Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Attitude Wrestling Forum

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Witaj na forum Attitude

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Cokolwiek na wzmocnienie pleców

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przez siedzenie przy komputerze mam straszne bóle pleców. Ostatnio zacząłem pompki robić, ale chciałem też dołączyć do tego brzuszki, ale nie daję rady zrobić nawet 20. Prosiłbym aby ktoś dobrze mi opisał sposób na wzmocnienie pleców, a raczej mięśni pleców. Jakie ćwiczenie i tym podobne.
  • Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

wyprosty (unoszenie tułowia z opadu) na specjalnej ławeczce.

Zapisz się na siłownie i zwiększaj powoli ciężary. Pogadaj z instruktorem to na pewno Ci coś poradzi. Od siebie dodam jeszcze tylko wiosłowanie sztangą, sztangielkami, ściąganie wyciągu za kark i do klatki. Opisy ćwiczeń znajdziesz na sfd.pl

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Opublikowano

Ja bym jeszcze polecił:

Połóż się na podłodze, na brzuchu, na dół pleców załóż sobie jakiś ciężarek, nie musi być duży, tylko żeby ta część została odpowiednio, "przypięta" do podłoża, i unosisz ciało (górną część) cały czas dół pleców praktycznie bez ruchu. Zrób z 3-4 serie po 10-12 powtórzenia. Przerwy między seriami około minuty. Oczywiście ciężarki nie są obowiązkowe w tym ćwiczeniu ;) .

Jeśli w domu masz jakaś sztangę, czy coś podobnego, połóż ciężarek na barkach zegnij kolana, wypnij tyłek i zacznij powoli opuszczać tułów do przodu, nogi i tyłek nie ruchomo (tzw "dzień dobry" 3/4 serie po 10-12 powtórzeń.