Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

EZW TV War #2

nttn

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Roster Extreme Zone Wrestling

Extreme Zone Wrestling Extremania I

Extreme Zone Wrestling TV War #1

Wybuchają fajerwerki, fani krzyczą, słychać theme EZW TV War. Na ringu stoją już Brothers of Samoa.

The Rock: Na ostatniej Extremanii pokonałem Stone Colda i stałem się nowym mistrzem świata Extreme Zone Wrestling. Na ostatnim EZW TV War razem z Umagą i Samoa Joe utworzyliśmy stajnię Brothers of Samoa. Celem naszej stajni jest zdominowanie całej federacji i zyskanie niesamowitego szacunku wśród innych zapaśników.

Umaga: Jak wiecie, w federacji są trzy pasy: EZW, Hardcore oraz Tag Team. Jeden z nich już mamy...

The Rock (przerywa): ... ja mam.

Umaga: Tak, Ty masz.

Samoa Joe: Więc jako, że razem z Umagą mamy do wyboru atak na posiadacza pasu Hardcore, lub atak na posiadaczy pasów Tag Team.

Umaga: I wybieramy pas Hardcore... W zasadzie, to ja wybieram.

Samoa Joe: Co? Pas Hardcore? Przecież pas może być w rękach jednej osoby... więc co będzie ze mną?

Umaga: O tym nie pomyślałem... Hmm... No dobra, razem idziemy na pas Tag Team, a o Hardcore jeszcze pomyślimy.

Samoa Joe: Ok.

Słyszymy theme Teddiego Longa i General Menager pojawia się na rampie.

Teddy Long: Na dzisiejszej gali odbędą się półfinały turnieju o no. 1 contender do pasa Tag Team. Jak widać, szczęście wam sprzyja.

Umaga i Samoa Joe: Yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

Wszyscy schodzą do szatni, a nas witają reklamy...

Harnaś - kup jednego, na nim szukaj następnego!

Na ringu stoi już Edek Deska:

ED: Zapraszam na pierwszą walkę z turnieju o no.1 contender do pasa Tag Team. Jako pierwsi na ring wejdą Hardy Boyz!

Jeff i Matt Hardy wbiegają na ring.

ED: Ich przeciwnikami będą Brothers Of Destruction.

The Undertaker oraz Kane spokojnym krokiem zmierzają w kierunku ringu.

Hardy Boyz Vs. Brothers Of Destruction

Przed walką The Undertaker wziął mikrofon do ręki i ogłosił, że dzisiaj ma jeszcze jedną walkę, więc nie chce być za bardzo zmęczony i częściej w ringu zobaczymy Kane'a.

Zaczynają Kane oraz Jeff Hardy. Kilka Punchy i jeden z braci Hardych leży już na macie. Kane ponosi przeciwnika, wykonuje Irish Whip i łapie przeciwnika do Sidewalk Slam. Jednak Jeff kontruje tą akcję w Hurricanrane i teraz to Kane leży na macie. U Big Red Monster widać strach w oczach. Podchodzi do narożnika i zmienia się z bratem. Undertaker zaczyna powoli, lecz po chwili razem z Jeffem trzymają się w klinczu. Grabarz zakłada Headlocka, jednak Jeff dobiega do lin i po odbiciu się, uwalnia się z submission. Ponownie odbija się od przeciwległych ropes'ów i wykonuje Cross Body. Jeff wchodzi na narożnik i Leg Drop! Po chwili zmienia się z Mattem. Przez chwile oboje są w ringu i wykonują Poetry in Motion. Matt podnosi przeciwnika i Atomic Drop. Pin. 1...2! Taker się wybija. Hardy podnosi przeciwnika i podchodzi z nim do narożnika. Sam siada na Top Rope i wykonuje Springboard DDT! Pin. 1...2! Matt podnosi przeciwnika i przygotowywuje się do Twist of Fate, jednak Taker kontruje i wykonuje DDT! Oboje leżą, sędzia odlicza: 1...2...3...4...5...6...7...8! Oboje wstają i zmieniają się ze swoimi partnerami. Kane w kierunku Jeffa i próbuje wykonać Clothesline, jednak ten schyla się łapie za szyję i wykonuje Twist Of Fate! Po chwili wchodzi na narożnik, ściąga koszulkę, rzuca ją w trybuny i wykonuje Swanton Bomb! Pin. 1...2...3!

ED: Zwycięzcami tej walki zostają Hardy Boyz i są zakwalifikowani do kolejnej rundy turnieju!

Przenosimy się na backstage. Jesteśmy w szatni Brothers of Samoa.

The Rock: No, to dzwoń.

Samoa Joe (przez telefon): Siemanko! Pamiętasz może jeszcze swoich kuzynów: The Rocka, Umage i mnie - Samoa Joe?

Telefon: Jasne, przecież nie mógłbym o was zapomnieć.

Samoa Joe: Co tam słychać w ogóle? Walczysz jeszcze gdzieś?

Telefon: Aaa... Tu i tam... Scena niezależna...

Samoa Joe: A nie chciałbyś wrócić do Main Streamu? W Extreme Zone Wrestling znajdzie się dla Ciebie miejsce!

Telefon: Bardzo kusząca propozycja... Gdzie macie swoją bazę?

Samoa Joe: W Nowym Yorku. Gale odbywająsię w Madison Square Garden.

Telefon: O! Bardzo dobrze się składa, bo akurat jestem w Nowym Yorku... Wiesz, na meczu Cleveland byłem.

Samoa Joe: Hehe, Ty jak zwykle tracisz czas na oglądaniu sportu... W tym czasie mogłeś przecież trenować.

Telefon: A Ty jak zwykle dowcipny.

Samoa Joe: Więc przejdźmy do rzeczy. Dzisiejsza gala potrwa jeszcze godzinę, więc myślę, że zdążysz przyjechać.

Telefon: Postaram się jak najszybciej.

Samoa Joe: Ok, to czekamy. Na razie.

Telefon: Do zobaczenia.

Samoa Joe (do Umagi i Rocka): Udało się! Przyjedzie. Teraz dominację mamy w 100%!

Umaga i The Rock: Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeah!

Wracamy na ring, gdzie stoi już Edek Deska.

ED: Zapraszam na kolejną walkę turniejową. Jej zwycięzcy zmierzą się na następnej gali z Hardy Boyz! Jako pierwsi na ring wejdą Little Pepsi!

CM Punk oraz Rey Mysterio energicznie wchodzą na ring.

ED: Ich przeciwnikami będą członkowie Brothers of Samoa... Umaga oraz Samoa Joe!

Umaga i Joe spokojnie zmierzają w kierunku ringu.

Little Pepsi Vs. Brothers of Samoa

Zaczynamy od próby siły pomiędzy Reyem, a Joe. Samoańczyk przeważa i Rey już jest na kolanach. Jednak dzięki swojej zwinności pare razy podskakuje i zmienia swoją pozycję. Oboje puszczają się, Rey odbija się od lin i Hurricanrana! Joe już leży na drugiej linie! Reya próbuje wykonać 619, ale Samoa odsuwa się, po czym wykonuje Yakuza Kick! Joe pokazuje, że to będzie już koniec i zakłada przeciwnikowi Modified Tazmission! Jednak natychmiast na ring wbiega CM Punk i przerywa submisson. Umaga natychmiast rzuca się na jednego z członków Little Pepsi i po Samoan Dropie podnosi przeciwnika i wykonuje Samoan Spike! W tym czasie Joe podnosi Reya i próbuje wykonać Muscle Buster, lecz Rey ześlizguje się z przeciwnika i wykonuje Hurricanrane! Joe leży na linach! Jednak Rey nie wykonuje 619, tylko Hurricanrane na Umadze! Teraz oboje leżą na drugiej linie! Rey bierze rozbieg i Double 619! CM Punk podnosi teraz Joe i Pepsi Plunge! Podwójny pin. 1...2...! Do ringu dobiega The Rock i zdejmuje sędziego z ringu. Punk i Rey są zaskoczeni tym, że sędzia nie odliczył do 3. Oboje wskakują na Top Rope i wykonują Crossbody na sędzi! The Rock zasłonił się sędziom! Umaga i Joe powstają i schodzą za ring. Oboje biorą krzesła i rozwalają nimi członków Little Pepsi! The Rock wszystkiemu przygląda się z optymizmem. Umaga i Joe wrzucają przeciwników na ring. Oboje tauntują. The Rock wyciąga spod ringu stół i wchodzi z nim na ring. Rozkłada go na środku, a w tym czasie Umaga idzie po benzynę i zapalniczkę. Joe bierze kanister i wylewa jego zawartość na stół, po chwili Umaga go podpala. Joe podnosi Punka i wykonuje Muscle Buster na płonący stół! Następnei The Rock podnosi Reya i wykonuje The Rock Bottom rzucając przeciwnika na Punka! Rock schodzi z ringu i podchodzi do sędziego. Sędzia jest jednak nieprzytomny i nie da rady wejść na ring. Rock wzywa kolejnego sędziego. Gdy ten wbiega na ring, Umaga Wykonuje Splash na przeciwnikach! Pin. 1...2...3!

ED: Zwycięzcami walki zostają Brothers of Samoa! I to oni zmierzą się za tydzień z Hardy Boyz o no.1 contender do pasa Tag Team!

Reklamy.

EZW Shop - kup kanister, z którego Brothers of Samoa lali benzynę na stół!

Wracamy po reklamach, na backstage widzimy Eustachego Borówkę i jego dzisiejszego gościa - Stinga!

EB: Witaj, w zeszłym tygodniu Undertaker miał pojedynek z Big Showem. Przegrał go, a głownym tego powodem byłeś Ty. Powiedz, dlaczego to zrobiłeś?

Sting: Wrestling to nie zabawa. Szukałem potencjalnego przeciwnika, który nie ma ze mną szans i wybór padł na Takera. Cóż, ma chłopak pecha.

EB: Czyli twierdzisz, że bezpodstawnie zaatakowałeś Takera? Przecież to...

Sting (przerywa): Nieuczciwe? Właśnie o to mi chodzi. Ja nie jestem tym dobrym chłopakiem, którym byłem kiedyś. Jak to się mówi, ludzie się zmieniają i u mnie ta zmiana przyszła w zeszłym tygodniu.

EB: Dzisiejszą walką wieczoru będzie wasz pojedynek. Czy możesz nas zapewnić, że wwygrasz nie pozostawiając szans Takerowi?

Sting: Na pewno tak się stanie. Weź pod uwagę, że Undertaker miał już dzisiaj jeden pojedynek, w którym był nieźle poniewierany. Czuję, że jego niemoc będzie bardzo widoczna w naszym pojedynku.

EB: Ok wystarczy. Dziękuję za wywiad.

Na ringu stoi już Edek Deska co oznacza, że zaraz będzie kolejna walka.

ED: Zapraszam na kolejną walkę. Tym razem będzie to 1 Vs. 1 Match. Jako pierwszy na ring wejdzie AJ Styles!

AJ wchodzi na ring spokojnym krokiem.

ED: A jego przeciwnikiem będzie Heartbreak Kid... Shawn Michaels!

Słyszymy Sexy Boy i HBK wchodzi na ring.

AJ Styles Vs. Shawn Michales

HBK próbuje zacząć efektownie - Clothesline, lecz AJ schyla się i zaczyna swoją serię kicków. Shawn po chwili leży na ziemi. Pin. 1...2! AJ podnosi przeciwnika i German Suplex! 1...2! Ponownie podnosi przeciwnika, Irish Whip i Sidewalk Slam! AJ wchodzi na narożnik i Moonsault! 1...2! Shawn Michaels ostatkiem sił wybija się. AJ podnosi przeciwnika i wyrzuca za ring. Sam odbija się od lin i Cross Body za ring! AJ tauntuje. Następnie wyciąga spod ringu krzesło i używa go na głowie Michaelsa. Po tej akcji rozkłada krzesło przed Michaelsem (który opiera się o barierki), bierze rozbieg i odbijając się od krzesełka wykonuje Splash! Michaels jest półprzytomny. AJ opiera przeciwnika na barierkach i wykonuje Clothesline, po którym przeciwnik znajduje się już wśród fanów. Styles wraca na ring, wchodzi na narożnik i Shooting Star Press za barierki! Niesamowite! (publiczność skanduje EZW! EZW! EZW!) AJ powstaje, podnosi przeciwnika i Styles Clash! Styles wraca na ring, pozostawiając Shawna za barierkami. Sędzia odlicza: 1...2...3...4...5...6...7...8...9, jednak Shawn Michaels wraca na ring! Triple H wnosi go na swoich barkach! AJ próbuje pinu. 1...2! HBK wybija się, po czym powstaje i dostaje niesamowitej furii! AJ próbuje puncha, lecz Shawn go blokuje, po czym sam go wykonuje! Irish Whip i Elbow. Shawn podnosi przeciwnika i wykonuje Atomic Drop, a później Suplex! Pin. 1...2! AJ wybija się. HBK podnosi przeciwnika i Piledriver. Następnie wchodzi na narożnik i Flying Elbow Drop! Pin. 1...2! To nie wystarczy na AJ'a! Michaels wykonuje Sweet Chin Music, jednak AJ zdążył się schylić i wykonał Styles Clash! Wchodzi na narożnik i Superman! Pin. 1...2...3!

ED: Zwycięzcą walki zostaje AJ Styles!

Przenosimy się na parking EZW. Tam czekają już Brothers of Samoa. Nagle przyjeżdża limuzyna. Z samochodu wychodzi bardzo masywny mężczyzna... Tak! To Rikishi!

The Rock: Siema brachu! (wszyscy witają się z Rikishim)

The Rock: A więc mamy dla Ciebie pewną misję. Dołączasz do naszej stajni - Brothers Of Samoa i wygrywasz EZW Hardcore Title na kolejnym PPV. Dasz radę?

Rikishi: Jasne, że dam radę.

Samoa Joe: Więc chodźmy na ring i wyzwijmy obecnego mistrza - Abyssa na pojedynek o pas, który odbędzie sięna Big Blood.

Rikishi: No to chodźmy.

Członkowie Brothers of Samoa zmierzają do ringu, a my widzimy reklamy.

Żywiec - Prawie, robi wielką różnicę. Nie tylko przy piwie.

Wracamy po reklamach, na ringu stoją już Brothers of Samoa.

Rikishi: Witam publiczność zgromadzoną w Madison Square Garden! (cheer) Przyszedłem tu, aby być tu nowym mistrzem hardcore! O ile mi dobrze wiadomo, obecnym mistrzem jest Abyss, czyli przeciwnik, którego pokonam z palcem w (pii). Więc Abyssie, wyzywam Cię na Hardcore Match o pas Hardcore na Big Blood.

Słyszymy theme Kane'a, Big Red Monster wchodzi na ring.

Kane: Rikishi... Wmieszałeś się w całość, tak z niczego. Ja - Kane wyzywam Abyssa na pojedynek na Big Blood o pas Hardcore!

Na ringu pojawia się Teddy Long.

Teddy: Witajcie... O! Rikishi, fajnie, że przybyłeś i jesteś gotów do walk! Powiem wam chłopaki jedno - na Big Blood odbędzie się walka Inferno Three Way Match! W którym zawalczą Abyss, Rikishi oraz Kane!

(cheer publiczności)

Na titantronie pojawia się Abyss.

Abyss: Zapowiada się ciekawa walka na Big Blood. Powiem wam jedno - będzie krew, będzie dużo krwi, nie przeżyjecie tej gali! (mroczne hahaha)

Transmisja z ringu się urywa, a my widzimy promo walki The Undertaker Vs. Sting!

Po paru minutach na ringu widzimy Edka Deskę, który chce zapowiedzieć kolejną walkę.

ED: Zapraszam na kolejny 1 Vs. 1 Match! Jako pierwszy na ring wejdzie The Udnertaker!

Taker wchodzi na ring.

ED: A jego przeciwnikiem będzie... Sting!

Sting spokojnie idzie w kierunku ringu.

The Undertaker Vs. Sting

Undertaker zaczął ostro - Clothesline i przeciwnik już leży na macie. Taker podnosi nogi przeciwnika i kopie go w krocze, po czym tauntuje! Sting podnosi się i Taker podnosi go do Suplexu, jednak Sting w powietrzu przekręca się i ląduje za przeciwnikiem. Wykonuje Scorpion Death Drop! Pin. 1...2! Taker wyrywa się. Sting podnosi przeciwnika i wykonuje Irish Whip w narożnik, po czym rozpędza się i Stinger Splash! Sting powtarza akcję na drugim narożniku, lecz Taker przesuwa się i próbuje Roll Up! 1...2! Oboje wstają. Grabarz podchodzi do przeciwnika, wykręca mu rękę i próbuje Old School. Sting jednak wyrywa się i Taker spada kroczem w liny, po czym wypada za ring. Sting Wchodzi na narożnik i Stinger Splash z narożnika! Sting tauntuje! Jednak Taker podnosi głowę i szybko wstaje. Sting nie wie co na niego czeka! Obraca się, i Taker wykonuje Last Ride, po czym wchodzi na ring! Sędzia odlicza Stinga... A w tym czasie na ring wbiega Hulk Hogan! Atakuje Takera wykonując mu Body Slam! Następnie odbija się od lin i Leg Drop! Hulk schodzi z ringu i chowa się za barierkami. Stingowi udaje się wejść na ring (sędzia zdołał odliczyć do 7). Pin. 1...2! Taker wybija się! W kierunku ringu już biegnie Kane! Sting patrzy się na biegnącego Big Red Monster, a w tym czasie Taker obraca go i DDT! Pin. 1...2! Kane próbuje wejść na ring, jednak sędzia go zatrzymuje. Ten jednak łapie sędziego i wyrzuca go za ring. Następnie podnosi go i wykonuje Tombstone Piledriver za ringiem. Sędzia leży nieprzytomny. Big Red Monster wchodzi na ring, i razem z Takerem wykonują Double Chokeslam na Stingu! Na pomoc poszkodowanemu biegnie Hulk Hogan, jednak ten też nadziewa się na Double Chokeslam! Brothers of Destruction tauntują.

Nagle słychać theme Teddiego Longa, General Menager wchodzi na ring.

TL: Co Wy robicie? To miał być Single Match, a tu interweniowały obie strony. Ogłaszam, że za tydzień, przed galą EZW TV War odbędzie się Empty Arena Match pomiędzy Stingiem a The Undertakerem. Jeżeli ktokolwiek zainterweniuje w tej walce, zostanie zawieszony i jego sytuacja w federacji będzie ciężka. Zrozumiane?

Transmisja się urywa, EZW TV War #2 schodzi z anteny...

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ciekawe wątki na backstage'u, ale walki przeciętnej jakości. Ogólnie, to mogą się z tego rozwinąć fajne feudy, ale popraw walki. Pozdro

Fajnie, że kontynuowałeś naszą federację :P Z Rikishi`m to dobry pomysł muszę powiedzieć ;] . Backstage spoko, walki jednak krótkie, mogłyby być dłuższe żeby to jakoś wyglądało ;]

Feudy się rozkręcają, Backstage nie kuleje wszystko jest fajnie, ale Walki trochę leżą. Da się przeczytać, ale za mało ciosów wykonują zawodnicy. Ja osobiście korzystam z Wrestling Pedii i spoglądam jakich ciosów jeszcze mogę użyć. Irytuję mnie też dominacja Brothers of Samoa, liczę że ktoś ich "utemperuję" :P . Ogólnie jest dobrze.

Brothers of Samoa

Padłem :D

Na ostatnim EZW TV War razem z Umagą i Samoa Joe utworzyliśmy stajnię Brothers of Samoa.

Hmm nie wiem czy to jest odpowiednie słówko, zwykle słyszymy takie jak frakcja, grupa, porozumienie i tym podobne :P

Umaga: I wybieramy pas Hardcore... W zasadzie, to ja wybieram.

Samoa Joe: Co? Pas Hardcore? Przecież pas może być w rękach jednej osoby... więc co będzie ze mną?

Mogłeś im to pociągnąć o 2 zdania, taka lekka kłótnia nie byłaby zła :)

Samoa Joe: W Nowym Yorku. Gale odbywająsię w Madison Square Garden.

Telefon: O! Bardzo dobrze się składa, bo akurat jestem w Nowym Yorku... Wiesz, na meczu Cleveland byłem.

Cóż za przypadek :D

Co do walk to rzeczywiście można je bardziej pociągnąć, ale już na przykład main event jest lepszy niż reszta walk. Co do gali to mógłbyć na backstage'u dodać trochę "pieprzu" mówiąć wprost - chamstwa. Mały przykład na dole :)

The Rock: Siema brachu! (wszyscy witają się z Rikishim)

The Rock: A więc mamy dla Ciebie pewną misję. Dołączasz do naszej stajni - Brothers Of Samoa i wygrywasz EZW Hardcore Title na kolejnym PPV. Dasz radę?

Rikishi: Jasne, że dam radę.

Samoa Joe: Więc chodźmy na ring i wyzwijmy obecnego mistrza - Abyssa na pojedynek o pas, który odbędzie sięna Big Blood.

Rikishi: No to chodźmy.

Za miłe to jest, bo wygląda to tak jakby cała czwórka szła na bierzmowanie do swego piątego kuzyna ;P

Ciekawie, ciekawie, tylko jak już ktoś zauważył za dużo się kręci wokół BoS. Na backstage'u mogliby też się inni bardziej udzielać :)

Co do słowa stajnia, to takie jest używane w takich przypadkach, o ile mi dobrze wiadomo (vide stajnia Legacy).

Nie jestem fanem tego typu zabawy, ale, że nalegałeś ostro na komentarz to masz:

Nie podoba mi się roster, bo złożony jest praktycznie z samych main streamowych wrestlerów. Generalnie jest to prowadzone w sposób markowy (patrz tag team rey & punk), lecz na plus jest tag team panów z wysp samoa (choć nazwę mogłeś dać inną). No i jeszcze te denne zakończenie main eventu.

Na koniec jeszcze dodam, że jest to kolejna z kserówek WWE. Nie dość, że wrestlerzy prawie ci sami, to jeszcze sposób prowadzenia walk identyczny ;) taki z tego extreme zone jak ecw on scifi ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Polecana zawartość

• WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 431 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Monday Night Raw!
      • 17 790 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 809 odpowiedzi
    • AEW All In 2024
      Data: 25 sierpień 2024

AEW World Championship: Swerve Strickland (c) -vs- Bryan Danielson
      AEW Womens Championship: Toni Storm (c) -vs- Mariah May
      AEW International Championship: MJF (c) -vs- Will Ospreay
      • 81 odpowiedzi
    • WWE SummerSlam 2024
      Data: 03.08.2024