Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

ECW lepsze niż RAW!

Naseem Achmedov

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witam,

po obejrzeniu Raw, z tego tygodnia tak sobie wydumałem, że im bardziej Vince się stara i wtrąca w Raw tym bardziej go kaszani.

Na ostatnim Raw właściwie nic się nie działo:

- eunuchy Ortona po raz setny wyzwalają swojego pana,

- Big Show i Y2J przegrywają jak zwykle przed PPW,

- DX jakieś takie niewyraźne,

- guest GM - dziadek ledwo stojący na nogach,

- Cena w centrum,

- Najgorsza rzecz to gnojenie i ośmieszanie Chavo przez kurdupla.

Kolejny tydzień nudy i przewidywalności do bólu.

po obejrzeniu ECW:

- na początek ciekawa walka Hurricane vs. Burchill

- potem fajnie zrealizowana bójka Shelton - Sheamus (chyba face turn Benjamina )

- No i grupa Regala grzmoci Tomy'ego i Christiana.

A ogólnie na Raw ciągłe przypominanie przeszłości, beznadziejnie przydługie speeche (często słychać BOOORING!), brak czegokolwiek świeżego w main evencie (orton-cena-hhh), nic nie wnoszący goscie GM (raczej oni mają reklamę niz WWE z nich pozytek).

Draft związany z Trumpem nic nie przyniósł dla świeżaków: Jack Swagger się kisi, a Evan Bourne musi się zniżać sie :smile: do hornswoggla.

W ECW zmiany na korzyść: nowi zawodnicy, fajna stajnia power wrestlerów Regala, coś się dzieje.

Mój wniosek - Raw flagowy produkt WWE jest gorszy od śmietnika jakim Vince chciał zrobić ECW lub nawet (moim zdaniem niedoceniane tu Superstars). Co sądzicie?

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• RR

2

• -Raven-

1

• TakerFanKrk

1

• kebab

1

Top użytkownicy w tym temacie

Tu trzeba przyznać, że RAW z tego tygodnia było wyjątkowo żałosne w porównaniu do poprzednich tygodni... ECW aż chce się oglądać widząc to co dzień wcześniej działo się na RAW. Vince starzeje się i powoli znika mu smykałka do tego biznesu... Jestem ciekaw co by się stało gdyby Cenie nagle zerwał się znów jakiś mięsień, a Orton złamałby obojczyk.... Wątpie w feud na lini HBK i HHH (koszulki nie zostały jeszcze wyprzedane w całości), a Hornswoogla w Main Evencie nie zobaczymy, bo oglądalność spadłaby poniżej 3.00.......

Po tak dobrych rekomendacjach ECW i ja się skusiłem zobaczyć co się tam dzieje. Pierwsza walka bardzo dobra, jak na te standardy. Jedynie co mi się nie podoba to, to że Gregory Helms znowu dostał gimmick jakiegoś super bohatera. Jeszcze brakuje Batmana i Supermana. Co do face turnu Benjamina, to kto wie czy on nie zostanie nowym spotmanem po Jeffie. Co by nie było na WM25 zrobił on senton bomb z drabinki. Co do nowej stajni, to jak już kiedyś pisałem, Regal strasznie mi pasuje na jakiegoś przywódzce. Chciałbym żeby CT powrócił do pomysłu aby go usadzić jako GM, najlepiej na Smackdown. A co do Raw, to ja już tego nie oglądam od Backlash. Vince trochę zjadł swój ogon dając tam 4 faców (Cena, Batista, HHH, HBK) i 2 heeli (Orton, Big Show). Jeden z tych 4 panów powinien przejść turn, by znowu coś się działo. Inna opcja to dać pas DX i znowu przywrócić na salony ME Wight’a. Ale to będzie tylko zmiana kosmetyczna, bo poza nowymi twarzami walczącymi o WWE Championship to i tak będzie wiało nudą. Ale w sumie ja tam nie tęsknie za Raw.

Jedynie co mi się nie podoba to, to że Gregory Helms znowu dostał gimmick jakiegoś super bohatera. Jeszcze brakuje Batmana i Supermana.

Lepsze to niż branie udział w durnych segmentach na backstage , gdzie Helms przeprowadzał wywiady ...

ECW fajnie się ogląda , bo są tu debiutanci , a oglądanie Raw z Ceną , Ortonem i Batistą dawno się już przejadło ( przynajmniej mi ) . Rzeczywiście stajnia Regala powinna być na Smackdown , gdzie na przykład mogłaby pofeudować z Hart Dynasty .

ECW jest moim zdaniem bardziej ciekawe niż Raw. Myślę ze powodem tego jest zapraszanie co tydzień gości specjalnych, niektórzy z nich nie mają bladego pojęcia o wreslingu a jednak i tak znajdą się na tej liscie.Drugą rzeczą jest draft w którym Raw moim zdaniem straciło.Myślę a raczej jestem pewien że gdyby Vince (jak już się tak przykłada do tego Raw) mógłby zainwestować troszkę wiecej w ludzi którzy mają pojecie na ten temat choćby Tom Cruise który jest wielkim fanem wrestlingu, on mógłby rozruszać publikę i postawic Raw na nogi aby było takie jak kiedyś czyli najlepsze.

• Reputacja:   1

Dla mnie RAW stoczyło się już wcześniej... Nie jest tajemnicą że bookerzy mają ogromny problem z wykreowywaniem nowych gwiazd... Ciągle tylko Trypel, Cena, Orton w ME (całe szczęście że Batista ma kontuzję) ale to mógłbym jeszcze przeboleć... Jedynym według mnie poważnym minusem tego show są po prostu beznadziejne storyliny.

Feud HHH z Ortonem (ciągnięty od stycznia tego roku!) jako tako jeszcze się toczy mimo że teraz Jasiu gra pierwsze skrzypce ale pewnie definitywny koniec tego feudu ujrzymy na początku 2010 roku ... Drugim kłującym w oczy minusem jest niedopuszczanie do ME osób typu Swaggera czy Evana Bourne'a...

Jestem pewien że otworzyłoby to drogę do nowych, ciekawych wątków a widzom dałoby się odpocząć od dzisiejszych "gwiazdeczek"

Dlatego też ja od WM 25 nie oglądam już RAW a ciesze moje oczy tylko SmackDownem i PPV...

Moim zdaniem jedyne co może odbudować pozycję RAW jest powrót ery Attitude....

im bardziej Vince się stara i wtrąca w Raw tym bardziej go kaszani.

Wina jest szefa, creative teamu, zaproszonych gości którzy nie wiedzą o co chodzi, wrestlerów- w szczególności tych z main eventów czyli nudnych, schematycznych gwiazdorów, którzy feudowali pomiędzy sobą już setki razy,co przejdada się chyba nawet największym markom.

całe szczęście że Batista ma kontuzję

a niech już drewienko powróci, gdyż nie mogę patrzeć non stop na te same ryje. A za Zwierzakiem sie stęskniłem :P :D

• Reputacja:   189
  • Urządzenie:  Windows

a niech już drewienko powróci, gdyż nie mogę patrzeć non stop na te same ryje

To się nazywa desperacja... :lol:

Wina jest szefa, creative teamu

Kompletnie się z tym nie zgadzam. Ja bym winą za obecny poziom, obarczył fanów WWE. To oni wydają setki dolarów na różne pierdoły typu "opaska na łokieć Jeffa Hardego", maska Rey'a Mysterio i inne rzeczy mało przydatne w życiu, gdyby im się to nie opłacało to za pewne, zaczeliby trochę inaczej bookować, a że obecnie WWE nadal przynosi odpowiednie przychody to jest jak jest.

schematycznych gwiazdorów, którzy feudowali pomiędzy sobą już setki razy

Dla nas, to może te feudy są nudne, bo się powtarzają, ale dla takiego debilnego Amerykanina? On jest w stanie kupić największy shit, tylko żeby był odpowiednio podany. Gdyby, te nudne, schematyczne postaci się nie sprzedawały to Cena by dawno jobbował Funakiemu czy innemu Hornswoggle'wi... Winą trzeba obarczyć widzów, nie CT czy Vinniego. Bo oni do budżetu nie wpompują z nikomu nie znanych źródeł kilku set milionów $ .

Na przykład dlatego ja swoją przygodę z WWE zakończyłem gdzieś na jesieni tamtego roku. Po co mam się męczyć? Na świecie jest wiele ciekawych federacji, które dbają o tych trochę bardziej "znających" się na wrestlingu. (Nie, żebym pisał,że fani WWE to są zazwyczaj idioci tylko, że userzy forum to jest jakiś śmieszny odsetek, który WWE ma głęboko w utylnionych częściach)

Od kiedy zaczołem oglądac wrestling a dookładniej WWE raw jest lepsze od ecw. Może dlatego że Raw miało zawsze mocnych zawodników a Ecw nie i że w raw jest sporo zawodników a w ecw jest mało i sporo początkujących.

No i co z tego?

W ECW początkujący są lepiej prowadzeni niż Ci wielcy z RAW.

Ja nie paczę kto tam walczy (może w małym stopniu) tylko jaki show robią. Np. William Regal nie jest jakąś ekstra gwiazdą, tak samo Kozlov i Jackson, jednak dostali dobry book, ciekawy feud i już mamy zapełnione ME na długi czas.

RAW jest cienkie teraz, SMACKDOWN I ECW są o niebo lepsze.

To się nazywa desperacja...

no tak, czyli jaki ten RAW jest beznadziejny.

obarczył fanów WWE

Że niby konsumenci kreują towar? Trochę jest w tym prawdy, lecz kto decyduje na górze, tego wielka wina. :)

Winą trzeba obarczyć widzów, nie CT czy Vinniego

ale niekiedy media, w tym taka potęzna korporacja jak WWE stymuluje i poprzez marketing nakręca popyt na swoje towary, na oglądalność. Racja, wina jest fana, że takie gówno przyjmuje, ale ktoś to gówno tworzy. Czyli co jest ważniejsze, popyt czy podaż?

(Nie, żebym pisał,że fani WWE to są zazwyczaj idioci tylko, że userzy forum to jest jakiś śmieszny odsetek, który WWE ma głęboko w utylnionych częściach)

Moze i ma gdzieś głęboko, ale jednak ogląda. I to spora część- z tego co "widać".

Ja tam naten przyklad to w ogole tygodniowek nie tykam. Raz- nie mam czasu. Dwa- nie ciągnie mnie. Trzy- ogladanie produktu WWE raz na miech w zupełnosci mi styka.

Za to czytam raporty. Prawie zawsze. Ot- zeby być na czasie. No i jedno moge stwierdzic (co prawda zadna to eureka)- Raw jest jakby pierwsza ligą, w porównaniu do drugoligowego ECW. Same ratingi to pokazują. ECW sobie leci- i niezaleznie od tego, czy ma lepszy program czy nie- Raw bedzie przodowal. Bo ECW wypelnia plan mimimum. Bo ECW zarabia na siebie. Bo jest po to, zeby "szkolić nowych" i przerzucac do pierwszej ligi jakiej jest RAW.