Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

CM Punk czyli zły heel...!

Longer

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

CM Punk czyli zły heel...!

Witam wszystkich na kolejnej dyskusji, którą przygotowałem właśnie dla tego forum. Dzisiaj chciałbym poruszyć temat CM Punk'a, a chodzi mi tu o jego heel turn. Nie wiem jak wy sobie go zawsze wyobrażaliście, ale jak dla mnie Punk był zawsze face'em nigdy nie pomyślał bym, że może być heel'em, a jednak! Feud z Jeff'em Hardy wszystko zaczął, chodzi mi tu o to, że w obecnej sytuacji w WWE nie ma feudów face vs face musi być face vs heel, albo w ogóle. Jak poradzi sobie Punk w roli heel'a? Zazwyczaj zapaśnicy dobrze sobie radzą po heel turnie, ale znam przypadki, w których było inaczej, oczywiście chodzi mi tu o negatyw. CM Punk od kiedy wygrał walkę na Wrestlemani 25 Money in the Bank, jest właśnie takim czarnym, złym charakterem. Widać również to, że WWE ma za zadanie zrobić co raz więcej Main Eventerów, CM Punk świetnie wbił się w tą rolę i jak wiemy teraz cały czas stara się o jeden z pasów. Zawsze publiczność witała tego zapaśnika, a teraz słyszymy Buuuu!!! Łeeee!!!! I Meeee!!!!! Jeff Hardy póki co ma pas, ale na SS może się wszystko zmienić... Jak zakończy się ta sprawa? Jak za pewne wiemy wszystko ma swój początek i koniec, a więc ten feud musi się, w końcu skończyć, tylko ciekawe jak się skończy. Może skończy się tak, że CM Punk znów będzie face'em, a Jeff Hardy odejdzie z WWE? Wszystko jest możliwe, ale miejmy nadzieję, że bookerzy nie schrzanią tego feudu. Nie zapomnijmy o Johnie Morrisonie, który również ma wbić się do tych najważniejszych, czyli Maine Evetnerów, może on zacznie coś robić, np pomagać Jeff'owi, a potem go zdradzić i przejąć pas? Takie rozwiązanie było całkiem fajne, ale nie wierze, w takie coś...

Moje zdanie końcowe!Ostatecznie wydaje mi się, że po Breaking Point ten feud się skończy, a Jeff zostanie z pasem, po czym Punk zacznie feudować z dobrym Morrisonem i federacji WWE uda się zrobić tak, aby Morrison był ME. Jednak na efekt końcowy musimy jeszcze trochę poczekać, bo nie wiadomo co szykuje WWE, ale miejmy nadzieje, że coś jeszcze z tego będzie, a teraz zapraszam was do dyskusji... ;)

• Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

2

• Koperek123

2

• Andrew

2

• T-Mac

2

Top użytkownicy w tym temacie

Jak poradzi sobie Punk w roli heel'a?

Według mnie jak narazie radzi sobie nie najgorzej a i myśle ,że będzie się powoli rozkręcał. Za czasów jak był w ROH świetnie się sprawdzał w tej roli i teraz nie powinno być gorzej. Pomysł ze zrobienia z Punka heel'a był jednym z lepszych ostatnimi czasy. Jego postać jako face już powoli stawała się nudna.

Jak zakończy się ta sprawa?

Wszystko zalezy od tego czy Jeff podpisał kontrakt, a jeżeli nie podpisał najlepszym scenariuszem wydawałaoby się wysłanie przez CM'a Hardy'ego na "dłuższy urlop"

P.S

A propos Morissona nie wydaje mi się ,żeby za szybko znowu zrobili z niego heel'a

Znowu temacik ze zdjęciem i pytaniami. Swoją drogą to dziwne że ludzie którzy nie wiedzą czym jest heel, nie odpowiadają jeszcze na twoje pytania.

Zazwyczaj zapaśnicy dobrze sobie radzą po heel turnie, ale znam przypadki, w których było inaczej

Jakie przypadki ? Kto taki nie radził sobie jako antybohater? Oświeć mnie. Oczywiście są ssące czarne charaktery np.Matt Hardy ale jakoś sobie radził. Oczywiście są/byli wrestlerzy którzy Heelami nie powinni być np.Rey czy Zach Gowen gdyż nikt tego nie kupi ,ale żeby ktoś płakał bo ludzie na niego buczą (bo tak to mniej więcej brzmi), pierwsze słyszę.

Zawsze publiczność witała tego zapaśnika, a teraz słyszymy Buuuu!!! Łeeee!!!! I Meeee!!!!!
to też powitanie, zresztą nie pierwszy raz został heelem czyli jest raczej oswojony z negatywną reakcją publiki na jego osobę.
WWE ma za zadanie zrobić co raz więcej Main Eventerów, CM Punk świetnie wbił się w tą rolę

Nie mam nic do chłopa i jego umiejętności,( chociaż jest podróbką KENTY) jednak writerzy skutecznie obrzydzili mi tę postać.

Wbił się w ME na krzywy ryj, wszystkie pasy singlowe ,począwszy od kiedy zdjął walizkę na WM 24 zdobył w nieco dziwnych okolicznościach- po prostu je dostawł , nie feudowł o pas z żadnym "rasowym" main eventerem a Cena i Triple H aż się wtedy prosili by ktoś świeży odebrał im pasy na dłuższy okres.

Co do tego, że CM Punk jest podróbką KENTY... Nie zgodzę się. Jedyne co ma z KENTY to GTS i combo z kopniakami. To wszystko! Poza tym KENTA "zabrał" od Punka Punk's rush czy coś. Sory jak mieszam i po części się z Tobą zgodzę, ale boli mnie że nazywasz Punka podróbką KENTY.

Wracając do tematu

WWE ostatnio robi z heeli straszne cioty. Jedynym który nie ucieka z walki jest Big Show. To niedobrze^^ Tak się napaliłem na ten heelt turn ale jak zamierzają stworzyć drugiego Ortona (za przeproszeniem) to będzie mi niesamowicie przykro. Mam nadzieję, że feud skończy się już teraz na najbliższym PPV a Punk w bardzo kurewski sposób wyśle Hardy'ego na urlop. Punk się rozkręci jako heel. Mam taką nadzieję :)

Heel turn CM Punka zbliżał się nieuchronnie, w szczególności po zdobyciu po raz II walizeczki do banku. Obecnie, pod nieodecność Edge'a Punk jako main eventer musi być czołówym złym ze Smackdowna. Jak na razie, jakoś się sprawdza, lecz na marginesie dodam, że trudno nie stać się ,,tym najgorszym" feudując z ulubieńcem publiczności czyli HArdym.

A sprawa zakończy sie face turnem;d tak jak mają to wrestlerzy w swojej naturze (no wiem, są wyjątki)

Na koniec dodam, że obecnie w swoich promoach ostro na mnie wrzuca :P :lol: :P

• Reputacja:   201
  • Urządzenie:  Windows

Pytanie powinno brzmieć nie: "czy Punk poradzi sobie jako heel" (bo po tym co pokazywał w RoH jest to pewne), ale: "czy bookerzy nie spierdolą jego heelowej postaci" jak permanentnie robią to np z Ortonem, bo wtedy to i Trypel (urodzony heel jakby nie było) nie dałby rady.

Jak poradzi sobie Punk w roli heel'a?

Hmmm jak do tej pory Punk w postaci heela prezentuję się conajmniej przyzwoicie aczkolwiek przy dobrym wykorzystaniu heel turnu tego wrestlera może być jeszcze lepiej.

Jak zakończy się ta sprawa?

Mam do tego mieszane uczucia, z jednej strony chciałbym aby heel turn Punka trwał o wiele dłużej niż sam feud z Hardym, a z drugiej strony czuję, że ta sprawa zakończy się jak każda inna w takim wypadku czyli po jednej z gali podanie sobie rąk przez Punka i Jeffa Hardyego, a na drugi dzień dzieci znów będą miały mokro w gaciach na widok tego wrestlera. Osobiście wolałbym ta pierwszą opcję aczkolwiek uważam, że to mało realne...

Według mnie heel turn punk'a to dobre posunięcie ze strony WWE.Koleś nadaje się do tej roli i od pewnego czasu aż się o to prosiło.Moim zdaniem mic skille ma dobre a jako zawodnik też się wykazuje.Ten feud z Hardym też w pożądku jest ale chętnie po SS zobaczył bym go jako champ który "niszczy" Jeff'a przy pomocy Matta (choć raczej tak nie będzie)ale jeśli to CM zdobywa pas i zaczyna zajebisty feud z Morrisonem który tym wybija się w pełni do ME i na koniec zdobywa pas.Heh rozmarzyłem się.Ale mam nadzieję że heel turn Punk'a będzie trwał nadal i godnie zastąpi Edge'a który ponoć jak powróci ma być facem. :twisted:

-Raven- Hunter też sobie "nie radził" (czyt. był "heelem-pizdeczką"), pamiętasz pewnie jak uciekał przed wykrzywioną mordą TheBilla i przerażenie w jego oczach gdy miał wejść z drewnem na ring albo Goldi "wywlekał" go zza szyby podczas elimination chamber. (Być może bał się że wykona mu "superkick'a"?) "Płakał" że Benła okradł go z pasa, ssał wówczas jako heel mocniej niż przywódca "Legacy" obecnie.

Moim zdaniem Cm miałby teraz szansę wskoczyć na wolny etat jakiegoś krejzola, nie ma Edge'a, Orton spokorniał a "ostatni świr" Kane feuduje z niewłaściwym człowiekiem, natomiast heelów-cwaniaków którzy powoli się przejadają mamy od groma.

Punk mógłby się pięknie wstrzelić w tą lukę i nieco ją wypełnić, zmasakrowanie i odesłanie Hardego na urlop trochę tu pomoże. Lepiej gdyby na miejscu Jefreya był Rey, (bo przecież Jeff to kaskader i nie straszne mu chairshoty i przyjmowanie chorych bumpów a dla odmiany Rey jest taki mały i bezbronny) ale i tak powinno być dobrze. Jeśli oczywiście writerzy wyznaczyą mu taką "ścieżkę".

• Reputacja:   201

Andrew199 - dlatego właśnie napisałem, że przy chujowym bookingu (pamiętam Huntera z czasów feudu z Goldie'em. Ale któż mógłby nie srać w galoty przed The Bill'em? Ja tam Trypla jestem w stanie usprawiedliwić;>>>) to nawet Hunter, który jest urodzonym heelem i w sprzyjających (bookersko) warunkach jest jednym z najlepszych "złych chłopców" w biznesie - nie dałby rady. Podobnie jak nie bardzo daje radę obecnie Punk, a że chłopak ma heelowy potencjał, wie każdy fan Indys.

Zrobienie z CM'a krejzola to niezły pomysł. Mogliby mu dać jakiś konkretny submision za co-finisher i Punk robiłby krucjaty w celu nawrócenia wrestlerów na dobrą drogę (straight edge) - dusząc ich do utraty przytomności lub niemal łamiąc kończyny (w zależności od finishera). Miałby gimmick niby normalnego kolesia (tak jak teraz), któremu puszczają nerwy jeżeli chodzi o niezgodny z jego przekonaniami styl życia i potrafi "niemal zabić" oponenta, aby nawrócić go na dobrą drogę. Taki trochę Jekyl & Hyde - ułożony i przekonywujący przy micu i kurewsko niebezpieczny psychol w ringu ("wszystko co ci zrobię, zrobię to dla twojego dobra!":)

Raven ty nieźle główkujesz chętnie zobaczył bym takiego Cm'a :razz: :P

• Reputacja:   70

Pomysł Ravena jest bardzo ciekawy ("mosz chłopie łeb" :twisted: ), chciałbym zobaczyć takiego Punka. A za finisher submissionowy mogliby mu dać jeszcze raz Anaconda Vise, tylko mógłby go wykonywać z większą siłą i gniewem :)

niemal łamiąc kończyny

Ja osobiście dałbym mu fujiwarę - można założyć ją w pół sekundy, w dodatku Punk może krzyczeć przy tym : "Połamię Ci rękę!" albo coś innego.

Zajebiście podobała mi się sytuacja po którejś walce Hardy'ego, kiedy to Punk wszedł na ring, zaczął zdanie i przyłożył energicznie Hardy'emu mikrofon do czoła, było to fajnie zabookowane, jest to fajny pomysł na Punka, który przechodzi od razu do czynów. Jeszcze kilka takich akcji (na backstage'u, ringu, gdziekolwiek) i mamy od razy popisowy numer Punka: 5 word speech, po którym następuje rozbijanie przeciwnika. Wg mnie jest to niezły pomysł, aczkolwiek to tylko element gimmicku. Pomysł Ravena jest bardzo dobry, tyle, że ja bym na miejscu bookerów odjechał trochę od Straight Edge. Szczerze mówiąc denerwuje mnie to, w dodatku ciężko mi raczej będzie strawić Punka, który reprezentuje godną podziwu postawę, ażeby później zjechać równo z ziemią, któregoś z fan favourite'ów. Czemu nie pokazać segmentu w którym Punk topi szluga w kieliszku whisky? Czy nie jest dobrym pomysłem ukazanie Punka jako hipokryty, który pieprzy coś pod publikę o swoim abstynenckim życiu, ażeby później robić coś zgoła innego. Tak sobie o tym pomyślałem i nie jest takim złym pomysłem.

Na rajah.com znalazłem coś takiego.

-- The Undertaker is expected to feud with CM Punk upon returning, according to F4WOnline. WWE had originally planned for him to return by SummerSlam, but that's been pushed back. WWE creative has been told to come up with ways to slowly build towards Undertaker's return, including lights flickering, etc.

Jeżeli byłaby to prawda to CM Punk otrzymałby ogromną szansę w takim feudzie. Oczywiście jeżeli nie "zabiliby" go bookingiem. (patrz MIZ-CENA).

Czemu nie pokazać segmentu w którym Punk topi szluga w kieliszku whisky? Czy nie jest dobrym pomysłem ukazanie Punka jako hipokryty, który pieprzy coś pod publikę o swoim abstynenckim życiu, ażeby później robić coś zgoła innego. Tak sobie o tym pomyślałem i nie jest takim złym pomysłem.

Nie jestem pewien na 100% ale Punk jest chyba "czysty" także w "realnym życiu". I jak postępuje tak przez całe życie to nagle nie zgodzi się na złamanie tych zasad.