Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

zapowiedź: UFC 102 - COUTURE vs NOGUEIRA

mnih

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

UFC 102

Couture vs. Nogueira

http://img262.imagevenue.com/loc433/th_43946_ufc102poster_122_433lo.jpg

2009/08/29, Rose Garden Arena, Portland, Oregon, Stany Zjednoczone

Oficjalnie potwierdzone pojedynki (stan na 2009/08/28):

Pojedynki w wadze ciężkiej:

Randy Couture (13-6*) vs. Antonio Rodrigo Nogueira (19-4-0-1)

Gabriel Gonzaga (6-3) vs. Chris Tuchscherer

Justin McCully (2-1) vs. Mike Russow (0-1)

Tim Hague (1-0) vs. Todd Duffee

Pojedynki w wadze półciężkiej:

Keith Jardine (6-4) vs. Thiago Silva (4-1)

Brandon Vera (8-3) vs. Krzysztof Soszynski (23-0)

Pojedynki w wadze średniej:

Nate Marquardt (7-2) vs. Demian Maia (5-0)

Chris Leben (10-4) vs. Jake Rosholt (1-1)

Ed Herman (4-4) vs. Aaron Simpson (2-0)

Nick Catone (1-1) vs. Mark Munoz (2-1)

Pojedynek w wadze lekkiej:

Marcus Aurelio (5-6) vs. Evan Dunham (1-0)

* - bilans walk (zwycięstwa - porażki - (ewentualnie) remisy- (ewentualnie) bez rozstrzygnięcia) w Pride, UFC i WEC.

Brak rekordu za nazwiskiem zawodnika oznacza, że nie walczył on wcześniej w wyżej wymienionych organizacjach.

Kolejność walk podam wraz z wynikami ważenia, czyli na dzień przed galą.

[ Dodano: 2009-08-23, 09:36 ]

Obejrzyjcie zdjęcia z przygotowań Minotaura do nadchodzącej walki oraz przeczytajcie co ma o niej do powiedzenia.

Poniżej kilka słów od Kapitana Ameryki na nagraniu z oficjalnej strony UFC:

Nieco więcej możecie usłyszeć tutaj.

[ Dodano: 2009-08-24, 08:44 ]

Internetowy serwis Tatame przekazuje podekscytowanie trenera muay thai MinotauraLuiza Alvesa – odnośnie przygotowań Brazylijczyka do najbliższej walki z Randym Couturem. Zdradza, że poza rodakami znanymi z UFC – Andersonem Silvą i Juniorem dos Santosem, Antonio Rodrigo ma do pomocy dobrych zapaśników i trenera kadry zapaśniczej Stanów Zjednoczonych.

Sądzimy, że Couture będzie chciał z nim walczyć w stójce i Rodrigo też tak myśli. Rodrigo jest w 100% gotów do walki w stójce” deklaruje Alves pytany o strategię na walkę. „Zawsze mówiłem, że taka walka jest dobra dla Rodrigo, gdyż Couture nie ma uderzenia, którym by mógł go znokautować a i Rodrigo boksuje lepiej niż on… Rodrigo przygotowuje się również w parterze i pracuje nad poddaniami, Rodrigo ma wszystko by być w stanie go poddać” twierdzi Alves. „Naszą strategią jest trzymać się z dala od siatki” kwituje Brazylijczyk.

Z kolei BloodyElbow podaje w wątpliwość, czy oby na pewno obóz przygotowawczy Minotaura jest udany, przekazując pogłoski jakoby Brazylijczyk był wielokrotnie nokautowany podczas sparingów. Sam zainteresowany przekonuje, że jest w dobrej formie: „Mam 33 lata i wciąż dużo do osiągnięcia. Mam do przewalczenia jeszcze kilka lat. Wiem, że wciąż jestem młody i zdrowy. Gdy walczę to wciąż czuję, że jestem w stanie konkurować… Jestem w najlepszej formie od 2005 roku. Czuję się bardzo dobrze, nie czułem się tak dobrze od wielu lat”. Chcę w to wierzyć, ale jakiś ostatnio sceptyczny jestem…

Innym ciężkim jakiego będziemy mogli zobaczyć na sto-dwójce jest debiutant Todd Duffee (4-0 wg sherdoga). Utalentowany Amerykanin przekonał do siebie włodarzy UFC walką w Brazylii na Jungle Fight 11, gdzie pokonał przez uderzenia w parterze w drugiej rundzie weterana Pride i UFC Assuerio Silve. „Czuję się świetnie, jestem przygotowany” – deklaruje na łamach Tatame reprezentant American Top Team. Duffe w swoim debiucie zmierzy się z Timem Hague (10-1 wg sherdoga), który ma już za sobą jedną walkę w UFC – w maju na 98-ce niespodziewanie szybko poddał Pata Barry’ego. „To duży koleś, bardzo mocny, walczył w Kanadzie i jest bardzo doświadczony” opisuje swojego rywala Amerykanin. Jak młody prospekt zapatruje się na wagę ciężką UFC? „Dywizja jest bardzo mocna, mają twardych gości zawsze gotowych do walki, mają byłych mistrzów Pride…myślę, że tylko trzech, czterech czołowych zawodników jest poza UFC. Ta dywizja jest niesamowita i jestem podekscytowany będąc częścią tego”.

Randy'ego Couture'a.

Już się pojawił

COUTNDOWN !!

Zachęcam do obejrzenia.

[ Dodano: 2009-08-28 ]

Część druga

Randy'ego Couture'a.

TATAME: Eksperci analizują pojedynek Nogueira/Couture

TATAME poprosiło kilka znanych w świecie MMA osób o krótkie komentarze odnośnie walki Couture/Nogueira. Oto co mieli do powiedzenia:

JZ Calvacante:

To będzie taktyczny pojedynek. Nie wiem jak Couture jest przygotowywany do walki w parterze, gdzie, jak myślę, może wygrać dzięki "połóż i dołóż", ale nie wiem, czy jest na tyle pewny, by robić to przeciwko Minotaurowi.

Paulo Filho:

Zauważyłem, że Couture w przegranych walkach z Ricco Rodriguezem i Joshem Barnettem obrywał w półgardzie. Nawet ja, będąc zawodnikiem jiu-jitsu od dziecka, trochę cierpię będąc w półgardzie. Minotauro powinien pracować w półgardzie nad poddaniami, nad kluczami czy trójkątami, ponieważ myślę, że jest w tym dobry a Randy będzie miał tam kłopoty.

Carlao Barreto:

Jeśli uda mu się (Minotaurowi) przetoczyć Randy’ego i umieścić przy siatce to Randy się nie wydostanie, ponieważ nie jest w tym (w bjj) tak dobry jak Minotauro.

Robert Drysdale:

Bardzo lubię Minotauro, ale jeśli miałbym postawić na to moje pieniądze to obstawiłbym Randy’ego, bo myślę, że ma więcej narzędzi do pokonania Rodrigo. Widzę kilka rzeczy, które Minotauro może zrobić by pokonać Randy’ego. Wszystko może się zdarzyć, ale myślę, że Randy ma większe szanse na zwycięstwo.

Paulo Thiago:

Spotkałem Minotaura, ciężko trenował, dąży do kolejnego zwycięstwa. Myślę, że Couture będzie starał się go obalić i pracować blisko siatki raniąc go, ale Minotauro wie to i będzie przygotowany na tą sytuację. Myślę, że musi być ostrożny przy "połóż i dołóż".

Poza Brazylijczykami zapytano o zdanie mistrza wagi półśredniej Georgesa St.Pierre'a:

Myślę, że jeśli walka utrzyma się w środku oktagonu to zwycięży Nogueira, ale jeśli przeniesie się pod siatkę to zwycięży Couture, ponieważ będzie w stanie blokować próby poddań.

UFC 102: Couture vs Nogueira - konferencja prasowa w skrócie

- zwycięzca pojedynku Couture vs. Nogueira zależnie od tego jak się zaprezentuje może dostać walkę o pas.

- kolejny przeciwnik dla Andersona Silvy zostanie wybrany po pojedynku Maia vs. Marquardt, w grze cały czas jest Dan Henderson.

- Pojedynek Penn vs. Sanchez nie odbędzie się w Manchesterze, tylko na trzeciej dużej gali UFC w listopadzie. Nie wiadomo dokładnie kiedy i gdzie, ale gala ma nie być transmitowana ani na PPV ani w Spike TV.

- Bisping vs. Kang nie będzie walką wieczoru na UFC 105 (prawdopodobnie Anderson vs. ?).

- Czołowi zawodnicy WEC najprawdopodobniej trafią do UFC, WEC na razie nie połączy się z UFC. Zuffa cały czas pracuje nad optymalnym rozwiązaniem.

- UFC 103 jest już wyprzedane.

- W przyszłym roku UFC odwiedzi Vancouver.

- Pojedynek Andersona z GSP raczej się nie odbędzie. Według Dany Kanadyjczyk jest za mały.

- W przyszłym roku UFC będzie robić trzy gale w miesiącu.

- Wrogiem UFC nie jest Strikeforce tylko stacja Showtime.

Autor: Venom, źródło: MMARocks.pl

Ponadto na konferencji Dana White potwierdził dobrą formę Minotaura: "Nogueira jest w najlepszej formie w jakiej kiedykolwiek go widziałem. Właściwie to wygląda jak Mały Nog". (Przypominam bądź też informuję, że drugi z bliźniaków, Antonio Rogerio "Minotoro" "Lil'Nog" podpisał kontrakt z UFC). Mam nadzieję, że za wyglądem idzie także szybkość i refleks, których tak brakowało Brazylijczykowi w walce z Mirem.

UFC 102 wg bukmacherów

Oto stawki na bet-at-home:

Walka wieczoru, pojedynek w wadze ciężkiej:

Randy Couture (1,50) vs. Antonio Rodrigo Nogueira (2,30)

Pojedynki w wadze ciężkiej:

Gabriel Gonzaga (1,25) vs. Chris Tuchscherer (3,60)

Justin McCully (2,90) vs. Mike Russow (1,35)

Tim Hague (2,50) vs. Todd Duffee (1,45)

Pojedynki w wadze półciężkiej:

Keith Jardine (1,60) vs. Thiago Silva (2,10)

Brandon Vera (1,50) vs. Krzysztof Soszynski (2,35)

Pojedynki w wadze średniej:

Nate Marquardt (1,55) vs. Demian Maia (2,20)

Chris Leben (1,60) vs. Jake Rosholt (2,10)

Ed Herman (1,60) vs. Aaron Simpson (2,10)

Nick Catone (2,50) vs. Mark Munoz (1,45)

Pojedynek w wadze lekkiej:

Marcus Aurelio (1,55) vs. Evan Dunham (2,20)

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Wyniki ważenia:

Karta główna*:

11. Pojedynek w wadze ciężkiej:

Randy Couture (99,8**) vs. Antonio Rodrigo Nogueira (104,8)

10. Pojedynek w wadze półciężkiej:

Keith Jardine (93) vs. Thiago Silva (93)

9. Pojedynek w wadze średniej:

Chris Leben (83,9) vs. Jake Rosholt (83,9)

8. Pojedynek w wadze średniej:

Nate Marquardt (83,9) vs. Demian Maia (83,9)

7. Pojedynek w wadze półciężkiej:

Brandon Vera (93) vs. Krzysztof Soszynski (93)

Walki otwarcia:

6. Pojedynek w wadze średniej:

Ed Herman (84,1) vs. Aaron Simpson (83,9)

5. Pojedynek w wadze ciężkiej:

Gabriel Gonzaga (117,5) vs. Chris Tuchscherer (117)

4. Pojedynek w wadze ciężkiej:

Justin McCully (108) vs. Mike Russow (117,9)

3. Pojedynek w wadze ciężkiej:

Tim Hague (119,5) vs. Todd Duffee (113,8)

2. Pojedynek w wadze średniej:

Nick Catone (84,1) vs. Mark Munoz (84,1)

1. Pojedynek w wadze lekkiej:

Marcus Aurelio (70,8) vs. Evan Dunham (70,3)

* - Karta główna to walki, które będą transmitowane na żywo na PPV. Walki otwarcia

to walki, które być może zostaną retransmitowane podczas bloku "na żywo".

** - waga w kilogramach w zaokrągleniu do pierwszego miejsca po przecinku.

Galerie z ważenia dostępne tutaj i tutaj.

Część trzecia

Randy'ego Couture'a.

Nate'a Marquardta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Polecana zawartość

• WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 439 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Monday Night Raw!
      • 17 797 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 810 odpowiedzi
    • AEW All In 2024
      Data: 25 sierpień 2024

AEW World Championship: Swerve Strickland (c) -vs- Bryan Danielson
      AEW Womens Championship: Toni Storm (c) -vs- Mariah May
      AEW International Championship: MJF (c) -vs- Will Ospreay
      • 81 odpowiedzi
    • WWE SummerSlam 2024
      Data: 03.08.2024

Undisputed WWE Championship: Cody Rhodes © -vs- Solo Sikoa
      World Heavyweight Championship: Damian Priest © -vs- Gunther
      CM Punk -vs- Drew McIntyre

...

CM Punk czytający na backu skrypt MiTB '24

...
        • Dzięki
        • Lubię to
      • 45 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• -Raven-
      Do brutalnych walk z AEW bez jakiegokolwiek podjazdu. Ludzie się obsrali ze szczęścia, bo w końcu w WWE było krwawo, ale ani pod kątem bookingu ani też nawet bumpów - żadnego szału nie było. Najlepsze HIAC w historii? Tjaaa, chyba jak ktoś ogląda WWE od roku czy dwóch. Jak dla mnie mega przereklamowana walka pod kątem hektolitrów spermy jaka się nad nią obecnie wylewa. Typowy średniaczek (spokojnie do obejrzenia, ale na raz), a robią z tego 5 stara.
    • Aigor
      1. Atlantis Jr. (c) vs. Brian Cage - Singles match for the ROH World Television Championship   2. MxM Collection (Mansoor and Mason Madden) (with TBA) vs. The Acclaimed (Anthony Bowens and Max Caster) (with Billy Gunn) - Tag team match   3. Anna Jay vs. Harley Cameron (with Saraya) - Singles match   4. Mark Briscoe (c) vs. Chris Jericho (with Big Bill and Bryan Keith) - Singles match for the ROH World Championship   5. Darby Allin vs. Brody King - Singles match   6. Jack Perry (c) vs. Katsuyori Shibata - Singles match for the AEW TNT Championship   7. Will Ospreay (c) vs. Ricochet vs. Konosuke Takeshita - Three-way match for the AEW International Championship   8. The Young Bucks (Matthew Jackson and Nicholas Jackson) (c) vs. Private Party (Zay and Quen) - Tag team match for the AEW World Tag Team Championship   9. Mariah May (c) vs. Willow Nightingale - Singles match for the AEW Women's World Championship   10. "Hangman" Adam Page vs. Jay White - Singles match   11. Hologram vs. The Beast Mortos - Two out of three falls match   12. Bryan Danielson (c) vs. Jon Moxley (with Marina Shafir) - Singles match for the AEW World Championship
    • -Raven-
      1. Atlantis Jr. 2. The Acclaimed (Anthony Bowens and Max Caster) 3. Anna Jay 4. Chris Jericho (with Big Bill and Bryan Keith) 5. Darby Allin 6. Jack Perry 7. Will Ospreay 8. The Young Bucks (Matthew Jackson and Nicholas Jackson) 9. Mariah May 10. Jay White 11. Hologram 12. Jon Moxley (with Marina Shafir)
    • IIL
      1. Atlantis Jr. (c) vs. Brian Cage - Singles match for the ROH World Television Championship 2. MxM Collection (Mansoor and Mason Madden) (with TBA) vs. The Acclaimed (Anthony Bowens and Max Caster) (with Billy Gunn) - Tag team match 3. Anna Jay vs. Harley Cameron (with Saraya) - Singles match 4. Mark Briscoe (c) vs. Chris Jericho (with Big Bill and Bryan Keith) - Singles match for the ROH World Championship 5. Darby Allin vs. Brody King - Singles match 6. Jack Perry (c) vs. Katsuyori Shibata - Singles match for the AEW TNT Championship 7. Will Ospreay (c) vs. Ricochet vs. Konosuke Takeshita - Three-way match for the AEW International Championship 8. The Young Bucks (Matthew Jackson and Nicholas Jackson) (c) vs. Private Party (Zay and Quen) - Tag team match for the AEW World Tag Team Championship 9. Mariah May (c) vs. Willow Nightingale - Singles match for the AEW Women's World Championship 10. "Hangman" Adam Page vs. Jay White - Singles match 11. Hologram vs. The Beast Mortos - Two out of three falls match 12. Bryan Danielson (c) vs. Jon Moxley (with Marina Shafir) - Singles match for the AEW World Championship
    • Mr_Hardy
      1. Atlantis Jr. (c) 2. The Acclaimed (Anthony Bowens and Max Caster) (with Billy Gunn) - Tag team match 3. Anna Jay 4. Mark Briscoe (c) 5. Darby Allin 6. Jack Perry (c) 7. Ricochet 8. The Young Bucks (Matthew Jackson and Nicholas Jackson) (c) 9. Mariah May (c) 10. "Hangman" Adam Page 11. Hologram 12. Bryan Danielson (c)
  • Dodaj nową pozycję...