Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Top 15 Attitude Finishers - miejsca 15-10

RazorR

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Top 15 Attitude Finishers - miejsca 15-10

Autor : RazorR

Witam

Poniżej wrzucam wynik 15 najlepszych (Miejsca 15-10), zdaniem Was akcji kończących które oglądamy dzisiaj w pro-wrestlingu. Dla Smaczku każda akcja została skomentowana przez trzech speców: Euza, Brejvera i Legendkillera. No to do przodu :)

15) Muscle Buster - Soamoa Joe, oraz Styles Clash - AJ Styles - 58 punktów

Euz: Muscle Buster - wykonywany był już w pierwszej połowie lat 90tych, jednak znalazł się ta tej liście dzięki świetnej promocji Samoa Joe.

Styles Clash - Belly to back inverted mat slam to jak każdy wie jeden z finisherów AJ Stylesa. Zdecydowanie największe wrażenie robił wykonywany z narożnika, lub z krawędzi ringu na materaca znajdujący się po za nim.

Brejver: Muscle Buster & Styles Clash

Wspaniała dwójka niestety na ostatnim miejscu. Zarówno Joe jak i AJ mają ...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/top-15-attitude-finishers-miejsca-15-10.html

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

hmm no nie jest tak zle z naszymi typami ( to znaczy duzo nie odchodza od moich typów)

Mysle ze takie finishery jak pedigree powinny byc uhonorowane przynajmniej poza 10, chociaz na nie nie glosowalem wkoncu taki trypel tyle tytulow zdobyl tym wlasnie movesem . Tylko co tu robi swanton bomb rozumiem "enigma" ale swanton co do trudnosci wykonania i jakiejs tworczosci w wymysleniu movesa (np. jak wyzej wymienione pedigree) jest znikome a to wedlug mnie chyba jest najwazniejsze

Kurde liczylem odrazu na cala liste xd

Fajna forma "przyblizenia finisherow przez fachowcow". Wyniki przypusczam wyjda dziwne, ale tu nic nikt nie poradzi przy tak duzej odmiennosci, upodobaniach czy znajomosci tematu glosujacych.

Tylko co tu robi swanton bomb rozumiem "enigma" ale swanton co do trudnosci wykonania i jakiejs tworczosci w wymysleniu movesa (np. jak wyzej wymienione pedigree) jest znikome

Co do inwencji własnej - zgoda... Triple H lubi mówić, że to on, na treningach z Killerem Kowalskim, wymyślił ten chwyt, więc zgoda... Ale jaką trudność widzisz w double underhook facebuster, który po krótkim (bardzo krótkim) treningu wykonałby każdy adept szkółki wrestlingowej? :)

Akurat tutaj stopień trudności Swanton Bomba zjada dupą stopień trudności Pedigree :)

Co do listy - liczyłem, że Muscle Buster i Black Hole Slam będą wyżej, z kolei obecność finisherów Steena i (zwłaszcza) Morrisona w Top-15, trochę mnie zdziwiła.

15. Muscle Buster/Styles Clash - spodziewałem się, że finisher Joe nie będzie jakoś specjalnie wysoko i nie myliłem się. Średnio przepadam za tą akcją, a pewnie osoby które oddały na nią głos kierowały się głównie sympatią do byłej gwiazdy ROH. Jeżeli chodzi zaś o akcje kończącą Stylesa to muszę powiedzieć, że wydawało mi się, że będzie o wiele pozycji wyżej, bo fanów AJa na forum nie brakuje, a sam finisher jest całkiem przyjemny, chociaż od momentu, kiedy zaczęła wykonywać go także Michelle McCool trochę stracił na swoim znaczeniu.

14. Pedigree - jak dla mnie mało efektowny, ale tak mocno spopularyzowany przez Huntera i dlatego nie mogło go na tej liście zabraknąć, tym bardziej, że tylko podczas najważniejszych feudów ktoś jest w stanie wybić po tej akcji kończącej Game'a. Osobiście wole Pepsi Plunge CM Punka, czyli Pedigree z narożnika. Efektowność + efektywność.

13. Package Piledriver - zdecydowanie za nisko, a szkoda. Mr. Wrestling ma świetny repertuar akcji, a finisher najlepiej to pokazuje. Mało kto się po tym podnosi, a sam Steen wykonuje to perfekcyjnie(jak wszystko zresztą). Miejsce 13 można chyba uzasadnić tym, że po prostu stosunkowo mało osób zna ROH i całą scenę niezależną i wydaje mi się, że za rok, może dwa tego typu akcja byłaby zdecydowanie wyżej.

12. Black Hole Slam - TNA strasznie zniszczyła moc tego finishera przez to jak bookowany jest Abyss, a także przez to, że większe gwiazdy federacji bez większych problemów potrafią podnieść się po tej akcji. Znakomity power efekt daje ta akcja kiedy Monster wykonuje ją na pinezki, ale każdy zdążył się już przyzwyczaić, że jak Abyss wysypuje pinezki to najczęściej sam w nie wpada, taki wrestlingowy aksjomat.

11. Starship Pain - ostatnimi czasy bardzo popularny dzięki coraz bardziej promowanemu Morrisonowi, którego nie bez kozery nazywa się drugim HBK. Akcja efektowna i jak na razie bardzo efektywna, ciekawe czy przy main eventowym pushu ten finisher byłego członka MNM będzie ciągle tyle znaczył.

10. Swanton Bomb - duże zaskoczenie, przy wzrastającej ilości marków Jeffa myślałem, że akcje ta będzie bardzo wysoko, a ma dopiero 10 miejsce. Koniec końców akurat ta pozycja jest jak najbardziej do przełknięcia, bo mimo tego, że akcja robi jakieś tam wrażenie wizualne to równie dobrze np. BME w wykonaniu Danielsa można by tu umieścić mimo, że akurat ta akcja Fallen Angela nie jest jego akcją kończącą.

Grim Ripper nie napisalem ze Pedigree wymaga jakis wielkich umiejetnosci (chociaz kurde moglo to tak wygladac)

wymienilem te 2 jak widzisz warunki to top finishera zreszta zobacz na moje typy watpie ze ktos ktory siedzi tylko w mainstreamie widzial te ciosy lub ich wykonawcow.... A Tripel wypromowal ten cios i za to ma u mnie szacun chociaz wielka sympatia go nie obdarzam.

StarShip Pain to wedlug mnie swietny finisher ktory morrisson robi miodnie jeszcze z rok i gdy bedzie w ME bedzie tak samo rozpoznawalny jak ten caly Swanton

@edit : moze i nie wytrzymalo ale jakby zauwazyl Pedigree nigdzie nie uplasowalem w swoich typach wiec cie nie bardzo rozumiem... ale chyba to nie istotne :P

Spoko, nie krytykuję przecież Twoich opinii - każdy ma prawo do własnych, ale akurat Pedigree, które przytoczyłeś, po prostu nie wytrzymało porównania ze Swantonem w jednej z kategorii, o których piszesz :)

• Reputacja:   186

Dziwią mnie trochę pozytywne opinie na temat Styles Clash'a, który jest dla mnie mega-przereklamowanym finisherem, nie posiadającym zupełnie powera. Kiedy oglądam tą akcję, zawsze zastanawiam się, kto ją bardziej odczuwa - rywal lecący z niewielkiej wysokości na klatę, czy AJ finalnie upadający ze stosunkowo większej wysokości na twarz :D

Sądzę, że fakt iż ten finisher znalazł się w ogóle na liście wiąże się wyłącznie z ogromną popularnością Styles'a, bo sama akcja nie jest nawet przeciętna (jak na finisher) - jest po prostu słaba.

Dziwią mnie trochę pozytywne opinie na temat Styles Clash'a, który jest dla mnie mega-przereklamowanym finisherem, nie posiadającym zupełnie powera. Kiedy oglądam tą akcję, zawsze zastanawiam się, kto ją bardziej odczuwa - rywal lecący z niewielkiej wysokości na klatę, czy AJ finalnie upadający ze stosunkowo większej wysokości na twarz :D

Sądzę, że fakt iż ten finisher znalazł się w ogóle na liście wiąże się wyłącznie z ogromną popularnością Styles'a, bo sama akcja nie jest nawet przeciętna (jak na finisher) - jest po prostu słaba.

Racja.

Clash robiony z top rope'a na innego zawodnika to już inna bajka ;)

• 2 tygodnie później...

który jest dla mnie mega-przereklamowanym finisherem, nie posiadającym zupełnie powera

Pamiętam jakąś walkę Stylesa jescze w WCW, kiedy wykonywał tą akcję w sposób zwyczajny, nastepnie z lin/narożnika i jakos przyłożenia nie było, co nie wywołało u mnie jakiegoś zdziwienia. Ten finisher nie jest fenomenalny jak wrestler, który go wykonuje.

A w sprawie swanton bomba, uwielbiałem lot Seana O'Haire, który pomimo swoich gabarytów potrafil robić coś niesamowitego w powietrzu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Polecana zawartość

• WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 416 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Monday Night Raw!
      • 17 783 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 793 odpowiedzi
    • AEW All In 2024
      Data: 25 sierpień 2024

AEW World Championship: Swerve Strickland (c) -vs- Bryan Danielson
      AEW Womens Championship: Toni Storm (c) -vs- Mariah May
      AEW International Championship: MJF (c) -vs- Will Ospreay
      • 81 odpowiedzi
    • WWE SummerSlam 2024
      Data: 03.08.2024

Undisputed WWE Championship: Cody Rhodes © -vs- Solo Sikoa
      World Heavyweight Championship: Damian Priest © -vs- Gunther
      CM Punk -vs- Drew McIntyre

...

CM Punk czytający na backu skrypt MiTB '24

...
        • Dzięki
        • Lubię to
      • 45 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Poprawnie.
    • -Raven-
      Uznajcie mnie za winnego?
    • Jeffrey Nero
      Tak to on a film?
    • LegendKiller
      Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że smackdown obecnie jest fatalnym produktem? To zmiana właściwie o 180 stopni względem tego, co było chociażby jeszcze rok temu. Cody jest tak miałkim, chujowym i bezjajecznym mistrzem, że tęsknię za panowaniem Mahala w niebieskim brandzie. Co feud to ckliwe pierdolenie o Dustym a już szczytem było to, jak ostatnio Steen niemalże z płaczkami w oczach stwierdził, że ON NIE ZASŁUGUJE NA BYCIE CONTENDEREM. Nie da się oglądać produktu, który jest aż tak przewidywalny. Wkurwia w ogóle w WWE tendencja że tak jak wcześniej z Romanem mieliśmy pewne, że będzie trzymał pas rok (aż do rematchu z Rhodesem), tak teraz też mamy pewniaka, że co najmniej do WM i walki z Rockiem pas potrzyma nijaki blondas. Znakiem czasów jest też to, że mimo wszystko CR dalej dostaje pop. Gdyby identyczny reign miał miejsce nie wiem, z 15 lat temu, to champ byłby wybuczany poza budynek. Jeszcze jego obecny przeciwnik - Solo XD story z bloodline powinno umrzeć śmiercią naturalną już po WM. Prędzej kupiłbym koszulkę ARMANIEGO od turasa z bazaru w Bodrum, niż tego samoańskiego knypa jako wiarygodnego contendera.    Od kilku lat śmiałem się z AEW że to towarzystwo wzajemniego lizania się po chujach gości od superkickow (jednak Cody>Bucksi), natomiast ostatnio zacząłem się mocniej przyglądać produktowi Khana i uważam, że taki Strickland zjada i wysrywa 90% rosteru WWE + jakim trzeba być skończonym głupkiem, żeby dopuścić do odejścia Danielsona, Castagnioliego, Christiana czy Copelanda a w zamian za to, promować np spaślaka od TSUNAMI.    Dawno WWE nie oglądało mi się tak źle. 
    • KPWrestling
      Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
  • Dodaj nową pozycję...