Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

zapowiedź: UFC we wrześniu

mnih

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

UFC Fight Night 19

Diaz vs. Guillard

http://img161.imagevenue.com/loc985/th_38718_ufn19_122_985lo.jpg

2009/09/16, Cox Convention Center, Oklahoma, Stany Zjednoczone

Oficjalnie potwierdzone pojedynki (stan na 2009/09/01):

Walka wieczoru, pojedynki w wadze lekkiej:

Nate Diaz (8-3*) vs. Melvin Guillard (5-3)

Pojedynek w wadze półciężkiej:

Steve Cantwell (4-2) vs. Brian Stann (5-2)

Pojedynki w wadze średniej:

Nate Quarry (6-2) vs. Tim Credeur (3-0)

CB Dollaway (2-2) vs. Dan Miller (3-1)

Ryan Jensen (0-3) vs. Steve Steinbeiss (0-1)

Pojedynki w wadze półśredniej:

Brock Larson (7-2) vs. Mike Pierce (1-0)

Chris Wilson (1-2) vs. Mike Pyle (0-1)

Pojedynki w wadze lekkiej:

Gray Maynard (5-0-0-1) vs. Roger Huerta (6-1)

Sam Stout (3-4) vs. Phillipe Nover (0-2)

Jeremy Stephens (3-4) vs. Justin Buchholz (1-2)

UFC 103

Franklin vs. Belfort

http://img135.imagevenue.com/loc199/th_38725_UFC-103_122_199lo.jpg

2009/09/19, American Airlines Center, Dallas, Teksas, Stany Zjednoczone

Oficjalnie potwierdzone pojedynki (stan na 2009/09/01):

Walka wieczoru, pojedynek w limicie wagowym do 88kg:

Rich Franklin (12-3) vs. Vitor Belfort (12-7)

Pojedynek w wadze ciężkiej:

Mirko Filipovic (20-6-2) vs. Junior Dos Santos (2-0)

Pojedynki w wadze półciężkiej:

Vladimir Matyushenko (3-2) vs. Igor Pokrajac

Eliot Marshall (2-0) vs. Jason Brilz (2-0)

Pojedynek w wadze średniej:

Drew McFedries (4-4) vs. Tomasz Drwal (2-1)

Mike Swick (11-2) vs. Martin Kampmann (6-1)

Josh Koscheck (10-4) vs. Frank Trigg (4-3)

Paul Daley vs. Brian Foster

Tyson Griffin (6-2) vs. Hermes Franca (9-4)

Efrain Escudero (1-0) vs. Cole Miller (4-1)

Jim Miller (3-1) vs. Thiago Tavares (4-3)

Rob Emerson (2-1-0-1) vs. Rafael Dos Anjos (0-2)

Dan Lauzon (0-1) vs. Rafaello Oliveira

* - bilans walk (zwycięstwa - porażki - (ewentualnie) remisy- (ewentualnie) bez rozstrzygnięcia) w Pride, UFC i WEC.

Brak rekordu za nazwiskiem zawodnika oznacza, że nie walczył on wcześniej w wyżej wymienionych organizacjach.

Kolejność walk podam wraz z wynikami ważenia, czyli na dzień przed galą.

W skrócie:

Dwie gale, 23 pojedynki w tym aż 9 w wadze lekkiej i tylko jeden w wadze ciężkiej, 4 debiutantów. Tak w liczbach wygląda wrześniowa propozycja UFC.

Najbardziej emocjonujące:

1. Nas zapewne najbardziej interesuje pojedynek naszego rodaka Tomasza Drwala (16-2-1 wg sherdoga w tym 10(T)KO). Krakowianin po trzech walkach w UFC w wadze półciężkiej spróbuje swoich sił w dywizji niżej a jego przeciwnikiem będzie Drew McFedries (8-5-0, 5(T)KO). Amerykanin ma niebezpieczną stójkę, ale jego umiejętności w parterze pozostawiają wiele do życzenia, co powinno optymistycznie nas nastawiać przed tym pojedynkiem. Wywiady z Tomkiem umieściłem na forum już jakiś czas temu.

2. Z całą pewnością wielu fanów nie może się doczekać jedynej wrześniowej walki dywizji ciężkiej. Popularny Mirko "CroCop" Filipovic (25-6-2-1, 19(T)KO) po wielu spekulacjach i pogłoskach został jednak w UFC i skrzyżuje pięści z Juniorem Dos Santosem (8-1-0, 6(T)KO). Brazylijczyk z drużyny bliźniaków Nogueira jest jednym z największych odkryć ostatniego czasu w MMA i gwarantuje odważną walkę w stójce przeciwko Chorwatowi.

3. Walką wieczoru na UFC 103 będzie starcie króla dywizji do 195 funtów ;) Richa Franklina (25-4-0-1, 13(T)KO, 9Sub) i powracającego do UFC Vitora Belforta (18-8, 12(T)KO). Amerykanin był mistrzem oktagonu w kategorii wagowej do 84kg, Brazylijczyk natomiast zdobył niegdyś pas w limicie do 93kg, teraz jednak obaj starają się zmienić swoje dywizje – Franklin idzie w górę, Belfor w dół – i spotkają się po drodze, tocząc bój w umówionym limicie do 88kg.

4. Polecałbym także zainteresować się starciem Mike'a Swicka (14-2, 7(T)KO) z Martinem Kampmannem (15-2, 7(T)KO, 5Sub), gdyż zwycięzca dostanie szansę walki o mistrzowski pas Georgesa St. Pierre’a.

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

UWAGA - zmiany w rozpisce UFC 103

Kontuzje wykluczyły Thiago Tavaresa, Dana Lauzona oraz, co komplikuje sytuację walki o tytuł mistrzowski w wadze półśredniej, Mike'a Swicka. Póki co UFC nie potwierdziło jeszcze zastępstwa dla tego ostatniego, ale najprawdopodobniej będzie to Paul Daley, w związku z czym debiut Briana Fostera w UFC może zostać przesunięty w czasie. Nie zredukuje to jednak w liczby debiutantów na gali, a nawet ją zwiększy. Otóż młodszego z braci Lauzon w zastąpi Nik Lentz (16-3-1, 5(T)KO, 7Sub), z kolei absencję Tavaresa uzupełni Stave Lopez (12-1, 5(T)KO, 3Sub). Dla obu będzie to pierwsza przygoda z UFC.

Przy okazji dłuższa wersja zwiastuna:

Ciekawe czy UFC zdecyduje się na zmianę/usunięcie części poświęconej walce Swick/Kampmann.

Nóż na gardle ciąży dużej liczbie fighterów. Rotacja w zasobach UFC trwa w najlepsze. Po obfitych zwolnieniach Amerykanie zaczęli zatrudniać (choćby powroty Ortiza i Baroniego, przejęcie po upadku Affliction Belforta, "Małego" Noga, Rothwella, Gromley'a czy Daley'a, poza tym wiele innych nowych twarzy jak ciężcy Russow czy Dufee), należy więc się spodziewać kolejnych zwolnień. Wystarczy spojrzeć w rekordy, które widnieją przy rozpisce by się domyślać kto wylewa najwięcej potu na treningach.

Ryan Jensen (13-5, 8Sub, 5(T)KO) debiutował w UFC pod koniec sierpnia 2007 roku kiedy to został poddany w pierwszej rundzie przez Thalesa Leitesa (który notabene ostatnio został przez Zuffe zwolniony z kontraktu) by dwa miesiące później stracić pracę po odklepaniu walki jeszcze szybciej niż poprzednio z innym Brazylijczykiem - Demianem Maią. Jensen złą pasę przerwał w drugiej walce poza UFC (w pierwszej przegrał przez KO z Joey'em Villasenorem w Strikeforce) notując dwa kolejne zwycięstwa przez TKO. To wystarczyło Joe Silvie by znów zakontraktować Jensena. Niestety Jensen znów klepał po armbarze, który mu założył Wilson Gouveia, ale tym razem dotarł do drugiej rundy. Po rocznej przerwie Jensen powraca i zapewne doskonale sobie zdaję sprawę z tego, że to może być jego ostatnia walka w UFC. Tym razem staje naprzeciw mniej wymagającego rywala –Steve’a Steinbeissa (4-2), dla którego będzie to debiut w UFC. Steinbeiss ma na koncie walkę w WEC (przegrana przez niejedno głośną decyzję z naturalnie większym Carmelo Marrerą) skąd, po zlikwidowaniu cięższych dywizji (od półśredniej w górę), jego kontrakt został przeniesiony do "starszej siostry". Pojedynek Steinbeiss/Jensen będzie zapewne starciem pt. "Looser leaves UFC".

Równie niepokojącą sytuację co dwaj wymieni powyżej ma Rafael Dos Anjos (11-4, 6Sub). Brazylijczyk w UFC debiutował w grudniu zeszłego roku przegrywając z Jeremym Stephensem, następnie uległ Tysonowi Griffinowi a teraz przyjdzie mu stanąć naprzeciw solidnemu Robertowi Emersonowi i wy tym pojedynku raczej nie będzie faworytem.

Chris Wilson (14-5, 6(T)KO, 5Sub) i Mike Pyle (17-6-1, 15Sub!) może okazać się kolejnym "looser leaves UFC" match-em, choć sytuacja tego pierwszego nie jest tak beznadziejna.

Zapewne w nocy spokojnie spać także nie mogą Sam Stout (14-5-1, 8(T)KO) oraz Phellipe Nover (5-2-1). Novera może ratować fakt, iż był finalistą ósmej odsłony TUF’a.

W ufc 103 największą zagadką dla mnie jest pojedynek Cro Copa z dos Santosem, nie wiem co sądzić o Cro Copie który w pojedynku Al-Turkiem nie pokazał nic szczególnego, a z drugiej strony nie bojący się wymian w stójce Junior dos Santos, nie wiem jak postawie w typerze bo dla mnie tutaj szanse są równe, chociaż 51-49 na dos Santosa, ale jeszcze nie wiem ;) Main Event również ciekawy, tutaj chyba obstawiam Belfort via KO, może patrze przez pryzmat KO na Lindalnie ale mam przeczucie, że Belfort wygra:) Co do Drwala to szkoda, że Dana nie da mu szansy walczyć w main cardzie, tutaj tomek powinien szukać zwycięstwa w parterze bo to jest bardzo słaba strona Drewa :) Ogólnie to każda gala po 100 jest super obsadzona, włącznie z tą :) Na pewno warto poświęcić nocke dla ufc;)

• Reputacja:   201
  • Urządzenie:  Windows

Cro Cop jest nadal cholernie niebezpieczny, ale najlepsze lata ma za sobą (w PrIde) i jest już chyba trochę wypalony. Liczę, że podopieczny Minotauro, głodny wygranej, pojedzie bardziej doświadczonego rywala i przebojem wedrze się do czołówki wagi ciężkiej UFC. W typerze obstawię dos Santosa.

Co do Belforta, to cholera wie jaką ma formę po powrocie. Wiadomo tylko, że uderzenie nadal ma zabójcze (szybkie KO na Lindlandzie) i jeżeli Franklin wda się w wymiany, to może szybko podzielić los Matt'a. Obawiam się jednak, że Rich może zawalczyć asekuracyjnie i wypunktować Brazylijczyka. Za cholerę nie wiem na kogo zagłosuję tu w typerze. Kciuki jednak będę trzymał za Vitorem.

Ja też się wypowiem

Po pierwsze obawiam się o wagę Tomka. Mam nadzieję że nie wopłynie zbicie dodatkowych 20 funtów zbyt begarywnie. Myślę że może być walka wieczoru. Jedna wielka bójka

CC najlepsze lata ma za sobą i myślę że Dos Santos pojedzie go nie gorzej niż Gonzaga

Walka wieczoru to wg mnie pojedynek spóźniony dla Vitka. Mogli zawalczyć na jakimś UFC 5X gdy Rich był w szczytowej formie i Vitek w przyzwoitej. Mam nadzieję ze Belfort wygra bo bardzo go lubię ale rozum mói Franklin

Do obejrzenia proma

Vitora Belforta oraz Richa Franklina.

[ Dodano: 2009-09-11

UWAGA - zmiany w rozpisce UFC 103

Pojedynek Kmapmann/Daley został już oficjalnie potwierdzony. Znamy także nowego przeciwnika Briana Fostera. Będzie nim Rick Story (7-3), który ma na kącie jedną walkę w UFC - przegraną walkę na "niemieckiej" gali UFC99 z Johnem Hathawayem.

Poniżej uaktualniona rozpiska:

UFC 103

Franklin vs. Belfort

Oficjalnie potwierdzone pojedynki (stan na 2009/09/11):

Rich Franklin (12-3) vs. Vitor Belfort (12-7)

Mirko Filipovic (20-6-2) vs. Junior Dos Santos (2-0)

Pojedynki w wadze półciężkiej:

Vladimir Matyushenko (3-2) vs. Igor Pokrajac

Eliot Marshall (2-0) vs. Jason Brilz (2-0)

Drew McFedries (4-4) vs. Tomasz Drwal (2-1)

Martin Kampmann (6-1) vs. Paul Daley

Josh Koscheck (10-4) vs. Frank Trigg (4-3)

Rick Story (0-1) vs. Brian Foster

Tyson Griffin (6-2) vs. Hermes Franca (9-4)

Efrain Escudero (1-0) vs. Cole Miller (4-1)

Jim Miller (3-1) vs. Steve Lopez

Rob Emerson (2-1-0-1) vs. Rafael Dos Anjos (0-2)

Rafaello Oliveira vs. Nik Lentz

* - bilans walk (zwycięstwa - porażki - (ewentualnie) remisy- (ewentualnie) bez rozstrzygnięcia) w Pride, UFC i WEC.

Brak rekordu za nazwiskiem zawodnika oznacza, że nie walczył on wcześniej w wyżej wymienionych organizacjach.

Kolejność walk podam wraz z wynikami ważenia, czyli na dzień przed galą.

Powroty i debiuty.

Vladimir Matyushenko (22-4, 7(T)KO, 7Sub) to kolejny po Belforcie fighter powracający do UFC po dłuższej przerwie. Białorusina ostatnim razem w oktagonie mogliśmy oglądać we wrześniu tyle, że sześć lat temu, w walce ze swoim rodakiem Andreiem Arlovskim (wyniku celowo nie zdradzam, zachęcając świeżych w temacie do obejrzenia tej walki. Od tej pory "nasz sąsiad" stoczył dziesięć pojedynków, zostając jedynym mistrzem wagi półciężkiej IFL, przegrywając tylko z mniejszym z bliźniaków Nogueira na drugiej i jak się okazało później ostatniej gali Affliction. Przepustką Vladimira do UFC okazał się zwycięski pojedynek z innym weteranem UFC – Jasonem Lambertem (który niegdyś niespodziewanie znokautował Babalu Sobrala).

Przeciwnikiem Matyushenki będzie członek teamu Cro-Copa – Igor Pokrajac (21-5, 11(T)KO, 7Sub). Tego debiutanta w UFC mogliśmy oglądać w starciach z Polakami (przegrał z naturalizowanym Czeczenem Mamedem Khalidovem, raz przegrał i raz wygrał z Łukaszem Jurkowskim) i nie tak dawno miał walczyć z Błachowiczem, niestety Janka wykluczyła kontuzja.

Frank Trigg (19-6, 8(T)KO, 6Sub) to prawdziwy obieżyświat – walczył w UFC (debiut 45, ostatnia walka na 54), Pride (8 i 33, był też komentatorem), Shooto, ROTR, Icon Sport (zdobywając nawet tytuł w wadze średniej) a ostatnie StrikeForce i Sengoku. Twinkle Toes – bo taki przydomek nosi Amerykanin – z 25 pojedynków przegrał zaledwie 6 i to z takimi zawodnikami jak: Georges St. Pierre, Matt Hughes (dwa razy), Hayato Sakurai, Robbie Lawler oraz Carlos Condit. Wyższość Franka musieli uznać choćby Kazuo Misaki czy "Mayhem" Miller.

http://img29.imageshack.us/img29/1332/ufc103cmbx.jpg

Paul Daley (21-8-2, 16(T)KO) podobnie jak Pokrajac debiutuje w UFC i podobnie jak Belfort i Matyushenko jest spadochroniarzem z Affliction. Anglik, tak jak Belfort czy Anderson Silva, należy do grona ostatnich mistrzów Cage Rage. Pod koniec lutego zeszłego roku Daley niespodziewanie ogłosił zakończenie kariery. W postanowieniu tym wytrwał lekko ponad dwa miesiące. Z sześciu pojedynków jakie stoczył po powrocie, wygrał cztery (pokonując m.in. weterana UFC Johna Alessio – oglądaj) ulegając jednynie Jackowi Shieldsowi (oglądaj) i Nickowi Thompsonowi (oglądaj). Oceń sam czy Paul zasługuje na pseudonim "Semtex" oglądając jego highlighty.

Listę debiutantów uzupełniają: Brian Foster, Nik Lentz, Steve Lopez oraz Rafaello Oliveira (9-1, 3(T)KO, 3Sub).

Do obejrzenia wywiady Tito Ortiza

z Vitorem Belfortem oraz z Frankiem Triggiem.

Przed FN19: Maynard vs. Huerta

Gray Maynard (7-0, 1NC), półfinalista piątej edycji Total Ultimate Fightera (odpadł z turnieju po walce z późniejszym zwycięzcą – Natem Diazem) na najbliższej gali UFC Fight Night w drugiej najważniejszej walce wieczoru skrzyżuje pięści z banitą Rogerem Huertą (20-2-1, 11(T)KO). "El Matador" ostatni raz wszedł do oktagonu w sierpniu 2008 roku doznając z rąk Kennego Floriana jedynej jak dotąd porażki w UFC. Latynos głośno narzekał na zarobki i otwarcie mówił, że po wypełnieniu kontraktu zamierza zawiesić rękawice na kołku i zająć się karierą aktorska/modela. Stąd decyzja o długim przetrzymaniu go przed ostatnią walką i zestawieniu z silnym i niezbyt efektownym zapaśnikiem, jakim bezwątpienia jest członek Xtreme Couture. Oto kilka wywiadów z Amerykaninem przed tym pojedynkiem:

Kiedy widzieliśmy cię w ostatniej walce przeciwko Jimowi Millerowi wyglądało na to, że naprawdę poprawiłeś swoje umiejętności bokserskie, czym zaskoczyłeś wiele osób.

Tak, moim trenerem jest Gil Martinez, który pomaga trenerowi [Randy'emu] Couture'owi. Jestem już z nim półtora roku. Kiedy się przygotowywałem na [Frankie'go] Edgara wiedziałem, że muszę przez to przejść. Pracowałem z nim praktycznie każdego dnia. On ma małą salę treningową i grupę dzieciaków, którzy naprawdę potrafią boksować. Chodziłem tam ćwiczyć i trenować każdego dnia. To świetny trener. Byłem w stanie pokazać co nieco przeciwko Edgarowi, gdzie przez jakieś pół walki staliśmy. To [boksowanie] jest powolne do rozwinięcia, potrzeba na to czasu.

Co było największą przeszkodą w przestawieniu się z zapasów na MMA?

Czas w ciągu dnia. Dzień jest zbyt krótki, to największa przeszkoda. Starasz się pracować nad swoją stójką, nad swoim jiu-jitsu, nad swoją siłą, nad tyloma całkiem różnymi sprawami i poprostu brakuje na to czasu. Jeśli starasz się zmierzyć z tym każdego dnia twoje ciało zaczyna protestwoać: ‘Chwileczkę, nie wydaje mi się!’ To trudne, ale musisz zaczekać i być cierpliwym.

Nie wydaje się byś był promowany przez UFC tak mocno jak wielu kolesi z gorszymi rekordami od ciebie. Jak myślisz, dlaczego?

Nawet nie przemknęło mi to przez głowę. Mam pracę do zrobienia i jeśli będę ją wykonywać, to to wszystko przyjdzie. Nie jestem z tych co mówią, ‘Dlaczego UFC nie zrobi tego czy tamtego dla mnie?’ Muszę po prostu wykonywać swoją robotę i wierzyć, że te inne rzeczy nadejdą.

Myślisz, że zrobiłeś wystarczająco dużo by zasłużyć na bycie rozważanym do walki o pas?

W mojej głowie nie, nie zrobiłem. Kluczem jest by mieć ludzi, gotowych zapłacić by cię zobaczyć. Po programie telewizyjnym przyszedł dla mnie czas na spokojny rozwój, musiałem kontynuować naukę w sali treningowej. Potrafiłem trochę uderzać, ale nie za bardzo, jiu-jitsu było w porządku, więc musiałem to wszystko poprawić. Myślę, że jak będę dalej to robić to ludzie zaczną mówić: ‘Hej, ten koleś jest niezły, znów chcę go zobaczyć’. Jeszcze tak nie jest, ale będzie.

Myślisz, że powodem dla którego fani mogą nie być podekscytowani widząc cię jest fakt, iż twoje walki kończą się decyzją? Myślisz, że musisz zacząć kończyć walki przed czasem by obudzić wśród ludzi taką reakcję?

Nie myślę, że to jest tak, dlatego, że nie dbam o to czy nazywasz się B.J. Penn albo Frankie Edgar albo Diego Sanchez. W przeciągu trzech rund ciężko jest skończyć walkę, jeśli koleś jest twardy. Nie dbam o to kim jesteś, jeśli jesteś z czołówki jest ciężko cię skończyć. Myślę, że musisz się wzmacniać za każdym razem i ja właśnie to robię. Mam czas.

Wszyscy wiemy o nieporozumieniach Huerty z UFC i wygląda na to, że w tym momencie zamierza on w całości poświęcić się aktorstwu. Czego spodziewasz się po nim w przyszłym tygodniu?

Spodziewam się go przygotowanego na 100%. Ja przygotowuję się na twardego przeciwnika. Możesz sobie wmawiać, że on nie będzie przygotowany czy zmotywowany, ale to jest błędne nastawienie. Ja przygotowuję się na twardą wojnę.

Gdy oglądasz jego wcześniejsze walki to jak myślisz, co on robi dobrze?

Kiedy przyglądam się jego technice, wydaje się być silnym i nie używa zbyt wielu haczyków ("...he comes straight and doesn’t use too many angles"? może chodzi o różnorodność technik a może o prostoliniowość...). We wszystko co robi wkłada serce, naprawdę to robi. Ciągle naciera i zawsze daje twarde walki.

Myślisz, że UFC zestawiło go z tobą bo liczą, na to że odeślesz go z porażką?

Trzymam się z dala od takich rzeczy. Nie wiem co się dzieje. Dali mi robotę i zamierzam ją wykonać. To wszystko. Jeśli zacznę myśleć o tym, że zamierzam skopać jego tyłek dlatego, wtedy stracę widok. Nie chcę żadnych dramatów, nie chcę się paplać w nie swoich brudach, więc się trzymam z daleka od tego.

Teraz, gdy poprawiłeś swoją stójkę, czy czujesz jakbyś chciał używać jej częściej by udowodnić ludziom na co cię stać?

Nie sądzę by tu chodziło o udowodnianie czegokolwiek. Bardziej chodzi o to, że pracując nad czymś od roku, dwóch czy trzech lat czujesz się bardziej komfortowo w różnych położeniach i starasz się powiększać. To nie tak, że chcę coś udowodnić, ale na nogach czuję się teraz spoko. Jeśli się natniesz to się natniesz, ale musisz ewoluować jak każdy inny.

Słyszeliśmy deklaracje wielu zawodników, że nie zamierzają walczyć z kolegami ze swoich klubów. Trenujesz w Xtreme Couture przez które przewija się wielu czołowych zawodników. Byłbyś w stanie zmierzyć się z którymkolwiek z twoich kolegów z klubu?

Cóż, są kolesie, którzy się pojawiają i znikają, wiesz, wolałbym raczej z nimi nie walczyć, ale jeśli mus to mus. Ale są jeszcze kolesie z którymi jest się naprawdę blisko. Chcesz to odkładać tak długo jak się da i masz nadzieję, że nigdy do tego nie dojdzie. Ale jeśli musiałbym się zmierzyć z koleżką z którym jestem blisko, lepiej żeby to było o pas. To jedyna możliwość jaką do siebie dopuszczam.

Jak myślisz, co się u ciebie najbardziej zmieniło od czasu, gdy byłeś w TUF-ie?

Człowieku, to już dwa lata. Dwa lata na sali treningowej, dwa razy dziennie, to cię zmiania. To naprawdę zabiera czas. Ludzie mogą mówić, on nie umie uderzać, jego ręce nie istnieją. Cóż, wtedy dopiero wchodziłem w ten sport. Na wszystko potrzeba czasu. Gdyby to było proste, każdy stawałby się wspaniałym uderzaczem w mgnienu oka. Nie przyśpieszysz tego. Jest tyle badziewia do nauczenia się w tym sporcie.

źródło: CagePotato.com, tłumaczenie: mnih

Obejrzyj debiut Maynarda w UFC

HIGHLIGHT

głównej postaci FN19

NATE'a DIAZA

Przed FN19: Przegląd prasy

Pyle: Przeszedłem piekło dla tej walki.

Mike "Quicksand" Pyle (17-6-1, 15Sub) ma już za sobą jedną walkę w UFC - pod koniec maja br. na UFC98 odklepał po trójkątnym duszeniu rękoma jakie założył mu Brock Larson. W rozmowie z FightersOnlyMagazine tak tłumaczy swoją porażkę:

"Wziąłem tę walkę w ostatniej chwili. Przebywałem przez miesiąc w Bułgari kręcąc film, więc w ogóle nie trenowałem, skupiałem się tylko na tym filmie. Dwa tygodnie po tym jak wróciłem dostałem telefon ‘Hej, chcesz walczyć z Brockiem Larsonem w UFC?’. Odpowiedziałem, że pewnie. Więc mając 10 kilogramów nadwagi i bez treningu wziąłem tę walkę i to było ciężkie, ale hej, nigdy nie odmówiłbym UFC.".

Pyle, trenujący w Xtreme Couture, na FN19 zmierzy się z członkiem innego czołowego amerykańskiego zespołu Team Quest - Chrisem Wilsonem (14-5) - i zapewnia, iż tym razem ma za sobą solidny okres przygotowawczy:

“Przeszedłem przez piekło do tej walki. Kurcze, zostałem przeciągnięty przez piekło dla tej walki. Moje serce i głowa zostały przetestowane i nie ma żadnej możliwości by ten dzieciak mógł mi dać coś, przez co nie przeszedłem podczas tego obozu treningowego.”

Condit: Nie słyszałem o nim...

Carlos Condit (22-5, 13Sub, 9(T)KO), były mistrz WEC w wadze półśredniej na najbliżej gali UFC Fight Night zmierzy się z Jakem Ellenbergerem (21-4, 13(T)KO, 5Sub). Oto co do miał do powiedzenia z tej okazji 'Natural Born Killer' dla MMAWeekly:

"Nie słyszałem o nim, ale nie jestem omnibusem MMA i nie znam wszystkich gości, dlatego nie twierdzę, że nie jest twardy czy rozpoznawalny. Musiałem wbić się na internet i sprawdzić go. Z tego co widziałem to jest całkiem niezły."

Condit, który ma już za sobą debiut w UFC (przegrana przez niejednogłośną decyzję po bardzo wyrównanej i zaciętej walce z Kampmannem), zdaje się wiedzieć, że Ellenbergowi przyjdzie się zmierzyć nie tylko z nim:

"To całkiem duża sprawa debiutować w UFC i pamiętam, że byłem mocno zdenerwowany przed walką. Na kilka dni przed walką bardzo się denerwowałem, ale jak tylko tam wyszedłem i stanąłem przed tłumem to czułem się tak samo jak w przypadku innych walk. Dobrze słyszeć huczący tłum i przed moją kolejną walką nie czuję się już tak poddenerwowany. Przeszedłem przez to za pierwszym razem i teraz jestem już gotów iść dalej."

I jeszcze krótko na temat swoich oczekiwań odnośnie przeciwnika:

"Uważam, że 80, jak nie więcej, procent tej gry stanowi przygotowanie mentalne i ja na to stawiam. Wiem, że Ellenberger jest bardzo, bardzo twardym gościem i oczekuję wojny. Jestem pewien, że będzie chciał mnie znokautować. Ja ma całkiem podobne zamiary jak on, więc może być mocny w gębie, ale i tak zobaczymy co z tego wyjdzie."

[ Dodano: 2009-09-16 ]

FN19: Wyniki ważenia:

Karta główna*:

11. Pojedynek w wadze lekkiej:

Nate Diaz (70,8**) vs. Melvin Guillard (70,3)

10. Pojedynek w wadze lekkiej:

Gray Maynard (70,5) vs. Roger Huerta (70,8)

9. Pojedynek w wadze półśredniej:

Carlos Condit (77,6) vs. Jake Ellenberger (77,3)

8. Pojedynek w wadze średniej:

Nate Quarry (83,5) vs. Tim Credeur (84,4)

Walki otwarcia:

7. Pojedynek w wadze półciężkiej:

Steve Cantwell (93,4) vs. Brian Stann (93,2)

6. Pojedynek w wadze półśredniej:

Chris Wilson (77,6) vs. Mike Pyle (77,1)

5. Pojedynek w wadze średniej:

CB Dollaway (84,4) vs. Jay Silva (83,9)

4. Pojedynek w wadze lekkiej:

Sam Stout (70,8) vs. Phillipe Nover (70,5)

3. Pojedynek w wadze lekkiej:

Jeremy Stephens (70,5) vs. Justin Buchholz (70,5)

2. Pojedynek w wadze półśredniej:

Brock Larson (77,6) vs. Mike Pierce (76,9)

1. Pojedynek w wadze średniej:

Ryan Jensen (84,4) vs. Steve Steinbeiss (84,1)

* - Karta główna to walki, które będą transmitowane na żywo przez SpikeTV.

** - waga w kilogramach w zaokrągleniu do pierwszego miejsca po przecinku.

Przed FN19: VideoBlog Tima Credeura

e1, e2, e3, e4, e5 oraz e6.

[ Dodano: 2009-09-17 ]

Rezultaty FN19 w tym temacie

UFC 103 wg bukmacherów

Oto stawki na bet-at-home:

Rich Franklin (1,65) vs. Vitor Belfort (2,00)

Mirko Filipovic (2,00) vs. Junior Dos Santos (1,65)

Drew McFedries (1,85) vs. Tomasz Drwal (1,75)

Josh Koscheck (1,21) vs. Frank Trigg (4,00)

Tyson Griffin (1,35) vs. Hermes Franca (2,90)

Efrain Escudero (1,55) vs. Cole Miller (2,20)

Rob Emerson (1,85) vs. Rafael Dos Anjos (1,75)

[ Dodano: 2009-09-18, 23:45 ]

UFC 103: Wyniki ważenia:

Walki transmitowane w systemie PPV:

13. Pojedynek w limicie wagowym do 88kg:

Rich Franklin (88,4*) vs. Vitor Belfort (89!)

12. Pojedynek w wadze ciężkiej:

Mirko Filipovic (102,5) vs. Junior Dos Santos (107)

11. Pojedynek w wadze półśredniej:

Martin Kampmann (76,9) vs. Paul Daley (77,1)

10. Pojedynek w wadze półśredniej:

Josh Koscheck (77,1) vs. Frank Trigg (77,1)

9. Pojedynek w limicie wagowym do 72kg:

Tyson Griffin (70,5) vs. Hermes Franca (72,1)

Walki transmitowane w SpikeTV:

8. Pojedynek w wadze lekkiej:

Efrain Escudero (71,2!) vs. Cole Miller (70,3)

7. Pojedynek w wadze średniej:

Drew McFedries (84,1) vs. Tomasz Drwal (83,9)

Walki otwarcia:

6. Pojedynek w wadze lekkiej:

Jim Miller (70,1) vs. Steve Lopez (70,1)

5. Pojedynek w wadze lekkiej:

Rafaello Oliveira (70,4) vs. Nik Lentz (70,3)

4. Pojedynek w wadze półśredniej:

Rick Story (77,1) vs. Brian Foster (77,4)

3. Pojedynek w wadze półciężkiej:

Eliot Marshall (92,9) vs. Jason Brilz (93,1)

2. Pojedynek w wadze półciężkiej:

Vladimir Matyushenko (93) vs. Igor Pokrajac (92,1)

Pojedynek w wadze lekkiej:

Rob Emerson (70,5) vs. Rafael Dos Anjos (70,5)

* - waga w kilogramach w zaokrągleniu do pierwszego miejsca po przecinku.

! - zawodnik ma dodatkowe dwie godziny na zrobienie limitu.

[ Dodano: 2009-09-19, 06:38 ]

Zarówno Belfort (88,9) jak i Escudero (70,8) zdołali osiągnąć limity.

Galeria z ważenia po kliknięciu w Drwala

;)

http://img27.imageshack.us/img27/2954/tomaszdrwal.th.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Polecana zawartość

• WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 439 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Monday Night Raw!
      • 17 802 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 810 odpowiedzi
    • AEW All In 2024
      Data: 25 sierpień 2024

AEW World Championship: Swerve Strickland (c) -vs- Bryan Danielson
      AEW Womens Championship: Toni Storm (c) -vs- Mariah May
      AEW International Championship: MJF (c) -vs- Will Ospreay
      • 81 odpowiedzi
    • WWE SummerSlam 2024
      Data: 03.08.2024