Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Breaking Point 2009 [SPOILERY!!!]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/50/Breaking_Point_%282009%29.jpg

Jeszcze nie ochłonęliśmy po gali SummerSlam a już pojawiła się karta z dwoma walkami na nowe PPV od WWE - Breaking Point. Według zapowiedzi każdy match będzie można zakończyć jedynie przez submission. Stan po RAW 24.08.2009.

"I Quit" Match for the WWE Championship:

Randy Orton © vs John Cena

http://www.wwe.com/content/media/images/3883682/11401166

Rematch z SummerSlamu. Na poprzedniej gali walka była średniawa, pamiętne restarty walki, ucieczki Ortona oraz RKO i retain Randy'ego. Tutaj Orton nie będzie miał łatwo ze względu na Cenę i... to że nikt nie może zainterweniować w tym matchu, ponieważ może stracić pas. Przeczuwam, że to będzie koniec panowania Ortona z pasem WWE i niestety (albo stety?) Cena wygra tą walkę.

Tag Team Match for the Unified Tag team Championship:

Mark Henry & MVP vs Chris Jericho & Big Show ©

http://www.wwe.com/content/media/images/3883682/11401116

Kolejny test mistrzów tagu. Tym razem będą mieli najcięższą walkę obrony tytułu jak dotąd. Ich przeciwnikami są Mark Henry i MVP. Nie wiem czy też ta walka ma się zakończyć przez submission (raczej tak), ale jeśli tak, to mamy 3 dobrych że jak to nazwę Submissowców :) Jest nim oczywiście Big Show z ze swoim o ile się nie mylę Colossal Clutch, Chris Jericho z Walls of Jericho i Mark Henry z... wystarczy na niego spojrzeć :P Jedynie tu odstaje MVP, który raczej będzie się bił czekał na Henrusia aż ten kogoś przyciśnie. Jednak myślę, że WWE kreuje obecnych champów na najlepszy Tag Team i rzecz jasna najsilniejszy. Jako zwycięzców tej walki typuje mistrzów i ich retain po dobrej walce.

Intercontinental Championship Match:

John Morrison © vs Dolph Ziggler*

http://i628.photobucket.com/albums/uu1/damnlolz/11460016.jpg

http://www.wwe.com/content/media/images/3883682/11558474

Strata pasa przez Rey'a jest nieunikniona, po tym jak został przyłapany na braniu koksu. Wg planów miał stracić pas na następnym SmackDown na rzecz no. 1 contendera Zigglera, jednak WWE namieszało tu z walką w karcie Breaking Point. Miał pauzować od naajbliższej środy, ale chyba przeciągną to do tego eventu. Podsumowując: Rey straci pas, dostanie ostro po dupie, zniosą go służby medyczne i wróci za miecha ;)

EDIT: Morrsion z tytułem IC, Reya wydupili na miesiąc, więc mamy nową-starą walkę o pas Interkontynentalny. Jak wiemy Dolph walczy o ten tytuł od Night of Champions, podpushowali go, ale myślę, że wstrzymają jeszcze Shamana ze stratą pasa. Może straci go na HiaC PPV? W każdym bądź razie nie przewiduje zwycięstwa Zigglera.

Submission Match for the World Heavyweight Championship:

CM Punk © vs Undertaker

http://www.wwe.com/content/media/images/3883682/11480594

Poddanie się Undertakera w tej walce jest nierealne i niemożliwe. Jednak myślę, że tak samo Taker po kilkunastu dniach powrotu nie zdobędzie pasa. Chcę zobaczyć ten feud, który ciągnie się do fascynującej walki Hell in a Cell. Jest opcja wygranej Takera przez DQ i retain Punka albo jakiś hiper mega heelowski przekręt Punka i jego zwycięstwa. Chciałbym zobaczyć Dead Mana tauntującego w HiaC z pasem mistrzowskim tak jakoś przed Armageddon, no chyba że będą w stanie poprowadzić ten feud aż do Armageddonu.

Submissions Count Anywhere Tag Team Match:

http://cdn2.kongregate.com/user_avatars/0004/3967/dx_logo_wrestling_degeneration_20_x_wallpaper_preview.jpg vs The Legacy

http://www.wwe.com/content/media/images/3883682/11538886

Ciekawa stypulacja, możemy spodziewać się dobrego pojedynku. Tym razem myślę, że wygra Legacy, wielki powrót na SS DX'a musiał się skończyć zwycięstwem Degeneruchów :D Liczę na jakiś ciekawy submission.

Singapore Cane Match:

The Great Khali vs Kane

http://www.wwe.com/content/media/images/3883682/11558440

Zapychacz, dwóch drewniaków ze stypulacją Singapore Cane. Tym razem Kane dostanie parę razy pałką i wysiądzie. Jedyną ciekawą rzeczą będzie ostre napierdalanie się bambusami.

ECW Championship Match:

Christian © vs William Regal with Ezekiel Jackson & Vladimir Kozlov

http://www.wwe.com/content/media/images/3883682/11600062

Rewanż z poprzedniego PPV. Tym razem myślę, że wygra Regal, powinien dostać tytuł, będzie mistrzem brandu, który w dodatku przewodzi nową międzynarodową stajnią. Mam w dodatku w swoim movesecie, submission Regal Stretch, którym kończy dość często swoje walki.

Kolejna gala PPV, nowe feudy i angle - Jak to się wszystko potoczy? Nie wiem ale wiem, że mogę gorąco:

ZAPROSIĆ WAS DO DYSKUSJI!!!

Edytowane przez miszcz_94
  • Odpowiedzi 254
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Fracek

38

• -Raven-

16

• josser

16

• Vercyn

14

Top użytkownicy w tym temacie

WWE Championship I Quit Match

Randy Orton © vs John Cena

Skoro rewanż za SummerSlam to nie wyobrażam sobie w tym przypadku przegranej Jaśka...

Poziom zapewne będzie średniawy ponieważ nie wyobrażam sobie jakiegoś wspaniałego widowiska z udziałem tych dwóch wrestlerów, ale stypulacja "I Quit" więc może być ciekawie...

Unified Tag Team Championship Match

Chris Jericho & Big Show © vs MVP & Mark Henry

Y2J i Show zapewne wygrają w tym meczu a w rewanżu na następnym PPV stracą pasy i Montel z Henrym zostaną nowymi mistrzami a Jericho rozpocznie feud ze świeżo powracającym Takerem...

• Reputacja:   0

I quit- w sumie dzięki stypulacji ten mecz może być ciekawy.Ale tu nie ma za dużo do pisania.Raczej wygra John.

TAg Team titles-Tu sądze że wygra Y2J i Big Show po walls of jericho albo collosal clutch na MVP.

Narazie czekajmy na następne walki prawdopodobnie zobaczymy też Takera w walce z Punkiem,której osobiście doczekać się nie moge xD ;d

ta bo "i quit" sie rozni strasznie od zwyklego submission matchu ...

Oprócz No DQ i tym że można się poddać w dowolnej chwili to niczym.

We want Dark Sam!

17794869784a630ab0499dd.jpg

no cóż to PPV z góry jest skazane na porażkę, nudne walki i brak większych emocji.

WWE będzie musiało się na serio postarać żeby to było udane widowisko.

Oczywiście liczę na pojedynek Takera z CM Punkiem, gdzie całość może się zakończyć efektownymi submissionami czyli Hell's Gate lub Anaconda Vise.

Zastanawiam się czy WWE zdecyduje się na kolejną walke Reya, bo przecież nie ma on jakiegoś flagowego submission w swoim move secie.

Dwie dotąd podane walki niezbyt mnie interesują na ten czas.

Ogólnie to koncept całego PPV to syf i nie wiem po cholerę coś takiego, dobrze chociaż że tylko Main Eventy są w sumbission matchach.

Tutaj raczej czystego finishu być nie może, nie widzę ani jednego ani drugiego w tym gimmick matchu. Dobrze więc, Cena ma swój zabójczy STF, a co pokazać nam Orton - Head i chin locki?! WTF

Tag Team Match for the Unified Tag team Championship:

Jakiś czas temu już były rozmowy na temat takiego tag teamu, może to zadziałać, jako taki push dla midcarderów i oczywiście Big Jericho pushują pasy tag teamowe a nie siedzą w nudnym Main Evencie jak niektórzy ;), za co im trzeba dziękować. Do tej walki mogli by dopiąć coś z SD np Rey'a i Khaliego, ale w sytuacji gdy Rey jest IC Champem to może nie zadziałać.

Do tego za pewne dojdzie walka DX vs Legacy, choć ogromnie ciekawa mogła by być walka DX vs Hart Dynasty, ale nie tym razem.

Mówi się również o walce Punk'a z Takerem, ale takie coś nie było by za ciekawe, ponieważ kolejna zmiana właściciela pasa po miesiącu już się chyba każdemu znudziła, a na tap Takera nie ma szans, ciekawym sposobem na to było by jakieś 3 lub 4 way submission i dodanie kogoś żeby Punk mógł przytrzymać pas.

Time to retire - i will join TNA.

No to zapowiada się zmiana posiadacza pasa WWE nie jestem w stanie uwierzyć żeby Cena który ma gimnick człowieka nie ugiętego nie odrzucającego żadnego wyzwania był w stanie wydusić z siebie słowa "I Quit". A więc w walce CEna Orton widzę tylko jedno wyjści zwycięstwo Ceny.

W walce Tag Team' ów wydaje mi się że wygra para Show Y2J przecież Chris ma jeden z najlepszych Submission'ów w WWE (Walls of Jericho).

19355529494bc0e6f3e8556.gif

• Styl:  Jasny

Nie rozumiem po co stypulacja "I quit", skoro mecz może zakończyć się tylko po submission. Wystarczyłoby No DQ, w tym wypadku jest to nieco mylące. Jak ktoś słusznie zauważył Cena nie powie tych strasznych dla dzieci słów, a Orton head lockiem raczej walki nie wygra. Może ktoś wejdzie na walkę (np. Legacy), pomoże Ortonowi, a ten straci pas, ewentualnie na odwrót i Orton przytrzyma pas.

Widać, że chcą mocno zwiększyć wartość pasów TT, a dając co PPV innych przeciwników dla Y2J'a i Show'a WWE nie daje robi żadnych nowych, dłuższych feudów. Nie chce mi się wierzyć, by Show z dupy miał stracić pas. Kolejna większa gala to kolejny przeciwnik "od tak", aż w końcu DX :D

Tutaj raczej czystego finishu być nie może, nie widzę ani jednego ani drugiego w tym gimmick matchu. Dobrze więc, Cena ma swój zabójczy STF, a co pokazać nam Orton - Head i chin locki?! WTF

Nie no wiesz Orton może połozyć Cene na stole przywiązać liną i grozić leg dropem z drabiny 8)

Co do ppv to wyjdzie raczej mizernie... po dobrym SS nawet nie będzie na co patrzeć.

11301703464970cd8e3af3a.png

Co do WHC Jeff podpisał kontrakt z WWE tylko go wyrucha.. i zabrali mu pas. Na następnym Smacku ma się odbyć walka w klatce między Jeffem a Punkiem o WHC. Więc pewnie na Breaking Point zrobią triple threat match Punk, Hardy, Taker i Cm zachowa pas
27 V 2010r. AC/DC Lotnisko Bemowo \m/

4955761104b560c399d5f7.jpg

I quit- w sumie dzięki stypulacji ten mecz może być ciekaw

I quit ciekawy? Przecież ten mecz ogranicza się tylko do headlocków (przeważnie, ale nie zawsze) więc dużo bym się po tej walce nie spodziewał. Wygrana Ceny też jest raczej oczywista. Co do walki tag teamowej to będzie to raczej zamulacz gali aniżeli jakiś ciekawy pojedynek nie spodziewam się wygranej Henrego i MVP aczkolwiek kto wie... Mam nadzieję, że jak Edge wyleczy kontuzję to zobacyzmy rekatywacje teg teamu z Christianem, a wtedy kto wie... Może feud z Showem i Jericho?...

"Człowiek, który używa więcej niż dwóch wykrzykników ma silne problemy emocjonalne"

T. Pratchett

2513473804c3229790f382.jpg

"I Quit" wcale nie ogranicza się do headlocków.... miga mi w pamięci walka Chavo i Rey'a w tej stypulacji a zakończyła się tym że Rey wisiał na metalowej konstrukcji (na tej samej po której Jeff wychodził by zrobić pamiętne Swanton Bomb) za nogi głowoą dogóry a Chavo walił w niego (a dokładnie w noge) krzesłem po którymś uderzeniu Rey się poddał (stare SD!) więc sądze, że walka raczej szybko przeniesie się poza ring i może być ciekawiej niż zwykły Subbnison gdzie skłaniam się do twierdzenia, że to własnie ten drugi byłby bardziej męczoncy dla fana.....

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg

Ehhh wszytko jak na razie nudne... "I Quit" jest fajną walką ale zależy kto w niej walczy. Walka Hardych w tej stypulacji była ciekawa, ale gdy jest w niej ktoś kto ma subission daj my na to John Cena staje się nudne przykładem jest walka właśnie tego zawodnika gdy walczył z Big Showem... A więc to chyba koniec ery Ortona... No i znowu walka o pas dla ceny i ortona to jest już żałosne...

Na wczorajszym tapingu Smacka doszła nowa walka:

World Heavyweight Championship Submission Match

CM Punk © vs The Undertaker

Jeff Hardy przegrał z CM Punkiem w meczu "Loser leaves WWE" i opuścił WWE... Mecz miał dodatkową stypulację Steel Cage i było ustalone że wygrany zmierzy się z Undertakerem na Breaking Point