HBK, po takich przesłodzonych momentach jak bycie pracownikiem i feud z JBL, zakończenie z płaczem kariery Flaira, pomaganie przyjacielowi w chwili gdy młodziez się nad nim pastwiła co galę, to wszystko nie daje dobrych podwalin pod heel turn.

Heel turn HBK'a jest jaknajbardziej możliwy, nawet po tych wszystkich motywach o których wspominasz. Hogan też był najbardziej prawym z face'ów i spokojnie przeszedł bardzo dobrą (zakończoną 100%-owym sukcesem, czyli ludzie znienawidzili go na maksa) przemianę w złego Hollywood'a. Pomysł z turnem Michaelsa byłby całkiem niezły, bo wszyscy są przyzwyczajeni, że to Trypel zawsze coś odwalał a tu mielibyśmy małe zaskoczenie.

Z resztą taki turn i atak na Hunterze byłby logicznie umotywowany, bo w DX to zawsze Hunter gra tą "silniejszą" postać (czyści ring, dominuje rywali, ma rozstrzygające momenty w walkach) a Shawn jest bardziej tym chłopcem do bicia (częściej się nad nim pastwią w ringu rywale), takim "wesołym stojakiem" reklamującym merchandise DX (Trypel ma o wiele poważniejszą rolę w tym "związku"), tak więc motyw "zazdrości" Shawn'a o pozycję Trypla nie byłby całkiem taki z dupy. Tym bardziej, że teraz Panowie mogliby się poróżnić walcząc z Jaśkiem o pas (np. Trypel zdobywa tytuł na SS, a wkurzony, zazdrosny HBK - wywala mu SCM). Niby odgrzewany kotlet, ale ja bym to kupił. Tym bardziej, że z chęcią zobaczyłbym jeszcze Michaelsa jako heela.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   1

Nie wiem czy ktoś o tym wspomniał ale doszła do karty nowa walka:

Single Match

Batista vs Rey Mysterio

Pomysł z turnem Michaelsa byłby całkiem niezły

dla nas, fanów tak, ale czy dla ludzi z WWE tak? Zastanawia mnie również, czy Shawnowi będzie sie chciało bawić w heela? Poza tym, to może być tylko jedna walka, w której partnerzy stana naprzeciw siebie i koniec, bez dodatkowych historii i podtekstów. W dodatku kłótnie przyjaciół o walkę, o możliwośc zdobycia tytułu już mamy na Smackdownie, więc co brand powtarzamy ten sam motyw w tym samym czasie? Jesli tak, creative team WWE powinien zmienić lekarzy lub wykupić recepty, gdyz najwyraźniej tego nie zrobili.

Roots Rock Reggae

Pamiętaj, że WWE rzadko sili się na jakąś specjalną oryginalność.

Zastanawia mnie również, czy Shawnowi będzie sie chciało bawić w heela?

A Michaels? Zrobi co mu każą. Jesli Vince sobie wymyśli jego heel turn, to Shawn grzecznie kopnie w brodę Huntera i tyle.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Pamiętaj, że WWE rzadko sili się na jakąś specjalną oryginalność.

da sie zauważyć

A Michaels? Zrobi co mu każą. Jesli Vince sobie wymyśli jego heel turn, to Shawn grzecznie kopnie w brodę Huntera i tyle.

A czy HBk nie zdziadział na granie heela? To właśnie chodziło mi po głowie, czy on jeszcze ma pomysł na zabawę w złego chłopca...no teraz to musiałby się stac złym mężczyzną :P

Roots Rock Reggae

A czy HBk nie zdziadział na granie heela? To właśnie chodziło mi po głowie, czy on jeszcze ma pomysł na zabawę w złego chłopca...no teraz to musiałby się stac złym mężczyzną

Flair w jeszcze bardziej podeszłym wieku odgrywał rewelacyjnego bad guy'a, tak więc i Shawn - przy jego talencie - dałby radę.

Tyle ,że, przynajmniej dla mnie, jeśli Shwn miałby zostać heelem, to powinien być to heel jak za czasów lat 90

HBK niej ednokrotnie pokazywał, że nadal potrafi nim być, bo w większości jego ostanich feudów teoretycznie face vs face, to on grał zawodnika bardziej bliskiego do heela niż do face'a. (Hogan, Cena). Niestety były to przemiany "na chwilę", zawodnik nie przechodził typowego heel-turnu, a po konfliktach z wyżej wymienionymi wracał do swojej roli face'a.

Generalnie nie wierzę, że HBK kiedykolwiek jeszcze stanie się heelem z prawdziwego zdarzenia i jeśli jakakolwiek zmiana nastąpi, to będzie to element przejściowy do trunru jego przeciwnika. Takie moje zdanie.

Generalnie nie wierzę, że HBK kiedykolwiek jeszcze stanie się heelem z prawdziwego zdarzenia

Może kiedyś (włączam tryb przypuszczeń i marzeń), przy innym tle i wydarzeniach, ale na pewno nie teraz.

Roots Rock Reggae

Została dodana nowa walka Rey Mysterio vs Batista

Ja myślę, że Rey przegra. Batista dostanie No. 1 contender, następnie Rey się wpie*rzy wylka walkę zostanie WHC i feud dalej się będzie toczył o ten pas aż do Wrestlemani bo jak na razie ten feud ma historię, ale jak by dodać do tego to co napisałem to by to wszystko nabrało więcej kolorów bo podbudowa pod ten feud jest świetna

http://www.wwe.com/content/media/images/3883682/12454804

• Reputacja:   3

Według mnie zarówno pas WHC jak i WWE nie zmienią swoich właścicieli, ew. Y2J wygra (chciałbym, ale wątpię).

Zresztą, czy nie za dużo mieliśmy ostatnio przetasowań w posiadaczach pasów ? w WWE Championship co chwila Cena, Orton - a w WHC już dość dawno nie było tak, aby mistrz bronił pasa na 3 galach PPV z rzędu (ostatnio chyba Cena - Armageddon, RR i No Way Out).

aby mistrz bronił pasa na 3 galach PPV z rzędu (ostatnio chyba Cena - Armageddon, RR i No Way Out).

Hehe, nawet i tego nie trafiłeś, bo Cena nie obronił mistrzostwa na No Way Out (Edge zgarnął pas)

Co do World Heavyweight Championship to z moich obliczeń wynika, że ostatnio 3 PPV pod rząd pas obronił Batista, było to... na przełomie października i listopada 2007 roku (No Mercy, Cyber Sunday, Survivor Series), a WWE Championship trzyma się trochę lepiej bo ostatnio Orton potrafił obronić pas na 3 PPV (Bash, Night Of Champions, SummerSlam)

Edytowane przez K-PEL-K

Rey Mysterio vs Batista

Rey prawdopodobnie znowu zostanie poobijany przez Batiste, to będzie ciąg dalszy kary związany z jego niedawną dyskwalifikacją.

Chciałbym żeby oddzielili ten feud od walki o WHC i stworzyli porządny storyline bo baza do tego jest solidna.

A Reyowi tego typu historie, z zerwaną przyjaźnią, wychodzą b.dobrze (tak jak kiedyś ze świętej pamięci Eddiem Guerrero). Nie zdziwiłbym się, gdyby częścią heel turnu Batisty byłyby właśnie docinki na temat tamtej historii. Co prawda byłoby to nie smaczne, ale z WWE nigdy nic nie wiadomo.

• Reputacja:   3

K-Pel, chodziło mi o to, że Cena jako ostatni World Heawyweight Champion występował na 3 PPV z rzędu jako broniący pasa.

Po dodaniu dwóch walk eliminacyjnych i biorąc pod uwagę kształt main eventów muszę oddać, że czekam na to PPV z niecierpliwością. Poprzednie, Bragging Rights, sobie darowałem gdyż praktycznie półtorej godziny (licząc z wejściami na ring) oglądania dwóch ikon ery entertainment przeciwko sobie to dla mnie zbyt wielka udręka. Ale teraz sytuacja zmieniła się diametralnie.

Karta jak na razie jest bardzo dobra. Obie walki eliminacyjne mają bardzo ciekawy skład. Mieszanka rutyny z młodością, siły z szybkością. Jestem naprawdę ciekawy jak to wszystko zostanie zabookowane. Miz wygrał ostatnio, także teraz team JoMo powinien dać radę. Kofi powinien w końcu nastukać Ortonowi, ale jeszcze nie teraz. Teraz powinien dostać punta w głowę, chwile poudawać wstrząśnięcie mózgu. Publiczność jeszcze bardziej się za nim wstawi. Następnie powrócić i dopiero wtedy zaliczyć pin na Randym. Poza tym, w teamie Ortona jest CM Punk, który naprawdę powinien przetrwać tę walkę i NIE zostać spinowanym. Naprawdę należy mu się to po tym, co zrobili z nim "uczeni" bookerzy Smackdown.

Obie walki o pasy zapowiadają się ... świetnie. I mówię to całkowicie poważnie. To napięcie między HHH a HBK, oraz Jericho i Big Showem. Wątpię szczerze mówiąc, żeby nastąpiła tu jakaś zmiana pasa. Ewentualnie Jericho mógłby odebrać go Takerowi bo przecież następne PPV narzuca stypulacje TLC lub przynajmniej Ladder Match. Nie widzę Takera w aktualnej formie, występującego w Ladder Matchu. Owszem, rok temu miał świetne TLC z Edgem, ale teraz walczy z kontuzją biodra i wszelkie bumpy odpadają. Jericho nadaje się do każdego rodzaju walki, tylko który babyface na Smackdown wtedy mógłby go wyzwać do walki? Rey jest zajęty Batistą. No chyba, że na SS 619 pokona Zwierza, następnie Teddy ogłosi Rey vs Y2J na TLC PPV. I ja w tym momencie odpływam, to byłoby coś zajebistego. Ale gdy wyłączam tryb fantazji, widzę Takera broniącego pas po tym, jak praktycznie całą walkę przepracowali we dwójkę Jericho i Pusio. Main event RAW z kolei daje nadzieję na rozpad DX. Nie mówię, że DX robią obecnie coś nie tak. Właściwie to ten ich powrót jest jak najbardziej ok. Dwoili się i troili żeby publiczność zaczęła przejmować się Codym i Tedem, dawali o wiele lepsze proma niż mistrz od siedmiu boleści Randall, naśmiewali się z ery PG (tak krytykanci, polecam obejrzeć i posłuchać ich prom, a dopiero potem oceniać), produkowali dobre i ciekawe walki. No więc dlaczego chcę ich rozpadu? RAW potrzebuje Triple H'a i Shawna osobno bardziej niż razem. Jeden z nich MUSI przejść heel turn aby odświeżyć sytuację. Owszem, byłby to tylko taki prowizoryczny heel turn, gdyż publiczność i tak będzie cheerować obu.

Naprawdę jestem zadowolony, że mogę napisać posta w tak optymistycznym tonie.

Zapraszam do mojego diary

WWF 1998: Here comes the crap!

10921402264bd2c1c1cf977.jpg